Arkitektritat och stilsäkert hem med underbar terrass!

Alla bilder
Isabella Bolin
Din mäklare Isabella Bolin 073-410 70 08 isabella@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Heleneborgsgatan 9C Södermalm 1 rok 28 kvm 3 600 000 kr Bud
Yteffektiv och exklusiv 1:a med öppet kök och soldränkt terrass i BRF med låg avgift och stark ekonomi. Klassiskt 20-talshus som 2016 omvandlades och renoverades på ett stilfullt sätt - allt efter ritningar och plan av arkitekt Love Arbén. Platsbyggt kök med Carrara marmor och genomgående hög kvalitet. Rejält badrum med vägghängd toalett, infällda spotlights och plats för tvättpelare. Direktaccess till den ca 25 kvm stora skyddade uteplatsen. Ett härligt boende på charmiga söder med närhet till oasen Långholmen med fina promenadstråk och bad. Ett par minuter till T-bana, bussar, shopping och restauranger. Boka tid för visning och upplev charmen på plats!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Heleneborgsgatan 9C
  Område
  Södermalm, Stockholm
  Förening
  BRF M 6
  Lgh.nr
  13003 / 1003
  Boarea
  28 m²
  Areakälla
  Föreningens information
  Antal rum
  1 rum och kök
  Månadsavgift
  1 551 kr/mån inkluderar värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 229 kr/mån för bredband tillkommer.
  Pris
  3 600 000 kr Bud
 • Bostaden är har ett oslagbart läge med närhet till Hornstulls trendiga shopping och restaurangliv, kommunikationer med både tunnelbana och innerstadsbussar som tar dig till city på ett par minuter. Lägenheten är totalrenoverad 2016 och har mycket stilsäkra och exklusiva materialval där varenda kvadratcentimeter har nyttjats för att maximera ytan. Fint skick, toppläge och en välskött förening med en låg avgift. Ett hem man lätt förälskar sig i - varmt välkommen till en bostad som måste upplevas!

  Lägenheten disponeras enlig följande:
  Hall:
  Välkomnande hall med 2 platsbyggda garderober samt hyllor och krokar för avhängning. På golvet ligger en grå klinkers, ljusmålade väggar och en mörkare nyans på garderobsdörrar. Här finns även ett inbygt skåp med hyllor för ytterligare förvaring. Från hallen når du badrummet och allrummet. Säkerhetsdörr installerad.

  Kök:
  Platsbyggt kök i sober färgsättning och med eleganta materialval så som bänkskiva i klassisk carrara marmor och köksblandare i mässing från Tapwell. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, varmluftsugn/ugn/micro och induktionshäll och gott om förvaring. Köksluckorna går i en stilren ljusgrå ton och praktisk belysning finns monterad under högskåpen.

  Badrum:
  Badrummet är stilrent, fräscht och väl tilltaget. Grå klinker med golvvärme och väggarna är klädda i vitt kakel. Kranar och duschblandare i krom kommer från Tapwell. Här finns en vägghängd WC, tvättkommod, spegel, duschdörr i klarglas & handdukstork. Dessutom finns takdusch och ett fönster för härligt ljusinsläpp. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

  Allrum:
  Allrummet är ljust, trevligt och bjuder in till sociala sammanhang. Här finns plats för såväl säng som soffa och matbord. Väggarna är ljusmålade och på golvet ligger det ett ljust ekgolv.. Tack vare den mycket uppskattade uteplatsen som hör till bostaden så förlängs rummet då man enkelt slår upp pardörrarna i glas.

  Terrass:
  Från allrummet når du bostadens underbara terrass om ca 25 kvm som gör den här bostaden till något utöver det vanliga. Här finns gott om plats för både stolar och bord och en loungedel med soffor. Terrassen är belägen på en privat innergård och nås endast från bostaden. Sol från morgon till eftermiddag.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1920
  Fönster
  2-glas
  Uteplats
  Ja
  2016 totalrenoverades hela fastigheten både utvändigt och invändigt utifrån arkitekt Love Arbéns ritningar.

  Energideklaration

  Status
  Utförd
 • Namn
  BRF M 6
  Adress
  Heleneborgsgatan 9
  Byggnadsår
  1920
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Fast.beteckning
  Muttern 6
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769630-4091
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  62 st
  TV/bredband
  Obligatoriskt tillägg för ett kollektiv anslutet bredband, telefoni, och TV (grundutbud), om 229 kr per månad tillkommer.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Delat ägande är ok med minsta del 10% för den boende.
  Äger föreningen marken?
  Friköpt
  Renoveringar Renoveringar
  2020 Renovering av ytterdörr till trapphus
  2018-2019 Hissen i hus A har genomgårr underhålls - och reparationsarbeten
  2016 Totalrenoverades hela fastigheten både utvändigt och invändigt, inklusive stambyte.
  Parkering Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen.
  Om föreningen Brf M 6 är en äkta förening som äger marken. Föreningen äger fastigheten Muttern 20 och består av 62 bostadsrätter. Huset ritades 1930 av Hjalmar Eriksson och totalrenoverades 2015-16 där alla stora renoveringar gjordes inklusive stambyten. Husen och Lägenheterna byggdes om efter ritningar av arkitekt Love Arbén.
  Föreningen har lån om ca 28,7 Mkr kr vilket ger en skuldsättningsgrad om ca 9 897 kr lån/kvm.
  Föreningen har likvida medel om ca 2,7 Mkr. (ÅR 2022)
  Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
 • Pris
  3 600 000 kr Bud
  Månadsavgift
  1 551 kr/mån. inkluderar värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 229 kr/mån för bredband tillkommer.
  Andel i föreningen
  1.08472%
  Andel av årsavgift
  1.02923%
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  2 400 kr
  Försäkring
  1 466 kr
  Summa
  3 866 kr
  Driftskostnaderna är uppskattade
 • Allmänt Här hittar man den ultimata mixen av storstadspuls och naturområden. Kvarteren kring Hornstull är kända för sitt stora utbud av restauranger
  och kaffebarer. Några hundra meter bort väntar Långholmen och Söder Mälarstrands avkopplande parkområden, promenadstråk, badstränder och kolonilotter.

  Tack vare de goda kommunikationerna i tunnelbanans röda linje samt de många busslinjerna har du också snabb tillgång till övriga Stockholm. Med anslutande Väster
  bron når du enkelt Kungsholmen, med Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand. Via bron till Liljeholmen kommer du fort ut på E4:an

Planritning

Isabella Bolin
Din mäklare Isabella Bolin 073-410 70 08 isabella@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument