Perfekt läge och magisk utsikt!

Alla bilder
Andreas Nylén
Din mäklare Andreas Nylén 070-776 77 57 andreas@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Båtbyggargatan 2 Hammarby Sjöstad 4 rok 94 kvm Pris på förfrågan
En stor hörnlägenhet med sjöutsikt från alla fönster. På bakgården finns kolonilotter och föreningens gemensamma hus som rymmer växthus, gym, tvättstuga och festlokal/gästlägenhet.
Här är det nära till allt. Mataffärer, systembolag, pressbyrå, kyrka, barer, kaféer och massor av fina restauranger finns direkt på gatan nedanför. Sickla Köpkvarter ligger en station bort. Det är gångavstånd till Hammarbybacken och Nacka naturreservat. Ta hissen direkt ner till tvärbana och buss som tar dig till centrum på 15 minuter eller färjan som går till Söder och Nybroviken. Eller stanna kvar på bryggan för att njuta av båtar och sjöliv med en glass direkt från glasskiosken.
Här bor du centralt och naturnära.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Båtbyggargatan 2
  Område
  Hammarby Sjöstad, Stockholm
  Postadress
  12068 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Innanhavet 1
  Lgh.nr
  / 1401
  Boarea
  94 m²
  Areakälla
  Ekonomisk förvaltare. Mätbevis finns.
  Antal rum
  4 rum och kök
  Månadsavgift
  6 088 kr/mån
  Våningsplan
  Våning 4 av 5. Hiss finns.
 • Lägenheten disponeras enligt följande;

  HALL
  Inbjudande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor i platsbyggda garderober. På golvet är det stengolv i grått klinker.

  SOVRUM 1
  Rymligt rum med plats för dubbelsäng. Utsikt mot Båtbyggargatan. Golv i parkett och målade väggar.

  BADRUM
  Vitt kakel på väggar och svart klinker på golv med golvvärme. Tvättmaskin med överhängande förvaringsskåp. Duschhörna med stänkskydd i frostat glas. Tvättställ med underliggande kommod. Spegel ovan tvättställ. Vägghängd wc.

  KÖK
  Modernt och stilrent kök från Ballingslöv med vitvaror från Siemens. Köket har gott om arbetsytor samt inbyggd vinkyl och rangeringshörna. Köksfläkten är integrerad i möblemanget med anslutande väggskåp för förvaring. Köket är centralt och bjuder in till mingel och sociala tillställningar. Här erbjuds full maskinell utrustning såsom kyl, frys, induktionshäll, varmluftsugn mikrovågsugn och diskmaskin.

  SOVRUM 2/ Loggia
  Ett sovrum med utsikt över Hammarby Sjö. Panoramafönster från golv till tak ger ett svårslaget ljusinsläpp. Stengolv med golvvärme i svart klinker.

  VARDAGSRUM
  Ljust, rymligt och luftigt vardagsrum med fönster i två väderstreck. Rummet rymmer större soffa eller matsalsmöblering. Väggarna är målade med en vägg i fondtapet. Golvet är klätt i parkett av ek.

  SOVRUM 3/ARBETSRUM/MATSAL
  Stort rum med gott om plats för både dubbelsäng, förvaring och möblemang. Rummet har utsikt mot Lugnets allé och Hammarby sjö.

  ÖVRIGT
  Lägenheten står som 3 rok enligt föreningens lägenhetsregister men disponeras i dag som 4 rok.
 • Namn
  Brf Innanhavet 1
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769616-8421
  Föreningens ekonomi
  Se årsredovisning 2022
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  83 st varav 5 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  6 st
  TV/bredband
  Kabel-tv levereras av ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Fiber genom OpenUniverse. Bostadsrättsinnehavaren väljer själv operatör och tecknar eget abonnemang.
  Överlåtelseavgift
  1163 kr (betalas av Kopare)
  Pantsättningsavgift
  465 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Varje ansökan hanteras separat.
  Äger föreningen marken?
  Marken är upplåten med tomträtt. Tomträttsavgälden ska omförhandlas 2031.
  Renoveringar RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
  2014 - Fasadrenovering.
  2017 - Takbesiktning med vissa justeringar.
  2018 - Ny beläggning av loftgångar på Båtbyggargatan 14.
  2018 - Energieffektivisering av fastigheten.
  2022 - Installation av värmesystem


  PLANERAT UNDERHÅLL
  2019 - OVK ska genomföras i juni.
  Parkering Föreningen har 5 st parkeringsplatser på Rorgängargatan. För att anmäla sig till kön kontakta den ekonomiska förvaltaren Nordstaden. För närvarande är priset för en parkeringsplats 900 kr/månaden.

  Boendeparkering på gatan kan för mantalsskriven ansökas via http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/
  Om föreningen Brf Innanhavet 1 är en s.k. äkta bostadsrättsförening i Hammarby Sjöstad som omfattar adresserna Båtbyggargatan 2-28, Lugnets Allé 72-80 och Rorgängargatan 1-7. Föreningen ligger mellan det grönskande naturreservatet Ekbacken och Hammarby Sjö med dess strandpromenad och bryggor. Huset byggdes 2002 och har ritats av den kända arkitektfirman White. I direkt anslutning finns tvärbana och bussar. Föreningen har flera lokaler som innehåller 2 restauranger, ett minilivs samt några mindre företag. Totala bostadsrättsytan är 7045 kvm vilket ger en belåningsgrad om ca 7000kr/kvm vilket är bra för en förening från 2010 som även har stora intäkter.

  Föreningen bildades och köpte huset av Familjebostäder 2010. Föreningen består av totalt 83 lägenheter, varav 78 är upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt. Hyresrätterna är en mycket bra dold tillgång när de i framtiden kan ombildas i föreningens regi. Det finns även 6 lokaler för uthyrning och 8 bokaler med bostadsrätt. Goda hyresintäkter om ca 2 miljoner per år. Inga beslutade avgiftsändringar (kontrollerat med styrelsen 2019-05-28).

  Föreningen erbjuder unika möjligheter då innergården består av ett trettiotal kolonilotter. Tillsammans med gräsytor, grillplats och ett gemensamt gårdshus, som med sina panoramafönster mot Ekbacken fungerar som en förlängning av trädgården, finns goda förutsättningar för både odlande och social samvaro.

  Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nordstaden Stockholm.
  Föreningen tar ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av gällande prisbasbelopp (f.n. 1 163 kr) samt en pantsättningsavgift motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp (f.n. 465 kr/pant).

  För mer information se föreningens hemsida: https://www.innanhavet.se/
 • Månadsavgift
  6 088 kr/mån.
  Andel i föreningen
  1.30494%
  Pantsatt
  Nej
 • Här möts du av en härlig känsla av rofylldhet med Sickla kanal, dess bryggor och promenadstråk direkt utanför dörren. Du har lika nära till Södermalms puls som till Nacka naturreservats lugn. Här bor du på attraktiva Sickla Udde med absolut närhet till Sjöstans breda utbud av bagerier, restauranger, caféer och service. Hämta frukostbrödet från Magnus Johanssons Bageri eller Bröd och Salt, rosévinet avnjuts på Göteborgs terrass och middagen intas med fördel på Trattoria Grazie eller nytillskottet Sjöstaden Skybar. Nya Carnegiebryggeriet med sin ölprovning och trevliga restaurang samt Tezukuri sushi ligger även de i närheten. Sickla köpkvarter med sitt välsorterade sortiment av butiker når du på 10 minuters promenad. Mycket bra kommunikationer där gratisfärjan mot Södermalm samt betalfärjan mot Nybroviken och Djurgården avgår utanför porten. Båda stationerna Sickla Kaj och Luma för tvärbanan ligger på kort promenad samt flertalet busslinjer. Bostaden ligger vid Hammarby Sjös vattenkant med inbjudande jogging/promenadstråk runt Hammarby- och Sickla kanal samt Årstavikens grönska. En gång Sjöstan alltid Sjöstan!
  Kommunikation Tvärbana mot Sickla och mot Gullmarsplan, Liljeholmen och Solna.
  Buss 71 mot Nacka Strand och mot Slussen.
  5 minuters promenad når ni samtliga bussar mot Slussen och mot Nacka Värmdö.
  Södra länken når ni på 1 minut med bil.

Planritning

Andreas Nylén
Din mäklare Andreas Nylén 070-776 77 57 andreas@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument