Balkong - Uthyrningsdel - Två badrum - Högt ljust läge

Alla bilder
Charlotta Larsson Kourosh Farhang
Din mäklare Charlotta Larsson 070-883 84 01 charlotta@tradition.se
Extra kontaktperson Kourosh Farhang 070-424 36 00 kourosh@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Fatburs kvarngata 8 Södermalm 3.5 rok 85.5 kvm Pris på förfrågan
Social 3:a med balkong i öster som ger härlig morgon och förmiddagssol! Ytterst välplanerade 85,5 kvm med möjlig uthyrningsdel belägen mot lummiga gårdar. Uthyrningsdelen har egen ingång, eget badrum och trinettkök kan enkelt byggas mot badrummet. Modern fastighet med full bekvämlighet med stor hiss som nås utan trappsteg och många faciliteter i föreningen såsom bastu, föreningslokal, hobbyrum, cykel- och barnvagnsrum samt även snart en övernattningslägenhet. Sociala sällskapsytor i anslutning till kök och utgång till balkong inbjuder till mingel och middagar och skapar umgängesytor såväl inne som ute. Två bra sovrum, arbetsrum för hemmakontoret, två badrum med badkar och förberett för tvättmaskin samt god förvaring i flertalet garderober. Förening med stora hyresintäkter från lokaler samt garage i samfällighet. Perfekt boende för den lilla familjen som behöver fler sovrum eller de som önskar en luftig tvåa med extra intäkt från uthyrningsdelen. Denna lägenhet har gjort fullt kapitaltillskott till föreningen.
Det innebär att detta är en obelånad lägenhet dvs att den påverkas inte av föreningens belåning och räntor vilket är en ekonomisk fördel. Unik möjlighet att få investera i ett av Södermalms up-coming områden med närhet till både stad och park!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Fatburs kvarngata 8
  Område
  Södermalm, Stockholm
  Förening
  Brf Stockholmshus nr 37
  Lgh.nr
  74
  Boarea
  85.5 m²
  Areakälla
  säljarens information
  Antal rum
  3.5 rum och kök
  Våningsplan
  Våning 5 av 6. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
  Månadsavgift
  4 688 kr/mån Värme, Vatten och Bredband
 • Denna lägenhet har gjort fullt kapitaltillskott till föreningen.
  Det innebär att detta är en obelånad lägenhet dvs att den påverkas inte av föreningens belåning och räntor vilket är en ekonomisk fördel.

  Lägenheten disponerar ett källarförråd.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1991
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-02-12)
  Primärenergital
  104 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Namn
  Brf Stockholmshus nr 37
  Adress
  Fatburs kvarngata 8
  Byggnadsår
  1991
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Fast.beteckning
  Lehusen 11
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  716419-1418
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  128 st
  Antal lokaler
  8 st
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Äger föreningen marken?
  Tomträtt
  Parkering Föreningen tillhör samfällighet med flera garage.
  Gemensamma utrymmen Till de flesta lägenheterna hör ett källarförråd och i varje trappuppgång finns tillgång till en tvättstuga. En grovtvättstuga och ett mattpiskrum finns också i fastigheten.


  Föreningsmedlemmar har möjligheten att boka något av de gemensamma utrymmen som finns; bastu, hobbylokal med hyvelbänk samt en fritidslokal med pingisbord. Fritidslokalen kan även användas som festlokal, då spis, kylskåp och diskmaskin samt bord, stolar och porslin för ett tjugotal personer finns.

  Förutom ovan beskrivna lokaler finns i anslutning till trappuppgångarna förvaringsrum för cyklar och barnvagnar.

  Grovsoprum och ett utrymme för pappersåtervinning finns i gatuplanet mellan port 12 och 14. Där finns även behållare för plast, glas och metall.

  Föreningen har tre innergårdar varav den mellersta helt disponeras av förskolan.
  Om föreningen Brf Stockholmshus nr 37 är en äkta bostadsrättsförening med 128 lägenheter, upplåtna med bostadsrätt, med en sammanlagd yta på 9 300 kvm. Föreningen innehar marken med tomträtt på fastigheten Lehusen 11, som ligger på Fatburs Kvarngata 2-14.

  I fastigheten finns dessutom 8 lokaler med en sammanlagd yta på 1 369 kvm, upplåtna med hyresrätt.
 • Månadsavgift
  4 688 kr/mån. Värme, Vatten och Bredband
  Andel i föreningen
  0.93109%
  Andel av årsavgift
  0.93109%
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  7 500 kr
  Försäkring
  2 826 kr
  Antal personer i hushållet
  3 st
  Summa
  10 326 kr
 • Allmänt Up and coming område med många trendiga nytillskott såsom Gembla, stylish vinbar och hälsosamma Gigafood, bägge belägna längre bort på Magnus Ladulåsgatan. Runt hörnet når du en kort promenad bort Mariatorgets sköna puls och breda utbud av restauranger, butiker och caféer. Lite längre upp på Swedenborgsgatan ligger de välrenommerade ställena på rad; tapashäng på Racamaca, klassiska middagen på Bistro Süd och goda pizzor på Morfar Ginko. På Mariatorget ligger Rival med sin bistro för välkomponerad meny, stans bästa brunchbuffé samt nyrenoverade cocktailbar. I trappan upp till Mariaberget ligger populära A Bowl med stans godaste poké bowl samt Magnolia café. Andra guldkorn värda att nämna är italienska kvarterskrogen Nostrano på Timmermansgatan, trendiga Paradiso likaså, Tong med asian fusion på Hornsgatan vägg i vägg med Barobao. På Casa Hallmans hamnar man i tapashimlen och får grym service samt goda viner. Nyöppnade Ica Kvantum ligger alldeles utanför porten vilket bidrar till att göra vardagen lite enklare. Barnvänligt område med bra utbud av barnomsorg och skolor. För den promenad- eller joggingsugna så finns fina stråk såväl längs Söder Mälarstrand som runt Långholmen, Reimersholme, Tantolunden och Årstaviken. Inte långt härifrån finns även både Hornstull och Medborgarplatsen med sitt myller av restauranger, saluhall, butiker och biograf. En kort promenad bort ligger Götgatsbacken med sitt breda sortiment av butiker och från anslutande Skeppsbron går båtar till Djurgården, Gröna Lund och skärgården. Det är enkelt och smidigt att promenera in till city och andra delar av stan, och annars är kommunikationerna ypperliga. Med Mariatorgets T-bana med röd linje och Slussens T-bana med både grön och röd linje samt Södra stations pendeltåg, samtliga på kort promenadavstånd. Även flera busslinjer strax utanför porten som tar dig stan över. Kvarter du aldrig kommer ha tråkigt i och aldrig kommer vilja lämna.

Planritning

(5)
Charlotta Larsson Kourosh Farhang
Din mäklare Charlotta Larsson 070-883 84 01 charlotta@tradition.se
Extra kontaktperson Kourosh Farhang 070-424 36 00 kourosh@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument