Sekelskiftesdröm - Solig balkong högst upp i sydväst - Trendiga kvarter

Alla bilder
Charlotta Larsson Carina Käll Knaust
Din mäklare Charlotta Larsson 070-883 84 01 charlotta@tradition.se
Extra kontaktperson Carina Käll Knaust 070-899 79 08 Carina@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse
Torsgatan 59, 5 tr Vasastan 2 rok 56 kvm 7 250 000 kr Accepterat pris / Bud
ACCEPTERAT PRIS - Insynsfritt drömläge med solig balkong högst upp i sydväst med himlen som tak, endast vindslägenhet ovan. Här vaknar du till fågelkvitter med balkong med sol från förmiddag till sen kväll och utsikt över grönskande trädgårdar. Ljuvligt vacker sekelskiftestvåa med ljus genomgående planlösning där sällskapsrummet har generöst fönsterparti med utsikt över takåsar. Sobert kök med plats för matbord, rofyllt sovrum mot gård som rymmer dubbelsäng, badrum med tvättmaskin och innerhall för det perfekta hemmakontoret. Välbevarad charm med takhöjd om 3 meter, ljuslaserad fiskbensparkett, fönster med djupa speglade nischer samt spegeldörrar. Det fria skyddade läget och de många fönstren i två väderstreck ger fantastiskt ljusinsläpp från morgon till kväll. Klassisk sekelskiftesdröm i Brf med låga avgifter, välskött fastighet med hiss och alla stora renoveringar bakom sig samt intäkter från lokaler. Vasastans kanske mest attraktiva läge med hela innerstans breda utbud av restauranger och folkliv direkt utanför porten. Flexibelt tillträde för den som önskar. Välkommen till magiska kvarter du aldrig kommer vilja lämna!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Torsgatan 59, 5 tr
  Område
  Vasastan, Stockholm
  Postadress
  11337 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Torsgatan 59
  Lgh.nr
  6518 / 1502
  Boarea
  56 m²
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  2 352 kr/mån inkl. värme, VA, Kabel-TV samt bredband.
  Pris
  7 250 000 kr Accepterat pris / Bud
  Våningsplan
  Våning 5 av 6. Endast vindslägenhet ovan. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • Balkong högst upp, fritt från insyn, i soligt sydvästläge på bästa läge mellan Odenplan och Birkastan. Här bor du ostört mot lummiga gårdar som vackert växlar med årstiderna. Lyxigt luftiga ytor som är jämförbara med 2:or om 60-65 kvm med fönster i två väderstreck och klassiskt fin planlösning med våningskänsla. En ren sekelskiftesdröm på synnerligen poppis läge med vackra välbevarade detaljer från byggåret såsom spegeldörrar, ljuslaserad fiskbensparkett, generös takhöjd om 3 meter, takrosetter och fönster med djupa speglade nischer. Umgängesytorna är sociala och luftiga vilket inbjuder till såväl mingel som stora middagar. Stilfullt kök i vitt och Carrara och matplats åt 4 personer, rofyllt sovrum med utgång till balkongen, rymligt badrum med golvvärme och tvättmaskin och god förvaring. Full bekvämlighet med både tvätt- och diskmaskin i hemmet. Lägg därtill de spatiösa sällskapsytorna med plats för soffgrupp och större middagsmöbel så har ni en representativ och härlig tvåa som lämpar sig för såväl paret som singeln som uppskattar full bekvämlighet och generösa umgängesytor för att kunna samla vänner och familj. Bo bekvämt på lyxig yta med hela stadens utbud direkt utanför porten.

  HALL
  Trivsam hall med inbyggt kapprum som ger god förvaring och avhängning. Säkerhetsdörr.

  HEMMAKONTOR / INNERHALL
  Det perfekta hemmakontoret. Hjärtat av hemmet ger fint ljusinsläpp från samtliga rum. Gott om plats för skrivbord, förvaring och övrig möblering.

  SÄLLSKAPSRUM
  Drömmigt lättmöblerat sällskapsrum med generöst fönsterparti om 2 x 2 meter med djupa speglade nischer och ljuslaserad fiskbensparkett. Generösa umgängesytor som rymmer såväl stor soffgrupp som middagsbord vilket inbjuder till sociala middagar och mingel. Den härliga takhöjden i kombination med det stora fönstret och höga läget ger en fin atmosfär och rymd.

  KÖK
  Sobert inrett kök i ljusa toner och med plats för matbord åt 4 personer. Trivsamt och arbetsvänligt kök med full bekvämlighet och fint läge mot innergårdens grönska. Vita snickerier med arbetsbänk av Carraramarmor. Mycket god förvaring i flertalet skåp och fina arbetsytor. Full maskinell utrustning från Siemens med inbyggnadsugn, keramikhäll, fläkt, kyl/frys och integrerad diskmaskin.

  SOVRUM
  Rogivande sovrum mot innergård där du vaknar till fågelkvitter. Gott om plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. Mycket god förvaring i garderobsvägg.

  BALKONG
  Solig möblerbar balkong, skyddat från insyn, och med milsvid utsikt över takåsar och gröna trädgårdar. Här kan du sommartid njuta av solen från förmiddag till sen kväll.

  BADRUM
  Stilrent helkaklat badrum med mörkgrå klinker med behaglig golvvärme och vitt kakel på vägg. Tvättmaskin med kombinerad torktumlare. Generöst handfat från Duravit med stor spegel, takdusch, handdukstork och dubbla badrumsskåp. Infällda spotlights i taket.

  FÖRRÅD:
  Lägenheten disponerar ett källarförråd i full-höjd, omgärdat av galler.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1913
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft, självdrag

  Energideklaration

  Status
  Utförd
  Primärenergital
  137 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Namn
  Brf Torsgatan 59
  Adress
  Torsgatan 59
  Byggnadsår
  1913
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769620-9381
  Föreningens ekonomi
  Föreningens ekonomi är god och 2020 sänkes avgiften med 10 %. Det finns i dagsläget ingen inplanerad avgiftsförändring men styrelsen tittar inför varje kvartal och följer noga sin ekonomi, en höjning kan ev ske Q1 2024. Föreningen har satsat på att amortera ned sina lån senaste åren. I nuläget har vi inte planerat för några amorteringar i år utan fokuserar på att säkerställa att vi kan behålla en kassa för att hantera ev plötsliga utgifter samt täcka våra löpnade budgeterade utgifter. Vi följer upp budgeten kvartalsvis i och med ökat ränteläge och ökad inflation. Föreningens lån ser i dagsläget ut enligt följande: 3 200 000 kr 4,45% bundet per 2023-09-01 90 dagar 4 500 000 kr 4,10% bundet per 2025-03-30 2 år 1 995 000 kr 4,80 bundet per 2023-10-16 90 dagar (kontrollerat med styrelsen 2023-08-16).
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  21 st
  Antal lokaler
  3 st
  TV/bredband
  Kabel-TV och bredband levereras av Comhem. Föreningen har tecknat ett gruppavtal gällande bredband och 250 Mbit ingår i månadsavgiften. Även basutbudet för kabel-TV ingår.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Ja
  Tillåts delat ägande?
  Föreningen tillåter delat ägande, med en minsta ägarandel om 10 %.
  Äger föreningen marken?
  Ja, de äger marken.
  Renoveringar Utförda renoveringar:
  2009-2010 genomgick fastigheten en totalrenovering. Då byttes bland annat V/A Stammar i kök och badrum samt el-stigare. Alla lägenheter förseddes med nya el-stigare och ny el central samt automatsäkringar. Man renoverade även fasad, tak, hiss, fönster och trapphus. Säkerhetsdörrar installerades och ny fjärrvärmecentral, vindsplanet försågs med nya värmestammar och golvvärme. Även nytt värmestråk installerades med nya stamventiler i källaren.

  2016 Renovering av hisskorg
  2018 Stamspolning
  2019 Takrenovering
  2020 Målning av tak samt förbättringar av tak-säkerhet och plåtarbeten under

  Kommande renoveringar:
  Fastigheten är i mycket gott skick och föreningen har inget inplanerat större underhåll de närmsta åren (kontrollerat med styrelsen 2023-08-16).
  Parkering Boendeparkering på gatan kan ansökas via Stockholms stad, (https://parkering.stockholm/boendeparkering/)
  Gemensamma utrymmen Gemensamma utrymmen:
  Föreningen har en gemensam tvättstuga, utrustad med, två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt en mangel.

  Det finns en härlig innergård, med utemöbler och grillmöjligheter.

  Barnvagns- och cykelrum finns.

  Alla planerade förändringar som påverkar lägenhetens utformning eller som kan störa grannar/påverkan i trapphuset skall i förväg godkännas av styrelsen.

  Alla El och VVS arbeten skall utföras av behörig.


  http://www.kanoldredovisning.se/ är föreningen ekonomiska förvaltare
  Om föreningen Brf Torsgatan 59 är en äkta bostadsrättsförening med stabil ekonomi. I föreningen finns 21 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler upplåtna med hyresrätt som ger god intäkt (samtliga uthyrda). Föreningen förvärvade fastigheten år 2010 och genomgick då omfattande renovering med bl.a. stambyte av V/A och el, fasad och tak. Så med bakomliggande renoveringar ligger föreningen med bra belåningsgrad och inga stora inplanerade renoveringar framför sig. Föreningen äger marken.
 • Pris
  7 250 000 kr Accepterat pris / Bud
  Månadsavgift
  2 352 kr/mån. inkl. värme, VA, Kabel-TV samt bredband.
  Andel i föreningen
  4.2384%
  Andel av årsavgift
  4.24%
  Indirekt nettoskuldsättning
  396 133 kr. Enligt årsredovisning 2022
  Pantsatt
  Ja
 • Mittemellan Odenplan och Sankt Eriksplan bor du med hela storstadsvimlet och dess utbud direkt utanför porten. Runt hörnet mot Birkastan har du en välsorterad Ica och trevliga Humble & Frank. Och vid Torsplan finns ett toppfräscht nytt SATS och Hemköp. Med hela Vasastan in på husknuten har man det bästa av utbud vad gäller shopping, inredningsbutiker, trendiga barer, välrenommerade restauranger, mysiga caféer och andra nöjen. I området huserar flertalet populära restauranger såsom tex Lilla Ego, Tranan, Yuc, Portal, Primo ciao ciao och Lávventura. Vasaparken och Observatorielunden ligger i nära anslutning till fastigheten och Hagaparken ligger på ca 10 min promenadavstånd. Suverän kommunikation med t-bana från Sankt Eriksplan och Odenplan som är en stor knutpunkt med T-banan och Citybanan samt flertalet busslinjer. Flygbussarna har hållplats vid Vasaparkens kortsida på Sankt Eriksplan och Arlanda Express nås vid Centralen.

Planritning

(4)
Charlotta Larsson Carina Käll Knaust
Din mäklare Charlotta Larsson 070-883 84 01 charlotta@tradition.se
Extra kontaktperson Carina Käll Knaust 070-899 79 08 Carina@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument