Sällan till salu- eget gårdshus på bästa adress -"villaliv" i Vasastan!

Alla bilder
Minna Johansson Ioana Monciu Amores
Din mäklare Minna Johansson 076-365 26 47 minna@tradition.se
Extra kontaktperson Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse
Upplandsgatan 43B Vasastan 2 rok 49 kvm 8 000 000 kr Accepterat pris / Bud
Accepterat pris - Villaidyll vid Odenplan! - I ett av de mest folkkära kvarteren i stan finns nu en unik chans att förvärva ett eget gårdshus med en golvyta på 61 kvm fördelat på två etage. Det lilla huset är beläget mitt på den mysiga innergården på Upplandsgatan 43 där 1800-tals fasader stoltserar i soligt läge. Bostaden är ytterst välutrustad på alla tänkbara sätt och vis, här finns både ljud och ljus system, påkostade platsbyggda förvaringslösningar samt smakfullt renoverat badrum och kök med nya högexklusiva vitvaror. Huset skvallrar om sin historia via vackra synliga takbjälkar, råa, vitmålade stenväggar samt bevarad tegelvägg, här erbjuds charm och smarta lösningar från första till sista stund. Utanför gårdshuset finns en magisk uteplats med sol hela dagen, utrustad med trall och grönskande pergola där vindruvor växer på sommaren, platsbyggda blomlådor, infravärme och ljudsystem.

En bostad utöver det vanliga som bara måste upplevas på plats, varmt välkommen på visning!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Upplandsgatan 43B
  Område
  Vasastan, Stockholm
  Postadress
  11328 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Vårt Hem nr 1 upa
  Lgh.nr
  00024
  Bo & biarea
  49 + 12 m²
  Areakälla
  Faktisk uppmätning
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  2 337 kr/mån Inkl. Värme, vatten
  Pris
  8 000 000 kr Accepterat pris / Bud
 • Etage 1:

  HALL
  Välkomnande och smart hall med gott om utrymme för att hänga av sig ytterkläder, väskor och accessoarer, det finns även yta för att ställa av sig skorna. Hallen ramas in på ett trevligt sätt via grått klinkergolv och vita väggar, i taket sitter spotlights. Ett fönster är placerat över ytterdörren och ger hallen ett fint ljus.

  VARDAGSRUM
  Ljust, öppet vardagsrum med vacker tegelvägg i gammal stil. Här ryms den stora soffgruppen för de sociala tillställningarna.
  Tack vare härlig öppen planlösning mellan vardagsrum, kök och matplats blir detta en social och trevlig plats.

  KÖK
  Välutrustat kök i lantlig stil, högexklusiva vitvaror och gott om förvaringsutrymme samt arbetsyta. Köket har beigea luckor med mässingdetaljer och mässingskran, marmorskiva, diskho i porslin och ett anpassningsbart ljus system. Den maskinella utrustningen består av en spishäll, en mycket fin ugn från Smeg, kyl och frys samt mikrovågsugn.

  MATPLATS
  Trevlig matplats som rymmer bord och stolar för sällskap stora som små. Tack vare ljusinsläpp från fina fönster och dör till uteplatsen blir detta en fantastisk plats att äta goda måltider vid.

  BADRUM
  Snyggt badrum i jordnära färgskala, väggar och golv är klädda med microcement, bänkskiva vid handfat samt över tvättmaskin är i snygg jura kalksten. På ett mycket smakfullt sätt har man byggt in eluttag, tvättkorg, toapappershållare och andra smarta funktioner. Tvättmaskin, dusch, handfat, wc samt högteknologisk spegel 140*100
  med elektrisk värme så den aldrig blir immig.

  Etage 2:

  SOVRUM
  Otroligt mysigt sovrum med snedtak, kupade fönster, synliga takbjälkar och vitmålade stenväggar. Här finns utrymme för en större säng och nattduksbord. Mycket goda förvaringslösningar i form av påkostade platsbyggda garderober längs väggar och tak samt mässingsklädstång i snygg design.
 • Byggnadsår
  1882
  Uteplats
  Uteplatsen är i strålande soligt läge och har blivit inredd med en trall med pergola som grönskar på sommaren och får härliga vindruvor, fina platsbyggda växtlådor, infravärme och ljudsystem. Hela innergården inklusive marken på uteplatsen ägs och disponeras av bostadsföreningen som idag lånar ut denne till lägenhetsinnehavaren (utan avtalad rätt.)

  Energideklaration

  Status
  Ej utförd
 • Namn
  Brf Vårt Hem nr 1 upa
  Adress
  Upplandsgatan 43
  Byggnadsår
  1882
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  702002-5669
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har 80% Rörliga lån och 20% Bundet - löptid på de Bundna lånen är till sommaren 2024, Nuvarande genomsnittsränta är 4,16%, Då föreningen har en god ekonomi så kan vi vänta ut att räntorna vänder neråt (även om de skulle fortsätta öka) och vid ett tillfälle när bundna räntor har bättre vilkor kan vi binda då - föreningen strävar efter en god balans mellan bundna och rörliga lån men marknadsläget och löptiderna kan över tid leda till att en högra andel lån är rörliga (information från styrelsen 2023-08-17)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  18 st
  Antal lokaler
  2 st
  TV/bredband
  Föreningen är ansluten till ComHem som är TV-leverantör, basutbudet ingår ej i avgiften. Bredband ingår ej i avgiften, varje medlem tecknar detta själv.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av Kopare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Äger föreningen marken?
  Ja
  Renoveringar Utförda renoveringar:
  2021 - 2022 - Uppdatering belysning av trapphus
  2021 - 2022 - Taksäkerhet monterat på gathus samt södra gårdshuset
  2019 - 2020 - Värmeinjustering
  2015 - Omputsning av fasad
  2014 - Renovering och målning av fönster
  2011 - Renovering gård
  2008 - Rörstambyte
  2008 - Omläggning av tak
  2002 - 2004 - Nya balkonger
  1998 - Omputsning av fasad

  Föreningen har inga planerade underhåll eller renoveringar på gång. (information från styrelsen 2023-08-17)
  Parkering Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsmöjligheter.

  Boendeparkering på gatan kan för mantalsskriven ansökas via https://parkering.stockholm/boendeparkering/.
  Gemensamma utrymmen


  Föreningen tillhandahåller till dess medlemmar; Innergård, tvättstuga i vindsplan.
  Om föreningen Brf Vårt hem nr 1 är en äkta bostadsrättsförening som äger hela fastigheten SIRIUS 9, inklusive marken. De har precis omregistrerats från Bostadsförening till Bostadsrättsförening. Föreningen har mycket god ekonomi och är lågt belånade. Fastigheten bebyggdes 1882 och innehar ett flerbostadshus och två st småhus. Föreningen består av totalt 18 st bostadsrätter och 2 lokaler.

  Förenings ekonomiska förvaltare är SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.
 • Pris
  8 000 000 kr Accepterat pris / Bud
  Månadsavgift
  2 337 kr/mån. Inkl. Värme, vatten
  Andel i föreningen
  2.8822%
  Andel av årsavgift
  2.88342%
  Pantsatt
  Nej
 • Lugnt beläget på eftersökta Upplandsgatan bor ni i hjärtat av Vasastan. I kvarteren kring lägenheten finns ett rikt utbud av välkända restauranger och caféer med mat från all världens hörn, där bla Sushi Sho (sushikrog med Michelinstjärna), Crispy Pizza, Flippin Burger, Lilla Ego och Cafe Facile är några av de populära som är väl värda ett besök. Mysiga caféer och bagerier i området är Cafe Pascal, STHLM Brunch Club, Brunkebergs Bageri, Gateau och anrika konditori Nybergs ett kvarter upp från porten.
  På både Upplandsgatan och Dalagatan finner ni stora och välsorterade matvarubutiker med charkdisk.
  Ett stenkast från porten ligger Odenplan, en välkänd knytpunkt med kläd-, sko- och inredningsbutiker, systembolag, apotek och många fler välsorterade butiker av olika slag.

  Upplandsgatan är också ett känt antikvitetaffärsstråk med många anrika antikvitetsaffärer där några av de mest kända ligger mittemot porten och i fastigheten.

  Närhet till flertalet olika träningscenter i kvarteren runt bostaden, bla gymmet Nordic Wellness på parallellgatan Västmannagatan, välkända Squashklubben Wasa Club, SATS vid Odenplan samt flertalet andra populära gym.

  Kommunikationen är ypperlig från Odenplan med ett stort urval av bussar, tunnelbana, pendeltåg samt flygbussar. Arlanda Express från Centralstationen når ni med ca tio minuters promenad.

  Upplandsgatan 43 ett optimalt läge då bostaden ligger i en triangel mellan Observatorielunden, Vasaparken och Tegnérlunden. Vasaparken är den mest kända av de tre, en grönskande oas med restauranger, caféer, stor gräsplan om sommaren och spolad skridskobana om vintern. I Observatorielunden kan ni besöka observatoriet från 1750-talet med astronomisk forskning, eller varför inte besöka anrika Tegnérlunden. Tio minuters promenad bort ligger även Hagaparken för längre promenader, joggingturer, tennisbanor eller, om vintern skridskoåkning med plogad bana på Brunnsviken.

Planritning

Minna Johansson Ioana Monciu Amores
Din mäklare Minna Johansson 076-365 26 47 minna@tradition.se
Extra kontaktperson Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument