Spektakulär vindslägenhet!

Alla bilder
Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Åsögatan 176 Södermalm - Sofia 2 rok 77 kvm Pris på förfrågan
Högst upp i huset finner ni denna unika vindslägenhet med en generös kungsbalkong som löper längs med hela lägenheten. Det höga läget mot gården skapar en känsla av avskildhet. Lägenheten har ett fantastiskt ljusinsläpp oavsett årstid tack vare de generösa fönsterpartierna samt det höga läget. Öppen planlösning erbjuder gott om plats för stora middagssällskap och en härligt stor soffgrupp samtidigt som sovrummet är avskilt. I lägenheten finns det också ett mycket lyxigt och fullt utrustat badrum. Mycket omsorg har lagt på detaljerna i denna lägenhet som producerades 2011 i en fastighet byggd 1930. Varmt välkomna!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Åsögatan 176
  Område
  Södermalm - Sofia, Stockholm
  Postadress
  11632 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Ljuset
  Lgh.nr
  00260
  Boarea
  77 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  4 849 kr/mån Inkl. VA, Kabel-TV (basutbud),bredband.
  Våningsplan
  Våning 6 av 6. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • HALL
  Redan i hallen möts man av ljuset från de fantastiska fönsterpartierna som löper längs med hela lägenheten. I hallen finns det gott om plats för avhängning av ytterkläder. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

  KÖK
  Lägenhetens kök är verkligen ett rum att umgås i. Här umgås man gärna runt det generösa matbordet och under sommarmånaderna dukas det med fördel upp långbord på kungsbalkongen. Köket är smakfullt inrett med vita skåpluckor och extra höga skåp, marmor på väggen ovanför arbetsbänkarna i svart granit, parkettgolv och vitmålade väggar. Den oljade stavparketten löper vidare i hela lägenheten. Utrusningen i köket består av induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och micro i bekväm arbetshöjd samt integrerad kyl/frys. Alla vitvaror är från Miele.

  VARDAGSRUM
  Det öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar ett härligt känsla av rymd i lägenheten och fönsterpartiet som löper läng med hela lägenheten är verkligen något unikt. Notera att man knutit an till fastighetens byggår med tidstypiska beslag på fönsterpartierna och de extra djupa fönsternischerna i svart sten. I vardagsrumsdelen finns det gott om plats för stor soffgrupp, bokhyllor och tv-möbel. I en alkov bredvid vardagsrummet finns det utrymme för bibliotek/arbetshörna.

  KUNGSBALKONG
  Lägenhetens kungsbalkong är lättillgänglig och nås från två håll via dubbeldörrar i glas. Kungsbalkongen är belägen i söderläge och här kan man njuta av solen från tidig förmiddag till sen eftermiddag. Det som är unikt med denna kungsbalkong är dels att den är bred och rymmer därför långbord, dels att den är så lång vilket gör att den rymmer flera sittgrupper, planteringar och växthus. Eller varför inte en hängmatta? Kungsbalkongen är delvis utrustad med fjärrstyrd markis och eluttag.

  SOVRUMMET
  Sovrummet är lugnt placerat mot gården och avgränsas med två skjutdörrar på varsin sida om väggen som avgränsar mot vardagsrummet. Detta gör att man kan välja om man vill att ljuset flödar genom hela lägenheten eller om man vill stänga om sig. I sovrummet finns det gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. I anslutning till sovrummet finns en mycket rymlig klädkammare som erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter.

  BADRUM
  Lägenhetens badrum är mycket lyxigt inrett med carraramarmor på golv och väggar i kombination med vita kakelplattor i klassisk tegelförband som knyter an till byggåret. Badrummet är utrustat med golvvärme, flera inbyggda badrumsskåp med spegeldörrar, inkaklat badkar, handdukstork (el), vägghängd toalett, handfat samt tvättmaskin och torktumlare (Miele).
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1930
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Energiklass
  E
 • Namn
  Brf Ljuset
  Adress
  Åsögatan 174
  Byggnadsår
  1930
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  702001-3137
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  261 st
  Antal lokaler
  16 st
  TV/bredband
  Kabel-tv levereras av ComHem, grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Ownit och ingår i månadsavgiften (1000 Mbit/s).
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av Kopare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel är 25 %.
  Äger föreningen marken?
  Ja, föreningen äger marken.
  Renoveringar Renoveringar - utförda:
  2022/2023 - Renovering av samtliga hissar
  2022 - Rensning av ventilationskanaler samt OVK
  2021 - Underhåll av fasad samt ventilation tvättstuga
  2020 - 2022 - Underhåll fönster
  2020 - OVK
  2020 - Ventilation tvättstuga
  2020 - Stamspolning
  2019 - Uppfräschning hobbyrum
  2018 - Totalrenovering av innergård
  2017 - OVK
  2017 - Stamspolning av nedre stammar
  2015-2016 - Utvidgat cykelrum
  2015 - Stamspolning av samtliga lägenheter
  2011-2014 - Fönsterrenovering
  2011-2013 - Omputsning av fasad
  2010 - Stamspolning
  2010-2011 - Ombyggnad av vindslokaler till lägenheter
  2010-2012 - Omläggning av tak
  2010-2011 - Renovering av balkonger
  2010 - Ventilation, kanalarbete utfördes
  2002-2004 - Trapphusrenovering
  2002 - Gårdsrenovering
  1995-1996 - Rörstambyte
  1995-1996 - El-stambyte

  Planerat underhåll:
  Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2040. Under 2023 kommer målning av fönster färdigställas, detta projekt har påbörjats och är till stor del klart. Föreningen kommer även under året genomföra lagning av fasad och färdigställa uppfräschning av tvättstuga.
  Parkering I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
  Gemensamma utrymmen I Ljuset finns tre gästlägenheter att hyra för övernattning. De är döpta efter antal sängplatser (Nr 2, nr 4 och nr 6). De två mindre gästlägenheterna har badrum och pentry och den stora har ett kök med tillhörande husgeråd. Övernattningslägenheterna kan hyras av medlemmar för en kostnad om mellan 150-350 kr per natt och ligger på Åsögatan 174.

  Tvättstuga finns i källaren i uppgång 5. Där finns tre bokningsbara rum med två tvättmaskiner och en torktumlare i varje. I tvättstugan finns även torkskåp, torkrum och mangel. Dessutom finns en fjärde tvättstuga som ej är bokningsbar utan används när den är ledig. Man får använda den även om man har en bokad tvättstuga samtidigt.

  Föreningen har två miljörum, båda belägna på Borgmästargatan 9. Dessa är tillgängliga för medlemmar kl 7-22.

  Föreningen har ett cykelrum, beläget vid Bondegatan 47. Cykelrummet renoverades och utökades kraftigt under 2016. Viss cykelförvaring finns också på gården.

  Gemensam fin innergård med syrenhäckar där man kan sola, fika, ha middagsbjudningar/grilla och liknande. På gården finns även flera odlingslådor som medlemmar kan använda och det finns möjlighet att gå med i en odlingsgrupp.

  Föreningen har ett barnvagnsförråd på gården.
  Om föreningen Brf Ljuset är en s.k. äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Ljuset 1 och 2 på adresserna Klippgatan 14, Åsögatan 174-176, Bondegatan 45-47 och Borgmästargatan 9 i Stockholm. Fastigheten bebyggdes 1928 och 1930 och består av ett flerfamiljshus innehållandes totalt 261 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 3 lägenheter som nyttjas som övernattningslägenheter. Föreningen upplåter 16 lokaler med hyresrätt, vilket ger mycket goda intäkter till föreningen. Marken är upplåten med äganderätt. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget, man höjde avgiften med 15% vid årsskiftet vilket var den första förändringen på 14 år (kontrollerat med styrelsen 2023-04-10).

  Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum.

  För mer information se föreningens hemsida: http://www.ljuset.se/
 • Månadsavgift
  4 849 kr/mån. Inkl. VA, Kabel-TV (basutbud),bredband.
  Andel i föreningen
  0.77128%
  Andel av årsavgift
  0.79858%
  Indirekt nettoskuldsättning
  174 234 kr.
  Pantsatt
  Ja
 • Parkering Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Biljett kan lösas för 1.100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
  Taxeområde 3: 15 kr/tim vardagar 7-19, 10 kr/tim lördagar 11-17, övrig tid gratis parkering.

Planritning

(5)
Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument