Ljus och luftig 3,5:a med balkong, stort kök & högt läge

Alla bilder
Bahar Nabavi
Din mäklare Bahar Nabavi 070-967 11 06 bahar@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Hantverkargatan 56, 4tr Kungsholmen 3.5 rok 90 kvm 9 250 000 kr /bud
- Högt läge med himmelskontakt
- Stora sovrum och fantastiska förvaringsmöjligheter
- Väl tilltaget kök med rejäl matplats och utgång till balkong

På denna adress bor du alldeles intill grönskan i Kronobergsparken och Norr Mälarstrand med dess fantastiska promenadstråk. Bostaden är högt belägen på fjärde våningen i ett vackert hus med anor från 1920-talet vilket erbjuder vackert spröjsade fönster och genomgående generös takhöjd. Tack vare fem fönster i två väderstreck och himmelskontakt är lägenheten ytterst ljus och trivsam. Det stora köket har plats för ett rejält matbord för ca 6-8 middagsgäster och även utgång till den härliga balkongen med viss kvällssol.

Bostaden erbjuder fina golv i form av fiskbensparkett, målade väggar i harmoniska färger och pardörrar samt skjutdörrar från byggnadsåret finns varsamt bevarade. Lägenheten disponeras idag som en 4:a då ett av de stora rummen är indelat i två sovrum men den som önskar kan mycket enkelt återställa genom att ta bort skiljeväggen. Vardagsrummet är luftigt med plats för soffgrupp och fåtöljer. Lägg därtill fenomenala förvaringsmöjligheter i ett flertal inbyggda originalklädkammare samt garderober så har ni ett familjevänligt hem som är såväl praktiskt som hemtrevligt.

Läget är centralt men samtidigt avskilt tack vare en indragning från den stora delen av Hantverkargatan. Kommunikationsmöjligheterna är goda med ett stort antal busslinjer och närhet till både Rådhusets och Fridhemsplans tunnelbanor med blå och grön linje. Till fots når man såväl Kungsholmstorg som Fridhemsplan på några minuter och gatan erbjuder en avslappnad charm där småbutiker, frisörer, skomakare, kemtvätt och blandas med restauranger och caféer.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Hantverkargatan 56, 4tr
  Område
  Kungsholmen, Stockholm
  Postadress
  11231 Stockholm
  Förening
  BRF Bergsfallet 18
  Lgh.nr
  00010 / 1401
  Boarea
  90 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  3.5 rum och kök, varav 2–3 sovrum
  Månadsavgift
  5 488 kr/mån Ink värme, vatten och kabel-tv (Bredbandstillägg om 266 kr/mån tillkommer). Föreningen har individuell mätning och debitering för elen.
  Pris
  9 250 000 kr /bud
  Våningsplan
  Våning 4 av 6. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • Lägenheten disponeras enligt följande:

  Hall
  Välkomnande hall med stavparkett, målade väggar samt gott om plats för avhängning. I den inre delen av hallen finns en inbyggd klädkammare och en generös garderobsvägg. Vackra pardörrar öppnar upp mot vardagsrummet och från hallen når man även badrum, master bedroom och kök.

  Kök

  Stort kök med parkettgolv, ljusa väggar och stort fönster samt utgång till balkongen. Gott om förvaring bakom vita luckor med stilrena kökslucko och full maskinell utrustning med gasspis, spisfläkt, ugn, mikro, vinkyl, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Vitt kakel ovan ljusa arbetsbänkar. I köket finns en rejäl matplats för 6-8 personer.

  Balkong
  Med utgång från köket via helglasade dörrar nås den underbara balkongen vilken rymmer utemöbler och planteringar. Balkongen ligger ostört mot innergården i nordvästligt läge.

  Badrum
  Fräscht helkaklat badrum med grått klinkergolv med golvvärme, vitkaklade väggar och duschhörna med glasvägg. Här finns tak- och handdusch. Vägghängd WC, handfat med kommod samt spegelskåp. Infällda spottar i taket.

  Sovrum 1
  Luftigt och trevligt sovrum med fiskbensparkett, målade väggar och fönster mot innergården. Här finns en generös garderobsvägg, en inbyggd klädkammare och gott om plats för dubbelsäng samt nattduksbord.

  Vardagsrum
  Trivsamt vardagsrum med vackert ljusinsläpp, vacker fiskbensparkett samt målade väggar. Vardagsrummet nås via glasade pardörrar i original och en bred öppning med dubbla skjutdörrar skiljer av mot sovrum 2 och sovrum 3. Gott om plats för soffa, TV-möbel och fåtöljer. Spröjsat fönster i soligt läge.

  Sovrum 2
  I anslutning till vardagsrummet ligger de två mindre sovrummen som ursprungligen varit ett stort rum. Här finns fiskbensparkett, målade väggar och spröjsat fönster. Plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel/skrivbord.

  Sovrum 3/ Arbetsrum
  Ett rymligt sovrum/arbetsrum med fiskbensparkett, ljusmålade väggar och innerfönster mot sovrum 2 för ljusinsläpp. Gott om förvaring i en praktisk garderobsyta och här ryms en dubbelsäng och skrivbord.

  Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett förråd som nås via entréplan.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1928
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2018-07-12)
  Primärenergital
  116 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Namn
  BRF Bergsfallet 18
  Adress
  Hantverkargatan 56
  Byggnadsår
  1928
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769604-4390
  Föreningens ekonomi
  Inga beslutade avgiftsförändringar beslutade (avstämt med styrelsen 2024-05-11)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  16 st varav 1 st hyresrätt(er)
  TV/bredband
  Leverantör av Kabel-TV Tele2 Leverantör av bredband Bredbandsbolaget
  Överlåtelseavgift
  1433 kr
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja, minst 10 %
  Äger föreningen marken?
  Ja
  Renoveringar 2022 Ny tvättmaskin
  2021 Målning träbeslag trapphus
  2017 Målning fönster mot gata
  2016 Byte hisslina
  2013 Installation nätverk för bredbandsanslutning
  2009 Byggnad av balkonger
  1988 Stambyte

  Planerat underhåll:
  Föreningen har planer på att måla om fönster ut mot framsidan - eventuellt under 2025.
  Parkering Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen.
  Gemensamma utrymmen Till medlemmarnas förfogande finns barnvagnsrum, cykelrum och en innergård med utemöbler och grill.

  Föreningens gemensamma tvättstuga nås via entréplan och maskinparken består av 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp
  Om föreningen Brf Bergsfallet 18 är en äkta förening och upplåter 15 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt vilket utgör en dold tillgång för föreningen.

  Föreningen äger marken och har lån om ca 4,4 Mkr vilket ger en skuldsättningsgrad om ca 3823 kr/kvm. Föreningen har en kassa om ca 442 Tkr. (Avstämt med styrelsen 2024-05-11).
 • Pris
  9 250 000 kr /bud
  Månadsavgift
  5 488 kr/mån. Ink värme, vatten och kabel-tv (Bredbandstillägg om 266 kr/mån tillkommer). Föreningen har individuell mätning och debitering för elen.
  Andel i föreningen
  7.5981%
  Andel av årsavgift
  7.89%
  Indirekt nettoskuldsättning
  325 145 kr. Uppgift hämtad ur årsredovisning 2022
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  5 796 kr
  Försäkring
  4 596 kr
  Övrigt
  3 504 kr
  Summa
  13 896 kr
  Posten övrigt avser gas.
 • Hantverkargatan erbjuder en avslappnad charm där småbutiker, frisörer, skomakare, kemtvätt och blandas med restauranger och caféer.

  Här bor du med ett fantastiskt läge med direkt närhet till såväl Norr Mälarstrand som till Rålambshovsparken med bland annat Boulebar, bad och picknickytor. Kronobergsparkens grönska och stadens puls finns i princip utanför porten.

  Området sjuder av liv och erbjuder såväl goda kommunikationer som ett serviceutbud utöver det vanliga. Västermalmsgallerian med dess breda utbud av butiker ligger en kort promenad bort. Flera bra matbutiker finns i närheten. Antingen går man mot Fridhemsplan med bland annat Coop Daglivs, eller till Kungsholms torg och Ica samt torghandel. Mycket goda kommunikationer i direkt närhet med blå och grön tunnelbanelinje vid Fridhemsplan samt Rådhuset. Innerstadsbussarna 3, 62, 52 och 40 samt flertalet övriga busslinjer såsom 1:an, 3:an och 4:an finns i närheten. En kort promenad ned till City finns Centralstationen med såväl pendeltåg som Arlanda Express.

Planritning

Bahar Nabavi
Din mäklare Bahar Nabavi 070-967 11 06 bahar@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument