Topprenoverad med södervänd balkong i en i princip skuldfri förening med garage

Alla bilder
Bahar Nabavi
Din mäklare Bahar Nabavi 070-967 11 06 bahar@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse
Bergsunds strand 34, 2tr Södermalm 2 rok 46 kvm Pris på förfrågan
- I PRINCIP SKULDFRI BRF MED LÅGA AVGIFTER
- GARAGE & SPA I VÄLSKÖTT HUS
- TOPPRENOVERAD MED HÖGSTA KOMFORT & BALKONG I SÖDERLÄGE
I en av områdets bäst förvaltade föreningar där medlemmarna dessutom har tillgång till garage, bastu och en välskött gård med lusthus samt soldäck finns denna välrenoverade tvåa med lättmöblerade rum, stambytt badrum med badkar (förberett för tvättmaskin) och goda förvaringsmöjligheter i hallen. Från vardagsrummet når man såväl köket som sovrummet vilket gör planlösningen mycket trivsam. Harmoniska rumssamband och genomgående toppskick gör en störtförälskad i detta hem.

Bostaden har genomgått en minutiös renovering 2020 då man bland annat har lagt nya, tröskelfria golv, dragit om all el, målat samtliga ytskikt, element och snickerier samt satt in ett nytt kök i toppskick. Dessutom byggdes en ny balkong med helglasade pardörrar mot innergården i soligt söderläge. Det fullutrustade köket har påkostade arbetsytor i kalksten (grå Jura) och läderlindade handtag i mässing vilket ger en exklusiv känsla till bostaden. Hemmet har allt man kan tänkas behöva för en bekväm vardag och tack vare ett sovrum med plats för dubbelsäng samt gott om garderobsutrymmen lämpar sig lägenheten även bra för ett par.

Föreningen tillhör en av innerstadens mest ambitiösa och omsorgsfullt förvaltade med 116 lägenheter (varav 3 hyresrätter) , 5 lokaler och 49 garageplatser samt har genomgått stambyte, renovering av trapphus, fönster och hiss. Den stora gården har, med hjälp av en arkitekt, totalrenoverats och erbjuder såväl soligt trädäck som sociala grillplatser. Relaxavdelning med bastu och bubbelbadkar i huset , garageplats för 1200:-/månad samt bredband som ingår i avgiften är några fördelar som är värda att lyfta fram. Nyrenoverade tvättstugor och en snickarbod är några av de bekvämligheter föreningen erbjuder.

Föreningen är i princip skuldfri eftersom kassan överstiger lånen. Föreningen har låga avgifter som dessutom sänkts 5,5% under 2022. Dessutom har man även 3 hyresrätter kvar (dolda tillgångar), äger marken och har mycket goda intäkter från lokaler samt garage om totalt ca 3 Mkr. Stor hiss i tillgänglighetsanpassad trappuppgång med ett centralt läge vid Hornstull.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Bergsunds strand 34, 2tr
  Område
  Södermalm, Stockholm
  Postadress
  11738 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Bergsunds Strand 34-38
  Lgh.nr
  3427 / 1207
  Boarea
  46 m²
  Areakälla
  föreningens information. Lägenheten står registrerad som 1 rok enligt lägenhetsförteckningen..
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  2 072 kr/mån Värme, vatten, kabel-tv och bredband
  Våningsplan
  Våning 2. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • Lägenheten disponeras enligt följande:

  HALL
  Välkomnande entré som öppnar upp mot det stora vardagsrummet med parkettgolv, mjukt gråmålade väggar och förvaring i tre platsbyggda garderober. Plats för hallmöbel och hatthylla samt ytterligare garderober för den som önskar. Nyinstallerad säkerhetsdörr finns.

  VARDAGSRUM
  Stort och lufttigt sällskapsrum med parkettgolv, gråmålade väggar och stort fönsterparti mot den vackra innergården. Rummet är väl tilltaget rum med plats för bland annat soffa, matbord och TV- möbel. Från vardagsrummet når man såväl köket som sovrummet vilket gör planlösningen mycket trivsam. Här kan man umgås med vännerna runt ett stort matbord eller bara koppla av med den man älskar i soffan och se en spännande serie.

  KÖK
  Topprenoverat och stilfullt kök som ligger i anslutning till vardagsrummet. Köket är liksom övriga lägenheten helrenoverad 2020 med samma enhetliga parkettgolv, målade väggar och gott om förvaring bakom mörkblå luckor som läckert framhäver den påkostade bänkskivan i kalksten. Toppmoderna vitvaror i form av integrerad diskmaskin, induktionshäll, integrerad kyl/frys, inbyggnadsugn och mikro i arbetshöjd finns. En svart fläktkåpa, svart köksblandare och läderlindade mässingshandtag ger en lyxig touch på hemmet.

  SOVRUM
  Tyst och rogivande sovrum med parkettgolv, ljusgrå väggar och glasade pardörrar mot balkongen och innergården. Sovrummet rymmer en dubbelsäng (1,60 säng och två nattduksbord i dagsläget).

  BALKONG
  Nybyggd balkong i soligt söderläge mot innergården. Balkongen är ca 2,8 meter x 1 meter och rymmer utemöbler. Här skiner solen mellan ca 08.00-17.00 under årets sommarmånader.

  BADRUM
  Stambytt och helkaklat badrum (2006/2007) med mörkt klinkergolv med golvvärme, helkaklade väggar och badkar. Här finns vägghängd WC, handfat, badrumsskåp med spegel och krokar för handdukar. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

  Till lägenheten hör ett vindsförråd i samma uppgång.

  Tillträde enligt överenskommelse.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1969
  Fönster
  3-glas

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-11-26)
  Primärenergital
  151 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Namn
  Brf Bergsunds Strand 34-38
  Adress
  Bergsunds Strand 36
  Byggnadsår
  1969
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769600-1754
  Föreningens ekonomi
  Inga beslutade avgiftsförändringar (avstämt med styrelsen 2023-09-08)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  116 st varav 3 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  5 st
  TV/bredband
  Kabel-TV levereras via Tele2 ( fd ComHem) och bredband via Ownit.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av Kopare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Delat ägande prövas från fall till fall med den boende måste minst äga 50%.
  Äger föreningen marken?
  Äger
  Renoveringar 2020 Ny tvättmaskin och torkskåp
  2020 Byggnation av nya balkonger och nya fönster
  2019 Nytt trädäck och blomlådor till innergården
  2018 Lekplatsen på innergården byggdes om
  2018 Renovering av trapphus inklusive nya säkerhetsdörrar
  2017 Stamspolning
  2017 Reparation av trädäck
  2017 Reparation av tak samt fasad
  2017 Installation av laddstolpar för elbilar i garaget
  2017 OVK för veterinär och hunddagis
  2016 Nya spiskåpor installerades i de lägenheter som ej fått godkänt vid OVK.
  2015 Renovering & målning av yttertak
  2015 OVK utförd ej godkänd
  2015 Nytt nyckellöst låssystem till hela fastigheten precis färdiginstallerat och driftsatt.
  2014 Renovering av nedfart till garage
  2014 Ommålning av huvudentrén samt byte av entrédörrar/ -partier i två portar
  2014 Slipning och oljning av innergårdens trätrall
  2013 Byte av rökluckor i samtliga tre trapphus
  2013 Installation av videoövervakningssystem i garage
  2013 Belysning i garage fått elsparande närvarostyrning/ Målning av hela garaget
  2012 Installation av trådlöst nätverk i tvätt-, bastu- och spaavdelning.
  2011 Renovering av tak
  2008 Helrenovering av innergård
  2008 Renovering av tvättstugor, ny maskinpark
  2005-2007 Byte av elstammar samt byte av VA-stammar i kök och badrum

  Pågående renoveringar:
  - Originalbalkongerna renoveras nu

  Planerade renoveringar:
  - Renovering av tak planeras till 2024/2025
  Parkering Föreningen innehar ett garage med 49 st garageplatser för bil varav 5 är el samt 8 st platser för MC som går att hyra för en kostnad om 1200 kr/mån respektive 375 kr/mån, el-bilplats 1600 kr/mån fn. fullt och kö till samtliga platser.

  I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
  Om föreningen Brf Bergsunds strand 34-38 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 116 lägenheter varav 113 är upplåtna med bostadsrätt och 3 med hyresrätt vilket utgör en dold tillgång för föreningen. I föreningen finns även 5 hyresrättslokaler som årligen inbringar cirka 2,1 Mkr och ett garage som årligen inbringar ca 847 Tkr. (ÅR 2022).

  Föreningen förvärvade fastigheten 2001 och äger marken.

  Föreningen har en ytterst god ekonomi med en stark kassa som överstiger lånen. Föreningen har i nuläget lån om endast 538 000 kr vilket ger en skuldsättningsgrad om endast 94 kr lån/kvm. Föreningen har likvida medel om ca 4 Mkr (Avstämt med styrelsen 2023-09-08)

  Besök gärna föreningens hemsida http://www.bergsundsstrand.se/
 • Månadsavgift
  2 072 kr/mån. Värme, vatten, kabel-tv och bredband
  Andel av årsavgift
  0.82367%
  Indirekt nettoskuldsättning
  Föreningens kassa överstiger lånen
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  3 600 kr
  Försäkring
  3 100 kr
  Summa
  6 700 kr
 • Kvarteren talar för sig själva. Med kontinental stämning och fartfylld atmosfär har området kommit att klassas som ett av Stockholms mest trendsättande och attraktiva. Hornstulls generösa utbud av caféer, butiker och service finns runt knuten samtidigt som naturen och lugnet är nära. Hornstulls galleria har bidragit med än mer service och lyft området ytterligare med bl.a. restauranger och barer i hornhuset. Tjoget med sina prisbelönta drinkar ligger på Hornsbruksgatan. Under bron över till Liljeholmen finner man stans godaste sushi på Barbro, detta för att nämna några av alla populära ställen.

  För den hurtiga finns här många olika gym att välja mellan, Sats, Friskis och Svettis och Nordic Wellness m.fl.. Närhet till fina promenad- och joggingstråk längs vattnet samt till Reimersholme och Långholmen som sommartid bjuder på svalkande bad och andra somriga nöjen. På vintern har Tanto en välskött bastuklubb som är mycket omtyckt. Valmöjligheterna är många och trivseln är lätt att finna. Utmärkta kommunikationer med T-bana, pendeltåg och bussar. Välkommen till Hornstull!

Planritning

Bahar Nabavi
Din mäklare Bahar Nabavi 070-967 11 06 bahar@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument