Takvåning med villakänsla och en imponerande takterrass i en byggnad med internationell känsla!

Alla bilder
Andreas Nylén
Din mäklare Andreas Nylén 070-776 77 57 andreas@tradition.se

Gå på visning

söndag 1 okt
13:30 - 14:30
Anmäld
måndag 2 okt
17:30 - 18:00
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Hammarby allé 55B Södermalm - Sofia 4 rok 139 kvm 16 000 000 kr
Som en villa på taket hittar ni denna spektakulära lägenhet i Hammarby sjöstad. Byt ut allt ansvar från villan och flytta in i en avslappnad takvåning med en takterrass på 121 kvadratmeter som omringar tre väderstreck. Med den här takterrassen som nås från lägenhetens alla hörn så får ni en lägenhet som slår det mesta. Bostadsytan är på 139 kvadratmeter fördelat på 4:a rum och kök. Köket är centralt med plats för större middagssällskap. Angränsande till middagsbordet så har nuvarande ägare låtit bygga en rangering där man kan dekantera viner som förvaras i den inbyggda vinkylen. Materialvalet är genomgående påkostat med detaljer som hänför de flesta. Golvvärme i hela lägenheten ger en varm komfortkänsla samtidigt som den generösa takhöjden ger våningen en enorm luftighet som även förstärks med det stora ljusinsläppet från samtliga väggpartier som angränsar mot takterrassen.
På takterrassen så kan ni njuta av morgonkaffe i soluppgången och även bjuda på grillmiddagar med efterföljande mingel i kvällssolen med utsikt över Södermalm.
Föreningen är en äkta förening som äger sin mark. Den är välskött och har goda lokalintäkter som tillsammans med avgifterna täcker föreningens kostnader. Inga avgiftshöjningar är inplanerade.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Hammarby allé 55B
  Område
  Södermalm - Sofia, Stockholm
  Postadress
  12030 Stockholm
  Förening
  Brf Linjefarten 1
  Lgh.nr
  31601 / 1601
  Boarea
  139 m²
  Areakälla
  Ekonomisk förvaltare
  Antal rum
  4 rum och kök
  Månadsavgift
  7 529 kr/mån vatten, värme, bredband fiber, kabel tv basutbud
  Pris
  16 000 000 kr
  Våningsplan
  Våning 6 av 6. Eget våningsplan med hiss Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • Lägenheten disponeras enligt följande;

  HALL
  Inbjudande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger det fint enstavsparkettgolv som är genomgående i lägenheten. Från hallen kan ni även gå ut direkt till takterrassen.

  SOVRUM 1
  Rymligt rum med plats för dubbelsäng. God förvaringsmöjligheter och fint ljusinsläpp från takterrassen.

  BADRUM 1
  Ljus och stilrent badrum med vägghängd wc och dusch med unidrain golvbrunn. Stora stenplattor klär både golv och väggar. Spotlightsbelysning, handdukstork och sober färgsättning.

  KÖK
  Modernt och stilrent kök från Kvänum med integrerade vitvaror i ljusgrå panel. Köket har bra arbetsytor av grå kompositsten från Quarella. Köksfläkten är integrerad i möblemanget med anslutande väggskåp för förvaring. Köket är centralt och bjuder in till mingel och sociala tillställningar. Här erbjuds full maskinell utrustning såsom kyl, frys, induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin samt vinkyl.

  SOVRUM 2
  Används som arbetsrum idag men rymmer dubbelsäng om så önskas. Stort ljusinsläpp från väggpartiet i glas.

  VARDAGSRUM
  Ljust, rymligt och luftigt vardagsrum med fönstervägg och utgång till takterrassen. Vardagsrummet rymmer större möblemang för träffar med släkten och vänner. I vardagsrummet finns det gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna.

  SOVRUM 3
  Rofyllt "Master bedroom" med en "walk in closet" och direkt access till takterrassen. Från dubbelsängen vaknar ni upp med utsikten över den fria himlen och takåsarna över Hammarby sjöstad.

  BADRUM 2
  Sober färgsättning av gråa nyanser, spotlights tak och detaljer i trä. Rymligt badrum med vägghängd wc, badkar, stort spegelskåp. Badrummet har även vägghängda badrumsskåp med goda förvaringsmöjligheter samt en inbyggd tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  2014
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Uteplats
  Takterrass om 121 kvadratmeter
  Föreningen kommer under senare delen av 2023 genomföra förbättringsåtgärder av byggnadens fasadmaterial. Arbetet förväntas att påbörjas under vecka 40 och avslutas i slutet av November /början av december. Åtgärderna är garantiåtgärder och ska enligt uppgift inte påverka föreningens ekonomi.
 • Namn
  Brf Linjefarten 1
  Adress
  Hammarby allé 51
  Byggnadsår
  2014
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769623-7275
  Föreningens ekonomi
  Inga inplanerade avgiftshöjningar. Lån/kvm: 9 033 kr Årsavgifter/kvm: 656 kr Största lånet på 46 420 000 kr är bundet på 0,74 % ränta fram till 2026-08-28. Det mindre lånet på 19 000 000 kr ligger på 2,85 % ränta och löper ut 2023-10-28. Under 2022 och 2018 genomfördes amorteringar på fem respektive sju miljoner kronor.
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  78 st
  Antal lokaler
  4 st
  TV/bredband
  Huset är anslutet till fibernät med möjlighet till IP-TV, höghastighetsinternet (700-1000 Mbit) och IP-telefoni. Tjänsteleverantör är Ownit.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av Kopare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Äger föreningen marken?
  Ja
  Renoveringar Föreningen kommer under senare delen av 2023 genomföra förbättringsåtgärder av byggnadens fasadmaterial. Arbetet förväntas att påbörjas under vecka 40 och avslutas i slutet av November /början av december. Åtgärderna är garantiåtgärder och ska enligt uppgift inte påverka föreningens ekonomi.
  Gårdsplats
  Stor innergård med platser för användande av föreningens grillar.
  Parkering Brf Linjefarten 1 avstår sina garageplatser till fördel för Brf Linjefarten 2. Garageplatserna hyrs
  ut av Brf Linjefarten 2.
  Ett garageplan finns under mark som ombesörjs av Linjefarten 2.
  Kötiden varierar beroende på hur många försäljningar/uppsägningar det är i föreningarna då det är tre föreningar som delar på garaget. Det har hittills varit ca 3-6 månaders väntetid, ibland längre.
  Det finns vanliga enkelplatser, dubbelplatser (på längden) samt ett antal laddplatser för elbil. Enkelplatserna kostar 1 995 kr/mån, dubbelplatserna kostar 2 520 kr/mån.
  En avgift om 500 kr/mån tas ut om man använder el på laddplatserna. Det finns fyra MC--platser totalt och de kostar 500 kr/mån.
  Gemensamma utrymmen Brf Linjefarten 1 har rätt att nyttja de gemensamma lokalerna - biograf, gymanläggning, spa,
  hundspa och aktivitetsrum - som finns inom Brf:s Linjefarten 2 fastighet.
  Om föreningen Brf Linjefarten är en äkta förening som äger sin mark. Föreningen förvärvade fastigheten 2014. Föreningens fastighet består av två flerbostadshus. Orangeriet med sex våningsplan och Allén
  med sju våningsplan med totalt 78 bostadsrätter och fyra lokaler. Den totala arean är 7 242 kvm
  varav bostadsarean uppgår till 6 722 kvm och lokalarean till 520 kvm. Adress Hammarby Allé
  51-55 och Textilgatan 21-25.
 • Pris
  16 000 000 kr
  Månadsavgift
  7 529 kr/mån. vatten, värme, bredband fiber, kabel tv basutbud
  Andel i föreningen
  2.0503%
  Indirekt nettoskuldsättning
  Kan inte anges då uppgift gällande andel av årsavgift i föreningen saknas
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  21 360 kr
  Försäkring
  3 699 kr
  Antal personer i hushållet
  3 st
  Summa
  25 059 kr
 • I området finns all man behöver med livsmedelsbutiker, restauranger, caféer och florister. Området bjuder in till ett aktivt friluftsliv med goda joggingspår runt Årstaviken och skidåkning i Hammarbybacken. Med promenadavstånd når ni även Södermalm med ett rikt utbud av affärer och restauranger med ett soligt och vattennära läge.
  Kommunikation Nära till tunnelbana vid Gullmarsplan, tvärbana mot både Nacka och Solna, bussar med flera. Du kan till och med ta båten till jobbet med endast ett par minuter från brygga till skyskrapa. Du får ta med cykeln på båten, men föredrar du att cykla hela vägen når du city på 10 minuter.
  Närservice Restauranger, livsmedelsbutiker, café, florist, gym
  Parkering Finns garage i intilliggande förening Linjefarten 2 som Brf Linjefarten 1 har nyttjanderätt till samt att det finns ett garage som drivs genom Parkman.
  För nuvarande är det ingen kö.

Planritning

(4)
Andreas Nylén
Din mäklare Andreas Nylén 070-776 77 57 andreas@tradition.se

Gå på visning

söndag 1 okt
13:30 - 14:30
Anmäld
måndag 2 okt
17:30 - 18:00
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument