Gaveltvåa med fint ljusinsläpp och solig balkong! Kontakta mäklaren för visning!

Alla bilder
Carolin Svensson
Din mäklare Carolin Svensson 070-935 36 22 carolin@tradition.se

Gå på visning

söndag 3 dec
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Luxgatan 21 Lilla Essingen - Kungsholmen 2 rok 55.5 kvm 4 455 000 kr Accepterat pris / Bud
Accepterat pris - 4 455 000 kr - kontakta mäklaren för visning!

Välplanerad och ljus tvåa med öppen planlösning, fint kök och badrum samt stor solig balkong. Här bor du centralt på Lilla Essingen, med närhet till såväl kommunikationer som till vackra promenadstråk och badbryggor. Ljust och rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot kök och matplats och med fint ljusinsläpp från två väderstreck. Rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och garderober. Fint badrum med tvättmaskin och torktumlare. Närhet till sol, bad, caféer och restauranger såväl längs kajen samt promenadavstånd in till city och Kungsholmen.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Luxgatan 21
  Område
  Lilla Essingen - Kungsholmen, Stockholm
  Postadress
  11262 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Essinge Park
  Lgh.nr
  14053 / 1103
  Boarea
  55.5 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  4 085 kr/mån inkl. värme, VA, tv, bredband (1 GB/s)
  Pris
  4 455 000 kr Accepterat pris / Bud
  Våningsplan
  Våning 1 av 7. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • Lägenheten disponeras enligt följande;

  HALL
  Luftig hall med bra plats för avhängning av ytterkläder och skoförvaring. Praktiskt klinkergolv och ljusa väggar.

  VARDAGSRUM
  Ljust vardagsrum i gavelläge med fint ljusinsläpp från stora fönsterytor i två väderstreck. Öppen planlösning mot kök och matplats. Fina golv och ljusa väggar. Härifrån nås den härliga balkongen.

  BALKONG
  Rymlig balkong i sydostläge med morgon- och förmiddagssol.

  KÖK
  Fint kök och matplats i öppen planlösning mot vardagsrum. Bra förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Maskinell utrustning bestående av kyl/frys (SMEG), spis, köksfläkt (SMEG), mikrovågsugn och diskmaskin (SMEG). Fina golv och ljusa väggar.

  SOVRUM
  Bra sovrum med gott om plats för dubbelsäng och annan möblering. Stor garderobsvägg ger gott om förvaring. Fina golv och ljusa väggar.

  BADRUM
  Snyggt badrum med vitt kakel på väggarna och brunt klinkergolv med värme. Dusch, WC, handdukstork, handfat med kommod och spegel. Tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk och hylla med spotlights ovanför.

  FÖRRÅD
  Till lägenheten hör ett källarförråd med gallerdörr.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  2006
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk tilluft genom tilluftsdon med pollenfilter
  Uteplats
  Solig balkong i ostläge.

  Energideklaration

  Status
  Utförd
  Primärenergital
  92 kWh/m2 och år
 • Namn
  Brf Essinge Park
  Adress
  Patentgatan 1
  Byggnadsår
  2006
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Fast.beteckning
  Köksfläkten 6
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769611-0209
  Föreningens ekonomi
  I början av mars 2023 höjdes månadsavgifterna med 18%.
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  150 st
  Antal lokaler
  7 st
  TV/bredband
  Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2 och till bredband via Bahnhof. Grundutbud tv och bredband Bahnhof (1 GB/s) ingår i avgiften.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Äger föreningen marken?
  Ja
  Renoveringar 2022 - Maskinparken i tvättstugorna uppdaterades.
  2021-2023 - Fasadrenovering.
  2020 - OVK.
  2018 - Renovering av tvättstugan. En lokal konverterades till föreningslokal. Bygglov för inglasning av balkong.
  2016 - Stamspolning.

  I övrigt är inga större renoveringsarbeten planerade utöver sedvanligt underhåll. Föreningens byggnader har precis genomgått en fasadrenovering. Det är ett garantiarbete som JM bekostar. Markarbeten kvarstår innan det är helt klart.
  Gårdsplats
  Föreningen har en trevlig innergård med planteringar och utemöbler.
  Parkering Föreningen disponerar ca 105 av 425 garageplatser via garagesamfälligheten Luxgaraget. Egen ingång till garaget finns från trapphusen i de 6 punkthusen. Här finns även plats för el-bilar, föreningens medlemmar har förtur till dessa. Några få platser hyrs ut externt och sägs upp när medlem vill ha plats (1 månads uppsägningstid). För mer info se https://www.luxgaraget.se.

  I övrigt råder boendeparkering i området. Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Biljett kan lösas för 1.100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn. Taxeområde 3: 15 kr/tim vardagar 7-19, 10 kr/tim lördagar 11-17, övrig tid gratis parkering.
  Gemensamma utrymmen Föreningen har två gemensamma tvättstugor, belägna på Patentgatan 5 och Luxgatan 19. Dessa är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

  I föreningen finns även en övernattningslägenhet på Patentgatan 1 som kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/natt.

  Det finns även cykel- och barnvagnsrum samt ett återvinningsrum för allt utom för miljöfarligt avfall.
  Om föreningen Brf Essinge Park är en s.k. äkta bostadsrättförening som upplåter 150 lägenheter, samtliga med bostadsrätt. Föreningen upplåter även sju lokaler med hyresrätt. Föreningens adresser är Luxgatan 15, 19, 21 och 23 samt Patentgatan 1-11.

  Lägenhetsytan uppgår till 11014 kvm och lokalytan 1272 kvm.

  Föreningen förvärvade fastigheten 2006, och äger marken.

  Föreningens ekonomiska förvaltare är Fastum AB.

  Föreningen har en god och stabil ekonomi med en nuvarande belåning om 11083 kr/kvm enligt ÅR 2022. Den ekonomiska planen syftar till att på lång sikt bibehålla nuvarande nivå på månadsavgifterna. Styrelsen har prioriterat amorteringar av föreningens lån och flera engångsamorteringar har gjorts under de senaste åren. Föreningen har goda hyresintäkter från garage och lokaler hyrs ut till bland annat Stockholms stad (förskola), Pesso Bageri samt ett litet närlivs med paketutlämning.

  Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av PBB, f.n. 1313 kr samt pantsättningsavgift om 1% av PBB, f.n. 525 kr/pant (betalas av köpare). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

  Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.essingepark.com

  Inga höjningar är planerade.
 • Pris
  4 455 000 kr Accepterat pris / Bud
  Månadsavgift
  4 085 kr/mån. inkl. värme, VA, tv, bredband (1 GB/s)
  Andel i föreningen
  0.005499%
  Andel av årsavgift
  0.005541%
  Indirekt nettoskuldsättning
  653 822 kr. Enligt årsredovisning 2022. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  4 500 kr
  Försäkring
  6 000 kr
  Antal personer i hushållet
  1 st
  Summa
  10 500 kr
 • Lilla Essingen är ett mycket attraktivt område i utkanten av Kungsholmen invid vatten och grönska. Här möts man av en variationsrik arkitektur med en blandning av både storstadspuls och grönområden. I kvarteret finns även ett rikt serviceutbud genom trevliga restauranger, fik och småbutiker. Detta med närheten till fina badbryggor och klippbaden vid Fredhäll. På cykelavstånd nås Fridhemsplan med all tänkbar service. Vackra Luxparken erbjuder inte bara härliga gräsytor och fin brygganläggning utan också en av Stockholms finaste lekparker! Tre båtklubbar finns på Lilla Essingen och i Luxvikens hamnbassäng är det segelbåtsdjup. På Lilla Essingen finns tre förskolor: Vita villan, Luxviken och Gunghästen. Närmaste skola är Klastorpsskolan i Mariebergsområdet.

  I Luxområdet finns idag restaurangerna Lux Dag för Dag, Pappas Deli, Lillan på Lillan och en sushirestaurang. För den som är sugen på något sött finns bageriet Pesso som även bakar bröd.
  Det finns även en närbutik med generösa öppettider. I området finns också en kemtvätt/skräddare. Gymmet STC har öppet sju dagar i veckan från kl 05.00 till 23.00. I de äldre kvarteren på Lilla Essingen finns en ICA butik, café och bageri och ett flertal mindre restauranger.
  Kommunikation Lilla Essingen bjuder på goda kommunikationer som 1:ans (Stora Essingen- Frihamnen) och 49:ans (Stora Essingen- Fridhemsplan) bussar. Tvärbanan når du från Stora Essingen, den tar dig till Alvik eller mot Sickla Udde. Sommartid trafikerar båten M/S Movitz sträckan Gamla stan - Lilla Essingen - Alvik strand - Solna strand. Gå in och läs mer på www.ms-movitz.com. Därtill är det nära till Essingeleden.
  Parkering Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Biljett kan lösas för 1.100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn. Taxeområde 3: 15 kr/tim vardagar 7-19, 10 kr/tim lördagar 11-17, övrig tid gratis parkering.

Planritning

Carolin Svensson
Din mäklare Carolin Svensson 070-935 36 22 carolin@tradition.se

Gå på visning

söndag 3 dec
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument