Charmig och välplanerad 30-tals pärla - högst upp!

Alla bilder
Gustav Ericsson
Din mäklare Gustav Ericsson 072-315 55 55 gustav@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Bondegatan 13, vån 5 Södermalm - Nytorget 2 rok 44 kvm 4 700 000 kr Accepterat pris
Välkommen till denna trivsamma och gästvänliga tvåa mitt i de händelserika kvarteren, ett mysigt och välkomnande hem på bästa adress mitt i SoFo. Sällsynt väldisponerad lägenhet med perfekt avvägda ytor, luftigt och ljust med elegant renoverat kök som ligger intill ett stort vardagsrum med plats för både matbord och soffgrupp. Därtill är takhöjden generös med sina 2,70 m. Sovrummet, som ligger i fil med vardagsrummet, är ett avkopplande rum som inte tar onödiga kvadrat av bostadsytan. Sovrummet har även utrymme för kontorsplats och inhyser gott om förvaring i garderobslänga.
Dessutom finns ett fint badrum med dusch, förberett för tvättmaskin samt mycket bra förvaring i både garderober och klädkammare.

Bostaden har en mysig och karismatisk atmosfär där mycket originalkänsla är bibehållen, enhetliga färgval ger ett sobert intryck ihop med golvens mjuka originalbrädor. Ett hem som inbjuder ett socialt liv där man gärna bjuder hem vänner och familj.
Den attraktiva adressen har det bästa av båda världar på lugn återvändsgata men samtidigt Söders puls inpå husknuten, Nytorget och Medborgarplatsens enastående utbud, kommunikationer och grönska precis intill. Här bor ni i en stark förening med låg avgift och alla stora renoveringar bakom sig. Välkommen på visning!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Bondegatan 13, vån 5
  Område
  Södermalm - Nytorget, Stockholm
  Förening
  Brf Bonden 13
  Lgh.nr
  44 / 1504
  Boarea
  44 m²
  Areakälla
  Ekonomisk förvaltare
  Antal rum
  2 rum och kök
  Våningsplan
  Våning 5 av 5. Hiss finns.
  Månadsavgift
  2 588 kr/mån inkl värme, VA
  Pris
  4 700 000 kr Accepterat pris
 • Med ett utmärkt läge mitt i trendiga SoFo, alldeles i närheten av Skrapan och endast ett stenkast från historiska Nytorget, ligger denna utomordentligt välplanerade 2:a belägen högst upp i huset med alla fönster i söderläge.
  Här bor ni i vacker arkitektur, ljusa och spatiösa ytor som bjuder in till matlagning, middagar och gäster. Elegant fastighet på Bondegatan på synnerligen trevlig adress som ni inte kommer vilja lämna.

  Lägenheten disponeras enligt följande:

  HALL
  Prydlig hall med furutiljor, ljust målade väggar, garderob samt plats för avhängning.

  KÖK
  Snyggt renoverat kök med ljusa pastellfärger och sten. Gott om förvaring i över- och underskåp. Även utrustat med fullstor kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, spisfläkt och integrerad mikro.

  VARDAGSRUM
  Vardagsrummet följer direkt på köket. Det är ett ljust och rymligt rum för middagar och umgänge där det är en lyx att kunna ha både ett stort matbord och soffgrupp. Rummet har vita väggar och ett stort treluftsfönster som skänker fint ljus till rummet.
  Läckra 30-tals detaljer präglar rummet med bland annat furutiljor, takrosett och snickarglädje.

  SOVRUM
  I anslutning till vardagsrummet når man sovrummet, smart planerat som inhyser både dubbelsäng, kontorsplats och garderobsläga. Det höga läget ger en rofylld tillvaro. Furugolv i original och vitmålade väggar.

  BADRUM
  Stort helkaklat badrum med vitt kakel och svart/vit klinkergolv. Takdusch med glasvägg, wc, kommod, inbyggd spegel, infällda spotlights i taket samt golvvärme och handdukstork. Framdraget för tvättmaskin.

  FÖRRÅD
  Smidigt når man sitt rymliga vindsförråd.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1932
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga utrymmen
  FÖRRÅD Rymligt vindsförråd.

  Energideklaration

 • Namn
  Brf Bonden 13
  Adress
  Bondegatan 13
  Byggnadsår
  1932
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769613-3300
  Föreningens ekonomi
  Föreningen sänkte avgifterna 2019. Inga ytterligare avgiftsförändringar är beslutade (kontrollerat med styrelsen
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  47 st varav 1 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  5 st
  TV/bredband
  Valfri leverantör avseende fiberdraget bredband och kabel-tv via Open Infra.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Delat ägande godkännes.
  Äger föreningen marken?
  Ja, marken är upplåten med äganderätt.
  Renoveringar RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
  2022 - Installerat fiber, Sanerat krypgrund, vattenpump.
  2019 - OVK
  2017 - Stamspolning
  2017 - Uppfräschning av innergård
  2017 - Underhåll i trapphus
  2017 - Målning av tvättstugan
  2016 - Nytt torkrum, ny tvättmaskin och nytt torkskåp
  2016 - Filmning av rör på bottenvåning
  2015/2016 - Trapphusrenovering
  2014 - Fasadrenovering
  2014 - Takrenovering
  2014 - Fönsterrenovering
  2014 - Postboxar och säkerhetsdörrar installerades
  2014 - Underhåll av balkonger
  2010 - Stambyte i kök och bad
  2010 - Elstambyte
  2010 - Renovering av tvättstuga

  PLANERAT UNDERHÅLL
  Inga större underhåll planerat.
  Parkering Boendeparkering på gatan.
  Om föreningen Brf Bonden 13 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Timmermannen 29 på adress Bondegatan 13 i Stockholm. Föreningens fastighet bebyggdes 1932 och föreningen förvaltar fastigheten sedan 2008. Föreningen upplåter 46 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och 4 lokaler med hyresrätt. Hyresrätten är en bra framtida dold tillgång och lokalerna ger goda intäkter och totalt ca 400 000 kr/år. Föreningen äger marken.

  Föreningen har god ekonomi med allt de stora kostsamma renoveringarna genomförda under 2000-talet såsom stambyte, tak, fasad etc och trots det ligger belåning endast på ca 7 000 kr/kvm. Föreningen sänkte avgifterna med 5 % 2019. Inga beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat 2023-10-12.

  Juridisk person accepteras ej som köpare.
  Delat ägande godkännes.


  Föreningen tar ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av gällande prisbasbelopp som debiteras köparen samt en pantsättningsavgift motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp

  För mer information se föreningens hemsida: http://bonden13.bostadsratterna.se/
 • Pris
  4 700 000 kr Accepterat pris
  Månadsavgift
  2 588 kr/mån. inkl värme, VA
  Andel i föreningen
  2.38006%
  Andel av årsavgift
  2.25713%
  Indirekt nettoskuldsättning
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  2 500 kr
  Försäkring
  1 800 kr
  Antal personer i hushållet
  2 st
  Summa
  4 300 kr
 • Allmänt Läget är fenomenalt med SoFo:s och Nytorgets puls alldeles utanför porten. Sommartid är Skånegatan gågata då restauranger och caféer flyttar ut på gatan och ger kvarteren än mer kontinental känsla. Kvarteren erbjuder ett fantastiskt utbud av krogar och välrenommerade restauranger med spännande smaker. Liberdade på hörnan Skånegatan/Östgötagatan är kvarterets hetaste tillskott med sitt fantastiska japansk-brasilianska fusionkök. På Skånegatan finner du såväl La Olita pop up med sin grymma Mexikanska streetfood som linneduks-restaurangen Symbios och prisade Agri Kultur. Prisade pizzor serveras på Meno Male Renstiernasgata och Pazzi på Östgötagatan. Urban Deli med sin saluhall och tillhörande restaurang och bar ligger tryggt kvar vid Nytorget. Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. Varför inte inta frukost på Café Pascal innan du inhandlar nyskördade grönsaker, nybakat bröd, ägg mm på Bondens marknad som dukas upp i allén på Katarina Bangata på lördagarna. Och sommartid erbjuder Gelato Caput Mundi äkta italiensk glass i intilliggande Axel Landquist park. Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska direkt utanför porten. Trevliga promenad- och joggingstråk runt Årstaviken och Hammarbykanalen är ett måste för den hurtige. Mysiga Vitabergspaken är en närliggande oas dit många söderbor söker sig för picknick i det gröna. Om du trots allt skulle vilja lämna Södermalm finns bra kommunikationer med såväl tunnelbanans gröna linjer, pendeln och flertalet bussar.

Planritning

Gustav Ericsson
Din mäklare Gustav Ericsson 072-315 55 55 gustav@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument