Ljuvlig trea mitt i Kungsholmens hjärta - Kungsholmstorg!

Alla bilder
Beatrice Anderberg
Din mäklare Beatrice Anderberg 070-966 60 39 beatrice@tradition.se

Gå på visning

söndag 8 okt
11:30 - 12:30
Anmäld
måndag 9 okt
18:30 - 19:00
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Kungsholmstorg 13B Kungsholmen 3 rok 90 kvm 9 995 000 kr
På vackra Kungsholmstorg med dess berömda paradgata ner till Riddarfjärdens glittrande vatten ligger denna luftiga trerummare med stora sociala ytor. Bostaden erbjuder fantastiska fönsterpartier i två väderstreck, köksutgång till gården med plats för eget möblemang och ett genomgående mycket fint skick. Bevarade originaldetaljer såsom en vacker öppen spis, takutsmyckningar, spegeldörrar samt en generös takhöjd om ca 3,15m samsas med toppmodern komfort. Bostaden disponeras med ett snyggt bistrokök med en stor köksö som delar av den öppna planlösning till vardagsrummet på det mest mingelvänliga sättet, två rymliga sovrum varav ett enkelt kan delas av för att skapa ett extra rum, ett stort och fräscht badrum, en gäst-wc i anslutning till hallen samt ett mindre tvättrum med både tvätt och torktumlare för en bekväm vardag. Denna vackra och pampiga bostad lämpar sig för såväl barnfamiljen som för det kräsna paret som önskar luftiga umgängesytor utan att kompromissa med vare sig läge eller charm. Lägg därtill att förening är mycket välskött med ytterst låg skuldsättning om endast 1 047 kr/kvm och med alla stora renoveringar genomförda.

Här kan man stoltsera med att man bor i en vacker jugendfastighet som anses ha ett stort kulturhistoriskt värde enligt Stadsmuseet i Stockholm
Huset byggdes 1913-1914 efter ritningar av arkitekterna Kellgren och Hammarling som ritat ett antal vackra jugendfastigheter i Stockholm, bl.a. i Lärkstaden - Östermalm.

Varmt välkommen på visning av en bostad som måste upplevas på plats! <3
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Kungsholmstorg 13B
  Område
  Kungsholmen, Stockholm
  Postadress
  11221 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Bergamotträdet 10
  Lgh.nr
  00015 / 1001
  Boarea
  90 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  3 rum och kök
  Månadsavgift
  3 735 kr/mån Värme och vatten (Obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för bredband)
  Pris
  9 995 000 kr
  Våningsplan
  Våning 0.5 av 6. Hiss finns.

 • På bästa adress med Mälarens glittrande vatten och Kungsholmstorgs vackra allé utanför dörren finns denna ljuvliga bostad som kombinerar sekelskiftescharm med högsta vardagskomfort samt noggrant utvalda materialval. Lägenhetens sällskapsytor utgör hemmets kärna och erbjuder ett utomordentligt kök med en generös matplats i anslutning till det spatiösa vardagsrummet. Vardagsrummet är dessutom är utrustat med en fungerande öppen spis som ger ökad mysfaktor under årets kallare månader.

  Generös takhöjd om ca 3,15meter, stora och spröjsade fönster i två väderstreck och harmoniska rumssamband med rundgång gör att ytorna känns mycket luftiga. Bostaden kännetecknas av de bevarade sekelskiftesdetaljerna, fina skick och moderna komfort med praktiska lösningar och tidlösa materialval. Bostaden beskrivs enklast som ett modernt hem för den som vill ha ett boende som både är familjevänligt och snyggt.

  Lägenheten disponeras enligt följande:

  HALL
  Välkomnandehall med med gott om plats för hatthylla och skoskåp.

  GÄST-WC
  I anslutning till hallen når man gäst-wc som är utrustat med toalett samt handfat.

  BADRUM
  Snyggt och helkaklat badrum med golvvärme, totalrenoverat för ca fem år sedan. Badrummet är utrustat med inkaklat badkar, tak- och handdusch, vägghängd wc, handfat med generös kommod, handdukstork, spotlights och en spegel som sträcker sig hela vägen upp till taket vilket ger en lyxig känsla. Bra förvaring med inbyggt högskåp från golv till tak.

  TVÄTTRUM
  Ett mindre tvättrum med både tvättmaskin och torktumlare, här ryms även skåp och förvaring.

  KÖK
  Stort och snyggt kök med bistrokänsla. Gott om förvaring bakom nya ljusgrå luckor samt i bevarat skafferi och serveringsskåp. Goda arbetsytor i fin kalksten. Toppmodern maskinpark i form av kyl/frys, Lofra gasspis, elugn, integrerad diskmaskin, fläkt, och vinkyl. Den stora köksön som delar av till vardagsrummet är platsen där familjen och vänner vill hänga. Köket rymmer även ett mindre matbord. Från köket har man en köksutgång till gården.

  UTEPLATS
  Köksingång som leder ut till den fina innergården med utemöbler, planteringar, grill och lekytor. Gården blir som en förlängning av bostaden och tack vare köksentrén är det enkelt att gå ut och in. Att ha gården så nära är trevligt för alla åldrar. Det är härligt att enkelt kunna äta lunch eller middag utomhus även när man är många. Uteplatsen utanför lägenheten är nästan som att ha en egen eftersom få andra i huset nyttjar gården, det finns inte heller något gårdshus så gården är mycket lugn. De nuvarande ägarna har även egna utemöbler precis utanför köket.

  VARDAGSRUM
  Stort och luftigt vardagsrum med fiskbensparkett, sobert färgsatta väggar och ett stort, vackert fönster mot den lugna innergården. Rummet är mycket lättmöblerat och har plats för en större soffgrupp, TV-möbel och matbord för större sällskap. Vardagsrummets rundade vägg ger en lyxig och luftig känsla. Den fungerande öppna spisen ger ökad mysfaktor under årets kallare månader.

  MASTER BEDROOM
  Harmoniskt sovrum med sobert målade väggar och ett stort fönsterparti med djup nisch ger en härlig rymd. Gott om förvaring i två klädkammare. Här finns det plats för dubbelsäng, nattduksbord, skrivbord och ytterligare förvaringsmöbler.

  SOVRUM
  Stort och trivsamt sovrum sobert målade väggar. Rummet är rymligt och har två ingångar vilket gör det enkelt att dela av om ett extra rum önskas.

  FÖRRÅD
  Till lägenheten hör ett generöst källarförråd.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1914
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-05-29)
  Primärenergital
  125 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Namn
  Brf Bergamotträdet 10
  Adress
  Kungsholmstorg 13
  Byggnadsår
  1914
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  716417-8316
  Föreningens ekonomi
  Inga planerade avgiftsförändringar (avstämt med styrelsen 2023-08-18).
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  26 st
  Antal lokaler
  1 st
  TV/bredband
  Föreningen har tv och bredbandsuppkoppling via Tele2 (f d Com Hem AB)
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av Kopare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Oklart, det har inte förekommit hos föreningen tidigare.
  Äger föreningen marken?
  Ja
  Renoveringar 2002 - Byte av rörstammar
  - Byte av elstammar
  - Hiss 13 A- Maskinrum flyttat från vind till källare
  - Omputsning av fasad
  - Renovering av balkonger
  2003 - Omläggning av plåt och tegeltak
  2005 - Målning av fönster
  2006 - Renovering av hisskorgar
  2007 - Installation av bullerglas
  2009 - Renovering av tvättstugan
  2010 - Ventilation 13 B
  2011 - Byte av stamventiler, ventiler och termostat i radiatorer
  2013 - Renovering och målning av fönster mot gatan
  - Byte av värmekabel i stuprör och gesimsrännor
  - Brandtätning i trapphus
  2014 - Byte av ingående gasledning
  - Målning av fönster mot gården
  2015 - Installation av fiber
  - Renovering och byte av ytskikt på innergården
  2017 - Uppgradering av ventilation
  2018 - Renovering av tak och montering av vajerföljare
  2020 - Renovering och målning av fönster mot gatan
  - Anläggning av plantering på innergård

  Planerade renoveringar:
  2024-2025 planera fasadrenovering
  Parkering Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
  Om föreningen Brf Bergamotträdet 10 är en äkta förening och upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt.

  Föreningen äger marken.

  Föreningen har lån om ca 3 488 750 kr vilket ger en skuldsättningsgrad om ca 1 047 kr lån/kvm. Föreningen har en kassa om ca 500 000 kr.
  (Avstämt med styrelsen 2023-08-18)
 • Pris
  9 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 735 kr/mån. Värme och vatten (Obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för bredband)
  Andel i föreningen
  2.86%
  Andel av årsavgift
  2.7%
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  3 240 kr
  Försäkring
  4 320 kr
  Övrigt
  3 600 kr
  Antal personer i hushållet
  3 st
  Summa
  11 160 kr
  Posten övrigt avser gas.
 • Här bor du mitt i Kungsholmens hjärta - Kungsholmstorg. Här kan du njuta av en frukost på något av de många bagerierna runtomkring såsom Wilmers kaffebar, Il café eller Fabrique lunch på Styrelsen och middag på anrika Mäster Anders. En varm dag kan man svalka sig med en omtalad glass från Kungsholmens glassfabrik som ligger på Pipergatan.

  Mycket attraktivt och citynära läge. Lugnt och tyst med omedelbar närhet till vatten, parker och härliga promenadstråk längs Norr Mälarstrand. Härligt att snabbt kunna gå ned och ta ett morgondopp i Riddarfjärden.

  Direkt närhet till ett brett serviceutbud med torghandel på Kungsholmstorg, välsorterad ICA-butik, apotek, systembolag samt en rad småbutiker. I Hörnet Scheelegatan/Fleminggatan finns dessutom en stor och välsorterad Ica Kvantum samt SATS.

  Kommunikationerna är utmärka med tillgång till tunnelbanor, bussar, flygbussar och gångavstånd till centralstationen. Närmsta T-bana Rådhuset ligger endast två hundra meter bort, där även flera innerstadsbussar har sina hållplatser. Ett flertal attraktiva förskolor, skolor (och hunddagis) finns i närheten.

Planritning

(4)
Beatrice Anderberg
Din mäklare Beatrice Anderberg 070-966 60 39 beatrice@tradition.se

Gå på visning

söndag 8 okt
11:30 - 12:30
Anmäld
måndag 9 okt
18:30 - 19:00
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument