3:a med vattenläge på Hammarby kaj med utsikt över båttrafik och Södermalm

Alla bilder
Andreas Nylén
Din mäklare Andreas Nylén 070-776 77 57 andreas@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Fredriksdalsgatan 11 Hammarby sjöstad 3 rok 84 kvm Pris på förfrågan
Slå er ner på balkongen i kvällssolen och räkna båtar som passerar utanför i denna magiska 3:a på Hammarby kaj. Lägenheten ligger i det populära området vid Fredriksdalstorget. Torget ligger längst in på Hammarby kaj med de härliga solbryggorna på Fredriksdalspiren och de lummiga löparspåren vid Årstaviken. Lägenheten ligger på våning ett från gatuplan men har en direkt utgång till föreningens mysiga innergård med underbara lekmöjligheter för barnen. Lägenheten är modern och väldisponerad med två rymliga sovrum. I sovrummet mot kajen så har ni även en "walk in closet". Med stora fönsterpartier så släpps ljuset in och utsikten blir fantastisk med både en vy mot kajen och den lummiga innergården med den stora variationen av växter, blommor och träd. Nedanför lägenheten når ni ett flertal restauranger precis vid kajen och med en kort promenad så är ni på Södermalm med Thaibåtens uteservering vid vattnet. Resten av Södermalm erbjuder allt inom mat, shopping och nöjen.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Fredriksdalsgatan 11
  Område
  Hammarby sjöstad, Stockholm
  Postadress
  12032 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Fredriksdals Brygga
  Lgh.nr
  2024 / 1104
  Boarea
  84 m²
  Areakälla
  Ekonomisk förvaltare
  Antal rum
  3 rum och kök
  Månadsavgift
  4 883 kr/mån Tillkommer kostnad för el och vattenförbrukning samt obligatoriskt tillägg på 189 kr/mån för TV, Bredband och Telefoni Avgiften planeras att höjas 12 % 2024-01-01
  Våningsplan
  Våning 2 av 8. Våningsplanet kan nås via hiss från Fredriksdalsgatan alternativt via entrén från innergården på samma våningsplan. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • Lägenheten disponeras enligt följande:

  Hall
  Hallen har god förvaring genom platsbyggd garderob med skjutbara spegeldörrar. Golvet innanför entrén är klätt i grått klinker och övergår till parkett i ek.

  Badrum
  Badrummet har grått klinker i golv med golvvärme och vitt kakel på väggar. Duschhörna med glasdörrar och toalett i vitt porslin. Arbetsbänk/skötbord ovan tvättmaskin och torktumlare med ovanhängande förvaringsskåp. Belysning i form av dimbara spotlights är infällda i taket. Vitt tvättställ i porslin med underliggande kommod i vitt. Ovan tvättställ är ett vägghängt spegelskåp.

  Sovrum 1
  Rummet har god plats för dubbelsäng och en arbetshörna. Fönstret i rummet vetter mot den lugna och lummiga innergården. Golv i ekparkett, vitmålade väggar och tak. Garderob med bra förvaringsmöjligheter.

  Kök
  Köket är öppet mot vardagsrummet och mot balkongen som vetter mot kajen. Goda arbetsbänksytor och gott om förvaringsskåp. Vitvaror från Siemens i borstat rostfritt stål. Diskmaskin och inbyggd mikrovågsugn. Köket är utrustat med induktionsspis och konvektionsugn samt köksfläkt.

  Vardagsrum
  Vardagsrummet är både i gavel med stora fönsterpartier samt öppet mot köket och bjuder in till mycket trevliga stunder med nära och kära. Njut efter middagen i soffan med kaffe och avec i kvällssolen när strålarna träffar balkongen och fasaden. Från vardagsrummet når ni även den rymliga balkongen som har den helt fantastiska närheten till vattnet och kajen.

  Sovrum 2
  Sovrummet har god plats för dubbelsäng och nattduksbord. Fönster mot både kajen och även ett fint litet fönster mot den egna balkongen. Rummet har ingen insyn bara en fantastisk utsikt! Rummet har även en egen "walk in closet" med god förvaring av kläder och skor.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  2015-16
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk, typ FTX
  Besiktning (ventilation)
  Huset byggdes 2016 av Skanska vilket innebär att byggnaderna är i nyskick. Föreningen följer en underhållsplan.
  Prestanda
  11509 kWh/m2/år
  Primärenergital
  88 kWh/m2 och år
  Energiklass
  D
 • Namn
  Brf Fredriksdals Brygga
  Adress
  Hammarby Kaj 4-8
  Byggnadsår
  2015-16
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Fast.beteckning
  Fredriksdal 12
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769628-7932
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har lån på 105 500 000kr 20 000 000 till 0.63% förfall 2024 09 28 30 000 000 till 0.56% förfall 2025 03 19 25 500 000 till 4,15% 3 mån rörlig 30 000 000 till 4,32% 3 mån rörlig
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  104 st
  Antal lokaler
  3 st
  TV/bredband
  Kabel-TV och bredband levereras genom Ownit. TV, internet och telefoni finns indraget till varje lägenhet. Obligatorisk avgift om 184 kr/månad för TV, bredband och telefoni tillkommer på månadsavgiften.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Endast av make/maka eller sambo.
  Äger föreningen marken?
  Marken innehas med äganderätt.
  Renoveringar 2020
  Cykelrum har förbättrats med nya ställ.
  Entréerna mot gator och gård fick nya belysningsarmaturer samt ny färgsättning och dekorationer.
  Brytskydd har installerats på samtliga dörrar mot gator, gård och garage samt förråd och passager. Dessutom har det installerats ett nytt passagesystem samt omstiftning av låssystemet.
  Dörrautomatik har installerats i entrén och entréförrådet Fredriksdalsgatan 11.

  2021
  Dörrautomatik på samtliga passager, entréer och förråd.

  Planerat underhållsbehov:
  Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget större underhåll planerat inom de närmaste åren. Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll ska göras med 30 kr/m2 boarea för föreningens hus enligt föreningens stadgar.
  Parkering Garage under innergården som utnyttjas gemensamt med Brf Fredrikdalskajen. Föreningen förfogar över 54 garageplatser och 7 mc- platser. Garaget förvaltas av Parkman.
  Samtliga platser är utrustade med laddfunktion.
  Om föreningen Brf Fredriksdals brygga är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kv. Fredriksdals 12 2016 och består av fyra flerbostadshus. Fastigheten byggdes av Skanska och färdigställdes under 2016. Varje byggnad består av 8 våningsplan och innehåller sammanlagt 104 st. lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler som upplåts med hyresrätt. Dessa är belägna på adresserna Hammarby Kaj 4, 6 och 8 samt Fredriksdalsgatan 1, 3, 5, 7,9 och 11. Föreningen äger marken.

  Föreningen har inga beslut om ändring av månadsavgifterna, kontrollerat med styrelsen 2023-04-28.

  Delat ägande accepteras.

  Krav på mantalsskrivning.

  Juridisk person accepteras ej.

  Läs mer på: http://fredriksdalsbrygga.se
 • Månadsavgift
  4 883 kr/mån. Tillkommer kostnad för el och vattenförbrukning samt obligatoriskt tillägg på 189 kr/mån för TV, Bredband och Telefoni Avgiften planeras att höjas 12 % 2024-01-01
  Andel av årsavgift
  0.99981%
  Indirekt nettoskuldsättning
  1 049 170 kr. Uppgift hämtad ur årsredovisning 2022
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  4 800 kr
  Vatten/avlopp
  3 600 kr
  Försäkring
  1 416 kr
  Antal personer i hushållet
  2 st
  Summa
  9 816 kr
 • I området finns all man behöver med livsmedelsbutiker, restauranger, caféer och florister. Området bjuder in till ett aktivt friluftsliv med goda joggingspår runt Årstaviken och skidåkning i Hammarbybacken. Med promenadavstånd når ni även Södermalm med ett rikt utbud av affärer och restauranger med ett soligt och vattennära läge.
  Kommunikation Nära till tunnelbana vid Gullmarsplan, tvärbana mot både Nacka och Solna, bussar med flera. Du kan till och med ta båten till jobbet med endast ett par minuter från brygga till skyskrapa. Du får ta med cykeln på båten, men föredrar du att cykla hela vägen når du city på 10 minuter.
  Närservice Restauranger, apotek, livsmedelsbutiker, café, florist, gym
  Parkering Garage under innergården som utnyttjas gemensamt med Brf Fredrikdalskajen. Föreningen förfogar över 54 garageplatser och 7 mc- platser. Garaget förvaltas av Parkman.

Planritning

(4)
Andreas Nylén
Din mäklare Andreas Nylén 070-776 77 57 andreas@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument