Industribyggnad omvandlad till vackert hem med kakelugn & balkong

Alla bilder
Charlotta Larsson
Din mäklare Charlotta Larsson 070-883 84 01 charlotta@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Kocksgatan 43 A Södermalm - Nytorget 4 rok 91 kvm Pris på förfrågan
Unik industrifastighet annó 1884 som förr i tiden inhyst ett mejeri förädlades varsamt 2011 till moderna och eftertraktade bostäder med populär innergård, i hjärtat av SoFo. Balkong högst upp med himlen som tak. Social 4:a invid Nytorget med generösa sällskapsytor med hela 4 fönster i fil och fungerande kakelugn. Stort familjekök i öppen planlösning inbjuder till mingel och stora middagar. I övrigt 3 bra sovrum, badrum med badkar och egen tvättstuga samt bra förvaring. Genomgående modern standard med sekelskifteskaraktär såsom takhöjd, trägolv, kakelugn och höga fönster med djupa speglade nischer. Förening med god ekonomi, som äger marken och låg belåning där avgiften även inkluderar bredband & kabel-tv. Synnerligen välplanerad yta som väl motsvarar lägenheter på både 110 och 115 kvm. Full bekvämlighet med rymlig hiss som nås utan några trappsteg och som går hela vägen ner i källaren. Här kan man lätt rulla in barnvagn, cykel, rullstol och rullator. Där enkelriktade Kocksgatan är som bredast och där körsbärsträden blommar i maj bor du med Södermalms oändliga utbud direkt utanför porten. Som ni hör så är detta ett unikt boende av sitt slag som måste upplevas. Varmt välkommen hem till Kocksgatan 43!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Kocksgatan 43 A
  Område
  Södermalm - Nytorget, Stockholm
  Förening
  Brf Kocksgatan 43-45
  Lgh.nr
  342
  Boarea
  91 m²
  Areakälla
  Ekonomiska förvaltaren
  Antal rum
  4 rum och kök
  Våningsplan
  Våning 3 av 4. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
  Månadsavgift
  4 638 kr/mån inkl värme, VA, IP-TV, bredband, telefoni
 • Lägenheten har en fungerande kakelugn.

  Balkong med morgonsol belägen mot föreningens fina innergård.

  Kabel-TV och bredband levereras via Telia och ingår i avgiften.

  Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd med gallerdörr.

  Modern och rymlig hiss nås från entréplan, utan några trappsteg.

  Det finns barnvagnsrum och cykelrum på källarplan som nås med hissen.
 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1854-1884
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2014-04-17)
  Prestanda
  128 kWh/m2/år
  Energiklass
  E
 • Namn
  Brf Kocksgatan 43-45
  Adress
  Kocksgatan 43
  Byggnadsår
  1854-1884
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Fast.beteckning
  Båtsmannen Mindre 3
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769621-1858
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. Föreningens lån om 3 700 000 kr löper ut i slutet av december 2023, styrelsen håller på att förhandla med bank i nuläget. Just nu har de rörlig ränta på hela lånet. (Information från styrelsen 2024-02-12)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  20 st
  TV/bredband
  Kabel-TV och bredband levereras via Telia. I månadsavgiften ingår TV Telia-lagom samt 250/250 Mbit bredband, går att uppgradera mot tilläggskostnad.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av säljare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Föreningen godkänner delat ägande, minsta andel 20% men vid behov kan det diskuteras med styrelsen.
  Äger föreningen marken?
  Ja föreningen äger marken.
  Renoveringar Byggnaderna är ursprungligen uppförda från 1800-talets mitt fram till omkring år 1900 och har bl.a. inhyst ett Mejeri. Husen har 2010-2011 genomgått en totalrenovering där stor vikt lagts på att bevara den äldre charmen och kombinera med nutidens krav på komfort såsom bl.a.rymliga hissar.

  Utfört underhåll:
  2021 - Byte av armatur på gården.
  2021 - Målning portar.
  2021 - Hissunderhåll.
  2020 - Stamspolning.
  2020 - Målning av portar.
  2019 - Byte av styrdon i värmesystem.
  2019 - Rengöring ventilation, OVK
  2018 - Byte av underlag på gården.

  Planerat underhåll:
  Föreningen har inga större renoveringar beslutade eller planerade men har små underhåll löpande, senaste större underhåll var 2021, se vidare i den bifogade årsredovisningen samt listan ovan.

  (Information från styrelsen 2024-02-12)
  Gemensamma utrymmen Föreningen har en stensatt innergård med uteplats med bord och stolar. Här finns mycket grönska från träd och murgröna samt grillmöjligheter. Det finns även en odlad trädgård med örter, bär och blommor, där medlemmar kan plocka samt vara med och sköta om, om så önskas.

  Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren och nås enkelt med hissen.

  Föreningen har ingen gemensam tvättstuga.
  Om föreningen Brf Kocksgatan 43-45 är en äkta bostadsrättsförening med låg belåning. Föreningen består av två sammanbyggda gatuhus och 5 st
  stadsradhus i det gamla mejeriet på gården om totalt 20 st bostadsrätter. Byggnaderna är
  ursprungligen uppförda från 1800-talets mitt fram till omkring år 1900. Einar Mattsson byggde 2010-2011 om fastigheterna till moderna planlösningar och där stor vikt lagts på att bevara det som går av den äldre charmen. Föreningen äger marken.

  Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.
 • Månadsavgift
  4 638 kr/mån. inkl värme, VA, IP-TV, bredband, telefoni
  Andel i föreningen
  5.63359%
  Andel av årsavgift
  5.63359%
  Pantsatt
  Ja
 • Allmänt Läget är fenomenalt med SoFo:s puls alldeles utanför porten. Välsorterade Rot ligger på hörnan och erbjuder fint sortiment av livsmedel. Sommartid är Skånegatan gågatan hela vägen ner till Nytorget och restauranger och caféer flyttar ut på gatan och ger kvarteren än mer kontinental känsla. På Skånegatan finner du såväl La Olita pop up med sin grymma Mexikanska streetfood som linneduks-restaurangen Symbios och prisade Agri Kultur. Napolitanska pizzor serveras på Meno Male Renstiernasgata och klassikern Indio Kitchen rakt över gatan erbjuder Stockholms godaste Ceviche. Urban Deli med sin saluhall och tillhörande restaurang och bar ligger tryggt kvar vid Nytorget, granne med Nytoget 6. Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. Varför inte inta frukost på Café Pascal eller Pom & Flora innan du inhandlar nyskördade grönsaker, nybakat bröd, ägg mm på Bondens marknad som dukas upp i allén på Katarina Bangata på lördagarna. Och sommartid erbjuder Gelato Caput Mundi äkta italiensk glass i intilliggande Axel Landquist park. Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska direkt utanför porten. Trevliga promenad- och joggingstråk runt Årstaviken och Hammarbykanalen är ett måste för den hurtige. Mysiga Vitabergspaken är en närliggande oas dit många söderbor söker sig för picknick i det gröna. Om du trots allt skulle vilja lämna Södermalm finns bra kommunikationer med såväl tunnelbanans gröna linje söderut, pendeltåg från Södra Station och flertalet bussar trafikerar gatorna runtomkring. Tunnelbaneuppgången för den nya gula linjen är under uppbyggnad vid Stigbergsparken.

Planritning

(5)
Charlotta Larsson
Din mäklare Charlotta Larsson 070-883 84 01 charlotta@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument