Topprenoverad trea med södervänd balkong. - Skuldfri förening!

Alla bilder
Bahar Nabavi
Din mäklare Bahar Nabavi 070-967 11 06 bahar@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Ludvigsbergsgatan 41, 3tr Södermalm 3 rok 81 kvm Pris på förfrågan
Välkomna till denna fantastiska trea på lugna Ludvigsbergsgatan, intill Mariatorgets puls och Skinnarviksbergets grönska. Med sina 81 kvadratmeter har bostaden allt du behöver för att trivas. Tack vare stora fönsterpartier i två väderstreck badar lägenheten i dagsljus och är helt insynsskyddad med vy över trädtoppar i alla riktningar.

Lägenheten totalrenoverades år 2023 då samtliga ytskikt, det stora badrummet och köket renoverades samtidigt som all el drogs om. Med andra ord har man möjlighet att flytta in i en bostad där allt är nytt och fräscht med ytterst smakfulla materialval och genomgående harmonisk färgsättning.

I vardagsrummet finns gott om plats för umgänge och avkoppling och från det stora fönsterpartiet har man en fantastisk utsikt över stadshuset och de charmiga kulturhusen. Köket är påkostat med arbetsbänkar i kalksten och en mysig matplats för 6-8 personer. Båda sovrummen rymmer en dubbelsäng och tack vare den genomtänkta planlösningen får alla familjemedlemmar möjlighet till stor avskildhet. Den inglasade balkongen är perfekt belägen för soliga dagar och rymmer både utemöbler och planteringar. Förvaringsmöjligheterna är också imponerande med en stor walk-in closet och generösa garderober. Badrummet är rymligt och har både dusch och tvättmaskin för din bekvämlighet. Dessutom finns en separat gäst-wc i anslutning till hallen för att göra vardagen ännu bekvämare.

Ett boende präglat av generös boyta, goda förvaringsmöjligheter och en grönskande omgivning. Området bjuder på fantastisk utsikt från Skinnarviksberget över Riddarfjärden och gångavstånd till Mariabergets kulturkvarter.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Ludvigsbergsgatan 41, 3tr
  Område
  Södermalm, Stockholm
  Postadress
  11823 Stockholm
  Förening
  Brf Skinnarviksberget NR2
  Lgh.nr
  41-1302 / 1302
  Boarea
  81 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  3 rum och kök, varav 2 sovrum
  Månadsavgift
  3 234 kr/mån Värme, vatten, kabel-tv och bredband (IMD - faktisk förbrukad el tillkommer och debiteras med 5 månaders fördröjning).
  Våningsplan
  Våning 3 av 4. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • Lägenheten disponeras enligt följande:

  Hall
  Luftig hall med klinkergolv, målade väggar och gott om plats för avhängning. Säkerhetsdörr finns installerad. Härifrån når du lägenhetens alla rum vilket skapar en välkomnande känsla. I anslutning till hallen finns ett stort förråd som i dagsläget nyttjas som en kombinerad walk in closet och hemmakontor.

  Separat WC
  I anslutning till hallen finns en separat gäst-WC med klinkergolv, halvkaklade väggar och handfat samt badrumsspegel.

  Sällskapsrum
  Lättmöblerat och ljust vardagsrum med parkettgolv, målade väggar och stort fönsterparti med panoramautsikt och vy över ut de vackra kulturhusen och stadshuset. Här finns plats för soffa, fåtöljer, TV-möbel och stort matbord.

  Sovrum 1
  Trevligt sovrum med parkettgolv, målade väggar och fönster ut mot de vackra kulturhusen. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå/skrivbord. I passagen mellan detta sovrum och hallen finns det gott om garderober och förvaringsutrymmen för familjens alla kläder och skor.

  Sovrum 2
  Ljust sovrum med parkettgolv, målade väggar och fönster samt utgång till balkong. Även här finns för dubbelsäng, nattduksbord och byrå/skrivbord för den som föredrar att nyttja det här rummet som master bedroom. Platsbesparande skjutdörr mot hallen.

  Balkong
  Stor och härlig balkong i bästa söderläge med plats för utemöbler och planteringar. Skjutbara glaspartier som kan stängas och därmed förlänga balkongsäsongen.

  Kök
  Rymligt och topprenoverat kök med klinkergolv, målade väggar och generös matplats vid fönstret. Gott om förvaring bakom snygga skåpsluckor och ytterst goda arbetsytor i påkostad kalksten. Köket är fullutrustat med integrerad kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn och fläkt.

  Badrum
  Fräscht badrum med klinkergolv, delvis kaklade och delvis målade väggar samt ett fönster. Här finns en rymlig dusch med glasvägg, vägghängd WC, handfat med tvättkommod, tvättmaskin, dubbla handdukstork, badrumsspegel med belysning och hyllplan för förvaring.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1963
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Bergvärme

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2018-06-27)
  Primärenergital
  168 kWh/m2 och år
  Energiklass
  F
 • Namn
  Brf Skinnarviksberget NR2
  Adress
  Ludvigsbergsgatan 33
  Byggnadsår
  1963
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  716422-0829
  Föreningens ekonomi
  Inga beslutade avgiftsförändringar (avstämt med styrelsen 2024-05-12). Då tomträttsavgälden kommer att öka med åren informerar föreningen att man kan anta att avgifterna kan komma att höjas de närmsta åren. Föreningen är skuldfri och har ca 10 Mkr i kassan. Föreningen innehar fyra hyresrätter kvar i sin ägo vilket är en stor dold tillgång.
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  97 st varav 4 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  1 st
  TV/bredband
  Bredband via bredband 2. Tv-leverantör Tele2
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Avgörs från fall till fall.
  Äger föreningen marken?
  Nej, föreningen äger inte marken. Tomträttsavgälden gäller från 2024-01-01 och löper 10 år tom 2033-12-31. Tomträttsavgäld: 2024 1 197 000 kr 2025 1 398 000 kr 2026 1 600 000 kr 2027 1 801 000 kr 2028-2033 2 003 000 kr
  Renoveringar Utförda
  2012/2013 relining av stammar
  2016 Elstigarna bytta, porttelefoner installerade
  2019 Installation av bergvärme, uteplatser samt fönster,
  2020 Restaurerat utomhusarmaturerna
  2022 Byter portar, ett av cykelrummen renoverades

  Planerade
  Just nu pågår takrenovering i fastigheten. Arbetet beräknas vara klart augusti 2024. Därefter kommer sol-paneler att sättas upp på taket (planeras under 2024/2025).

  Fasad och utemiljö finns med i underhållsplan.
  Parkering Föreningen innehar 61st parkeringsplatser som går att hyra.

  Pris för p-plats för medlem eller hyresgäst i brf:en: 600 kr/månad.
  Pris för p-plats för extern hyresgäst, s.k. extern taxa: 1500 kr/månad.
  Medlemmar som hyr två p-platser ska betala extern taxa för p-plats nummer 2.

  Bred plats kostar 750 kr/månad.

  Laddplats kostar 980 kr / månad + kostnad för rörlig förbrukning.
  Gemensamma utrymmen Gästlägenhet med 3 rok som kan hyras av medlemmar för 800kr/natt, tvättstuga, 2st cykelrum, grovsoprum samt snickarbod
  Om föreningen Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av 97 lägenheter, varav 93 är upplåtna med bostadsrätt och 4 är upplåtna med hyresrätt (dolda tillgångar) samt en företagslokal.

  Föreningens innehar fastigheten med tomträtt. Nuvarande avtal gäller tom 2033-12-31. Föreningen är skuldfri och har en kassa om ca 10 470 000 kr. (Avstämt med styrelsen 2024-05-12).

  En ansenlig del av kassan är avsatt för pågående/kommande renovering av tak och solpaneler.

  För mer information, se föreningens hemsida:
  https://www.brfskinnarviksberget2.se/
 • Månadsavgift
  3 234 kr/mån. Värme, vatten, kabel-tv och bredband (IMD - faktisk förbrukad el tillkommer och debiteras med 5 månaders fördröjning).
  Andel i föreningen
  1.17685%
  Andel av årsavgift
  1.17781%
  Indirekt nettoskuldsättning
  Föreningen är skuldfri
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  2 500 kr
  Försäkring
  3 000 kr
  Summa
  5 500 kr
 • Ludvigsbergsgatan är centralt belägen på Södermalm med närhet till några av områdets mest ikoniska platser. Skinnarviksberget, med sina fantastiska utsikter över staden och mysiga promenadvägar, ligger i princip utanför porten. Det är den perfekta platsen för att njuta av solnedgången eller ta en avkopplande promenad.

  Mariatorget, med sitt livliga torg och omgivande kaféer och restauranger, är också bara ett stenkast från lägenheten. Här kan du avnjuta en god kopp kaffe eller en bit mat utomhus medan du njuter av atmosfären.

  Mariaberget, med sina charmiga gränder och vackra utsikter över staden, är ett annat område som du har omedelbar närhet till. Utforska de små butikerna och gallerierna eller ta en promenad längs de pittoreska gatorna för att upptäcka gömda pärlor.

  Med sådana fantastiska platser runt hörnet är denna delen av Södermalm den perfekta platsen för den som vill uppleva det bästa som stadsdelen har att erbjuda.

Planritning

(5)
Bahar Nabavi
Din mäklare Bahar Nabavi 070-967 11 06 bahar@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument