Garage utan kö – Sovrum mot gård - Solig balkong - Stambytt

Alla bilder
Charlotta Larsson Emily Medqvist
Din mäklare Charlotta Larsson 070-883 84 01 charlotta@tradition.se
Extra kontaktperson Emily Medqvist 072-303 36 56 emily@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Hornsgatan 152, 4 tr Södermalm - Hornstull 3 rok 74.5 kvm Pris på förfrågan
Högt ljust läge med solig södervänd balkong och garage, utan kö, i huset! Synnerligen välplanerade 3:a i hjärtat av Hornstull, här bor du i Söders mest gemytliga och hippaste kvarter där inget kommer saknas dig! Helkaklat stambytt (2009) och rymligt badrum med fönster och tvättmaskin. Stor välskött förening som äger marken och har mycket goda hyresintäkter från kommersiella lokaler om ca 4.9 miljoner samt 1 hyresrätt kvar, vilket är en framtida dold tillgång. Föreningen har även ett garage, f.n utan kö, och många av de stora renoveringarna är gjorda. Bevarade detaljer från byggåret såsom generösa fönsterpartier med nischer och stenbänkar samt tidstypiska snickerier i hallen. Rymligt sällskapsrum med gott om plats för både soffgrupp och matbord ligger i öppen planlösning till kök och utgång till balkong vilket inbjuder till mingel och middagar. Två bra sovrum som bägge rymmer dubbelsäng ligger lugnt mot gård. Här bor du i populära och barnvänliga kvarter med sitt attraktiva utbud av grönområden, restauranger och butiker direkt utanför porten. Föreningens stora innergård är en oas i sig för stora som små med planteringar och sittgrupper. Tantolunden med Årstavikens glittrande vatten samt Långholmens rofyllda promenad- och joggingstråk når du en kort promenad bort. Välkommen till kvarter du aldrig kommer vilja lämna!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Hornsgatan 152, 4 tr
  Område
  Södermalm - Hornstull, Stockholm
  Postadress
  11728 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Hornsgatan/Hornsbruksgatan
  Lgh.nr
  1401 / 1401
  Boarea
  74.5 m²
  Areakälla
  säljarens information
  Antal rum
  3 rum och kök
  Månadsavgift
  3 250 kr/mån Värme, vatten och grundutubud tv
  Våningsplan
  Våning 4 av 6. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • HALL
  Hallen öppnar trevligt upp mot den genomgående planlösningen. Inbyggd garderob från byggåret och rylig plats för avhängning.

  SÄLLSKAPSRUM
  Ljuvligt rum med stort panoramafönster med utgång till den soliga balkongen. Köket ligger i öppen planlösning mot sällskapsrummet vilket skapar härliga och luftiga umgängesytor. Detaljer från byggåret går igen i generösa fönster med djupa fönsternischer med stenbänkar. Gott om plats för stor soffgrupp, matbord och övrig möblering.

  BALKONG
  Södervänd balkong med högt läge ger sol större delen av dagen. Möblerbar yta med plats för sittgrupp.

  KÖK
  Trendsäkert kök med populära bistro-influenser. Inbyggnadugn och keramikhäll, diskmaskin och integrerad kyl/frys. Mycket god och arbetsytor. Plats för större matgrupp.

  SOVRUM
  Rofyllt sovrum mot den luftiga och lugna innergården. Gott om plats för dubbelsäng, sängbord och övrig lättare möblering. Stor inbyggd klädkammare ger utmärkt förvaring.

  SOVRUM
  Trivsamt sovrum, även detta mot gården och plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring.

  BADRUM
  Stambytt 2009. Helkaklat badrum med fönster, mörkgrå klinker med golvvärme och vitt kakel. Rymlig duschhörna med vikväggar och tvättmaskin. I övrigt utrustat med vit kommod, handdukstork och infällda spotlights i taket.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1965
  Uppvärmning
  Fjärrvärme

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-11-01)
  Primärenergital
  123 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Namn
  Brf Hornsgatan/Hornsbruksgatan
  Adress
  Hornsgatan 150
  Byggnadsår
  1965
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769606-9330
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. De senaste 2 åren har föreningen gett avgiftsfria måndader. Beslut om det blir avgiftsfria månader även 2023 kommer det beslutas om under Q3 - Q4 2023. (Kontrollerat med styrelsen 1/2-23.)
  Äkta/oäkta förening?
  Oäkta
  Antal lägenheter
  57 st varav 1 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  25 st
  TV/bredband
  Kabel-tv och internet via Tele2 (fd Comhem). Fiberalternativ via Zmarket.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Delat ägande accepteras.
  Äger föreningen marken?
  Ja, de äger marken. (Tryckfel i årsredovisning.)
  Renoveringar 2020-21: Elladdstolpar installerades i föreningens garage
  2018: Nedre garageplan renoverades samtidigt som hela lokalen målades
  2017: Fasadrenovering av fastigheten mot Hornsgatan
  2016: Garagets golv på övre plan renoverades
  2014: Tvättstugan utrustades med ny torktumlare och nytt torkskåp
  2013-2014: Totalrenovering av gården, inklusive grund och planteringar
  2012: Nya tvättmaskiner installerades i tvättstugan
  2011-2012: Nya fönster
  2011: Ventilation
  2009-2010: Stambyte
  2009: Samtlig armatur i gemensamma utrymmen byttes ut
  2002-2003: Renovering av hissar

  Planerade renoveringar:
  2023: Tak- och Fasadrenoveringar av gårdssidan av fastigheterna på Hornsgatan. Detta finns inplanerat i budget i underhållsplanen.
  2023: Renovering/byte av hisskorgar i samtliga fastigheter

  Föreningen kommer under februari månad ta beslut om införande av gemensamhets-el.
  Parkering Föreningen har totalt 40 garageplatser, varav 8 är försedda med laddstationer. Det finns för närvarande ingen kö.

  Vid intresse av garageplats kontakta styrelsen: info@brf-hh.net.
  För priser se föreningens hemsida: www.brf-hh.net
  Gemensamma utrymmen Cykelförrådet finns på garageplan 1 (plan-1) och nås enklelt via garage.

  I föreningen finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättstugan kan utnyttjas alla dagar klockan 7-22. Bokning sker via bokningstavlan.

  Ett hobbyrum där du kan måla och snickra finns på övre garageplan.

  Sopstationer för papper, kartong, metall, glas och plast finns i närheten på båda sidor om Högalidsparken, väster om Högalidskyrkan på Borgargatan och öster om kyrkan på Lignagatan.
  Om föreningen Brf Hornsgatan/Hornsbruksgatan besår av 58 lägenheter. 57 st bostadsrätter och 1 hyresrätt som är en bra dold tillgång i framtiden. Byggnaden uppfördes 1965 och föreningen köpte fastigheten 2001 och består av adresserna Hornsgatan 150 A-B, Hornsgatan 152 samt Hornsbruksgatan 11. Föreningen har 25 st lokaler med hyresrätt vilket ger föreningen mycket goda intäkter om ca 4,9 miljoner/år vilket gör att de klassas som oäkta. De äger även marken.


  Vad betyder oäkta förening?
  Det finns två olika sorters bostadsrättsföreningar, äkta respektive oäkta brf. Skillnaden är hur de beskattas. Annars är det ingen skillnad. Förenklat kan man säga att en BRF klassas som oäkta när mer än 40% av intäkterna kommer från kommersiella lokaler som föreningen hyr ut vilket oftast innebär att oäkta föreningar har mycket god ekonomi med stora intäkter.
  För dig som köper en lägenhet i en oäkta förening finns det två skillnader:
  1.När du säljer din bostadsrätt är skattesatsen på vinsten 25% istället för 22% och du kan ej föra med dig eller göra uppskov.
  2.Under tiden man bor i lägenheten blir man förmånsbeskattad (som tas upp i
  skattedeklarationen) på mellanskillnaden mellan bruksvärdeshyran för motsvarande bostad iområdet och årsavgift till föreningen.

  En oäkta förening kan bli äkta, och tvärtom, om förhållandena mellan intäkter från bostadsrätterna och lokalerna förändras.
 • Månadsavgift
  3 250 kr/mån. Värme, vatten och grundutubud tv
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  6 000 kr
  Försäkring
  2 880 kr
  Antal personer i hushållet
  3 st
  Summa
  8 880 kr
 • Kvarteren talar för sig själva. Med kontinental stämning och fartfylld atmosfär har området kommit att klassas som ett av Stockholms mest trendsättande och attraktiva. Hornstulls generösa utbud av caféer, butiker och service finns runt knuten samtidigt som naturen och lugnet är nära. Hornstulls galleria har bidragit med än mer service och lyft området ytterligare med bla Restaurang Hornhuset. Tjoget med sina prisbelönta drinkar ligger på Hornsbruksgatan och nyöppnade Forma med sina perfekta helgbruncher. Under bron över till Liljeholmen finner man stans godaste sushi på Barbro, detta för att nämna några av alla populära ställen. För den hurtiga finns här många olika gym att välja mellan, Sats, Friskis och Svettis och Nordic Wellness mfl. Närhet till fina promenad- och joggingstråk längs vattnet samt till Reimersholme och Långholmen som sommartid även bjuder på salta bad och andra somriga nöjen. Långholmen har även populära padelbanor och fotbollsplan. På sommarhalvåret är det matmarknad och loppis varje helg på närliggande Hornstulls strand. På vintern har Tanto en välskött bastuklubb som är mycket omtyckt. Valmöjligheterna är många och trivseln är lätt att finna. Utmärkta kommunikationer med T-bana, pendeltåg och bussar. Välkommen till Hornstull!

Planritning

(4)
Charlotta Larsson Emily Medqvist
Din mäklare Charlotta Larsson 070-883 84 01 charlotta@tradition.se
Extra kontaktperson Emily Medqvist 072-303 36 56 emily@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument