4:a (4,5:a) - Underbar utsikt - Toppskick - 3 sovrum - Skuldfri förening - Garage i huset

Alla bilder
Andreas Tid
Din mäklare Andreas Tid 0733-748164 andreas.tid@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Sankt Eriksgatan 58 B, 2 tr Kungsholmen 4 rok 116 kvm 12 495 000 kr /bud
Välkomna till denna härliga, ljusa och representativa lägenhet som ligger i det ikoniska och välkända Sportpalatset.

Den är belägen sju våningar över Kungsholms strand och har ett högt och fritt läge med utsikt mot Vasastan och Karlbergskanalens glittrande vatten och grönska. Samtidigt så ligger föreningens underbara och grönskande gård med boulebana, utedusch, solsängar, grill och ett flertal uteplatser bara en trappa ner från lägenheten - väldigt smidigt.

Lägenheten, som är toppskick, har vackra tidstypiska fiskbensmönstrade parkettgolv, speglade dörrar samt en generös takhöjd som bidrar till en härlig rymd. Lägenheten är även mycket praktisk med sina tre sovrum och sin stora matsal/matplats. Det finns både walk-in-closet och klädkammare vilket ger god förvaring. Det finns även två toaletter i lägenheten.

Skuldfri förening som även har ett stort kapital på banken. I den låga avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel-TV, bastu och gym. Föreningen, som ligger i anrika Sportpalatset, har även en av Stockholms finaste gårdar med boulebana, utedusch, solsängar och ett flertal uteplatser. Hiss ner till Kungsholms strand och gymmet som föreningen hyr samt garaget där eventuellt lediga platser finns. I huset finns även Sats Sportpalatset för den som önskar ett bredare träningsutbud.

Synnerligen attraktivt läge med närhet till såväl Birkastan och Rörstrandsgatans puls som Kungsholmens grönområden och vatten.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Sankt Eriksgatan 58 B, 2 tr
  Område
  Kungsholmen, Stockholm
  Förening
  Brf Sportpalatset
  Lgh.nr
  204 / 1102
  Boarea
  116 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  4 rum och kök, varav 3 sovrum
  Våningsplan
  Våning 2. Lägenheten ligger 7 tr upp från Kungsholms strand och vattnet Hiss finns.
  Månadsavgift
  3 572 kr/mån värme, vatten, kabel TV, bredband samt bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. Föreningen har ett gemensamt elavtal för alla medlemmar så man betalar bara för den el man förbrukar.
  Pris
  12 495 000 kr /bud
 • HALL
  Kapprum med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt ett praktiskt och snyggt klinkergolv.

  MATSAL/MATPLATS
  Lägenheten öppnar upp sig och här finner vi det som idag används som matsal. Det är gott som plats för ett stort matbord med plats för släkt och vänner. Matplatsen ligger öppet mot vardagsrummet åt ena hållet och mot köket åt andra. Vacker fiskbensmönstrad ekparkett. I anslutning till matsalen finns även en stor klädkammare.

  VARDAGSRUM
  Vardagsrummet har en vacker och fri utsikt mot Vasastan och Karlbergskanalen. Här finns två stora spröjsade fönster, en vacker takros och stuckatur. Det finns gott om plats för både soffor, fåtöljer och TV-bänk. Lika fin ekparkett som i matsalen.

  KÖK
  Stilrent kök med gott om arbetsytor och förvaring. Köket är fullt maskinellt utrustat med kyl och frys, induktionshäl, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro samt integrerad diskmaskin. Spröjsat fönster mot gården samt klinkergolv med golvvärme.

  BADRUM
  Stilfullt och snyggt helkaklat badrum med klinkergolv (med golvvärme), handfat med kommod och duschhörna. Här finns även tvättmaskin, toalett samt handdukstork.

  GÄST-WC
  I lägenheten finns även en gäst-WC med handfat och stengolv.

  SOVRUMMEN
  Det finns tre sovrum i lägenheten. Ett av dem ligger lugnt mot gården och har plats för dubbelsäng, nattduksbord, garderobsvägg och byrå.

  De andra två sovrummen ligger i fil med vardagsrummet och har härlig utsikt mot Vasastan. Det finns plats för säng och och övrig möblering i båda dessa rum också.

  Alla sovrummen har spröjsade fönster och fiskbensmönstrad ekparkett.

  WALK IN CLOSET/EXTRA INGÅNG
  Det finns en till ingång till lägenheten. Den är från uppgång C och från denna kommer man enkelt ut på den underbara innergården med ett flertal uteplatser, grill, boulebana och utedusch. Här är den gamla hallen ombyggd till en mycket bra och praktisk walk in closet/klädkammare.
 • Byggnadsår
  1932
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Namn
  Brf Sportpalatset
  Adress
  Sankt eriksgatan 58
  Byggnadsår
  1932
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769605-1569
  Antal lägenheter
  55 st
  Antal lokaler
  4 st
  Renoveringar RENOVERINGAR RELATERAT TILL FÖRENINGEN
  Gjorda renoveringar;
  V/A stammarna i bostadsdelen byttes mellan 2003-2005
  El-stigarna byttes 2006
  Nya lägenhetsdörrar installerades 2007
  Fasader renoverades under 90-talet
  2008 byggdes gården om och är en av Stockholms finaste gårdar med boulebana, utedusch, solsängar och ett flertal uteplatser.
  Balkonger byggdes 2009
  Taket renoverades 2013
  Parkering Det finns 140 garageplatser i huset som hyrs ut av ett externt bolag (Centria AB). Kostnaden är 2 700 kr plus moms/mån.
  Om föreningen Föreningen består av 55 lägenheter och fyra lokaler med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt.
  Föreningen har gjort en s.k 3-dimensionell fastighetsbildning och sålt av den nedre kommersiella delen av fastigheten. Man har på detta sätt blivit en äkta, skuldfri förening i en totalrenoverad fastighet. För mer information om detta se årsredovisningen som ligger under fliken dokument eller tala med mäklaren. Man kan även använda en entré från Kungsholms Strand 125. Vid den entrén finns tvättstuga, cykelrum samt gymmet som föreningen hyr. Från Kungsholms Strand går en hiss upp till Sankt Eriksgatan 58.

  Föreningen hyr en gymlokal och bastu som medlemmarna kan nyttja utan kostnad. Detta gym hyr föreningen fram till och med 2025-12-31 (med en eventuell förlängning). Dessutom finns gymmet Sats i fastigheten. För mer info om utbud och priser gå in på www.sats.se

  TV OCH BREDBAND
  Kabel-TV via Tele2 där grundutbudet ingår i månadsavgiften.
  Bredband via Tele2 ingår i månadsavgiften.

  GÅRDSPLATS
  Gården är en av Stockholms finaste med boulebana, utedusch, solsängar och ett flertal uteplatser. Föreningen står för all plantering och skötsel av gården så medlemmarna behöver inte hjälpa till med detta. Föreningen har heller inte några gemensamma vår - eller höststädningar.

  TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
  Ja
 • Pris
  12 495 000 kr /bud
  Månadsavgift
  3 572 kr/mån. värme, vatten, kabel TV, bredband samt bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. Föreningen har ett gemensamt elavtal för alla medlemmar så man betalar bara för den el man förbrukar.
  Andel i föreningen
  2.536%
  Andel av årsavgift
  2.51%
  Indirekt nettoskuldsättning
  Föreningen är skuldfri
  Pantsatt
  Nej
 • Allmänt Här bor du med ett fantastiskt läge med direkt närhet till såväl Norr Mälarstrand som till Rålambshovsparken, Kronobergsparken och stadens puls. Området sjuder av liv och erbjuder ett brett utbud av caféer, restauranger och butiker. Underbara promenad- och joggingstråk finns runt hörnet och sträcker sig Kungsholmen runt. Badmöjligheter sommartid ges vid närliggande vattendrag och Västermalmsgallerian med dess breda utbud av butiker ligger en kort promenad bort. Mycket goda kommunikationer i direkt närhet med blå och grön tunnelbanelinje vid Fridhemsplan. Innerstadsbussarna 3, 62, 52 och 40 samt flertalet övriga busslinjer såsom 1:an, 3:an och 4:an finns i närheten. En kort promenad ned till City finns Centralstationen med såväl pendeltåg som Arlanda Express.

Planritning

Andreas Tid
Din mäklare Andreas Tid 0733-748164 andreas.tid@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument