Exklusiv vindsetage med balkong, unik arkitektur och högkvalitativa material

Alla bilder
Bahar Nabavi
Din mäklare Bahar Nabavi 070-967 11 06 bahar@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Frejgatan 54A, 3tr ög Vasastan - Odenplan 2.5 rok 65 kvm Pris på förfrågan
-Arkitektritad vindsetage med 72 kvm golvyta
-Dubbla badrum och vackert ljus
-Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
-Tyst gårdsläge centralt på Odenplan

Med ett oslagbart läge ett kvarter från Odenplan finns denna tyst belägna etagelägenhet som kännetecknas av dess unika stil. Bostaden kan disponeras såväl som en luftig 2,5:a för det kräsna paret eller som en mini 4:a tack vare 2 möjliga sovrum samt sovloft med takfönster på övre plan. En härlig balkong med förmiddagssol, dubbla badrum och öppna sällskapsytor är några av många fördelar värda att lyfta fram.

Bostaden erbjuder platsbyggda garderober och kök, specialbeställda lösningar samt påkostad inredning såsom vitvaror från Miele och SMEG, blandare från Dornbracht och fina träslag. Synliga bjälkar, magiska takkupor med glastak och en lyxig smidestrappa ger hemmet ytterligare karaktär.

En nyrenoverad designdröm (2016) om totalt 72 kvadratmeter golvyta med högsta komfort och bästa tänkbara läge. Sekelskiftescharmen på nedre plan och den strama skandinaviska designen på övre plan knyts på ett ovanligt harmoniskt sätt ihop i denna bostad som garanterat kommer att göra avtryck på alla som hälsar på. Möjlighet att installera braskamin för den som önskar, bygglov har funnits.
 • Upplåtelseform
  Andel i bostadsförening
  Adress
  Frejgatan 54A, 3tr ög
  Område
  Vasastan - Odenplan, Stockholm
  Förening
  Bf nr 3 kvarteret Valkyrian upa
  Lgh.nr
  021 / 1302
  Bo & biarea
  65 + 7 m²
  Areakälla
  Faktisk uppmätning norm SS 210. Lägenheten står registrerad som 61 kvm och 2 rok enligt lägenhetsförteckningen..
  Antal rum
  2.5 rum och kök
  Våningsplan
  Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
  Balkong
  Ja
  Månadsavgift
  3 187 kr/mån inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 50 kr/mån för balkong och 119 kr/mån för bredband tillkommer.
 • Med tyst läge och ett fantastiskt ljusinsläpp genom många fönster finns denna härliga lägenhet om totalt 72 kvadratmeter kvm fördelad på två våningsplan. Bostaden disponeras i dagsläget som en 2,5:a men kan tack vare sin flexibla planlösning användas både som en 3:a och en mini 4:a. Förutom en solig balkong på nedre plan finns det möjlighet att förnya/söka om ett tidigare bygglov för ett fönster mot bakre gården från köket och på så sätt erhålla fönster i två väderstreck i de öppna sällskapsytorna . Lägenheten är genomgående nyrenoverad 2016 med påkostade material och enhetligt golv i ljus Douglas gran med en vacker ådring med tydlig träkänsla.

  Lägenheten disponeras enligt följande,

  NEDRE PLAN

  HALL
  Välkomnande hall med optimal förvaring i form av snygga platsbyggda garderober med inbyggd tvättmaskin och plats för ytterkläder samt skor. Hallen leder in till sällskapsytorna på nedre plan.

  VARDAGSRUM
  Generösa sällskapsytor med fenomenalt ljusinsläpp från två tre stora fönsterpartier. Den väl tilltagna takhöjden skapar en härlig rymd. Här finns bred aträplankor, ljusmålade väggar och plats för matgrupp, soffa, fåtöljer samt annat möblemang. Vardagsrum och kök ligger i öppen planlösning med utgång till den väl tilltagna balkongen.

  KÖK
  I direkt anslutning till sällskapsytorna stoltserar detta exklusiva platsbyggda kök som både erbjuder härliga arbetsytor på bänkskiva i Carraramarmor och stilren förvaring. Köket är utrustat med vitvaror från Miele och SMEG samt blandare från Dornbracht. Den praktiska flyttbara köksön gör det möjligt att göra de sista förberedelserna medan man underhåller gästerna. I anslutning till köket finns en stor matplats göt 6-8 personer.

  BALKONG
  Fantastisk balkong belägen mot föreningens tysta innergård. Här kan du avnjuta en härlig lunch i solen och blicka du ut över takåsarna. Balkongen är större än standard och erbjuder gott om plats för utemöbler och härliga blomarrangemang.

  BADRUM
  Vackert badrum som andas lyx med kalksten från Gotland och slätputsade väggar. Här finns WC, ett vägghängt tvättställ från Alape med inbyggnadsblandare, stilfull takdusch från Dornbracht och Unidrain golvbrunn.

  ÖVRE PLAN

  ALLRUM / SOVRUM
  Den snygga trappan i svart stål tar er upp till lägenhetens ljusa och luftiga allrum på övre plan. Takkupa med glastak ger vy mot himlen och ett strålande ljusisnläpp tillsammans med flertalet takfönster, Här finns plats för en soffa, skrivbord och TV-möbel/ förvaring och den som önskar kan nyttja rummet som ett andra sovrum. Väggarna är i grå puts och på golvet ligger vackra, breda plankor. Synliga plankor och läckert snedtak gör övervåningen mycket trivsam.

  SOVLOFT
  Mysigt sovloft med takfönster som ger härligt ljusinsläpp och himmelkontakt. Här finns plats för en dubbelsäng om 160 cm. Loftet nås med en snygg stege från allrummet och ligger ovan klädkammare och dusch i master bedroom. Perfekt som gästsäng eller sovplats för ett större barn.

  SOVRUM
  Magiskt sovrum med väl tilltagen takhöjd och en takkupa med glastak ger rummet ett fantastiskt ljus . Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och annat möblemang. Rummet har även en praktisk klädkammare och direkt anslutning till ett duschrum en suite med en mörktonad glasdörr. Handfat i öppen planlösning mot sovrummet för maximal hotelkänsla och komfort.

  DUSCHRUM
  Från sovrummet når man detta exklusiva duschrum med modern utrustning i form av inbyggnadsblandare och handdusch från Dornbracht, stor duschtaksil och Unidrain govbrunn. I anslutning till duschen finns även ett runt tvättställ från Alape.

  WC
  Ljusa väggar och snygg kalksten på golvet. Här finns WC, tvättställ från Alape med Dornbracht blandare.

  FÖRRÅD
  Till lägenheten hör ett källarförråd.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1904
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2018-11-08)
  Primärenergital
  156 kWh/m2 och år
  Energiklass
  F
 • Namn
  Bf nr 3 kvarteret Valkyrian upa
  Byggnadsår
  1904
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsforening
  Org.nummer
  702002-4647
  Föreningens ekonomi
  Ingen beslutad avgiftsförändring (Avstämt med styrelsen 2024-01-23). Föreningen nämner att det kan bli aktuellt med en höjning om 3-5 % i Q3, men ej ännu beslutat.
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  25 st
  Antal lokaler
  1 st
  TV/bredband
  Kabel-TV levereras via Tele2 och bredband via Stockholms stadsnät
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja, önskvärt 50 % för den som ska bo i lägenheten.
  Äger föreningen marken?
  Äger
  Renoveringar 2023 Belysning i gemensamma utrymmen
  2023 Byte av lås på samtliga gemensamma dörrar
  2023 Hissrenovering
  2022 Renovering av trapphus
  2020 Byte avloppstam gathusets källare
  2020 Ventilbyte värmesystem
  2020 Fönsterrenovering
  2019 Målning av klotterskydd fasad
  2019 Ventilbyte expansionskärlet
  2018 Takreparation
  2018 Tvättmaskin
  2018 Nya koddosor
  2017 Gårdsförbättring
  2016 Renovering av port
  2015 Byte av fjärrvärmeanläggning
  2014 Renovering lokal
  2013 Renovering gård
  2013 Dränering gård
  2011 Reparation hiss
  2011 Reparation torkskåp
  2011 Installation fiber
  2011 Installation tilluftsventiler
  2010 Takrenovering
  2010 Fasadrenovering
  2010 Reglercentral
  2010 Torktumlare
  2010 Tätning av rökkanaler
  2009 Expansionskärlsbyte
  2007 Takreparation
  2006/07 Förstärkning elnätet
  2005 Fönsterrenovering
  2001 Rörstambyte
  2001 Elstambyte

  Kommande underhåll:
  2024 Renovering av port
  Parkering Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
  Om föreningen Bf nr 3 Kvarteret Valkyrian u.p.a är en äkta bostadsförening. I föreningen finns 25 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. I föreningen finns även en hyresrättslokal som årligen inbringar cirka 145 656 kr (ÅR 2022).

  Föreningen förvärvade fastigheten år 1920 och äger marken.

  Föreningen har god ekonomi med långfristiga skulder om cirka 7,9 Mkr vilket ger en skuldsättningsgrad om cirka 5 321 kr lån / kvm. Föreningen har en kassa om ca 1,2 Mkr .
  (Avstämt med styrelsen 2024-01-23)
 • Månadsavgift
  3 187 kr/mån. inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 50 kr/mån för balkong och 119 kr/mån för bredband tillkommer.
  Andel i föreningen
  4.2549%
  Andel av årsavgift
  4.38%
  Indirekt nettoskuldsättning
  293 325 kr. Uppgift hämtad ur årsredovisning 2022
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  2 400 kr
  Försäkring
  3 396 kr
  Övrigt
  1 680 kr
  Summa
  7 476 kr
  Posten övrigt avser gas.
 • Allmänt Läget är svårslaget. Med Odenplan utanför porten har man ett nästintill outsinligt urval av restauranger, caféer och barer. Frukost på någon av de många bagerierna runtomkring, lunch på Tranan, middag på michelinkrogen sushi sho eller på Lilla Ego och goda drinkar på trendiga Capitol.

  Vill man på riktigt njuta av allt det vackra och goda som Stockholm har att erbjuda är en unik lägenhet i dessa kvarter det enda rätta.

  Behöver du ett avbrott från pulsen eller bara grönt omkring under joggingturen finns Vasaparken, Observatorielunden och Hagaparken på bekvämt promenadavstånd.

  Här finns också mycket goda kommunikationer i form av både tunnelbana och bussar samt pendeltåg och flertalet innerstadsbussar. Närservice i form av livsmedelsaffärer i toppklass, bank, apotek, systembolag och delikatessbutiker finns inom ett par minuters promenad.

Planritning

Bahar Nabavi
Din mäklare Bahar Nabavi 070-967 11 06 bahar@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument