Idyllisk fritidshus med högt soligt läge och båtplats

Alla bilder
Björn Sommar
Din mäklare Björn Sommar 070-885 22 56 bjorn.sommar@tradition.se

Gå på visning

söndag 26 maj
11:00 - 12:00
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Ingarö Södra Lagnö 264 3 rok 54 kvm 2 800 000 kr
Välkommen till ett idylliskt fritidshus på Södra Lagnö! Välskött fint hus med öppen spis, soligt högt läge och egen båtplats på både fastlandet och på ön kan bli ditt underbara "paradis" bara 1 timme från Stockholm city.

Södra Lagnö är en ö mellan Ingarö och Värmdö bara ett par hundra meter från fastlandet, efter en kort färd med båten över vattnet kliver man iland på "landet" med små grusade vägar, grönskande hagar och fågelkvitter. När vi lagt till båten går vi grusvägen ca 10 minuter till mitten av ön där det fina fritidshuset ligger uppe ovanför en äng. Tomten är lite kuperad med berg, blåbärsris och gräsmatta, här ligger huvudbyggnaden, gästhuset (friggebod) och förrådet. På berget finns även en paviljong/uteplats med tak, här har man mest kvällssol och därför sitter man gärna här på kvällen och grillar.
Vi kommer in via en liten farstukvist med fasta bänkar där man kan sitta och ta morgonkaffet till ett stort rymligt kök. Här har man ett bra arbetskök med elspis, diskmaskin och kylskåp samt mycket förvaring. Vid fönstret får man plats med ett stort köksbord för minst 6 personer. Från köket når man de båda sovrummen, det ena med två sängar och en garderob och det andra med våningssäng och en garderob. Duschrummet ligger i anslutning till köket och har en dusch, handfat och en komposttoalett modell separett. Den som hellre önskar en elektrisk förbränningstoalett byter "enkelt" ut denna då ventilation m m är förberett. Till sist är det ett ljust fint sällskapsrum med stora fönsterpartier i tre väderstreck öppen spis och utgång till altanen. Hela huset har slipat furugolv och målade/tapetserade väggar.

Gäststugan är inredd och isolerad för att kunna ha som gäststuga. Här finns el indraget.

Förrådet består av olika "avdelningar" med ett stort vedförråd, ett "garage" till en mindre fyrhjuling, och ett förråd för utemöbler m m.

På Södra Lagnö finns fina grusvägar för promenader och joggingturer, stora allmänningar med skog svamp och blåbär, två badplatser med sandstrand samt en ångbåtsbrygga där Strömma kanalbolaget sommartid lägger till på vägen till och från Strandvägen/Sandhamn. På öns östra del, Skaten är det en stor hage där det går Gotlandsfår och kor hela sommaren. Vid den gamla dansbana mitt på ön har de senaste somrarna varit yoga för de som önskar lite extra avkoppling för kroppen.

När man varvat ner på ön och vill se något annat kan man välja att åka på utflykt, Södra Lagnö ligger väldigt centralt för den som har båt och gillar att åka på dagsutflykter, åker man mot stan i vackra Ingarö kanal kommer man fram till Baggensfjärden där man kan välja att åka till Artipelag eller Restaurang Holmen vid Saltsjöbadens hotell. Åker man istället ut från stan har man Strömma kanal och Bullandö samt Djurönäset inom en kort båtfärd, vill man söker man sig längre ut till t ex Sandhamn så tar det med en båt i 25 knop mindre än en timme. Tvärs över viken eller unt närmaste udde hittar man både Ingarö golfklubb och Värmdö golfklubb om man är golfintresserad.

På Södra Lagnö finns 119 fastigheter som ingår i en samfällighet och tar hand om vägar, vatten och gemensamma ytor, mer information finns på hemsidan www.sodralagno.org. Det finns även en detaljplan på Södra Lagnö som medger att man får bygga upptill 150 kvm bostadshus och 40 kvm komplementbyggnad.
 • Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Södra Lagnö 1:103
  Adress
  Ingarö Södra Lagnö 264
  Postadress
  13462 Ingarö
  Boarea
  54 m²
  Antal rum
  3 rum och kök, varav 2 sovrum
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Tomtarea
  2 743 m²
  Pris
  2 800 000 kr
 • Byggnadstyp
  1-plans hus
  Byggnadsår
  1970
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Lackerad plåt
  Grundmur
  Natursten
  Tak
  Plåt
  Grund
  Torpargrund
  Uppvärmning
  Direkt el och kamin
  Vatten/avlopp
  Egen borrad brunn och enskilt avlopp.
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga utrymmen
  Gäststuga 10 kvm och Förrådsbyggnad 10 kvm

  Energideklaration

 • Driftskostnader per år

  Hushållsel
  9 000 kr
  Vatten/avlopp
  2 000 kr
  Samfällighetsavgift
  1 200 kr
  Renhållning
  1 200 kr
  Försäkring
  2 400 kr
  Antal personer i hushållet
  2 st
  Summa
  15 800 kr (fastighetsavgift på 9 525 kr/år tillkommer)
  Elkostnaden inkluderar värme och hushållsel.

  Taxeringsinformation

  Taxeringsvärde
  1 449 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1970
  Byggnadsvärde
  510 000 kr
  Markvärde
  939 000 kr
  Fastighetsavgift
  9 525 kr/år
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 2 st pantbrev om 1 506 500 kr.

Planritning

Björn Sommar
Din mäklare Björn Sommar 070-885 22 56 bjorn.sommar@tradition.se

Gå på visning

söndag 26 maj
11:00 - 12:00
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument