Fantastiskt fyra med härliga sociala ytor, två badrum och balkong i soligt läge!

Alla bilder
Nicole Uddén
Din mäklare Nicole Uddén 070-935 36 34 Nicole@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Ringvägen 11H, 5 tr Södermalm 4 rok 93 kvm Pris på förfrågan
På lugnt läge hittar ni denna fantastiska fyra högt upp i huset med fönster i tre väderstreck, balkong i soligt läge och luftiga ytor. Det underbara familjeköket rymmer matplats för minst 6 personer och ligger i öppen planlösning till sällskapsrummet vilket bjuder in till umgänge och stora middagar med familjen och vännerna. Tre riktigt bra och rymliga sovrum, mycket god förvaring genom flera garderobsväggar samt stor klädkammare. Bostaden har även två helkaklade badrum med dusch och tvättmaskin finns i ena badrummet. Bostaden kommer få nyrenoverade badrum under 2025 då föreningen kommer genomgå ett stambyte. Lägenheten ligger i Brf Harpalten 1 som är en populär och välskött förening med garage i huset. Tillgänglighetsanpassad fastighet med stor hiss, nyrenoverat gym, föreningslokal med övernattningsdel. Läget är mycket centralt ett stenkast från Zinkensdamm med tunnelbana, bussar och service. På 5-6 minuter når du även Mariatorget med dess generösa utbud och restauranger. Flertalet skolor och förskolor finns på gångavstånd, bland annat populära Mariaskolan, Lundaskolan och förskolan Plommonlunden. Välkommen till ett hem att trivas i!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Ringvägen 11H, 5 tr
  Område
  Södermalm, Stockholm
  Postadress
  11823 Stockholm
  Förening
  Brf Harpalten 1
  Lgh.nr
  0127 / 1503
  Boarea
  93 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  4 rum och kök
  Månadsavgift
  3 900 kr/mån inkl. VA , värme och bredband
  Våningsplan
  Våning 5 av 6. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • En riktigt charmig pärla, lugnt belägen på återvändsgata men med staden runt knuten. Här bor du på välplanerad yta med luftig planlösning och ljusa rum, inbjudande och generösa i storlek och har fin utsikt mot takåsar och grönska. Underbart och rymligt kök med gott om förvaring och plats för stort matbord. Sällskapsrummet rymmer både en stor soffgrupp, fåtölj och bokhyllor. Rofyllda sovrum som båda rymmer bred säng och har mycket god förvaring samt två badrum med dusch. Ett klockrent boende på attraktiv adress för den kräsna storstadsbon!

  Bostaden disponeras enligt följande:

  HALL
  Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor i flertalet garderober med spegeldörrar. Praktiskt klinker på golv och ljust målade väggar. I anslutning till hallen och master bedroom finns en mycket rymlig klädkammare som slukar allt och lite till.

  BADRUM 1
  I hallen finns bostadens ena badrum. Badrummet är helkaklat med kakel i vitt med svart bård på väggar och klinker i mörkt grå med värmeslingor på golv. Utrustad med wc, handfat med kommod och överhängande spegelskåp samt dusch med vikväggar i glas.

  KÖK
  Hemmets hjärta. Otroligt rymligt och ljust kök med gott om bänkyta, som en dröm för den matlagningsintresserade. Köket rymmer gott om förvaring i skåp upp till tak och den stora köksön ger extra förvaring. Ljuset flödar in genom fönster i tre väderstreck tack vare den öppna planlösningen mot sällskapsrummet. Köket rymmer matplats för minst 6 personer, vilket bjuder in till härliga middagar och umgänge med vänner och familj. Fullt utrustat kök med induktionshäll, ugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin, samt kyl och frys.

  SÄLLSKAPSRUM
  Sällskapsrummet är ett stort, inbjudande och lättmöblerat rum. Sällskapsrummet inbjuder till socialt umgänge och har plats för såväl stor soffgrupp, fåtölj samt tv-möbel och bokhyllor för den som önskar.

  MASTER BEDROOM
  Väl tilltaget sovrum med gott om plats för dubbelsäng, sängbord, byråer eller arbetshörna för den som önskar. Från sovrummet nås utgång till lägenhetens balkong som ligger i sydost läge och har sol stora delar av dagen. Med utsikt mot Brännkyrkagatans takåsar, plats för möblemang och planteringar.

  SOVRUM 2
  Rofyllt och mysigt sovrum med plats för säng, sängbord samt förvaringsmöbel.

  SOVRUM 3
  Sovrum med plats för större säng och sängbord. I detta sovrum finns mycket bra förvaring längs ena väggen i platsbyggd garderob.

  BADRUM 2
  Rymligt badrum med kakel i vitt och klinker i blått. Utrustad med wc, handfat med överhängande spegelskåp, dusch samt tvättmaskin och skåp för extra förvaring.

  FÖRRÅD
  Lägenheten disponerar ett källarförråd som är beläget på plan -2 i samma hus.

  ÖVRIGT
  Lägenheten kommer få nyrenoverade badrum då föreningen kommer genomgå ett stambyte. Bostadsrättsinnehavaren har möjlighet att påverka badrummets utseende. Stambytet för denna port i föreningen planeras ske under 2025 (se mer info under fliken förening).
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1982-1983
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2018-05-09)
  Primärenergital
  78 kWh/m2 och år
  Energiklass
  C
 • Namn
  Brf Harpalten 1
  Adress
  Ringvägen 9
  Byggnadsår
  1982-1983
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Fast.beteckning
  Haren 1
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769604-2246
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har inte beslutat någon avgiftsförändring men kan komma att bli aktuellt under 2024/2025 pga kommande stambyte.
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  203 st varav 16 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  10 st
  TV/bredband
  TV: Varje hushåll tecknar avtal med valfritt bolag. Alla lägenheter har Tele 2 (tidigare Comhem) utbyggt till sig vilket alltså kan vara ett alternativ. Under 2012 byggde föreningen ett eget fibernät och har för närvarande avtal med kommunikationsoperatören Ownit. Genom Ownit går det att teckna TV-abonnemang. Bredband: Fiber indraget till alla lägenheter. I lägenheten finns ett mediaskåp där fördelare och router finns. För medlemmar ingår 250 Mbit/s i avgiften. Det går att uppgradera till 1000 Mbit/s. Ownit ansvarar för router samt kopplingen i mediaskåpet.
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Tillåts delat ägande?
  Avgörs från fall till fall.
  Äger föreningen marken?
  Nej, marken innehas med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld gäller fram till 30 juni 2031.
  Renoveringar Nedan följer ett urval av viktiga reparationer, underhåll och förbättringar som gjorts under åren. I årsredovisningarna finns mer ingående information.
  2022 - Två hissar har renoverats under våren
  2022 - Fönstermålning - pågår
  2022 - Installation av kärl för hushållssopor med biologiskt avfall
  2021 - Tre hissar har renoverats
  2021 - Stensättning på gården har renoverats
  2021 - Fortsatt arbete med miljörum och miljöhus
  2021 - Fönstermålning
  2021 - Installation av trygghetskameror
  2021 - Renovering och upprustning av föreningens gym och aktivitetsrum
  2021 - OVK-besiktning
  2021 - Besiktning av skyddsrum
  2021 - Installation av trygghetskameror.
  2020 - Nytt staket på nedre gården byggdes.
  2019 - Hissrenoveringen startade. Arbetet kommer att pågå under ett par år, enligt planen ska tre hissar per år bytas ut.
  2018 - Alla torktumlare i tvättstugorna och en del tvättmaskiner byttes ut.
  OVK genomfördes.
  2017 - Ombyggnation av befintliga belysningsarmaturer i gemensamma utrymmen samt utomhus genomfördes.
  2016 - Nytt system för fjärröppning till garaget via mobilen infördes.
  2015 - Under hösten infördes prognosstyrning av värmen för en jämnare värme /inomhusmiljö.
  Obligatorisk ventilationskontroll, OVK gjordes.
  2014 - Porttelefoner installerades.
  2013 - Uppfräschning av trapphusen inleddes och avslutades 2015. Ventilationen i garaget byttes ut.
  2012 - Fler portar byttes ut och det sista bytet skedde under 2013. Vårt eget fibernät byggdes. En bom installerades för att förhindra biltrafik på gården.
  2011- Rengöring av radiator- och värmesystemet. Rengöring i ventilationskanaler.
  2010 - Fönster i lägenheterna tätades och radiatortermostater byttes ut.
  2009 - Fasaden rengjordes och impregnerades (hydrofobering). Iordningställande av extraförråd för uthyrning till medlemmar utfördes.
  2008 - Belysningen i trapphus och källare samt tvättstugor byttes till rörelsestyrt ljus.
  2007 - Ett nytt låssystem införskaffades.
  2006 - Taken målades. aktivitetsrum, styrelserum och hobbyrum iordningställdes. Garaget renoverades. Undercentralen uppdaterades.
  2005 - Renovering av övre gården påbörjades 2005 och färdigställdes i början av 2007.

  Planerade arbeten:
  Hissrenovering sker under hösten 2023 i följande portar 11A, 11D, 11G, 11H
  Byte av huvudströmbrytare i el-centralen
  Utreda möjligheterna att installera solceller på föreningens tak
  Injustering av värme för att spara energi
  Byte av termostater till radiatorerna(elementen) i lägenheterna
  Utöka antalet cykelplatser för uthyrning i 9F
  Översyn fastighetens fasader

  Stambyte:
  Föreningen beslutade 2022 att fastigheten ska genomgå ett stambyte. Stambytet i detta fall innefattar stående och liggande avloppsstammar, stammar för varm och kallt vatten samt stam för varmvattencirkulation.

  I slutet av 2023 valdes Stambytesgruppen i Sverige AB som entreprenör och stambytet startade i mars 2024. Stambytet påbörjades i Hus
  V, dvs. Ringvägen 9A, uppgång 1. Därefter följer uppgång 2. Arbetet i 9A beräknas pågå under drygt hela första tertialet. Därefter påbörjas stambytet i Hus Ö (Ringvägen 9F, uppgång 1, därefter följer uppgång 2). Som det ser ut nu planeras stambytet fortsätta i Hus G, med start i Ringvägen 11 A och B i januari 2025. Därefter tas trappuppgång efter trappuppgång.

  Bostadsrättsinnehavaren har möjlighet att påverka badrummets utseende. Finansiering sker genom eventuellt upptagande av nya lån samt föreningens dolda tillgångar. Det är i dagsläget tre tomma hyresrätter om totalt ca 270 kvm som planeras att användas i samband med stambytet och därefter säljas, vilket kommer ge en bra intäkt till föreningen.

  Mer information finns på föreningens hemsida: https://brfharpalten1.se/stambyte
  Parkering Det finns totalt 128 parkeringsplatser för bil.
  Utomhus finns 12 platser som i dag hyrs ut till lokalhyresgäster samt ett bilpoolsföretag.

  Inomhus, i två plan, finns 116 bilplatser och 6 MC-platser samt 3 mindre platser för vespa/moped.
  Det finns i dagsläget 8 garageplatser i garaget med laddenhet för elbil/elhybrid.
  En garageplats kostar 1500 kr för medlem/hyresgäst och 1500 kr plus moms för ej boende i fastigheten.

  Tillägg för laddning av elbil + elhybrid är 300 kr/mån (+ moms för lokalhyresgäst). Så kallad ’grön el’ levereras.

  MC-platserna kostar upp till 490 kronor för boende i föreningen och upp till 490 plus moms för ej boende i fastigheten.

  För frågor om garage och parkering, maila styrelsen@brfharpalten1.se
  Gemensamma utrymmen Det finns fyra tvättstugor i föreningen som ligger i gatuplanet. I varje tvättstuga finns tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I en av tvättstugorna finns en grovtvättmaskin och ett tillhörande torkskåp. Tvättstugan kan bokas mellan klockan 07.00 till 22.00 i pass om tre timmar.

  Det finns en miljöstuga och ett miljörum (soprum) för hushållssopor samt återvinning för tidningspapper, plast, kartong, glas och metall.
  Det finns även ett grovsoprum med källsortering för batterier, glödlampor och mindre elektronik. Här kan till exempel mattor och trasiga möbler kastas (dock ej byggsopor).

  Det finns ett hobbyrum, motionsrum samt ett fyndrum där boende kan lämna möbler, böcker, leksaker, sportdetaljer, husgeråd mm och där varje boende kan hämta det som är av intresse.

  Det finns två cykelrum med cykelliftar. Varje plats hyrs ut för 50 kr/månad. På gården finns dessutom fria utomhusplatser för cyklar.

  Det finns ett 20-tal extraförråd som medlemmar kan hyra.

  I varje port finns ett barnvagnsförråd som även får användas för rullator.

  Föreningslokal med övernattningsrum: För medlemmar finns en lokal på 84 kvm som kan bokas för exempelvis större middagar, luncher eller barnkalas. Lokalen kan ta upp till 40 sittande gäster. Lokalen är möblerad och utrustad med porslin och glas. I lokalen finns även ett övernattningsrum med två enkelsängar samt en våningssäng. En hyresavgift tas ut.
  Om föreningen Brf Harpalten 1 är en välskött och äkta bostadsrättsförening. Föreningen strävar efter att ha ett energisnålt och grönt hus. Brf Harpalten 1 köpte fastigheten 2004 och man hyr marken av kommunen, sk tomträttsavgäld. Kvarteret Haren 1 omfattar gatuadresserna Ringvägen 7A - 7D, Ringvägen 9A - 9F, Ringvägen 11A - 11H samt Brännkyrkagatan 80 - 82.

  Det finns 203 lägenheter i föreningen varav 16 är hyresrätter och en lägenhet nyttjas av föreningen. Hyresrätterna utgör en tillgång för föreningen eftersom dessa skall försäljas när möjlighet ges. Det finns även 10 lokaler som upplåts med hyresrätt.

  Föreningen har lån om ca 76 000 000 kr vilket ger en skuldsättningsgrad om ca 4 788 kr lån/kvm. Föreningen har en kassa om ca 20 311 859 kr.

  För mer info se föreningens hemsida: www.brfharpalten1.se
 • Månadsavgift
  3 900 kr/mån. inkl. VA , värme och bredband
  Andel i föreningen
  0.630885%
  Andel av årsavgift
  0.62927%
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  6 900 kr
  Försäkring
  4 629 kr
  Summa
  11 529 kr
  Driftkostnader är baserat på säljarnas uppgifter.
 • Lägenheten ligger i hjärtat av Södermalm med närhet till Mariatorget och dess härliga utbud av nöjen. Några restauranger värda att nämna är populära Rost, stjärnkrogen Ichi och Casa Hallmans med stans bästa tapas, italienska kvarterskrogen Nostrano, trendiga Paradiso, alla runt hörnet på Timmermansgatan, Café Cuvée på Högbergsgatan, omåttligt populära Bistro Süd, Raca Maca och Morfar Ginko på Swedenborgsgatan samt Hornsgatans kvarterskrog och Barobao på Hornsgatan. I trappan upp mot Tavastgatan ligger bl.a. populära A Bowl med stans godaste poké bowl samt Magnolia café. På Hornsgatan finns grymma pizzor på Tony's och mitt på Mariatorget ligger Bistro Rival med sin välkomponerade meny för såväl mat som dryck. Södermalms bästa bageri Svedjan, där ni hämtar nybakat bröd eller godaste kanelbullarna, ligger ett kvarter bort på Brännkyrkagatan eller Haga tårtkompani på Swedenborgsgatan - Listan går att göra lång!

  För ro och natur så finner man Stockholms kanske allra finaste promenadstråk strax utanför porten, Skinnarviksberget och Monteliusvägen, med hänförande utsikt över Mälaren, Stadshuset och Gamla Stan. För den promenad- eller joggingsugna så finns fina stråk runt såväl Långholmen och Tanto som längs Söder Mälarstrand och Årstaviken. Ta en kaffe och avnjut utsikten från Ivar Los Park. Inte långt härifrån finns både Hornstull och Medborgarplatsen med sitt myller av restauranger, saluhall, butiker och biograf. En kort promenad bort ligger Götgatsbacken med sitt breda sortiment av butiker och från anslutande Skeppsbron går båtar till Djurgården, Gröna Lund och skärgården.

  Goda kommunikationer med Zinkensdamms och Mariatorgets T-bana samt Södra stations pendeltåg, på kort promenadavstånd. Flera busslinjer strax utanför porten som tar dig stan över. Kvarter du aldrig kommer ha tråkigt i och aldrig kommer vilja lämna.

Planritning

(4)
Nicole Uddén
Din mäklare Nicole Uddén 070-935 36 34 Nicole@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument