Magnus Larsson
Din mäklare Magnus Larsson 070 949 00 81 Magnus@tradition.se
Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.
Anmäl intresse
Rådmansgatan 73, 3 tr Vasastan - Tegnérlunden 3 rok 111 kvm 13 700 000 kr (slutpris)
Med ett högt, strålande ljust och genomgående läge i fastighet från 1890, bjuds ett eftertraktat sekelskiftesboende i en fantastisk och generös trerummare på central och klassisk adress i gränslandet mellan Vasastan och Norrmalm. Välkommen till Rådmansgatan 73 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen invid Tegnérlunden och Spökparken.

I denna klassiskt vackra och magnifika lägenhet om 111 kvm fördelade på tre rum och sällskapskök, stort och luftigt vardagsrum, två bra och väl tilltagna sovrum samt solig balkong i söderläge, finns allt man kan önska av stil, modern design och genuin sekelskifteskänsla.

Lägenheten har på senare tid varsamt renoverats i symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3,20 meter med lamprosetter, vita snickerier, socklar och pardörrar, genomgående trägolv samt flertalet vackra och högresta fönsterpartier med djupa, speglade nischer och vy mot himmel och takåsar.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och tillgänglig, den är luftig och flödar av ljus från två väderstreck. Den är både rund- och genomgående från innergård till lugn del av gatan. Här finns härliga sällskapsytor med vardagsrum som ger plats för soffgrupp och större matsalsbord samt två högresta fönsterpartier i bredd.

Det platsbyggda köket i ett stilrent vitt och minimalistiskt utförande är utrustat med generös förvaring och bra arbetsytor med bänkskivor i svart granit. Komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, varmluftsugn och mikrovågsugn, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin.

Två bra sovrum ligger avskilt från sällskapsytorna och rofyllt mot innergården. "Master bedroom" med plats för dubbelsäng, klädförvaring i garderober och utgång till balkongen. Balkongen ligger i ett soligt söderläge. Det andra sovrummet, även det är väl tilltaget och ger möjlighet att disponera som barn- eller tonårsrum. Under småbarnsåren så gör dess storlek att syskon utan bekymmer kan dela på det.

Via entrén som har säkerhetsdörr nås en tambur med plats för ytterkläder och skor samt en större garderob. Tamburen leder till hall med bra rumssamband och platsbyggd arbetshörna med skrivbord och hyllförvaring.

Nytt och toppfräscht badrum som renoverades 2018 i samband med fastighetens stambyte. Badrummet är helkaklat och stilsäkert inrett med både vitt kakel och Cararramarmor, golvvärme, duschhörna med tak- och handdusch, vägghängd toalett, handfat på kommod med draglådor och stor infälld spegel ovan samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Kombinationen av det svårslagna läget omgivet av grönskande parker och promenadavståndet till Stockholm city, adressen, läget i fastigheten och våningens attribut och trivsamma känsla, ger ett boende i Vasastan utöver det vanliga.

Välskött äkta förening med bra ekonomi och som nästintill är skuldfri med endast ca 950.000:- lån. Fastigheten har en rymlig hiss med plats för barnvagn och en mysig innergård med trädgårdsmöbler och grill.

Planritning

Magnus Larsson
Din mäklare Magnus Larsson 070 949 00 81 Magnus@tradition.se
Intresserad av att veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument