Högst upp utan insyn med stora sociala ytor, genomgående planlösning & parkutsikt!

Alla bilder
Nicole Uddén
Din mäklare Nicole Uddén 070-935 36 34 Nicole@tradition.se

Gå på visning

söndag 16 jun
12:30 - 13:15
Anmäld
måndag 17 jun
18:15 - 18:45
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Blecktornsstigen 6 Södermalm 3 rok 77 kvm 7 695 000 kr /Bud
Högst upp i huset på lugnt och eftertraktat läge i Blecktornsområdet finner ni denna söderdröm som andas harmoni. Genomgående planlösning, stora fönster i fil som skapar ett underbart ljusflöde i bostaden och härliga sällskapsytor i öppen planlösning som inbjuder till umgänge och middagar med familj och vänner. Fritt och insynsskyddat läge med utsikt över vackra Stora Blecktornet grönskande parker. Bostaden har vackra detaljer som djupa fönsternischer, ljusa plankgolv, speglade innerdörrar, bra takhöjd samt sober färgsättning. I övrigt har bostaden två mycket bra och rymliga sovrum, god förvaring i garderober och stor klädkammare samt hela fyra tillhörande förråd (vind och källare). Möjlighet att göra om lägenheten till en fyra för den som önskar ett extra sovrum, se alternativ planlösning. Här bor du lugnt ett stenkast från pulsen och nära naturen samt Nytorgets sköna atmosfär några minuter bort. Välskött förening och med god ekonomi, fantastiska innergårdar som sommartid förvandlas till grönskande oaser och binder samman husen. Klockrent boende på grymt läge!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Blecktornsstigen 6
  Område
  Södermalm, Stockholm
  Förening
  HSB:s Brf Ryssjan i Stockholm
  Lgh.nr
  41 / 1201
  Boarea
  77 m²
  Areakälla
  Faktisk uppmätning
  Antal rum
  3 rum och kök
  Våningsplan
  Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
  Månadsavgift
  5 730 kr/mån inkl. VA, värme, kabel-tv (basutbud) & bredband
  Pris
  7 695 000 kr /Bud
 • Detta hem är en ren dröm vars yta är ytterst välplanerad med fokus på det sociala livet. Öppen och social planlösning där generöst sällskapsrum och kök skapar luftiga umgängesytor, som gjorda för mingel och middagar. Det stilrena köket med den mycket goda arbetsytan gör det perfekt för den matlagningsintresserade. Det höga läget i huset samt stora fönster i två väderstreck ger ett underbart ljusinsläpp genom hela lägenheten. Den privata delen har två bra sovrum som bägge vetter mot lugna och grönskande gårdar. Generös takhöjd, vackert plankgolv och bevarade detaljer från byggåret. God förvaring i garderober och rymlig klädkammare. Ett rent drömläge I Blecktornsområdets lugna och lummiga kvarter med närhet till allt som Södermalm har att erbjuda!

  Bostaden disponeras enligt följande:

  HALL
  Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Här finns två garderober för extra förvaring samt möjlighet för extra förvaringsmöbel för den som önskar. Genomgående ljusa ytskikt och vackert plankgolv som löper genom hela bostaden.

  KÖK
  Ljuvligt och inbjudande kök med gott om arbetsyta på bänkskiva i ek. Mycket bra förvaring bakom skåpluckor i blågrå ton och stänkskydd i vitt kakel. Köket ligger i öppen planlösning mot sällskapsrummet vilket skapar en otroligt social känsla samt att rummet får en underbar rymd. Maskinell utrustning består av spishäll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin, köksfläkt samt en extra bred kyl/frys från Liebherr. Ovan köksbänk finns rörelsestyrd belysning.

  SÄLLSKAPSRUM
  Stort, inbjudande och lättmöblerat rum med underbar atmosfär som ligger i öppen planlösning mot kök. Här finns tre stora fönster i fil där ljuset fullkomligt flödar in. Sällskapsrummet och köket har fantastisk utsikt mot Stora Blecktornet och grönskande parkmiljö. Här finns gott om plats för större soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor samt en stor matplats med sittplats för ca 6-8 personer, perfekt för de stora middagarna med familj och vänner. Här finns möjlighet att skapa ett extra sovrum för den som önskar, se alternativ planlösning.

  SOVRUM 1
  Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel. Rofyllt läge med utsikt över grönskande gårdar. I sovrummet finns en stor klädkammare som slukar det mesta. Klädkammaren har inredning från Elfa som ger extra smart förvaring och en heltäckningsmatta i grått på golv.

  SOVRUM 2
  Rofyllt sovrum med plats för större säng, sängbord och förvaringsmöbel eller skrivbord. Här finns bra med förvaring i garderob och i vackert bevarat serveringsskåp. Även detta sovrum vetter mot lugna och grönskande gårdar.

  BADRUM
  Helkaklat badrum med kakel i vitt på väggar och marmor på golv med golvvärme. Utrustad med wc, handfat med kommod och överhängande spegel, badkar i gjutjärn med tassar, handdukstork och tvättmaskin. Ovan tvättmaskinen finns skåp för extra förvaring.

  FÖRRÅD
  Lägenheten disponerar hela fyra förråd. Två större på vinden med snedtak och två mindre i källaren, samtliga i samma port.

  ÖVRIGT
  Lägenheten står som 69,5 kvm enligt föreningens register men är senare uppmätt till 77 kvm, mätbevis finns.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1926
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-08-17)
  Primärenergital
  193 kWh/m2 och år
  Energiklass
  F
 • Namn
  HSB:s Brf Ryssjan i Stockholm
  Adress
  Blecktornsstigen 8
  Byggnadsår
  1926
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Fast.beteckning
  Ryssjan 1
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  716417-6955
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  71 st
  Antal lokaler
  3 st
  TV/bredband
  Kabel-TV levereras via Telenor, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Telenor, 250/250Mbit ingår i månadsavgiften.
  Överlåtelseavgift
  2006 kr (betalas av säljare)
  Pantsättningsavgift
  860 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Föreningen tillåter delat ägande, med minst 10%
  Äger föreningen marken?
  ja, föreningen äger marken.
  Renoveringar 2023 - Byte av undercentral, värmestammar, ventiler och radiatorer
  2022 - Belysning - Byte av belysning cykelförråd till LED
  2021 - Installation av två ladd-stolpar för elbil
  2021 - Två nya bostadsrätter färdigställdes.
  2021 - Ommålning av torkrum på Metargatan.
  2021 - Omläggning samt nyplantering av södergården.
  2020 - Källare, dränering Blecktornsstigen.
  2020 - Tvättstugor, ny utrustning.
  2020 - Målning av trapphus och byte av armaturer
  2020 - Renovering av en av två tvättstugor.
  2020 - Byte till säkerhetsdörrar.
  2019 - OVK, utförd. Godkänd i alla lägenheter utom tre som kommer åtgärdas 2020.
  2017/2018 - Byte av samtliga stammar, renovering av bad/toaletter.
  2016/2017 - Renovering av fönster på södra sidan av Blecktornsstigen.
  2016 - Renovering av fasad samt fönster på den norra sidan av Blecktornsstigen.
  2014 - Inrättning av föreningslokal
  2013 - Västra sidan av fasaden på Blecktornsstigen 6 renoverades.
  2012 - Omputsning av fasaden.
  2012 - Fönsterrenovering.
  1997 - Fjärrvärme installation.
  1995-1997 - Fönstren renoverade.
  1994 - Södra sidans fasader renoverades.
  1991/1992 - Yttertaken renoverades
  1988 - Elstigarna byttes.
  Parkering I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen.

  Föreningen har två laddstolpar för laddning av elbil, dessa finns på Metargatan 14. För att medlemmar i bostadsrättsföreningen ska kunna nyttja laddningsstationerna krävs att boende tecknar ett användaravtal med leverantören EasyCharging.
  Gemensamma utrymmen Föreningen har två fina, grönskande gemensamma innergårdar med utemöbler, grillmöjligheter samt planteringar. Den ena ligger mot Stora Blecktornsparken och är en sommaroas.

  Föreningen har två tvättstugor varav den ena ligger i källaren på Blecktornsstigen 9 och den andra i källaren på Blecktornsstigen 10/12. Tvättstugorna är utrustad med 2 tvättmaskiner, en torktumlare samt en mangel. I anslutning finns torkrum.

  Föreningen har även en gästlägenhet på Blecktornsstigen 8. Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra övernattningslägenheten till en kostnad av 300 kr/dygn.

  För förvaring av cykeln finns plats på gården samt flera cykelförråd i fastighetens källare.

  Det finns även ett snickarrum, barnvagnsrum och föreningslokal. Föreningslokalen är belägen på Blecktornsstigen 16 och kan hyras för 400 kr/dygn.
  Om föreningen Brf Ryssjan är en s.k. äkta bostadsrättsförening som omfattar adresserna Blecktornsstigen 3, 6, 8, 9,10,12 och 14, samt Metargatan 12 och 14. Fastigheten består av ett flerbostadshus innehållandes 71 lägenheter, varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt.
  Föreningen upplåter även 3 hyresrättslokaler. Föreningen äger marken och har inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2024-06-08).

  Medlemskap i HSB krävs för föreningens medlemmar.
  Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm.

  Föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/ryssjan/
 • Pris
  7 695 000 kr /Bud
  Månadsavgift
  5 730 kr/mån. inkl. VA, värme, kabel-tv (basutbud) & bredband
  Andel i föreningen
  1.5165%
  Andel av årsavgift
  1.5165%
  Indirekt nettoskuldsättning
  468 064 kr. Uppgift hämtad ur årsredovisning 2023
  Pantsatt
  Ja
 • Allmänt I Blecktornsområdet bor du inbäddad i grönska. Här råder lugnet med kuperade och oregelbundna kvarter som ger mysig småstadskänsla. Samtidigt finns Söders puls nära när man vill ha den, både Nytorget och Skanstull nås på några minuter. Kvarteren erbjuder ett fantastiskt utbud av krogar och välrenommerade restauranger med spännande smaker, några värda att nämnas är Urban Deli som även omfattar saluhall och butik, Nytorget 6 som har öppet från frukost till sena middagen, dessa två ligger port i port vid krogtäta Nytorget. På Ringvägen hittar man mysiga restaurangen Ring Katarina, nära Ringen centrum ligger Falloumi med god, nyfriterad falafel och bra häng på populära Bleck. Uppe på Kocksgatan finner du Sveriges första Nikkei restaurang, Indio Kitchen, som serverar kulinariskt där smaker från Peru blandas med det japanska köket. I Ringen centrum finns populära foodcourten "Teatern" som erbjuder något för varje smak, bl.a. Adam & Albins goda Raamen och The Plant; Sveriges första helt ekologiska och veganska fastfood-restaurang.

  Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och sina många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. Lördagarna kan du gå ner och handla nyskördade grönsaker, nybakat bröd, ägg mm på Bondens marknad som dukas upp i allén på Katarina Bangata. Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska direkt utanför porten. Trevliga promenad- och joggingstråk runt Årstaviken och Hammarbykanalen är ett måste för den hurtige. Mysiga Vitabergsparken samt Stora- och Lilla Blecktornsparken är närliggande oaser dit många söderbor söker sig för picknick i det gröna. Om du trots allt skulle vilja lämna ditt Södermalm finns närliggande bra kommunikationer med såväl tunnelbanans gröna linjer, pendeltåget och flertalet bussar.

Planritning

(5)
Nicole Uddén
Din mäklare Nicole Uddén 070-935 36 34 Nicole@tradition.se

Gå på visning

söndag 16 jun
12:30 - 13:15
Anmäld
måndag 17 jun
18:15 - 18:45
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument