Topprenoverad tvåa med fantastisk balkong i söderläge!

Alla bilder
Carolin Svensson
Din mäklare Carolin Svensson 070-935 36 22 carolin@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Strålgatan 8 Lilla Essingen 2 rok 35 kvm Pris på förfrågan
Välkommen till denna topprenoverade och mycket välplanerade tvåa med balkong, centralt belägen på Lilla Essingen. Ljust och fint kök i halvöppen planlösning mot vardagsrummet och fina glaspartier mellan sovrum och kök som ger fint ljusinsläpp. En välplanerad lägenhet i mycket fint skick med enhetlig ljus parkett samt vitmålade väggar. Här bor du i en trevlig förening med god ekonomi, 100 meter från närlivs och 50 meter från närmaste busshållplats. På Lilla Essingen finner du en skön ö-känsla som attraherar allt fler bostadssökande. Här bor du i lugnet, omgiven av grönområden och vatten. Ön kallas ofta för "landet mitt i stan" p.g.a. den avslappnade atmosfären.

Det finns flera härliga parker i området som alla ligger nära vatten. Promenera genom den grönlummiga strandpromenaden som bjuder på marinor och båtbryggor. I den gamla vackra tegelbyggnaden nere vid vattnet finner du den välrekommenderade restaurangen Lux. I närområdet finns även trevliga Pappas Deli på Primusgatan och fler mysiga caféer. Kommunikationen är mycket bra med busslinje 49 samt populära 1:an som via Fridhemsplan går direkt till Stureplan och City. Tvärbanan går från Stora Essingen och båten Movitz tar dig sommartid till Gamla Stan och Alvik Strand. Till fots och med cykel tar du dig snabbt och enkelt till såväl Fridhemsplan som Hornstull.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Strålgatan 8
  Område
  Lilla Essingen, Stockholm
  Postadress
  11263 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Strålgatan
  Lgh.nr
  1106 / 1106
  Boarea
  35 m²
  Areakälla
  Ekonomiska förvaltaren
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  2 805 kr/mån inkl värme, VA
  Våningsplan
  Våning 1 av 7. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • Perfekt minitvåa, varsamt renoverad, centralt på underbara Lilla Essingen! Nyrenoverat kök, fullt utrustat med såväl vinkyl och diskmaskin. Rymligt helkaklat badrum med plats för tvättmaskin samt fantastisk balkong med härliga soltimmar. Här bor du med grönska och vatten runt knuten och nära till bra kommunikationer. På Lilla Essingen bor du lugnt med närhet till trevliga grönområden och badplatser, endast några minuter med 1:ans buss från city.

  Lägenheten disponeras enligt följande:

  HALL
  Ljus och trevlig hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Här finns en stor garderob som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Säkerhetsdörr.

  KÖK
  Fint och modernt kök med vita skåpsluckor och vacker mosaik ovan bänkskiva. Induktionshäll, ugn, kyl, frys, vinkyl och diskmaskin.

  VARDAGSRUM
  Ljust och luftigt vardagsrum som ger plats för både matbord och soffgrupp. Här finns utgång till den trevliga balkongen.

  BALKONG
  Fantastisk balkong mot lugn och lummig gata. Här finns plats för möblering och här har du sol från tidig morgon till eftermiddag.

  SOVRUM
  Sovrum med plats för dubbelsäng och annan förvaring. Fönster med härlig utsikt och fritt från insyn.

  BADRUM
  Fint renoverat badrum med ljust kakel och klinker med golvvärme. Dusch, handfat, badrumsskåp och WC. Plats för tvättmaskin.
 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1940
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Uteplats
  Härlig balkong mot lugn och lummig gata, söderläge med många soltimmar!

  Energideklaration

  Status
  Utförd
 • Namn
  Brf Strålgatan
  Adress
  Strålgatan 8
  Byggnadsår
  1940
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Fast.beteckning
  Rensnålen 5
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769619-6208
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  51 st varav 2 st hyresrätt(er)
  TV/bredband
  Kabel-TV levereras via Com hem och bredband via IP-Only.
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Äger föreningen marken?
  Ja
  Renoveringar 2022 Renovering av fönster.
  2021 Energideklaration.
  2019 Stamspolning.
  2019 Renovering av trapphus, installation av ny hiss och nytt innertak i samband med byggnation av nya vindslägenheter.
  2019 Försäljning av två lägenheter i entréplan, total köpeskilling 5,550,000:-
  2018 Försäljning av två lägenheter på våning 6, total köpeskilling 7,000,000:-.
  2018 Försäljning av en hyresrätt på våning 4, köpeskilling 2,050,000:-.
  2017 Försäljning av en hyresrätt, köpeskilling 2,600,000:-.
  2017 Byggnation av två lägenheter som ska säljas på våning 6.
  2017 Fiberinstallation.
  2017 Flytt av vindsförråd till källarförråd.
  2017 Nya elstigar.
  2017 Flytt och renovering av tvättstuga.
  2017 Nya tillvattensledningar.
  2014-2015 Renovering av fastighetens stammar.
  1997 Renoveringar av fasaden, balkonger, fönster och tvättstuga.

  Planerat underhåll
  2030 Renovering av balkonger

  Föreningen har upprättat en underhållsplan som sträcker sig från 2020 till 2039.
  Parkering Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr.

  Boendeparkering på gatan kan ansökas för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Biljett kan lösas för 1.100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn. Taxeområde 3: 20 kr/tim vardagar 7-19, 15 kr/tim lördagar 11-17, övrig tid gratis parkering.
  Om föreningen Brf Strålgatan är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 51 lägenheter varav 49 är upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt.

  Föreningen tillträdde fastigheten år 2011 och äger marken.

  Föreningen har en stabil ekonomi med en mycket stark kassa tack vare försäljning av flertal lägenheter. Nuvarande belåning ligger på 18 Mkr, motsvarande 8 964 kr/kvm bostadsrättsyta. Två lägenheter upplåts med hyresrätt, totalt 128 kvm, och bör ses som dolda tillgångar.

  Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av PBB, f.n. 1 433 kr samt pantsättningsavgift om 1% av PBB, f.n. 573 kr/pant (betalas av köpare). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

  Juridisk person accepteras ej som köpare.
 • Månadsavgift
  2 805 kr/mån. inkl värme, VA
  Andel i föreningen
  1.6779%
  Andel av årsavgift
  1.74%
  Indirekt nettoskuldsättning
  265 512 kr.
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  3 000 kr
  Vatten/avlopp
  1 500 kr
  Antal personer i hushållet
  1 st
  Summa
  4 500 kr
 • Lilla Essingen är ett mycket attraktivt område i utkanten av Kungsholmen invid vatten och grönska. Området stod inför en genomgripande omvandling och här skapades det mysiga Lux-kvarteret, precis intill vattenstråket. Lilla Essingen har en variationsrik arkitektur med en blandning av både storstadspuls och grönområden. I kvarteret finns även ett rikt serviceutbud genom trevliga restauranger, fik och småbutiker. Få förunnat med fina bad utanför fastigheten och nära till klippbaden vid Fredhäll. På cykelavstånd nås Fridhemsplan med bästa allservice.

  Lilla Essingen är en ö och stadsdel i Stockholm och ligger mellan Kungsholmen och Stora Essingen i Mälaren. Namnet Essingen, tidigare Hessingen, tros komma från "ässingarna", det vill säga "de små åsarna" och anspelar på Lilla och Stora Essingens backiga terräng. Detta var också anledningen till att det inte fanns några fast boende på ön under denna tid. Däremot var Lilla Essingen under 1800-talet ett mycket populärt utflyktsmål för semestertörstande Stockholmare. Ön bestod då främst av sommarvillor ombonade av grönlummiga strandpromenader, soliga klippor och badbryggor. Ön nåddes vid den här tiden via en färja. Villorna fick stå kvar fram till 1930-talet då de revs till förmån för hyreshus. Under 1900-talet dominerades ön av två stora fabriker; Primus som bland annat tillverkade Primusköket, och AB Lux som tillverkade luxlampan. Tillsammans med Primusfabriken, där det världsberömda Primusköket tillverkades, skapade Electrolux ett brukssamhälle på Lilla Essingen. Idag huserar den kända restaurangen LUX i dess gamla lokaler.

  Trots att inte sommarvillorna står kvar har Lilla Essingen lyckats bevara känslan av skärgårdsliv, natur och lugn och det endast ett stenkast från Stockholm innerstads rika kultur- och nöjesliv. Lilla Essingen är en grönskande oas mitt i huvudstaden med strandpromenad, badklippor och bryggor. Idag har Electroluxområdet förvandlats till moderna bostäder, där delar av de gamla byggnaderna bevarats för att spegla en viktig tid i Essingeöarnas historia. Bor du här gör du som flera kända personer före dig: Både Per Albin Hansson, Evert Taube, Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus har bott här.
  Kommunikation Lilla Essingen bjuder på goda kommunikationer som 1:ans (Stora Essingen- Frihamnen) och 49:ans (Stora Essingen- Fridhemsplan) bussar. Tvärbanan når du från Stora Essingen, den tar dig till Alvik eller mot Sickla Udde. Sommartid trafikerar båten M/S Movitz sträckan Gamla stan - Lilla Essingen - Alvik strand - Solna strand. Gå in och läs mer på www.ms-movitz.com. Därtill är det nära till Essingeleden.
  Parkering Boendeparkering på gatan kan ansökas för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Biljett kan lösas för 1.100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn. Taxeområde 3: 20 kr/tim vardagar 7-19, 15 kr/tim lördagar 11-17, övrig tid gratis parkering.

Planritning

Carolin Svensson
Din mäklare Carolin Svensson 070-935 36 22 carolin@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument