Underbart 50-tals Br-radhus i vackra Skönstaholm! Lugnt tyst läge!

Alla bilder
Carina Käll Knaust
Din mäklare Carina Käll Knaust 070-899 79 08 Carina@tradition.se

Gå på visning

söndag 16 jun
14:15 - 15:00
Anmäld
måndag 17 jun
18:45 - 19:15
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Skönstaholmsvägen 47 Hökarängen - Skönstaholm 4 rok 86 kvm 5 750 000 kr /Bud
Välkomna till underbara Skönstaholmsvägen 47, med ett perfekt läge i området. Högt och lugnt beläget mot det rofyllda skogspartiet. Huset har sin 50-tals charm mycket fint bevarad där många originaldetaljer är intakta. Badrummet på övervåningen är nyrenoverat i samband med stambytet 2015.

Detta fina radhus är genomgående perfekt planerat med mycket väl genomtänkta rumsplaceringar härliga sällskapsytor med stort vardagsrum på entréplan och charmigt kök i 50-talsstil med stort tillhörande matrum på övre plan. Från matrummet når man husets grönskande och insynsskyddade trädgård. På entréplan erbjuds även ett mysigt sovrum, praktisk hall samt ypperliga förvaringsutrymmen i flertalet förråd. På övre plan finns ytterligare två rogivande sovrum, fint renoverat badrum med tvättpelare samt en stor klädkammare. Husets planlösning är väl genomtänkt och vill man utöka med en toalett till samt en tvättstuga finns det möjlighet att inreda ett eller båda förråden på nedre planet.

Den mycket trivsamma trädgården som vetter mot skogen samt den trivsamma framsidan med den lilla altanen har tillsammans många soltimmar. Huset är fint och stillsamt beläget mot skogspartiet vilket gör läget lugnt och skönt. Radhuset är en äkta pärla i 50-tals skrud i ett naturskönt område, nära stadens puls!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Skönstaholmsvägen 47
  Område
  Hökarängen - Skönstaholm, Stockholm
  Förening
  Brf Skönstaholm
  Lgh.nr
  117
  Boarea
  86 m²
  Areakälla
  Ekonomisk förvaltare
  Antal rum
  4 rum och kök
  Månadsavgift
  7 301 kr/mån Inkl. Värme, vatten samt basutbud Tele2. (Ett obligatoriskt tillägg om 105 kr/mån för bredband tillkommer). 40 kr/mån för medlemsavgift i grannskapsklubben(är frivillig).
  Pris
  5 750 000 kr /Bud
 • Huset är planerat enligt följande;

  Huset har genomgående den fina 50-tals charmen bevarad och en trevlig planlösning. Läget i området är ett av de lugnaste. Ett riktigt fint 50-tals radhus där nuvarande familj har bott i över 27 år.

  Nedre plan

  INBJUDANDE HALL
  Välkomnande hall med hatthylla i original. Ingång till rymligt förråd under trappan som ger god förvaring.

  LJUST OCH LUFTIGT VARDAGSRUM
  Underbart rum med ett stort vackert fönsterparti med utsikt mot trädgården på framsidan. Original parkett och ljusa väggar. Lättmöblerat rum som rymmer större sällskapsdel samt bokhyllor. Finns förberedd skorsten sedan huset byggdes. Flera grannar har installerat kamin.

  SOVRUM / ARBETSRUM / GÄSTRUM
  Mysigt och väl tilltaget rum med fönster i takhöjd. Rummet passar utmärkt ett barnrum / arbetsrum / gästrum och vissa har även placerat köket här och öppnat upp mot vardagsrummet. Nymålade väggar och sober heltäckningsmatta.

  FÖRRÅD OCH MATKÄLLARE
  Från en mindre passage finns ingång till ett större förråd samt en matkällare. Dessa utrymmen har många med likadan planlösning inrett till tvättstuga och en gästtoalett.

  TRAPPA I ORIGINALUTFÖRANDE
  Vacker trappa i originalutförande leder upp till övervåningen.

  Övre planet

  SOVRUM 1
  Stort sovrum med fönster och härlig vy. Här ryms dubbelsäng, sängbord samt annat valfritt möblemang. Linoleummatta och delvis tapetserade väggar. Ingång till rymlig klädkammare samt en mindre garderob för god förvaring.

  SOVRUM 2
  Ytterligare ett stort sovrum med fönster och härlig vy. Även i detta sovrum ryms det en dubbelsäng, sängbord samt annat valfritt möblemang. Ingång till garderob. Linoleummatta och sober färgsättning.

  MATRUM
  Trevligt matrum med stort fönsterparti och utgång till husets grönskande trädgård. Här finns det plats för matgrupp om upp till 6-8 sittande. Linoleummatta och ljusa väggar.

  TRÄDGÅRDEN
  Mysig och lummig trädgård som vetter mot skogspartiet. Härlig och solig uteplats med skogen som utsikt. Tyst och lugnt läge.

  KÖK
  Fantastiskt 50-talskök med sina originaldetaljer bevarade. Fönster mot trädgården och skogspartiet. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll och varmluftsugn. Vitt originalkakel ovan diskho och arbetsytor. Väggen mellan kök och matplats går att ta ned om man önskar en mer öppen planlösning. Köksluckor inlämnade 2022 för renovering och lackering.

  BADRUM
  Stilfullt renoverat badrum med klinkergolv med värmeslingor och kaklade väggar. Separat duschplats med vikdörrar av glas, handfat, badrumsskåp med spegel, handdukstork och wc. Här finns även en tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare) för extra god komfort.

  FÖRRÅD
  Till huset hör ett förråd med ingång från husets framsida som passar perfekt för förvaring av cyklar, pulkor, vinterdäck m.m.
 • Byggnadstyp
  Radhus
  Byggnadsår
  1952
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Uteplats
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-08-19)
  Primärenergital
  239 kWh/m2 och år
  Energiklass
  G
 • Namn
  Brf Skönstaholm
  Adress
  Skönstaholmsvägen
  Byggnadsår
  1952
  Byggnadstyp
  Radhus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769606-7714
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar för det här året. (information från föreningen 2024-04-12)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  150 st varav 13 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  1 st
  TV/bredband
  Basutbud från Com hem, som numera heter Tele2 ingår i avgiften. Föreningen har kollektivt bredband för 105kr i månaden.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av säljare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Föreningen tillåter delat ägande med minsta ägarandel 10 %.
  Äger föreningen marken?
  Marken innehas med äganderätt.
  Renoveringar RENOVERINGAR
  2016 - Fortsatt dräneringsarbete
  2016 - Fortsatt renovering av takbeläggning. Under 2024 planeras sista längan i området.
  2015 Slutfört arbetet med nya V/A-stammar i kök och badrum
  2015 Slutfört arbetet med nya tät och ytskikt i badrum
  2012 Renovering fönster
  2011 Renovering av takbeläggning

  Föreningen har fått bidrag från Naturvårdsverket för att utrusta 14 befintliga p-platser med laddstolpar för el-bilar. Dessa är nu på plats. Ytterligare laddplatser är nu beslutade av stämman.

  Takrenovering sker fortsatt enligt föreningens takplan. I enlighet med föreningens antikvariska råd och riktlinjer återställs den ursprungliga kulören på vissa takkupor i samband med detta. Ursprungligen var takkuporna både vita och mörkgrå och styrelsen har beslutat att arbeta med återställande i de kvarvarande längorna när taken läggs om. Takkupor som fått nya vita plåtar sedan tidigare kan få originalkulör när de i framtiden behöver underhållas/målas.

  Föreningen har påbörjat dränering av området. Det är inte klart i vilken ordning längorna skall dräneras. Det upphandlas från år till år.

  Landskapsarkitekter på Landskapslaget har tagit fram en gestaltningsplan för trädgård och park.

  Styrelsen måste godkänna i princip alla större förändringar så som montering av markis och trädäck, men också inredning och byggnation i källaren.

  Planerade renoveringar;
  Föreningen slutför renoveringen av taken med den sista längan nu i år och det vi ser som kommande är dränering och relining av liggande stammar samt isolering av kulvertledningar mellan husen, men där finns än ingen prioriteringsordning.

  (information från föreningen 2024-04-12)
  Parkering Gratis parkering längs gatan. Föreningen har 96 parkeringsplatser varav 18 har elstolpe samt 9 garageplatser. F.n kö. Aktuella hyror för parkering är: ytparkering utan elstolpe: 334 kr/mån, ytparkering med elstolpe: 486 kr/mån, ytparkering med elladdplats: 852kr/mån, garage: 1042 kr/mån.

  Samtliga laddstolpar i föreningen är f n uthyrda. Styrelsen arbetar med att inhämta offerter och få en kostnadsbild för projektering av ytterligare laddstolpar. Planen är att ta frågan till stämman för beslut (på samma sätt som gjordes när de första 14 platserna försågs med laddmöjlighet).
  Om föreningen Brf Skönstaholm är en äkta förening som förvärvade fastigheterna 2010. Föreningen äger marken med adresserna Skönstaholmsvägen 2-96, 7-113 samt Söndagsvägen 40-114 och 47-77. I dagsläget har Brf Skönstaholm 13 hyresrätter kvar.

  Om ni vill veta mer om Skönstaholm och se historiska bilder kan vi rekommendera att gå in och följa detta konto på Instagram: https://www.instagram.com/skonstaholm/
 • Pris
  5 750 000 kr /Bud
  Månadsavgift
  7 301 kr/mån. Inkl. Värme, vatten samt basutbud Tele2. (Ett obligatoriskt tillägg om 105 kr/mån för bredband tillkommer). 40 kr/mån för medlemsavgift i grannskapsklubben(är frivillig).
  Andel i föreningen
  0.64851%
  Andel av årsavgift
  0.67605%
  Indirekt nettoskuldsättning
  428 041 kr.
  Pantsatt
  Nej
 • Allmänt Kulturklassade Skönstaholm, är ett mycket vackert område, med radhuslängor i olika utföranden. Naturen är fint bevarad, och området grönskar.

  Grannskapsklubben i området anordnar varje år Valborgsfirande med eld och fackeltåg, adventskaffe, luciatåg, julgransplundring, barnens dag, gökotta och kräftskiva. Skönstaholm har även en egen tennisklubb med en av Stockholms finaste grusbanor. Här anordnas tennisskola för barn under vår och sommar.

  Ett par minuter bort ligger en mycket fin lekpark och 4H gård, där de anordnar barnridning ett par gånger i veckan. För den badsugne ligger även sjöarna Magelungen och Drevviken med flera badplatser och fina promenadstråk. Ett annat trevligt utflyktsmål är Kristinahuset i Sköndal. I närliggande Sköndals land- och sjöscoutkår lär sig många av traktens barn att segla jolle i Drevviken.

  Vi rekommenderar även en fika på det välrenommerade konditoriet BAK i Kastanjegården, som på sommaren har pizzaservering och live-konserter.
  I Hökarängens centrum finns matvaruaffärer, bageriet Konditorn & Bagarn, trevlig restauranger såsom kvällsöppna Kollektivet m fl. Det finns en fin leksaksaffär, apotek, barnbokhandel, barnklädesbutik, antikvariat och caféer. Det finns även en nyöppnad BMX-park i Hökarängen.

  På promenadavstånd ligger expansiva Farsta centrum med ca 150 st butiker, restauranger, systembolag, apotek, service m.m.
  Bra kommunikationer. Cirka tio minuters gångväg till tunnelbanan och med buss några minuter.

Planritning

(7)
Carina Käll Knaust
Din mäklare Carina Käll Knaust 070-899 79 08 Carina@tradition.se

Gå på visning

söndag 16 jun
14:15 - 15:00
Anmäld
måndag 17 jun
18:45 - 19:15
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument