Ljuvlig 20-talspärla i grönskande oas högt upp i huset!

Alla bilder
Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Assessorsgatan 6, 3 tr Södermalm 3 rok 76 kvm Pris på förfrågan
Intill pittoreska Helgalunden och Blekingetäppan, en hemlig oas av lummig grönska mitt på Södermalm, i ostört och insynsskyddat läge högt upp i huset, finnes en ljuvlig 20-tals trea. Här kan du sova med öppna fönster i absolut tystnad samtidigt som du när du önskar når Södermalms puls med allt vad det erbjuder ett par minuter bort. Den genomgående planlösningen, stora fönsterpartier med vackert spröjs, och den generösa takhöjden bidrar till en härlig känsla av ljus och rymd. Kombinationen av det charmiga 20-talet och de påkostade materialvalen i kök och badrum skapar en fantastisk balans och karaktär och ger bostaden extra charm. På våning 4 ovan bostaden finns oexploaterat vindsutrymme.

Från entrén når man den generösa inre hallen som idag nyttjas som matplats och knyter ihop bostadens rum. Här finns ett vackert serveringsskåp och en rymlig klädkammare. Köket är nyligen renoverat och placerat till vänster om hallen. Härifrån bjuds på en härlig utsikt över himmel, trädkronor och grönska. Bostaden erbjuder ett mycket generöst sovrum som idag är avdelat med en vägg med vackert fönster med spröjs som skapar ett härligt ljusinsläpp även i rummet som nås från hallen. Sovrummet som nås från köket bjuder på samma härliga utsikt som i köket. För den som istället önskar ett lyxigt och generöst sovrum eller en matsal är det enkelt att ta bort väggen som avdelar rummet. Till höger om hallen nås det ljusa och rymliga vardagsrummet med ett underbart ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet med spröjs. Här tröttnar man aldrig på att blicka ut över den lummiga och harmoniska utsikten som ändras i takt med årstiderna. Därtill erbjuder bostaden ett lyxigt nyrenoverat badrum med tvättmaskin.

Bostadsrättsföreningen är välskött med stabil ekonomi. Kvarteren är lugna och gröna med ytterst lite trafik, och har samtidigt bekvämligheter nära, som flera matbutiker, shopping och kommunikationer. Ett utmärkt boende för den som önskar bo i ett lugnt område med närhet till såväl vatten och grönområden som restauranger och folkliv. Varmt välkommen!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Assessorsgatan 6, 3 tr
  Område
  Södermalm, Stockholm
  Postadress
  11857 Stockholm
  Förening
  Brf Kniven 27
  Lgh.nr
  1022
  Boarea
  76 m²
  Areakälla
  Ekonomiska förvaltaren
  Antal rum
  3 rum och kök
  Månadsavgift
  5 418 kr/mån Inkl. VA, värme och kabel-TV (grundutbud). Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 165 kr/mån.
  Våningsplan
  Våning 3 av 4. Hiss finns.
 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1929
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-11-24)
  Energiklass
  D
 • Namn
  Brf Kniven 27
  Adress
  Assessorsgatan 6
  Byggnadsår
  1929
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Fast.beteckning
  Kniven 27
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769613-1478
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  24 st
  TV/bredband
  Kabel-TV levereras via ComHem och bredband (1Gb/s) levereras från Stockholms Stadsnät. Grundutbud för kabel-TV ingår i avgiften, för bredband tillkommer ett obligatorisk tillägg om 165 kr/mån.
  Överlåtelseavgift
  1208 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  483 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja, föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel är 10%.
  Äger föreningen marken?
  Ja, marken innehas med äganderätt.
  Renoveringar Renoveringar - utförda:
  2023 - Byte av undercentral
  2022 - OVK (godkänd)
  2020 - Takrenovering
  2018 - Kompletterande OVK-besiktning (godkänd)
  2018 - Byte av pump och installation avgasare i värmecentral
  2016 - Ombyggnad av hiss med ny motor, reglerutrustning och innerdörr.
  2015/2016 - OVK-besiktning
  2014 - Fiber installerades
  2014 - Byte av tvättmaskiner
  2014 - Stamrensning
  2012 - Målades fönstren utvändigt
  2009 - Renovering tvättstuga
  2008 - Stambyte och byte av elstigar genomfördes.
  2003 - Tak, fasad och fönster genomgick renovering

  Kommande underhåll:
  Föreningen planerar framåt att genomföra en fönsterrenovering, när detta kommer ske är ej beslutat (kontrollerat med styrelsen 2024-02-26).
  Gemensamma utrymmen Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i källaren. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp.

  En gemensam innergård med utemöbler, grill och cykelställ finns för föreningens medlemmar. Den ligger i direkt anslutning till grönskande Blekingetäppan.

  Cykelförråd finns och utrymme för barnvagnar finns i källaren.
  Om föreningen Brf Kniven är en s.k. äkta förening som förvärvade fastigheten till adressen Assessorsgatan 6 år 2008. Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen är välskött och har en belåning om 6464 kr/kvm (ÅR2022) samt att de äger marken. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2022-09-01).

  Ekonomisk förvaltare är Mediator AB.
 • Månadsavgift
  5 418 kr/mån. Inkl. VA, värme och kabel-TV (grundutbud). Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 165 kr/mån.
  Andel i föreningen
  6.2338%
  Andel av årsavgift
  6.23384%
  Indirekt nettoskuldsättning
  447 889 kr.
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  5 400 kr
  Försäkring
  3 600 kr
  Antal personer i hushållet
  3 st
  Summa
  9 000 kr
  Driftskostnader är individuella och varierar beroende på avtal och förbrukning. Dessa är uppskattade.
 • Detta är lägenheten för dig som vill bo på Södermalms bästa läge! Huset ligger mitt på lugna Assessorsgatan, några kvarter från grönskande parker och folklivet samt restaurangerna. Området är mycket trivsamt och tyst nära till Söders attraktiva utbud av shopping, caféer, restauranger och nöjen vid såväl Nytorget som Mariatorget. Många närbelägna fina parker såsom Helgalunden, Åsöparken, Rosenlundsparken/Skånegläntan och Blekingetäppan ger kvarteren en gemytlig småstadscharm. Ringen köpcentrum är en kort promenad bort och där finns populära foodcourten "Teatern" samt ett heltäckande serviceutbud med välsorterade matbutiker, apotek, systembolag etc. Frukostbrödet hämtas på Åsöbageriet eller varför inte avnjuta en god frukost eller fika på plats, populära Usine ligger runt hörnet och på några minuter är man mitt i SoFos utbud av caféer, restauranger och butiker. Ett stenkast till fina grön- och strövområden som Eriksdal och Årstaviken med fina badmöjligheter och en promenad bort ligger även Tantolundens sandstrand. För den som sommartid vill kombinera lata dagar med folkliv beger sig just till Tantolunden eller Vitabergsparken dit den trendiga söderbon vallfärdar sommartid. För den aktive ligger både Eriksdalsbadet och dess utegym samt Eriksdalshallen runt knuten samt ett flertal träningsanläggningar inom kort avstånd. Fantastiska kommunikationer med både tunnelbana, pendeltåg och flertalet bussar. Intill närliggande Rosenlundsparken når ni flera restauranger, en vinbar och en stor relativt nybyggd ICA. Ni kommer aldrig vilja lämna ert Söder!

Planritning

(5)
Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument