Underbar sekelskiftestvåa med kakelugn och balkong på bästa adress!

Alla bilder
Isabella Bolin
Din mäklare Isabella Bolin 073-410 70 08 isabella@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Döbelnsgatan 16C, 4 tr över gård Vasastan 2 rok 56 kvm 6 350 000 kr
ACCEPTERAT PRIS!

Välkomna att flytta in till denna underbara sekelskiftestvåa som förutom ett attraktivt läge ligger lugnt belägen mot en grönskande gård och med balkong i nordväst med kvällssol! Flertalet originaldetaljer såsom kakelugn, innerdörrar i original och stora fönster med speglade nischer, generös takhöjd vittnar om husets byggår anno 1892. Genomgående fräscht skick, mycket goda förvaringsmöjligheter och diskmaskin är andra fördelar värda att lyfta fram. Skuldfri förening med 3 miljoner i kassan i representativ fastighet. Läget tillhör Stockholms bästa! Omedelbar närhet till såväl City som till Stureplan samt Odengatans generösa serviceutbud har gjort området till ett av stans mest eftertraktade. Välkomna till ett hem att förälska sig i!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Döbelnsgatan 16C, 4 tr över gård
  Område
  Vasastan, Stockholm
  Postadress
  11358 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Hälsan 9
  Lgh.nr
  00024
  Boarea
  56 m²
  Areakälla
  Enligt uppmätning
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  2 484 kr/mån inkl. värme och vatten.
  Pris
  6 350 000 kr
  Våningsplan
  Våning 4 av 4. Hiss finns ej.
  Balkong
  Ja
 • Med ett ypperligt läge med promenadavstånd till både Humlegården, Stureplan samt Odenplan finns denna underbara sekelskiftestvåa som är såväl hemtrevlig som pampig. Takhöjden motsvarar vad man kan förvänta sig av en fin fastighet från förra sekelskiftet och sällskapsrummets stora fönster ger rikligt med dagsljus. Flera fönster i fil och ovanligt luftiga ytor gör att bostaden känns större än sina kvadratmeter. Lägenhetens trevliga balkong ligger i nordväst vilket ger er sol från ca 16-20 under sommarmånaderna.

  Lägenheten är mycket lätt att trivas i och erbjuder ett tyst sovrum mot gård, ett magnifikt vardagsrum med kakelugn och ovanligt goda förvaringsmöjligheter. Ett stort och bra planerat badrum och ett välutrustat kök med moderna vitvaror gör vardagen enkel.

  Frukost på någon av de många bagerierna runtomkring, lunch på Pom & Flora och middag på Farang. Vill man på riktigt njuta av allt det vackra och goda som Stockholm har att erbjuda är denna bostad i dessa kvarter det enda tänkbara.

  Lägenheten disponeras enligt följande:

  HALL
  Hall med parkettgolv och ljust målade väggar. I anslutning till hallen finns två klädkammare för ypperlig förvaring.

  KÖK
  Modernt kök med matta på golv och gott om förvaring bakom stilrena skåpluckor i vitt och vitt kakel som stänkskydd. Mycket goda arbetsytor på arbetsbänk trä och vitvaror i form av spis, fläkt, ugn, diskmaskin och kyl/frys. Plats för matbord.

  VARDAGSRUM
  Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med parkettgolv, generös takhöjd och fantastiskt ljusinsläpp genom fönster och balkongdörr. I vardagsrummet finns gott om plats att möblera med soffa, TV-möbel, fåtöljer och en härlig kakelugn skapar känsla av hemtrevnad.

  BALKONG
  Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong som ligger i ett fritt läge med utsikt över innergården. Balkongen vetter åt nordväst vilket ger sol ca 16-20 under de soliga månaderna.

  SOVRUM
  Luftigt sovrum med parkettgolv, ljusa väggar och ett stort fönster. Plats för dubbelsäng och nattduksbord.

  BADRUM
  Fräscht badrum med plastmatta och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med handfat på kommodskåp, WC, badrumsskåp, dusch och tvättmaskin.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1892
  Uppvärmning
  Fjärrvärme

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-02-09)
  Primärenergital
  130 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Namn
  Brf Hälsan 9
  Adress
  Döbelnsgatan 16
  Byggnadsår
  1892
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769600-3255
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  27 st
  TV/bredband
  Kabel-TV och bredband levereras via Tele2.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av Kopare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Äger föreningen marken?
  Föreningen äger inte marken. Tomträttsavgälden sträcker sig till 2025-12-31 med avgäld om 351 900 kr. (Avstämt med exploateringskontoret 2023-10-10).
  Renoveringar 2021 Byte av porttelefonsystem
  2014 Undercentral/värmesystem
  2014 Bredband
  2011 Fönsterrenovering
  2008 Ommålning av tak
  2000 Kabel- TV
  1994 Totalrenovering (Byte av V/A stammar)

  Pågående:
  Översyn av värmesystemet har påbörjats och kommer slutföras under 2023. (ÅR 2022).
  Parkering Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
  Om föreningen Brf Hälsan 9 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 27 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt.

  Föreningen registrerades år 1994 och marken upplåts med tomträtt. (Tomträttsavgälden sträcker sig tom. 2025-12-31).

  Föreningen är skuldfri med en stark kassa om cirka 2, 6 Mkr.
 • Pris
  6 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 484 kr/mån. inkl. värme och vatten.
  Andel av årsavgift
  2.0362%
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  3 000 kr
  Försäkring
  2 500 kr
  Summa
  5 500 kr
  Enligt schablon för två vuxna och ett barn i hushållet. Driftskostnader kan variera både upp och ned beroende på hushållet.
 • Synnerligen attraktivt läge endast några kvarter från såväl Odenplan, Stureplan som City. Här bor du både med stadens puls och rika utbud samt naturens lugn alldeles runt hörnet, bättre läge än så här är det svårt att hitta.

  I området ligger flertalet populära restauranger såsom populära Farang på Tulegatan, Arirang med dess magiska Koreanska kök och trendiga Urban Deli. Le Nom, Babette och Buco Nero som alla ligger sida vid sida invid Jarlaplan. Välsorterade ICA Baronen finns några kvarter bort på Odengatan där även trendiga Pom & Flora och Mahalo finns. I Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan finns Sats och några meter därifrån även en välsorterad Hemköpsbutik.

  Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad- och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden når man inom en bekväm promenad. Vasaparken och Hagaparken är mycket populära även vintertid med sina skridskobanor. Mycket goda kommunikationer då Rådmansgatans T-baneuppgång ligger nere på Sveavägen samt flertalet busslinjer trafikerar området.

  I dessa pittoreska bostadskvarter mellan City, Vasastan och Stureplan har man nära till det mesta. Nk, Moodgallerian och Sturegallerians shopping är alla inom 10 minuters promenad.

Planritning

Isabella Bolin
Din mäklare Isabella Bolin 073-410 70 08 isabella@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument