Renoveringschans med solig balkong granne med Nytorget. Nytt badrum under hösten!

Alla bilder
Emily Medqvist Andreas Nylén
Din mäklare Emily Medqvist 072-303 36 56 emily@tradition.se
Extra kontaktperson Andreas Nylén 070-776 77 57 andreas@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse
Södermannagatan 37, 5 tr Södermalm - Nytorget 2 rok 67 kvm 5 595 000 kr /Bud
Kontakta mäklaren för visning! - Fin chans att skapa sitt drömboende - få ett nytt badrum! Stambyte pågår till omkring 10 november och man får därmed ett helt nytt badrum. Tillträde flexibelt! Välplanerad och ljus tvåa med enorm potential högt upp i huset med en soldränkt balkong som erbjuder en härlig utsikt över innergårdar och takåsar. Tyst gårdsläge och en fantastisk planlösning med stora sällskapsytor och goda förvaringsutrymmen. Bostaden är i visst behov av renovering vilket ger chansen till att lätt sätta egen prägel och skapa sin drömlägenhet! Fastigheten genomför stambyte under hösten vilket innebär att man får ett helt nytt badrum på föreningens bekostnad (kontakta mäklaren för att se materialval)! Oslagbart läge ett stenkast från Nytorget och två kvarter från grönskan i Vitabergsparken och lika långt till folklivet och restaurangtäta Skånegatan. Välskött förening med garage, bastu och innergård med bl.a. boulebana. Avgift inkl. hushållsel! Varmt välkommen på visning av en bostad som måste upplevas!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Södermannagatan 37, 5 tr
  Område
  Södermalm - Nytorget, Stockholm
  Postadress
  11640 Stockholm
  Förening
  Brf Räfsan Nr 13
  Lgh.nr
  303802001-11705
  Boarea
  67 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  4 572 kr/mån inkl. Hushållsel, VA och kabel-TV (basutbud). (Obligatoriskt tillägg för värme om 797 kr/mån och för bredband om 83 kr/mån)
  Pris
  5 595 000 kr /Bud
  Våningsplan
  Våning 5 av 6. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • HALL
  Praktisk och välkomnande hall med parkettgolv och ljusa väggar. I hallen finns hatthylla för ytterkläder och plats för garderober efter önskemål. Längre in finns en stor klädkammare och från hallen når man bostadens samtliga rum.

  KÖK
  Trevligt kök med bra planlösning för den matlagningsintresserade. Här finns det troligtvis möjlighet att öppna upp mer mot vardagsrum om så önskas (godkännande av styrelsen krävs). Stort ljusinsläpp från fönster upp till tak samt utgång till den soliga balkongen. Köket har gott om förvaring, vitvaror i form av diskmaskin, kyl/frys, spis och fläkt. Från köket finns idag en bred öppning till vardagsrummet med dragspelsdörr.

  BALKONG
  Solig och stor balkong i söderläge. Här har man sol från förmiddag till eftermiddag och plats för utemöbler. Tack vare ett högt och fritt läge så får man en ljuvlig utsikt över takåsarna. Den som önskar kan glasa in balkongen.

  VARDAGSRUM
  Stort och luftigt vardagsrum med parkettgolv, ljusa väggar och strålande ljusinsläpp från stort fönsterparti som går hela vägen upp till taket. Vardagsrummet har plats för soffa och matbord samt TV-möbel.

  SOVRUM
  Tyst sovrum med stort fönster mot den lugna innergården. Sovrummet har en garderobsvägg vilket ger bra förvaring. Här finns plats för dubbelsäng och nattduksbord.

  BADRUM
  Rymligt badrum som genomgår stambyte till omkring 10 november 2023. Det innebär att lägenheten kommer ha ett helt nyrenoverat badrum med kaklade väggar (vita plattor 40x20 cm) och grått klinkergolv med värmeslingor. Utrustat med duschhörna med vikväggar, vägghängd toalett, handfat med kommod, spegelskåp och framdraget för tvättmaskin. Infällda spotlights i taket.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1973
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Besiktning (ventilation)

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-03-25)
  Primärenergital
  149 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Namn
  Brf Räfsan Nr 13
  Adress
  Södermannagatan 37
  Byggnadsår
  1973
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Fast.beteckning
  Räfsan 13
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  702002-8622
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har inga inplanerade avgiftsförändringar i år. Föreningen har lån på 25,6 Msek och planerar 17 Msek därutöver för sitt stambytesprojekt. De har anlitat ett bolag som rådger kring lån och bindingstider och har för närvarande en räntesats som är bunden 1 år mot stibor +0,5%. Samtliga lokaler är uthyrda. (information från styrelsen 2023-08-29)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  54 st
  Antal lokaler
  3 st
  TV/bredband
  För bredband, TV och telefoni finns ett flertal alternativ för dig som boende att välja bland. Fastigheten är ansluten till ett fibernät och i varje lägenhet finns ett nätverksuttag. Genom föreningens gruppavtal med Ownit ingår 1000 Mbit/s bredbandsabonnemang. Som tillval finns IP-telefoni samt ett brett utbud av TV-kanaler för dig som önskar det. Paket med TV-kanaler kan även beställas genom Viasat. Dessutom finns anslutning till Com Hem som erbjuder TV, bredband och telefoni via kabelnätet (koax). Utan att teckna något abonnemang har du som boende tillgång till ett analogt såväl som digitalt grundutbud av TV-kanaler (SVT, TV4, TV6, FOX, Axess TV) via Com Hem.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av Kopare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja, föreningen godkänner delat ägande.
  Äger föreningen marken?
  Ja, föreningen äger marken.
  Renoveringar Utförda renoveringar:
  2023 - Fasad- och fönsterrenovering med installation av större fönster
  2022 - Installation av laddstationer i garaget
  2022 - Garagerenovering golv
  2021 - Stambyte genomfört i 12 st lägenheter samt i lokalen på Gotlandsgatan 72
  2021 - Ny porttelefon har installerats
  2021 - Belysning och el har installerats på gården
  2020 - Underhåll tvättstuga
  2020 - Garage, rivning väggar
  2018 - OVK
  2015 - Stamspolning
  2015 - Omläggning av tak
  2015 - OVK
  2011 - Hissrenovering
  2004 - Renovering av tvättstugan

  Planerat underhåll:
  Fönster och fasad är i den avslutande fasen – det pågår fyra veckor till av större fönster i samtliga bostäder. (information från styrelsen 2023-08-29)

  Föreningen kommer under hösten genomföra stambyte på de 42 lägenheter som inte gjordes 2021. Denna lägenhet planeras stambytas från 18 september-november.
  Parkering I fastigheten finns 30 garageplatser för bilar och 5 MC-platser, som enbart hyrs ut till föreningens medlemmar. Det finns i dagsläget 10 platser med laddbox för elbil men infrastrukturen samt dragning är klar för alla 30 platser. Hyra för bilplats är 1 100 kr/månad. För MC är hyran 600 kr/månad. Kostnad för laddplats är 1 200 kr/mån plus elförbrukning. Nytt låssystem för garaget installerades i mars 2019. För närvarande är det ca två personer i kö till garageplats för bil.
  Gemensamma utrymmen Gemensam gård utrustad med grillar, flertalet gemensamma sittgrupper, pergola, boulebana, pingisbord, leksaker för barnen och solbäddar.

  Tvättstugan är belägen på entréplan och utrustad med 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

  Cykelförråd finns på gatuplan med ingång både från gården och från Gotlandsgatan. Det finns även cykel-/barnvagnsrum på varje våningsplan.

  Föreningen har en gemensam bastu i entréplan för medlemmarna att nyttja.
  Om föreningen Bostadsrättsföreningen Räfsan nr 13 bildades 1971 och finns på adresserna Södermannagatan 37-39 och Gotlandsgatan 72 på Södermalm i Stockholm. Föreningens byggnad uppfördes 1973 och här finns 54 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen upplåter även 3 st lokaler med hyresrätt om en totalyta om 414 kvm samt 30 st garageplatser och 5 MC-platser. Lokalerna och garaget ger intäkter om ca 1,38 milj kr/år. Föreningen är mycket välskött och äger marken.

  Besök gärna föreningens hemsida https://www.brfrafsan13.se/
 • Pris
  5 595 000 kr /Bud
  Månadsavgift
  4 572 kr/mån. inkl. Hushållsel, VA och kabel-TV (basutbud). (Obligatoriskt tillägg för värme om 797 kr/mån och för bredband om 83 kr/mån)
  Andel i föreningen
  1.97%
  Andel av årsavgift
  1.97%
  Indirekt nettoskuldsättning
  213 966 kr. Enligt ÅR -22. Obs! Föreningen har upptagit nya lån efter detta och planerar att upp ta fler. För info om det, se "föreningens ekonomi".
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Försäkring
  1 800 kr
  Antal personer i hushållet
  2 st
  Summa
  1 800 kr
  Uppskattad kostnad då ingen bor i bostaden f.n.
 • Läget är fenomenalt med SoFo:s och Nytorgets puls alldeles utanför porten. Sommartid är Skånegatan gågata då restauranger och caféer flyttar ut på gatan och ger kvarteren än mer kontinental känsla. Kvarteren erbjuder ett fantastiskt utbud av krogar och välrenommerade restauranger med spännande smaker. Liberdade på hörnan Skånegatan/Östgötagatan erbjuder ett fantastiskt japansk-brasilianska fusionkök. På Skånegatan finner du såväl La Olita pop up med sin grymma Mexikanska streetfood som linneduks-restaurangen Symbios och prisade Agri Kultur. Äkta Napolitanska pizzor serveras på Pazzi på Östgötagatan och klassikern Urban Deli med sin saluhall och tillhörande restaurang och bar ligger tryggt kvar vid Nytorget. Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. Varför inte inta frukost på Café Pascal på Skånegatan innan du inhandlar nyskördade grönsaker, nybakat bröd, ägg mm på Bondens marknad som dukas upp i allén på Katarina Bangata på lördagarna. Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska direkt utanför porten. Trevliga promenad- och joggingstråk runt Årstaviken och Hammarbykanalen är ett måste för den hurtige. Mysiga Vitabergspaken är en närliggande oas dit många söderbor söker sig för picknick i det gröna. Om du trots allt skulle vilja lämna Södermalm finns bra kommunikationer med såväl tunnelbanans gröna linjer, pendeln och flertalet bussar.

Planritning

Emily Medqvist Andreas Nylén
Din mäklare Emily Medqvist 072-303 36 56 emily@tradition.se
Extra kontaktperson Andreas Nylén 070-776 77 57 andreas@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument