Familjevänligt Br-radhus med 4 möjliga sovrum, 2 badrum, solig altan och grönskande trädgård!

Alla bilder
Carina Käll Knaust
Din mäklare Carina Käll Knaust 070-899 79 08 Carina@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Skönstaholmsvägen 91 Hökarängen - Skönstaholm 4.5 rok 98 kvm 5 500 000 kr /Bud
Välkommen till älskade Skönstaholm och detta perfekt planerade radhus om totalt 118kvm (98kvm boyta och ca 20kvm biyta) i ett genomgående fint skick. Husets planlösning är optimal och varje våningsplan har utnyttjats maximalt. Denna hustyp är en av områdets större hus, 4,5 rum med stort familjekök, 3-4 sovrum, ett fantastiskt vardagsrum med öppen spis samt två renoverade badrum med hög standard, ena med dusch samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare och det andra med badkar och fönster. Husets förvaringsmöjligheter kan inte bli bättre med flera förråd, totalt 12 garderober och en generös klädkammare.

Här erbjuds även en underbar uteplats på framsidan med sol från lunch till solnedgång och en grönskande trädgård med inredd lekstuga på baksidan. Huset är genomgående fint renoverat med delvis bevarad 50-talscharm samtidigt som det är högsta möjliga komfort och full bekvämlighet, bara att flytta in.

Huset ligger på en återvändsgränd så det är nästan inga som passerar precis utanför, mer än massa barn.

Naturen är fint bevarad, och området grönskar! Det finns endast en bilväg, vilket gör att området inne i Skönstaholm är helt bilfritt. Detta medför att barnen lätt kan springa mellan husen till sina kompisar! Grannskapsklubben i området anordnar varje år Valborgsfirande med eld och fackeltåg, adventskaffe, luciatåg, julgransplundring, barnens dag, gökotta, kräftskiva och oktoberfest. Skönstaholm har även en egen tennisklubb med en av Stockholms finaste grusbanor. Ett par minuter bort ligger en mycket fin lekpark och 4H gård, där de anordnar barnridning ett par gånger i veckan. Här finns många olika typer av djur och är en uppskattad utflyktsplats. Tre förskolor ligger i det direkta närområdet och sedan finns Skönstaholmsskolan med årskurser från förskoleklass till 6:an. Här går de flesta barnen i området. Bra kommunikationer med tio minuters gångväg till tunnelbanan, med buss fem minuter. Väl omhändertagen Brf med välskött ekonomi och fastigheter.

Välkommen till detta väldisponerade radhus, i ett helt unikt område!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Skönstaholmsvägen 91
  Område
  Hökarängen - Skönstaholm, Stockholm
  Förening
  Brf Skönstaholm
  Lgh.nr
  0139
  Bo & biarea
  98 + 20 m²
  Areakälla
  Ekonomisk förvaltare. Biyta är uppskattad yta, ej uppmätt..
  Antal rum
  4.5 rum och kök, varav 3–4 sovrum
  Månadsavgift
  8 447 kr/mån Inkl. Värme, vatten samt basutbud Tele2. Ett obligatoriskt tillägg om 105 kr/mån för bredband samt 40 kr/mån för medlemsavgift tillkommer.
  Pris
  5 500 000 kr /Bud
 • Huset disponeras enligt följande;

  ENTRÈPLAN

  HALL
  Inbjudande och rymlig hall med fint ljusinsläpp från två håll, dels från köket som vetter mot öster och har morgonsol och från fönstret mot uteplatsen i väster för kvällssol. Här finns flertalet garderober samt en kapphängare. Tapetserade väggar i klassiska mönstret Berså av Stig Lindberg.

  SOLIG ALTAN PÅ FRAMSIDAN AV HUSET
  Härlig och rymlig altan i ljuvligt västerläge med sol från lunch fram tills solen ger ner. Plats för stort bord, stolar, planteringar och grill.

  STORT FAMILJEKÖK MED RYMLIG MATPLATS
  Fint renoverat kök från IKEA. Här erbjuds gott om förvaring i flertalet skåp och lådor (el draget för lådljus). Bänkytor samt stänkskydd är av trälaminat. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys, inbyggd mikro, spisfläkt från Fjäråskupan (nytt fläktsystem med periodiserad ventilation) och diskmaskin allt i matchande rostfritt utförande. Trevlig matplats för 4-6 personer invid kökets stora fönsterpartier.

  VARDAGSRUM MED ÖPPEN SPIS
  Stort och luftigt vardagsrum för det sociala livet. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier och en fungerande öppen spis som värmer härligt under höst och vinter. Originalparkettgolv som slipades och lackades 2022, samma är målades alla väggar samt tak. Rummet är lättmöblerat och här ryms både större soffgrupp och en matplats för flertalet middagsgäster. Generös takhöjd om 2,70 meter ger rummet extra rymd.

  SOVRUM 1
  Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Idag används rummet som gästrum och arbetsrum. Stort fönsterparti ger ett fint ljusinsläpp. Tapetserade väggar och på golvet ligger det en heltäckningsmatta. Inbyggda originalgarderober.

  BADRUM 1
  Fint renoverat badrum i samband med stambytet 2015/2016. Vita helkaklade väggar och mörkt klinkergolv med golvvärme. Här finns badkar, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp, wc och ett extra stort badrumsskåp för handdukar eller badrumsartiklar. Litet fönster ger ett fint ljusinsläpp.

  TRAPP
  Vacker trapp med rejäl takhöjd som leder ner till undervåningen.

  NEDRE PLAN

  HALL
  En trappa ner når man huset andra hall med utgång till huset grönskande trädgård. Praktisk heltäckningsmatta och en platsbyggd bokhylla ger hallen karaktär.

  TRÄDGÅRD MED LEKSTUGA
  Mycket lummig trädgård med gräsmatta, buskage, fina klängväxter och ett körsbärsträd. Här finns en mycket charmig lekstuga som är fullt inredd och ingår i köpet. Det finns även plats för bolllek och umgänge med vänner och familj.

  SOVRUM 2
  Ytterligare ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, spjälsäng eller övrigt möblemang. Stort fönsterparti som vetter ut mot husets trädgård. Ingång till generös tilltagen klädkammare med delvis fast originalinredning. Sober färgsättning och klassiskt parkettgolv.

  SOVRUM 3
  Även detta sovrum är rymligt och rymmer dubbelsäng, sängbord samt övrigt möblemang. Idag används detta sovrum som barnrum. Stort fönster som vetter ut mot husets trädgård. Sober färgsättning och klassiskt parkettgolv.

  BADRUM 2 MED TVÄTTMASKIN OCH TORKTUMLARE
  Ytterligare ett fint badrum som byggdes till 2016 med vita kakelplattor och klinkergolv med golvvärme. Här finns praktisk avskild duschplats med vikdörrar av glas, wc, handfat, spegelskåp med belysning ovan samt handdukstork. Här finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare(ny 2023) för extra god komfort. Inbyggda spotlights i tak.

  HOBBYRUM/SOVRUM
  Ett rum med många funktioner och kan användas som sovrum, ungdomsrum, hemmakontor, gym eller som idag, ett perfekt hobbyrum. Målade väggar i ljusgrå ton och laminatgolv.

  YPPERLIGA FÖRRÅDSUTRYMMEN
  Här finns ett rymligt förråd med flertalet garderober och ett extra kylskåp. Det finns även ett förråd under trappan samt flertalet garderober i passagen in till förrådet.

  ÖVRIGT
  Omdragen el i hela huset 2015 och 2022 målades väggarna i hall uppe och nere, kök, samt båda sovrummen på nedre plan. Biarean renoverades och inreddes 2020.
 • Byggnadstyp
  Radhus
  Byggnadsår
  1951
  Fönster
  3-glas med förstärkt bullerglas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  självdrag
  Uteplats
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-08-19)
  Primärenergital
  239 kWh/m2 och år
  Energiklass
  G
 • Namn
  Brf Skönstaholm
  Adress
  Skönstaholmsvägen
  Byggnadsår
  1951
  Byggnadstyp
  Radhus
  Fast.beteckning
  STOCKHOLM GRYNINGEN 1
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769606-7714
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar för det här året. (information från föreningen 2024-04-12)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  150 st varav 13 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  1 st
  TV/bredband
  Basutbud från Com hem, som numera heter Tele2 ingår i avgiften. Föreningen har kollektivt bredband för 105kr i månaden.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av säljare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Föreningen tillåter delat ägande med minsta ägarandel 10 %.
  Äger föreningen marken?
  Marken innehas med äganderätt.
  Renoveringar RENOVERINGAR
  2016 - Fortsatt dräneringsarbete
  2016 - Fortsatt renovering av takbeläggning. Under 2024 planeras sista längan i området.
  2015 Slutfört arbetet med nya V/A-stammar i kök och badrum
  2015 Slutfört arbetet med nya tät och ytskikt i badrum
  2012 Renovering fönster
  2011 Renovering av takbeläggning

  Föreningen har fått bidrag från Naturvårdsverket för att utrusta 14 befintliga p-platser med laddstolpar för el-bilar. Dessa är nu på plats. Ytterligare laddplatser är nu beslutade av stämman.

  Takrenovering sker fortsatt enligt föreningens takplan. I enlighet med föreningens antikvariska råd och riktlinjer återställs den ursprungliga kulören på vissa takkupor i samband med detta. Ursprungligen var takkuporna både vita och mörkgrå och styrelsen har beslutat att arbeta med återställande i de kvarvarande längorna när taken läggs om. Takkupor som fått nya vita plåtar sedan tidigare kan få originalkulör när de i framtiden behöver underhållas/målas.

  Föreningen har påbörjat dränering av området. Det är inte klart i vilken ordning längorna skall dräneras. Det upphandlas från år till år.

  Landskapsarkitekter på Landskapslaget har tagit fram en gestaltningsplan för trädgård och park.

  Styrelsen måste godkänna i princip alla större förändringar så som montering av markis och trädäck, men också inredning och byggnation i källaren.

  Planerade renoveringar;
  Föreningen slutför renoveringen av taken med den sista längan nu i år och det vi ser som kommande är dränering och relining av liggande stammar samt isolering av kulvertledningar mellan husen, men där finns än ingen prioriteringsordning.

  (information från föreningen 2024-04-12)
  Parkering Gratis parkering längs gatan. Föreningen har 96 parkeringsplatser varav 18 har elstolpe samt 9 garageplatser. F.n kö. Aktuella hyror för parkering är: ytparkering utan elstolpe: 334 kr/mån, ytparkering med elstolpe: 486 kr/mån, ytparkering med elladdplats: 852kr/mån, garage: 1042 kr/mån.

  Samtliga laddstolpar i föreningen är f n uthyrda. Styrelsen arbetar med att inhämta offerter och få en kostnadsbild för projektering av ytterligare laddstolpar. Planen är att ta frågan till stämman för beslut (på samma sätt som gjordes när de första 14 platserna försågs med laddmöjlighet).
  Om föreningen Brf Skönstaholm är en äkta förening som förvärvade fastigheterna 2010. Föreningen äger marken med adresserna Skönstaholmsvägen 2-96, 7-113 samt Söndagsvägen 40-114 och 47-77. I dagsläget har Brf Skönstaholm 13 hyresrätter kvar.

  Om ni vill veta mer om Skönstaholm och se historiska bilder kan vi rekommendera att gå in och följa detta konto på Instagram: https://www.instagram.com/skonstaholm/
 • Pris
  5 500 000 kr /Bud
  Månadsavgift
  8 447 kr/mån. Inkl. Värme, vatten samt basutbud Tele2. Ett obligatoriskt tillägg om 105 kr/mån för bredband samt 40 kr/mån för medlemsavgift tillkommer.
  Andel i föreningen
  0.73719%
  Andel av årsavgift
  0.76873%
  Indirekt nettoskuldsättning
  455 256 kr.
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  5 400 kr
  Försäkring
  3 000 kr
  Summa
  8 400 kr
 • Allmänt Kulturklassade Skönstaholm, är ett mycket vackert område, med radhuslängor i olika utföranden. Naturen är fint bevarad, och området grönskar!

  Grannskapsklubben i området anordnar varje år Valborgsfirande med eld och fackeltåg, adventskaffe, luciatåg, julgransplundring, barnens dag, gökotta och kräftskiva. Skönstaholm har även en egen tennisklubb med en av Stockholms finaste grusbanor. Här anordnas tennisskola för barn under vår och sommar.

  Ett par minuter bort ligger en mycket fin lekpark och 4H gård, där de anordnar barnridning ett par gånger i veckan. För den badsugne ligger även sjöarna Magelungen och Drevviken med flera badplatser och fina promenadstråk. Ett annat trevligt utflyktsmål är Kristinahuset och torpet i Orhem.

  Vi rekommenderar även en fika på det välrenommerade konditoriet BAK i Kastanjegården.

  I Hökarängens centrum finns matvaruaffärer, bagerier, trevlig restauranger såsom kvällsöppna Kollektivet m fl. Sedan finns det en jättefin leksaksaffär, barnbokhandel, barnklädesbutik, antikvariat och caféer. Det finns även en nyöppnad BMX-park i Hökarängen.

  På promenadavstånd ligger expansiva Farsta centrum med ca 150 st butiker, restauranger, systembolag, apotek, service m.m.

  Bra kommunikationer. Tio minuters gångväg till tunnelbanan och till buss fem minuter.

Planritning

(7)
Carina Käll Knaust
Din mäklare Carina Käll Knaust 070-899 79 08 Carina@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument