Ljuvligt sekelskifte med balkong, vackert burspråk och fungerande kakelugn. Möjlig 3:a!

Alla bilder
Carina Käll Knaust
Din mäklare Carina Käll Knaust 070-899 79 08 Carina@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Bud
Datum
Alias
8 500 000 kr
28/2 11:06
1
Katarina Bangata 37, 2tr Södermalm 2.5 rok 78 kvm 8 500 000 kr /Bud
Aktuellt bud: 8 500 000 kr
Bud
Alias
Datum
8 500 000 kr
1
28/2 11:06
Enastående hem med underbar våningskaraktär på ett av Södermalms mest eftertraktade lägen med Katarina Bangatas lummiga allé utanför dörren! Hela sju fönster och solig balkong i fint hörnläge vilket ger ett oslagbart ljus och känsla till detta unika hem. Här finns genomgående vackra detaljer från byggåret bevarade såsom fungerande kakelugn, pampigt burspråk, gedigna trägolv, högt till tak, listverk och speglade innerdörrar. Högt belägen med ljuvlig balkong mot Greta Garbos torg med social planlösning, luftiga och lättmöblerade rum vilket bjuder in till mingel och middagar med vänner och familj. Underbart sovrum med otroligt bra förvaring i flertalet garderober och påkostat badrum (stambytt 2020) med Carrara-marmor och tvättmaskin. Inbjudande hall med både bra förvaring och plats för en liten arbetshörna. Här bor du på anrik adress i ett av Söders vackraste hus.

Välskött, äldre förening med vacker fastighet och fina faciliteter för sina medlemmar. Här njuter man av en mysig innergård, välutrustad tvättstuga och en stor takvåning med takterrass där det finns grill, sällskapsrum med kamin och kök, bastu och sovrum som kan hyras av medlemmarna!
 • Upplåtelseform
  Andel i bostadsförening
  Adress
  Katarina Bangata 37, 2tr
  Område
  Södermalm, Stockholm
  Postadress
  11639 STOCKHOLM
  Förening
  BF Alfa upa
  Lgh.nr
  371202 / 1202
  Boarea
  78 m²
  Areakälla
  Ekonomisk förvaltare
  Antal rum
  2.5 rum och kök
  Månadsavgift
  5 118 kr/mån Inkl. Värme och vatten. 149 kr i obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer.
  Pris
  8 500 000 kr /Bud
  Våningsplan
  Våning 2 av 6. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • Bostaden disponeras enligt följande;

  HALL
  Luftig och trevlig hall som öppnar upp till sällskapsrummet. Här finns gott om utrymme för flertalet garderober och en arbetshörna. Det finns även plats för ytterkläder och skor i rymlig garderob. På golvet ligger det vitlaserade furutiljor som även sträcker sig in i sällskapsrummet.

  KÖK
  Köket är i absoluta toppskick och måste upplevas på plats. Gott om förvaring i flertalet skåp och lådor samt bra arbetsyta med bänkskiva i Carrara-marmor med matchande backsplash. Här erbjuds även full maskinell utrustning såsom gasspis (5 brännare) med varmluftsugn och matchande fläktkåpa från Ilve, vinkyl, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Harmonisk planlösning med plats för ett stort matbord och bred öppning ut mot sällskapsrummet vilket ger en otrolig rymdkänsla. Stort fönsterparti med djup nisch och vitlaserade furutiljor på golvet.
  Ett kök som verkligen bjuder in till matlagning och umgänge.

  SÄLLSKAPSRUM
  Magnifikt rum med pampigt burspråk och generös takhöjd vilket ger en maximal rymd och ett ljuvligt ljusflöde. Här finns gott om plats att samla släkt och vänner kring den vackra och fungerande kakelugnen. Påkostad platsbyggt sideboard täcker ena väggen och lämnar bra utrymme för större soffgrupp, matsalsmöbel för många middagsgäster och övrig möblering. Vacker speglad dörr delar av mot sovrummet och åt andra hållet Här finns flertalet välbevarade detaljer som skvallrar om byggåret, såsom djupa speglade nischer, listverk och takrosett.

  SOVRUM
  Rofyllt och underbart sovrum i hörnläge med två fönster och vacker balkong i originalutförande ut mot Greta Garbos torg. Här finns gott om plats för en bred dubbelsäng med nattduksbord och övrigt möblemang efter behov. Längs med rummets ena vägg finns flertalet garderober. På golvet ligger det vitmålat trägolv.

  BALKONG
  Ljuvlig balkong med ett högt fritt läge. Här kan man njuta av solen från tidig morgon fram till tidig eftermiddag. På sommaren har man första parkett till Nytorgsfesten samt midnattsloppet och på vintern ser man snön i Hammarbybacken. Grönskande Katarina allé blir lite som ens egen trädgård så går utmärkt att sova med öppna dörrar och det känns inte alls som man bor mitt i Sofos puls. Balkongen är även perfekt för frukost, lunch, eftermiddagskaffe samt en svalkande kvällsdrink.

  BADRUM
  Påkostat badrum som stambyttes 2020 med lyxig hotellkänsla. Golv i vacker Carrara-marmor med värmeslingor. Även duschplatsen är klädd i Carrara-marmor och övriga väggar är halvkaklade vilket ger ett sobert intryck samtidigt som man flirtar med klassisk sekelskiftesstil. Separat duschplats med generös takdusch, handfat med bred kommod och wc. Här finns tvättmaskin med smart avställningsyta och praktiska platsbyggda hyllor. Spotlights i tak.

  FÖRRÅD
  Lägenheten disponerar ett källarförråd.

  ÖVRIGT
  Ombyggnader i lägenheten får endast utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens planlösning ska alltid styrelsens godkännande inhämtas före byggstart. Gällande förslag på alternativ planskiss så måste köpare själv förvissa sig om att den är genomförbar innan köpet.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1912
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft, självdrag

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2018-10-23)
  Primärenergital
  144 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Namn
  BF Alfa upa
  Adress
  Katarina bangata 37
  Byggnadsår
  1912
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsforening
  Org.nummer
  702000-0282
  Föreningens ekonomi
  Avgifterna har höjts med 15% jmf med föregående år. Några ytterligare avgiftshöjningar är inte beslutade. Föreningen har lån på ca 20 MSEK med mestadels rörliga räntor. Snitträntan ligger idag på ca 4%. Det mesta av lånen beror på stambytet som genomfördes för 3 år sedan. (2024-02-11 information från styrelsen)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  51 st
  Antal lokaler
  1 st
  TV/bredband
  Kabel-TV levereras via Tele2, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband 1000/1000 Mbit/s levereras via Ownit. Det är valfritt att ansluta sig till föreningens abonnemang eller att teckna eget. Obligatoriskt tillägg om 149 kr/mån tillkommer för bredband på avgiften.
  Överlåtelseavgift
  2579 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja, delat ägande godkänns och minst en av ägarna måste vara bosatt i lägenheten.
  Äger föreningen marken?
  Ja, marken innehas med äganderätt.
  Renoveringar Renoveringar - utförda:
  2021 - Under året slutfördes fas 1 i målning av trapphus i Katarina Bangata 37
  2021 - Första delen av omläggning samt underhåll av tak gjordes på ca 100 kvm tak.
  2021 - Tätning av dörrar
  2020 - OVK (godkänd)
  2019/2020 - Stambyte. Översyn av elstigar.
  2019/2020 - Målning av portar och karmar
  2018 - Energideklaration utförd
  2017 - Målning samtliga fönster och balkongräcken.
  2017 - Hisschakten i KB 35 och Södermanna 40 har renoverats och glaspartierna har bytts ut till isolerglas.
  2015/2016 - Utbyte och modernisering låssystem
  2001 - Byggnation av balkonger mot gård
  2000 - Renovering av gård, den gamla cementbeläggningen togs bort och ersattes av en beläggning med storgatsten
  Läs gärna mer på föreningens hemsida eller i årsredovisning 2021.

  Kommande underhåll:
  Föreningen har en underhållsplan där det största projektet är målning av
  tak, vilket dock inte är bestämt 100%. Det kan komma att skjutas på om
  det inte är nödvändigt just nu. Annars mindre underhåll planerat som
  målning av trapphus och liknande.

  (2024-02-11 information från styrelsen)
  Parkering I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
  Gemensamma utrymmen Föreningen har en helt unik takvåning för sina medlemmar att låna. Här finns en takterrass med utsikt över takåsarna och grillmöjligheter. Vidare finns ett mysigt sällskapsrum med kamin och kök samt bastu med badrum. Det finns även ett övernattningsrum att hyra. Bokas sällskapsrum, terrass eller bastu separat kan detta göras kostnadsfritt av medlemmar. Vid bokning av övernattningsrum bokas hela lokalen för en kostnad om 300 SEK/natt. För varje kvartal summeras dina bokningar och läggs på din avgiftsavi.

  Föreningen har två tvättstugor belägna i passagen från Södermannag 40 in till gården.

  Föreningen har en gemensam innergård med trädgårdsmöbler och cykelställ.

  Cykelrum och hobbyrum finns i källaren för föreningens medlemmar.
  Om föreningen BF Alfa upa är en s.k. äkta bostadsförening och upplåter lägenheter på adresserna Katarina Bangata 35-37 samt Södermannagatan 40. Föreningen har upplåtit 51 lägenheter för bostadsändamål, en av dessa betecknas som bokal och nyttjas idag som bostad. Föreningen har även en lokal.

  Överlåtelseavgift tas ut med 4,5% av prisbasbelopp och faktureras köparen.
  Pantsättningsavgift tas ut med 1% av prisbasbelopp.

  Ekonomisk förvaltare är Bredablick Förvaltning AB.
  Läs gärna mer på föreningens hemsida: https://www.bfalfa.se/
 • Pris
  8 500 000 kr /Bud
  Månadsavgift
  5 118 kr/mån. Inkl. Värme och vatten. 149 kr i obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer.
  Andel i föreningen
  1.9779%
  Andel av årsavgift
  1.9779%
  Indirekt nettoskuldsättning
  361 981 kr.
  Pantsatt
  Ja
 • Bud
  Datum
  Alias
  8 500 000 kr
  2024-02-28- 11:06
  1
 • Läget är fenomenalt med Katarina Bangatas lummiga allé och Nytorgets puls alldeles utanför porten. Anrik adress i kvarter som erbjuder ett fantastiskt utbud av krogar och välrenommerade restauranger. Vid krogtäta Nytorget hittar man Urban Deli som omfattar saluhall och butik, Nytorget 6 som har öppet från frukost till sena middagen, Agri kultur med spännande smakkombinationer, Kaferang med goda sallader och populära vinbaren Vina i grannporten för bra häng. Välrenommerade Italienaren La Vecchia Signora ligger några kvarter bort, prisbelönta indiern Shanti ligger runt hörnet och varför inte promenera bort till omåttligt populära Pom och Flora för frukost hela dagen. Invid Katarina Bangatas grönskande allé trängs uteserveringarna och i hörnet med Skånegatan ligger mysiga Liberdade som serverar magisk mat och drinkar i lyckade kombinationer, i strykjärnshuset huserar Bananas och på Östgötagatan hittar man Pazzi med sin goda pizza. Uppe på Kocksgatan finner du Sveriges första Nikkei restaurang, Indio Kitchen, som serverar kulinariskt där smaker från Peru blandas med det japanska köket. Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och sina många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. Lördagarna kan du gå ner och handla nyskördade grönsaker, nybakat bröd, ägg mm på Bondens marknad som dukas upp i allén på Katarina Bangata. Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska direkt utanför porten. Trevliga promenad- och joggingstråk runt Årstaviken och Hammarbykanalen är ett måste för den hurtige. Mysiga Vitabergsparken och Blecktornsparken är närliggande oaser dit många söderbor söker sig för picknick i det gröna. Sats SoFo ligger på Kocksgatan och är en av Sats största och modernaste träningsanläggning, optimerade för alltifrån crossfit till yoga. Om du trots allt skulle vilja lämna Södermalm finns bra kommunikationer med såväl tunnelbanans gröna linjer, pendeln och flertalet bussar.

Planritning

(5)
Carina Käll Knaust
Din mäklare Carina Käll Knaust 070-899 79 08 Carina@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse
Bud
Datum
Alias
8 500 000 kr
28/2 11:06
1

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument