Sekelskiftesdröm med solig balkong intill Mosebacke Torg!

Alla bilder
Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Hökens gata 8C 1 rok 33 kvm Pris på förfrågan
I ett av Södermalms mest attraktiva kvarter precis vid Mosebacke Torg, i en pampig Jugendfastighet, finnes denna ljuvliga 1:a med magisk balkong. Välplanerad planlösning med goda förvaringsmöjligheter ger mycket rymd åt sina 33 kvm.
Så fort man stiger in välkomnas man av den slående takhöjden och den vackra sekelskifteskaraktären. Mjuka trägolv med synliga furtiljor, djupa fönsternischer, vackra fönster, stuckaturer och takrosett. Vackra pardörrar tar dig till den härliga balkongen som ligger lugnt och avskärmat mot innergården med vy över de vackra husen och är generös nog att bjuda vänner till. Här njuter du av solen från lunch till sen eftermiddag vilket gör bostaden extra lätt att förälska sig i.

Centralare men ändå så lugnt och avskilt kan man inte bo. Njut av att bo på Södermalms mest attraktiva läge med Mosebacke och Slussen runt hörnet och Mariatorget ett par minuter bort. Här bor du i en liten och välskött förening på lugn gata samtidigt som du ett stenkast bort har tillgång till Söders rika utbud av restauranger, caféer, kommunikationer och butiker. Välkommen till ett sant drömhem!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Hökens gata 8C
  Förening
  Brf Hökens gata 8 i Stockholm
  Lgh.nr
  29
  Boarea
  33 m²
  Areakälla
  Faktisk uppmätning
  Antal rum
  1 rum och kök
  Våningsplan
  Våning 1.5 av 4. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
  Månadsavgift
  2 614 kr/mån I angiven avgift ingår värme, vatten, bredband och Kabel-tv.
 • Hall
  Välkomnande hall med plats för avhängning på väggen. Här slås man genast av sekelskiftescharmen med den väl tilltagna takhöjden och de generösa och vackra fönsterpartierna. Ljust färgsatta väggar och ett vackert grått stengolv. Ytterligare förvaring tack vare platsbyggda skåp.

  Kök
  Från hallen når man det vackra köket som blev platsbyggt 2017 och har ett härligt ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet. Här finns gott om förvarings- och avställningsytor. Köksutrustningen består av integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn, spisfläkt samt integrerad diskmaskin. Köket är inrett med gråa skåpluckor och arbetsbänk i ljus marmor som gör sig fint mot det vita bistrokaklet ovan. Vid fönstret finns en naturlig matplats för 3-4 personer. På golvet, ett vackert brädgolv med synliga furutiljor och ljust färgsatta väggar vilket återfinns genomgående i bostaden.

  Allrum med balkong
  Det här rummet med sin generösa takhöjd, stuckaturer, vacker takkrona och pardörrarna som tar dig till den magiska balkongen är någonting utöver det vanliga. Här finns en härlig rymd och fint ljusinsläpp. Plats finns både för soffa, skrivbord och annat önskvärt möblemang. Med en snygg industriglasvägg har man skapat en mysig och rogivande sovalkov med plats för en stor säng. Härifrån nås den rymliga och ljuvliga balkongen som är en oas i bästa solläge med gott om plats för möbler och planteringar.

  Badrum
  Från hallen nås även det stilrena badrummet som renoverades 2016. Vitkaklade väggar och mörk klinkers på golvet med golvvärme. Här finns vägghängd wc, dusch med glasvägg, handfat med kommod och stor spegel.

  Övrigt
  Till bostaden hör nyttjanderätten till ett källarförråd.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1904
  Uppvärmning
  Fjärrvärme och värmepump-frånluft
  Ventilation
  Frånluft med återvinning

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2023-11-16)
  Energiklass
  E
 • Namn
  Brf Hökens gata 8 i Stockholm
  Adress
  Hökens gata 8
  Byggnadsår
  1904
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Fast.beteckning
  Fiskaren Större 7
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769603-5893
  Föreningens ekonomi
  Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget. Som prognosen ser ut idag skulle en avgiftsförändring i framtiden snarare bli till det lägre än till det högre. Föreningen erhåller sedan september 2023 fulla hyresintäkter för samtliga lokaler och intäkterna täcker med god marginal räntekostnaderna för de nya lånen. Alla föreningens lån är via Handelsbanken och fördelning av bindningstider är ca 60% rörligt (dvs lån som förfaller inom ett år) och 40% bundet (lån som löper på längre än ett år). Samtliga lån som föreningen har är omlagda under 2022 och 2023 varför samtliga lån har räntor om 3,5-4,7%. (Information från styrelsen 2024-04-09)
  Antal lägenheter
  36 st
  Antal lokaler
  3 st
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Tillåts delat ägande?
  Ja. Minst en av ägarna ska vara folkbokförd och permanent bosatt på adressen.
  Renoveringar 1974: rörstambyte
  2002-2004: nya balkonger
  2003-2005: elstambyte
  2004-2004: omputsning av fasad (del av innergård)
  2004-2005: inredning av råvind
  2004-2005: omläggning av tak
  2005: nyinstallation hiss
  2007-2009: Installation av fjärrvärme
  2009: kall-varmvatten VVC

  Sedan 2005 har stammarna i huset bytts i takt med att medlemmar har renoverat badrum, så kallat partiellt stambyte , 95% stammarna är nu bytta.

  Preliminär underhållsplan:
  2028 Eventuella fasadförbättringar
  2027 Målning av trapphus samt dess fönster och portar
  2026 Fasad- och fönstermålning (Ut mot gatan)
  2026 Fortsättning fönsterrenovering (Vindsvåningar)
  2025 Fönsterrenovering (Vindsvåningar)
  2025 Takförbättringar (Gatuhus)
  2025 Byte av frånluftsfläktar
  2024 Underhåll och reperationer i undercentral
  2024 Byte av korgdörr till hiss
  2024 Nytt torkskåp
  2024 Målning av fasadsockel (Ut mot gatan)
  Parkering Föreningen har inga egna parkeringsplatser eller garage. I området rådet boendeparkering.
  Gemensamma utrymmen Tvättstuga nås på bottenplan från vår främre innergård. Tvättstugan kan bokas dygnet runt. Förrådsutrymme finns i källaren där alla lägenheter har ett förråd var. Extra förrådsutrymme finns också i annan källare för cyklar och dyl. I soprumet finns källsortering och matavfallssortering.

  Föreningen har två stycken innergårdar. På den främre innergården finns en gemensam grillplats med möblemang och gasolgrill att tillgå för alla medlemmar. Inget bokningssystem för grillplatsen. Några lägenheter har egen utgång till den bakre innergården. Uteplatserna tillhör inte lägenheterna utan ytan får disponeras av alla medlemmar då den ägs av föreningen.
  Om föreningen Brf Hökens gata 8 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1998 och har idag 36 lägenheter och tre hyresrättslokaler. Här finns två portar från Hökens Gata 8. Föreningen äger marken.

  Föreningen har en skuldsättning på 5234 kr/kvm bostadsyta enligt ÅR 2022.

  Fastigheten består av ett stort hus med fyra olika trappuppgångar. Lägenheterna i huset vetter ut mot gatan och/eller mot de två innergårdarna.
  Föreningen ligger i ett historiskt kvarter på Södermalm och fastigheten är Q-märkt. Några tiotals meter längre upp på gatan ligger Mosebacke Torg och Södra Teatern. Knutpunkt för tunnelbana- och busskommunikation, Slussen, ligger ca 300 meter från portarna och härifrån finns förbindelser som tar dig över hela Stockholm. I området finns ett brett utbud av butiker, mataffärer, barer och restauranger.
 • Månadsavgift
  2 614 kr/mån. I angiven avgift ingår värme, vatten, bredband och Kabel-tv.
  Andel i föreningen
  2.64188%
  Andel av årsavgift
  1.31301%
  Pantsatt
  Nej
 • Allmänt Här bor ni i omedelbar närhet till anrika kullerstensgator, grönskande parker samt Götgatans myllrande folkliv, butiker, många restauranger och kommunikationer. För ro och natur så finner man många av Stockholms allra finaste promenadstråk med hänförande utsikt över Mälaren i närheten. Inte långt härifrån finns Medborgarplatsen med restauranger, saluhall, butiker och biograf. En stenkast bort finns Skeppsbron med båtar till Djurgården, Gröna Lund och skärgården. Området gör verkligen skäl för benämningen kulturkvarter. I närheten har många kända svenska konstnärer och författare levt och verkat genom åren. Nämnas kan exempelvis skalden Carl Mikael Bellman, målaren Nils Kreuger och författaren Ivar Lo-Johansson.

  Goda kommunikationer med Slussens T-bana med både grön & röd linje, på kort promenadavstånd. Från Slussen utgår dessutom en hel del bussar som tar dig i olika riktningar runt hela staden bl.a. linjebussarna 2 och 3.

Planritning

(5)
Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument