Unikt hem med högsta komfort i exklusiva Lyceum!

Alla bilder
Bahar Nabavi
Din mäklare Bahar Nabavi 070-967 11 06 bahar@tradition.se

Gå på visning

tisdag 21 maj
17:30 - 18:00
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Teknologgatan 8C, 1tr Vasastan 3 rok 56 kvm 7 850 000 kr / Bud
- Unik bostad intill Tegnérlunden
- 79 kvm golvyta (56+23)
- Toppskick i eleganta bostadsprojektet Lyceum
- Kök från Kvänum och genomgående hög standard

I en vacker 1890-talsbyggnad i hjärtat av Vasastan, ett stenkast från Tegnérlunden, omvandlades 2016 det gamla forskningsinstitutet till moderna bostäder under namnet Lyceum. Lägenhetens totala yta om 79 kvm disponeras i två plan. Nedre plan består av 56 kvm boarea och på loftet finns ytterligare 23 kvm med ca 1,8 meter i takhöjd där man i dagsläget har ett sovrum med anslutande walk in closet.

Med genomgående kvalitativa materialval och skräddarsydd design är denna en bostad för den med högt ställda krav och som söker ett boende som sticker ut från mängden. Tre magiska, höga originalfönster vetter ut mot den välordnade parken framför byggnaden och ger hemmet en strålande förmiddagssol. Bostaden har vitpigmenterade trägolv, ljusgråtonade väggar och höga fönster som på ett läckert sätt förstärker den tilltagna takhöjden. Materialvalen i såväl kök som badrum håller en exklusiv nivå med Marina Verde sten av bästa kvalitet på både golv och väggar i badrummet samt kök från Kvänum. Enklast beskrivs hemmet som ett karaktärsfullt boende med specialdesignad inredning för att på bästa sätt kombinera den ursprungliga industriella känslan med den högsta tänkbara komforten.

Socialt och härligt sällskapsrum som rymmer såväl stort matbord som rejäl soffa samt fåtölj finns i öppen planlösning till det fina köket med släta, penselstrukna luckor i mörkgrön kulör. Bänkskiva och stänkskydd i ljusgrå kalksten. Hallen kommer inredd med platsbyggd förvaring i hatthylla och en garderob. Sovrummet på nedre plan har en generös garderob och platsbyggda hyllplan med skrivbordshörna. Loftet med plats för dubbelsäng och anslutande walk in closet skapar tillsammans med den fantastiska takhöjden om cirka 4,2 meter en påtaglig New York-känsla. Det stilfulla och välutrustade badrummet inkluderar tvättmaskin, torktumlare och har skräddarsydda förvaringsutrymmen.

Boendet ligger i lugna och trivsamma kvarter i hjärtat av Stockholm, nära grönskande parker, charmiga restauranger och caféer. En perfekt kombination av historisk elegans och modern bekvämlighet för den kräsna köparen. Ett hem och läge som lämpar sig fantastiskt väl för storstadsbon med högt ställda krav på såväl komfort som design.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Teknologgatan 8C, 1tr
  Område
  Vasastan, Stockholm
  Postadress
  11360 Stockholm
  Förening
  Brf Vegalotten
  Lgh.nr
  01:1104 / 1104
  Bo & biarea
  56 + 23 m²
  Areakälla
  enligt uppgift från byggherre. Lägenheten står registrerad som 56 kvm enligt lägenhetsförteckningen..
  Antal rum
  3 rum och kök
  Månadsavgift
  5 245 kr/mån Värme, vatten, IP-TV och bredband
  Pris
  7 850 000 kr / Bud
  Våningsplan
  Våning 1 av 4. Hiss finns.
 • Lägenheten disponeras enligt följande:

  HALL
  Välkomnande hall med ljusa trägolv och platsbyggd hallförvaring i form av hatthylla med stång och garderob. Säkerhetsdörr finns.

  VARDAGSRUM
  Stort och härligt vardagsrum med ljusa trägolv, ljusgråtonade väggar och öppen planlösning mot det generösa köket. Ytorna har två stora fönster vilket skapar ett vackert ljusflöde. Vardagsrummet går att möblera med stor soffa, fåtölj och TV-bänk samt matplats för ca 8-10 personer.

  KÖK
  Exklusivt och modernt kök i mörkgrön kulör med arbetsytor i ljusgrå kalksten och toppmoderna vitvaror i form av helintegrerad diskmaskin och kyl/frys, inbyggnadsugn, fläkt samt induktionshäll. Diskho i vitt porslin och gott om förvaring i ett flertal högskåp, öppna hyllor samt underskåp. Matplats för ca 8-10 personer i öppen planlösning mot vardagsrummet. Vitvaror från Siemens. Blandare från Dornbacht.

  BADRUM
  Stort och exklusivt inrett badrum där delar av väggar och golv till största del är klädda i vacker matt, grön Marina Verde sten med komfortvärme. Väggar med bröstning i samma sten som golv samt stående creméfärgat kakel. Tvättmaskin och torktumlare döljs bakom snygga skåpluckor med ovanliggande förvaring. Specialtillverkade duschväggar, spegelskåp. Tvättställ och toalett från Duravit. Blandare från Dornbacht. Elburen handdukstork och utanpåliggande downlights i tak.

  SOVRUM
  Ett rymligt och ljust sovrum med ljusa trägolv, ljusgråtonade väggar och garderober samt ett stort fönster med utsikt mot den fina parken framför huset. Sovrummet har platsbyggda hyllor och plats för dubbelsäng samt nattduksbord.

  ENTRESOLPLAN/LOFT
  Stort sovrum på övre plan med heltäckningsmatta i ullkvalitet och ljusgråtonade väggar. 23 kvm med ca 1,8 meter i takhöjd och plats för dubbelsäng, nattduksbord samt skrivbord/fåtölj. I anslutning till detta sovrum finns en generös walk in closet för ytterligare förvaring.

  FÖRRÅD
  Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett förråd på BV i samma trappuppgång.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1898
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2022-06-26)
  Primärenergital
  80 kWh/m2 och år
  Energiklass
  D
 • Namn
  Brf Vegalotten
  Adress
  Teknologgatan 8C
  Byggnadsår
  1898
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769629-5935
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har tagit beslut om ett kapitaltillskott på 7 850 000 kr. Kapitaltillskottet gör att avgifterna förväntas kunna bli oförändrade under 2024. Kapitaltillskottet är frivilligt och fördelas enligt lägenheternas andelstal. För denna lägenhet skulle det innebära ett kapitaltillskott på 110 000 kr alternativt en extra kapitalavgift om ca. 500 kr/månaden. Väljer samtliga medlemmar att göra kapitaltillskott kommer belåningsgraden att minska från dagens 11 140 kr/kvm till 9 430 kr/kvm.
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  69 st
  TV/bredband
  Ownit är leverantör för bredband (250/250 mbit/s) samt för IP-TV. Tjänsterna ingår i avgiften.
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Föreningen tillåter delat ägande, minsta ägarandel är 10 %
  Äger föreningen marken?
  Ja, föreningen äger marken.
  Renoveringar Fastigheten totalrenoverades 2016 i samband med att de konverterades till bostäder.

  Vissa garantiåtgärder pågår i fastigheten. I övrigt planeras inga större arbeten då fastigheten är i ett genomgående gott skick.
  Parkering Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser men det finns intilliggande garage som man kan ställa sig i kö till.

  Boendeparkering på gatan kan för mantalskriven ansökas via
  http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/
  Om föreningen Brf Vegalotten är en äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Vega 5 med adresserna Teknologgatan 8A-C, Kungstensgatan 49 (byggår 1898) och Rådmansgatan 70 B (byggår 1957).

  Föreningens 2 fastigheter bebyggdes 1898 och 1957 och innehåller 69 lägenheter upplåtna med bostadsrätt sedan 2015/2016. Projektet nominerades till Bostadspriset 2018 av Sveriges Arkitekter.


  Föreningen har lån om ca 51,1 Mkr vilket ger en skuldsättningsgrad om 11 223 kr lån/kvm. Föreningen har en kassa om ca 626 Tkr. (Avstämt med styrelsen 2024-04-30).

  Besök gärna föreningens hemsida https://www.vegalotten.se/
 • Pris
  7 850 000 kr / Bud
  Månadsavgift
  5 245 kr/mån. Värme, vatten, IP-TV och bredband
  Andel i föreningen
  1.3938%
  Andel av årsavgift
  1.39384%
  Indirekt nettoskuldsättning
  697 677 kr. Uppgift hämtad ur årsredovisning 2022
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  14 196 kr
  Försäkring
  1 680 kr
  Summa
  15 876 kr
 • Detta exklusiva nyproduktionsprojekt Lyceum ligger lugnt beläget, mellan Observatorieparken och Tegnérlunden, på Teknologgatan 8A-C samt Rådmansgatan 70.

  Med Odenplan runt hörnet har man ett nästintill outsinligt urval av restauranger, caféer och barer. Drottninggatan finns ett par minuter bort och det är gångavstånd till det mesta. Vill man på riktigt njuta av allt det vackra och goda som Stockholm har att erbjuda är en lägenhet i dessa kvarter det enda rätta. Behöver du ett avbrott från pulsen eller bara grönt omkring under joggingturen finns Vasaparken, Observatorielunden och Hagaparken på bekvämt promenadavstånd.

  Här finns också mycket goda kommunikationer i form av både tunnelbana och bussar samt pendeltåg och flertalet innerstadsbussar. Närservice i form av livsmedelsaffärer i toppklass, bank, apotek, systembolag och delikatessbutiker finns inom ett par minuters promenad. Perfekt läge för dig som vill ha det mesta inom kort avstånd men ändå vill bo på en lite lugnare gata.

Planritning

(6)
Bahar Nabavi
Din mäklare Bahar Nabavi 070-967 11 06 bahar@tradition.se

Gå på visning

tisdag 21 maj
17:30 - 18:00
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument