Ljuvlig sekelskiftes 2:a i gårdshus med fungerade kakelugn och mysig uteplats med grillmöjligheter

Alla bilder
Alexander König
Din mäklare Alexander König 072-310 70 60 alexander@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Valhallavägen 38A, Ö.G Vasastan - Östermalm 2 rok 71 kvm 8 195 000 kr Bud
Kontakta ansvarig mäklare på 0723-107060 för att boka visning. På lugnt läge mellan två innergårdar finner ni denna trevliga sekelskiftes 2:a med sociala sällskapsytor och rymlig uteplats om cirka 25 kvm som vetter mot bakre gård. Här kan du skapa din egna oas då det finns plats för matbord, loungegrupp och grill. Uteplatsen ligger på ett skyddat läge mot den bakre gården och vetter mot sydvästläge. Intill uteplatsen ligger bostadens sociala kök med stor köksö och plats för ett rejält matbord med plats för 8 personer. Ett perfekt ställe att samla vänner och familj på trevliga middagar och sociala tillställningar. För dig som vill kunna utöka antal sovrum så kan bostaden med enkla medel byggas om till en 3:a ( se alternativ planskiss). Njut av många trevliga sekelskiftesattribut så som en luftig takhöjd om 2,95 meter, stora T-postfönsterpartier med breda speglade fönsternischer som ger ett trevligt naturligt genomgående ljusflöde. Samtliga ytskikt är smakfullt renoverade med enhetliga vitpigmenterade parkettgolv samt målade väggar i en beige kulör. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer en rejäl soffgrupp. Sovrummet är även det rymligt och har ett lugnt läge mot föreningens innergård och har plats för en dubbelsäng, nattduksbord samt skrivbord. Här finns även en vacker fungerande kakelugn från byggåret som pryder rummet samt en anslutande walk in closet som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Badrummet är helkaklat i neutrala färgval och har golvvärme samt tvättmaskin. Brf Morkullan 28 är en stabil och välskött förening i vacker fastighet anno 1905. Föreningen äger marken, har många tunga investeringar bakom sig samt en låg belåning om 4618 kr/ kvm. Kontakta ansvarig mäklare Alexander König på 0723-107060 för mer information.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Valhallavägen 38A, Ö.G
  Område
  Vasastan - Östermalm, Stockholm
  Postadress
  11422 STOCKHOLM
  Förening
  BRF Morkullan 28
  Lgh.nr
  00013 / 1001
  Boarea
  71 m²
  Areakälla
  Enligt uppmätning. Uppmätning utförd av BHRK Bygg & Entreprenadkonsult AB, 2022-06-01.
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  3 979 kr/mån Inkl, Värme, Vatten, arrendeavgift för uteplats tillkommer med 309 kr/mån
  Pris
  8 195 000 kr Bud
 • Hall:

  Välkomnande entréhall med pampiga pardörrar som tar dig in till lägenheten. Hallen har en luftig takhöjd om 2,95 meter med infällda spotlights i tak samt målade väggar i en beige kulör och ett vitpigmenterat parkettgolv. I hallen finns goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt skor.

  Kök:

  Intill uteplatsen ligger bostadens sociala kök med stor köksö och plats för ett rejält matbord med upp till 8 stolar. Ett perfekt ställe att samla vänner och familj på trevliga middagar och tillställningar. Köket är från HTH med gjutna bänkskivor i betong, hexagonformad mosaik som stänkskydd samt vita släta köksluckor. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, kyl & frys, induktionshäll, ugn, fläkt. Köket har en stor köksö som erbjuder goda bänk och serveringsytor. Väggarna är målade i en ljus kulör, takhöjden är luftig och på golvet ligger en vitpigmenterad parkett.

  Uteplats:

  Rymlig uteplats om cirka 25 kvadratmeter. Uteplatsen innehas med nyttjanderätt och ligger på ett skyddat läge mot den bakre gården och vetter mot ett soligt sydvästläge. Här kan du skapa en mysig oas då det finns plats för matbord, loungegrupp och grill.

  Vardagsrum:

  Lättmöblerat vardagsrum med plats för en rejäl soffgrupp. Vardagsrummet har en luftig takhöjd om 2,95 meter, platsbyggd hylla, stora fönsterpartier med breda speglade fönsternischer, målade väggar i en beige kulör och vitpigmenterade parkettgolv.

  Sovrum:

  Rymligt och rogivande sovrum som vetter mot lugn innergård. Sovrummet har en luftig takhöjd om 2,95 meter, en vacker detaljerad kakelugn som fungerar, stora fönsterpartier med breda speglade fönsternischer, vitpigmenterade parkettgolv samt målade väggar i en beige kulör. I anslutning till sovrummet finns en rymlig walk in closet som erbjuder gott om förvaring.

  Badrum:

  Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och grå klinker med golvvärme. Badrummet är utrustat med duschhörna, badrumskommod med förvaring, wc samt tvättmaskin och infällda spotlights i tak.

  Förråd:

  Ett källarförråd hör till lägenheten.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1905
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Uteplats
  Bostadsrättsinnehavaren betalar 309 kr/mån för arrendeavgift till föreningen.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-02-25)
  Primärenergital
  139 kWh/m2 och år
 • Namn
  BRF Morkullan 28
  Adress
  Valhallavägen 38
  Byggnadsår
  1905
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Fast.beteckning
  Morkullan 28
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  716419-6326
  Föreningens ekonomi
  Föreningen höjde avgiften med 10% under 2023.
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  21 st
  Antal lokaler
  1 st
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av Kopare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Äger föreningen marken?
  Ja
  Renoveringar Utfört underhåll:

  2023 - Föreningen har målat upp hyreslokal, upprutning av tvättstuga samt fläktbyte. Reparering av skada i fasad på gårdshuset.

  2022 - Föreningen har under åter målat och rustat upp den gemensamma bastun/relaxrum. Genomgång och utbyte av termostater och termostatventiler i fastigheten. Löpande underhåll av glödlampor etc. i fastigheten.

  2021- Renovering samt ommålning av entréer, stamspolning, löpande underhåll.

  2020 - Föreningen har torkat ur och målat om i cykelförrådet, påkörning av upprutning av entréer. Löpande underhåll byte av glödlampor etc.

  2019 - Föreningen har under året kittat ett antal fönster i fastigheten.

  2018 - Föreningen har under året installerat två nya tvättmaskiner samt torktumlare i den gemensamma tvättstugan.

  Planerat underhåll:

  2025 - Föreningen planerar att renovera, fasad, balkonger och fönster som vetter mot Valhallavägen.
  Gemensamma utrymmen Föreningen har en gemensam tvättstuga, källarförråd samt en bastu och relaxrum.
  Om föreningen Föreningen äger och förvaltar fastigheten Morkullan 28 på adresserna Valhallavägen 38 samt Valhallavägen 38A. föreningen har 21 st bostadsrätter om totalt 1406 kvm och 1 st lokal om 170 kvm.

  Belåning per kvm: 4618 kr/kvm (enligt årsredovisning 2022)
 • Pris
  8 195 000 kr Bud
  Månadsavgift
  3 979 kr/mån. Inkl, Värme, Vatten, arrendeavgift för uteplats tillkommer med 309 kr/mån
  Andel i föreningen
  4.98325%
  Andel av årsavgift
  4.83745%
  Indirekt nettoskuldsättning
  265 190 kr.
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  4 800 kr
  Försäkring
  3 600 kr
  Antal personer i hushållet
  2 st
  Summa
  8 400 kr
  Schablonberäknad
 • Välkommen hem till Valhallavägen och ett absolut toppläge i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm. Här bor du med närhet till Vasastan och Odenplans stora utbud av caféer, restauranger, mataffärer, butiker och all service. På kort gångavstånd finner du flertalet grönskande parker, som Humlegårdsparken, Stureparken och vackra Hagaparken. På promenadavstånd når du även Östermalmstorg och Stureplan. Det finns goda träningsmöjligheter med ett gediget utbud av gym från de flesta kedjor, bland annat Sats Spårvagnshallen och Sats Odenplan. Handelshögskolan och KTH finns på nära avstånd. Kommunikationerna är suveräna med ett flertal innerstadsbussar och T-bana samt pendeltåg vid Odenplan.

Planritning

(4)
Alexander König
Din mäklare Alexander König 072-310 70 60 alexander@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument