Nästintill skuldfri förening med fri uthyrning på toppenläge! Stora möjligheter och mycket charm

Alla bilder
Emily Medqvist
Din mäklare Emily Medqvist 072-303 36 56 emily@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Kocksgatan 60A, BV Södermalm 2.5 rok 73 kvm 5 850 000 kr /Bud
I princip skuldfri förening med fri uthyrning! I fint hus från 1906 finns detta charmiga hem med stora möjligheter, t.ex. att göra om till två mindre lägenheter. Här har man allt från ett stort kök med delvis originalinredning och med plats för matbord, härligt vardagsrum och luftigt sovrum till dubbla toaletter samt mycket bra förvaring. Lägenheten har mängder av klassiskt vackra detaljer såsom högt till tak, stora välvda originalfönster med speglade nischer och gedigna trägolv, samt charmiga lekfulla inslag som bl.a. en serveringslucka till ett ”hemligt” gömt barskåp. I hallen finns ett smart sovloft med dubbelsäng, perfekt som ett extra "gästrum" till familj eller vänner som hälsar på. Föreningen, som är i princip skuldfri (totalt 1 miljon i lån), är 115 år gammal, har inte förändrat medlemsavgifterna på ca 20 år och godkänner andrahandsuthyrning. Man har även principiellt positivt besked gällande ombyggnad av bostaden till två mindre lägenheter likt ursprungsritningar. Detta skulle t.ex. göra att man bor i en mindre tvåa och hyr ut en etta permanent som finansierar större del av boendekostnaden (se förslag på alternativ planritning). Eller varför inte göra om likt den planritningen, fast som 3:a? En unik och härlig bostad med många möjligheter!
 • Upplåtelseform
  Andel i bostadsförening
  Adress
  Kocksgatan 60A, BV
  Område
  Södermalm, Stockholm
  Postadress
  11629 Stockholm
  Förening
  BF Nybygget u.p.a
  Lgh.nr
  05+9 / 1002
  Boarea
  73 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  2.5 rum och kök
  Månadsavgift
  3 163 kr/mån Inkl. Värme och vatten.
  Pris
  5 850 000 kr /Bud
 • Bostaden disponeras enligt följande:

  HALL
  Det första man möts av när man kommer in i huset är det välskötta trapphuset, som renoverades för något år sedan. Väl inne i bostaden finns en bevarad, röd tegelvägg längst bort vilket direkt skvallrar om de mängder av charmiga detaljer som finns här. Ovanför finns ett smart sovloft som har plats för dubbelsäng och enkelt huserar två vuxna, perfekt när vänner och familj kommer på besök. Dessutom med ett litet fönster mot vardagsrummet vilket ger extra ljus till hallen. Här finns plats för såväl förvaringsmöbler som ytterkläder och skor.

  VARDAGSRUM
  Stort och luftigt vardagsrum med underbart originalfönster format i en båge med vackra speglade nischer. Rummet är socialt planerat med plats för såväl en stor soffgrupp och matbord, vilket inbjuder till stora middagar och mingel. Bred öppning mot köket samt en serveringslucka gör sociala tillställningar enklare. Ljusa väggar och vitsåpade, gedigna trägolv. Här finns även en av bostadens stora garderober.

  KÖK
  Charmigt kök med många bevarade detaljer, här har man varit varsam. Delvis originalluckor där man låtit träet ta plats, som smälter ihop med det välvda fönstret där nischerna fått behålla sin karaktär vilket blir otroligt vackert och unikt. Skafferiet och de öppna hyllplanen ger mycket förvaring, specerilådorna samt originaldörren påminner om svunna tider. Gasspis (ugnen fungerar ej, behov av reparation eller byte) samt moderna vitvaror från Siemens med kyl/frys och diskmaskin i rostfritt utförande. Vitsåpade originalgolv och ljusa väggar. Plats även här för ett matbord.

  SOVRUM
  Rofyllt sovrum med gott om plats för en stor dubbelsäng, nattduksbord, förvaringsmöbler och skrivbord. Enhetligt och trivsamt med vitsåpade trägolv från byggåret även här och stort, vackert fönster. Speglade dörrar i original till en rymlig klädkammare och ett mindre badrum med toalett samt handfat. Detta var tidigare en hall och entré från trapphuset, se förslag på alternativ planritning.

  BADRUM
  Utöver toaletten från sovrummet finns badrum med dusch som nås från hallen. Ljust inrett med kaklade väggar och klinkergolv med värmeslingor. Här finns toalett, duschhörna med takdusch, handfat, spegel och ett väggskåp som rymmer mycket. Bevarat överljus mot köket släpper in dagsljus.

  FÖRRÅD
  Bostaden disponerar i dagsläget fyra förråd, två i källaren och två på vinden.

  ÖVRIGT
  Ombyggnader i lägenheten får endast utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens planlösning ska alltid styrelsens godkännande inhämtas före byggstart. Gällande förslag på alternativ planskiss så måste köpare själv förvissa sig om att den är genomförbar innan köpet.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1902-1906
  Ventilation
  Självdrag

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2017-12-21)
  Primärenergital
  127 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Namn
  BF Nybygget u.p.a
  Adress
  Kocksgatan 60A
  Byggnadsår
  1902-1906
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsforening
  Org.nummer
  702001-5660
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget. Föreningen har en total lånestock om 1 miljon i dagsläget (ca 643 kr/kvm) med rörlig ränta (kontrollerat med styrelsen 2024-05-06).
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  35 st
  Antal lokaler
  1 st
  TV/bredband
  Föreningen har ett öppet fibernät. Lägenhetsinnehavaren tecknar valfritt abonnemang.
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Föreningen tillåter delat ägande.
  Äger föreningen marken?
  Marken innehas med äganderätt.
  Renoveringar Utfört underhåll:
  1990-talet - stambyte
  1980-talet - tak
  2020 - OVK, radonkontroll och stamspolning
  2021 - Översyn och upprustning av fastighetens entréer och trapphus
  2021 - Fönsterrenovering
  2021 - Inklädnad av elstigare i trapphus
  2021 - Byggnation av 3 balkonger

  Planerat underhåll:
  Föreningen har inget större underhåll inplanerat (kontrollerat med styrelsen 2024-05-06).
  Parkering Boendeparkering på gatan kan ansökas via Stockholms stad, (https://parkering.stockholm/boendeparkering/) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Biljett kan lösas för 1.100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
  Taxeområde 3: 15 kr/tim vardagar 7-19, 10 kr/tim lördagar 11-17, övrig tid gratis parkering.

  Närliggande Stigbergsgaraget finns även för korttidsparkering eller möjlighet till långtid (kösystem).
  Gemensamma utrymmen Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i källaren med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

  På innergården finns planteringar, utemöbler med parasoll och grillmöjligheter.
  Om föreningen Bostadsföreningen Nybygget u.p.a äger fastigheten Nybygget 15 med adress Kocksgatan 58 och 60 A & B. Föreningen består av 35 lägenheter och en butikslokal med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes 1904 och förvärvades av föreningen 1909.

  En bostadsförening är en äldre version av bostadsrättsförening men har samma ändamål – att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom upplåtelse av bostadslägenheter under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Föreningen beskattas som en äkta förening och verksamheten regleras under lagen om ekonomisk förening.

  Föreningen tillåter andrahandsuthyrning (hyresperioden ska vara längre än 30 dagar, Airbnb och annan korttidsuthyrning tillåts dock inte).
 • Pris
  5 850 000 kr /Bud
  Månadsavgift
  3 163 kr/mån. Inkl. Värme och vatten.
  Andel av årsavgift
  4.83931%
  Indirekt nettoskuldsättning
  4 113 kr. Uppgift hämtad ur årsredovisning 2023
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  6 000 kr
  Försäkring
  2 400 kr
  Övrigt
  4 200 kr
  Antal personer i hushållet
  2 st
  Summa
  12 600 kr
  Övrigt avser gas. Driftskostanderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning och avtal.
 • Läget är fenomenalt på lugn, enkelriktad gata men med SoFo:s puls alldeles runt hörnet. Välsorterade Rot ligger på hörnan och erbjuder fint sortiment av livsmedel. Sommartid är Skånegatan gågatan hela vägen ner till Nytorget och restauranger och caféer flyttar ut på gatan och ger kvarteren än mer kontinental känsla. På Skånegatan finner du såväl La Olita pop up med sin grymma Mexikanska streetfood som linneduks-restaurangen Symbios och prisade Agri Kultur. Napolitanska pizzor serveras på såväl Meno Male om du går till vänster utanför porten som Deglabbet om du går till höger, och klassikern Indio Kitchen i nästa kvarter erbjuder Stockholms godaste Ceviche och sushi. Urban Deli med sin saluhall och tillhörande restaurang och bar ligger tryggt kvar vid Nytorget, granne med Nytorget 6. Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. Varför inte inta frukost på Café Pascal eller Pom & Flora innan du inhandlar nyskördade grönsaker, nybakat bröd, ägg mm på Bondens marknad som dukas upp i allén på Katarina Bangata på lördagarna. Och det blir spännande att se vilken verksamhet som tar över i populära glasskiosken i intilliggande Axel Landquist park till sommarsäsongen... Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska direkt utanför porten. Trevliga promenad- och joggingstråk runt Årstaviken och Hammarbykanalen är ett måste för den hurtige. Mysiga Vitabergsparken är en närliggande oas dit många söderbor söker sig för picknick i det gröna. Om du trots allt skulle vilja lämna Södermalm finns bra kommunikationer med såväl tunnelbanans gröna linje söderut, pendeltåg från Södra Station och flertalet bussar trafikerar gatorna runtomkring samt intilliggande Tjärhovsplan. Tunnelbaneuppgången för den nya gula linjen är under uppbyggnad vid Stigbergsparken.

Planritning

(5)
Emily Medqvist
Din mäklare Emily Medqvist 072-303 36 56 emily@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument