Mysig 40-talsvilla populära Stureby

Alla bilder
Andreas Tid
Din mäklare Andreas Tid 0733-748164 andreas.tid@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Bollstavägen 2 Stureby 6 rok 164 kvm 8 995 000 kr /bud
Välkomna till denna charmiga villa som ligger högt och lugnt belägen i idylliska och mycket populära Stureby. Villan är uppförd 1946 och fick en tillbyggnad 1965. Den ligger på en uppväxt prunkande trädgårdstomt med häck av Liguster,
hängbjörk, fruktträd i form av plommon-, päron-, och äppelträd. Det finns även fläder, körsbär och rabarber. Vidare så blommar bland annat snödroppar och tulpaner på våren, rosenbuskar och Rododendron på sommaren samt Stockrosor och Aster på hösten.

Huset erbjuder sammanlagt 5-6 sovrum varav 3-4 ligger på samma plan. Fina originaldeltaljer såsom fiskbensmöstrad ekparkett och en fin öppen spis. Stora härliga fönster gör att ljuset flödar in. I huset finns det även tre badrum varav ett med badkar. Stort garage och rejält med förrådsutrymmen finns på undervåningen.

Solig altan i sydväst i anslutning till huset med härlig sol från mitten på dagen till kvällen. Det finns plats för både matbord, grill och solsängar. Här finns en markis som ger behaglig skugga när solen blir för varm.

På undervåningen finns ett rum med egen ingång som är perfekt för uthyrning, egen verksamhet eller tonårsrum.

På Bollstavägen 2 bor ni högt och fritt med utsikt över grannskapet. Lugnt belägen men med omedelbar närhet till både Stureby Bollplan och Sturebyhöjdens grönområde. På bara några minuters promenad så når ni populära Enskede Deli. Gamla Östberga Bageri, Struebyskolan och flera förskolor ligger inom några kvarter.

Välkomna till ett hus att trivas i!
 • Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Stämpelyxan 9
  Adress
  Bollstavägen 2
  Område
  Stureby, Stockholm
  Postadress
  12241 Enskede
  Bo & biarea
  164 + 52 m²
  Antal rum
  6 rum och kök, varav 5–6 sovrum
  Areakälla
  Uppmätning SS 021054:2020
  Tomtarea
  650 m²
  Tomttyp
  Trädgårdstomt
  Pris
  8 995 000 kr /bud
 • Övervåning;
  HALL

  Välkomnade hall med plats för avhängning av ytterkläder och ett praktiskt plastgolv. I hallen finns också ett flertal inbyggda garderober som borgar för god förvaring.

  SOVRUMMEN
  Idag finns det tre sovrum på övervåningen. I alla är väl tilltagna och det finns plats för både breda sängar, skrivbord och övrig förvaring. I det största av dem det finns även ett franskt balkong.

  VARDAGSRUM/MATSAL
  Idag disponeras detta som en matsal och ett vardagsrum men det går att dela av så att vardagsrummet blir ett sovrum till. Vacker fiskbensmönstrad ekparkett och en öppen spis finns i matsalen. Stora fönsterpartier gör rummen otroligt ljusa och härliga.

  KÖK
  Stilfullt kök som är fullt maskinellt utrustat med elhäll, ugn, diskmaskin, kyl/frys och fläkt. Matplats för 4 personer invid fönstret som har en fin och fri utsikt över grannskapet. Invid köket finns även en ingång till.

  BADRUM
  Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Här finns även duschhörna, handfat med kommod och en toalett.

  KÄLLARE/UNDERVÅNING/GARAGE

  GARAGE
  Rymligt garage med snickarbänk som nås via dubbla garagedörrar.

  PANNRUM/TVÄTTSTUGA
  Stort pannrum som även inrymmer tvättstugan.

  BADRUM
  Snyggt och stilfullt badrum som här helkaklat och har klinkergolv med golvvärme. Här finns både dusch och badkar samt handfat med kommod och toalett.

  DUSCHRUM
  Duschrum med klinkergolv, duschkabin, handfat med kommod.

  FÖRRÅD
  Förråd som fungerar utmärkt som matkällare/kallskafferi.

  SOVRUM/UTHYRNINGSDEL
  Det är rummet i ligger i souterräng och har en egen ingång. I rummet så finns det två fönster och en liten trinett. Rummet fungerar utmärkt som för er som vill ha en egen verksamhet, ha det som uthyrningsrum eller som ett tonårsrum.
 • Byggnadstyp
  1-plansvilla med souterräng
  Byggnadsår
  1946 (Ombyggt 1965)
  Fasad
  Puts och tegel
  Stomme
  Trä och lättbetong
  Fönster
  2-glas
  Bjälklag
  Betong
  Plåtarbete
  Koppar
  Grundmur
  Lättbetong
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Betong
  Uppvärmning
  Vattenburen el (bergvärmepannan är trasig)
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Tomten
  Uppväxt trädgårds tomt
  Uteplats
  Solig altan i sydväst...
  Bilplats
  Garage och parkering på uppfart

  TV- och internetanslutning

  Bredband
  Fiber är indraget i huset

  Besiktning

  Förbesiktigad
  Ja
  Säljarförsäkring
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2024-02-13)
  Prestanda
  136 kWh/m2/år
  Primärenergital
  245 kWh/m2 och år
  Energiklass
  G
 • Driftskostnader per år

  Hushållsel
  91 711 kr
  Vatten/avlopp
  5 000 kr
  Renhållning
  2 800 kr
  Försäkring
  9 965 kr
  Antal personer i hushållet
  3 st
  Summa
  109 476 kr (fastighetsavgift på 9 525 kr/år tillkommer)
  Bergvärmepannan är trasig så just är det elpatronen som står för uppvärmningen. Offert finns på ny bergvärmeinstallation - ligger under knappen dokument. Förbrukningen är från 2023 års siffror. Elkostnaden är beroende på vilket elavtal man har och man väljer fast eller rörligt pris.
  Elförbrukning
  26206 kWh/år
  Nätbolag
  Ellevio
  Elleverantör
  E.on

  Taxeringsinformation

  Taxeringsvärde
  6 098 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1953
  Byggnadsvärde
  2 063 000 kr
  Markvärde
  4 035 000 kr
  Fastighetsavgift
  9 525 kr/år
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 8 st pantbrev om 500 000 kr.
 • Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest eftertraktade områden. Stureby har en lång historia och började sina första bebyggelser mot slutet av 1800-talet. Ursprungligen var det sommarbostäder för stadens invånare, men under 1920-talet omvandlades det successivt till ett område med permanenta villor. På 1950-talet började också flerbostadshus och radhus att byggas, och området fick den mångsidiga karaktär som präglar det idag – en barnvänlig miljö med olika typer av bostäder.

  Det finns det många mysiga restauranger och caféer i området. Populära och omskrivna Enskede Deli som är kända för sin goda mat och stämning ligger bara några minuters promenad bort och där ligger även Ankis Café som serverar klassisk husmanskost. Vidare så finns Gateau vid Sockenplan, Enskedeparkens Bageri, Delselius Bageri i G Matateljén, Gamla Enskede Matbod och Enskede Värdshus – så det finns gott om både resturanger och caféer!

  När det gäller shopping och andra bekvämligheter finns det småbutiker i närområdet, bland annat en minilivs några kvarter bort. ICA Kvantum Bea ligger vid Svedmyras tunnelbanestation är ett bra alternativ för större inköp. Här finns även apotek och vårdcentral för den som behöver det.

  För den som gillar aktiviteter finns det gott om möjligheter i Stureby. Stureby bollplan ligger bara nerför backen från huset. Enskede rackethall erbjuder tennis, squash och badminton. För hästintresserade finns välbesökta stall med ridskola nära området. Globen Shopping och Tele2 Arena, med sina restauranger och underhållningsmöjligheter ligger på cykelavstånd.

  Det finns ett flertal parker och skogar i Stureby som Sturebyhöjden, Vivstavarvsparken, Vårflodsparken och Hemkogen. Dessa platser erbjuder möjligheter till promenader och lek året om.

  När det gäller kommunikationer är Stureby väl anslutet med tunnelbana, bussar och cykelvägar. Med två tunnelbanestationer, Stureby och Svedmyra, är det enkelt att ta sig runt. Busslinjer som 144 och 163 trafikerar området och det finns även cykelvägar som leder mot Globen och Södermalm.

  För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i Stureby. Sturebyskolan, Enskedefältets skola/Lindeskolan, Enskede skola och Enskedeby skola är några av de välrenommerade skolorna i området. I närheten finns även Kunskapsskolan, Engelska skolan i Gubbgängen och S:t Erik:s katolska skola.

  Stureby erbjuder en harmonisk miljö där natur, bekvämligheter och gemenskap möts, vilket gör det till en attraktiv plats att bo och leva i.

Planritning

(6)
Andreas Tid
Din mäklare Andreas Tid 0733-748164 andreas.tid@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument