2:a (1,5:a) - Högst upp - Underbar solig balkong i sydväst - Välskött förening i vackert funkishus

Alla bilder
Andreas Tid
Din mäklare Andreas Tid 0733-748164 andreas.tid@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
John Bergs Plan 3, 6 tr Kungsholmen 2 rok 41 kvm 3 995 000 kr Bud
Välkomna till denna välplanerade lägenhet högst upp i huset. Lägenheten har en underbar balkong i sydväst med eftermiddags- och kvällssol och har fritt läge. Det är gott om tidstypiska detaljer i lägenheten såsom fönsterbänkar av marmor, fiskbensmönstrad ekparkett, högt i tak och Kolmårdsmarmor i hallen.

Vardagsrummet är rymligt med stort härligt fönster som går ända upp till taket med fönsterbänk av marmor och fiskbensmönstrad ekparkett. Man når balkongen via den glasade balkongdörren.

Sovrummet ligger intill köket och har plats för säng och nattduksbord. Här finns det även gott om förvaring i inbyggda garderober.

Köket är ett praktiskt arbetskök med bra arbetsytor och förvaring.

Det finns andra lägenheter i huset som har ändrat planlösningen för att få till en mer öppen planlösning. Kontakta mäklaren för mer information om det.

Brf Vattenborgen 10 är en äkta förening. Föreningen består av 23 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Under 1996 totalrenoverades fastigheten då följande åtgärder ägde rum; rörstambyte, elstambyte, omputsning av fasad, omläggning tak, renoveringar av balkonger och ny hissinstallation. Det finns gemensam tvättstuga, snickarrum och cykelrum. På baksidan av fastigheten finns en trädgård med uteplats med fast grill och boulebana.

På John Bergs Plan 3 bor du ett stenkast från Fridhemsplan och cirka 2 minuter från närmaste tunnelbanenedgång. Uppe på höjden som är Kungsholmens högsta naturliga punkt (ca 52 meter över havet) bor du med ett lugnt och centralt läge där det är enkelt att hitta parkeringsplatser precis utanför huset. I närområdet finns ett rikt utbud av restauranger och caféer samt Västermalmsgallerian, Åhléns, flertalet mataffärer, shopping och all tänkbar service. Vid Fridhemsplan finns också oslagbara kommunikationer med flertalet bussar samt tunnelbanans blå och gröna linje. Om du gillar att motionera är det nära till såväl Kungsholms Strand som till Norr Mälarstrand. Här hittar du vackra promenad- och löparstråk som fortsätter längs med vattnet runt hela Kungsholmen. Hornsbergs Strands härliga strandpromenad ligger en kort promenad bort. Här kantas strandpromenaden av flertalet badbryggor och välbesökta restauranger.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  John Bergs Plan 3, 6 tr
  Område
  Kungsholmen, Stockholm
  Postadress
  11250 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Vattenborgen 10
  Lgh.nr
  602 / 1502
  Boarea
  41 m²
  Areakälla
  föreningens information. Står som 1 rok hos föreningen men disponeras idag som en 2 rok.
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  2 834 kr/mån Inkl Värme, Vatten, Kabel-TV. Obligatoriska tillägg bredband: 150 kr/mån. Totalt 2 984 kr/mån. Andelstal insats 4,39785 %
  Pris
  3 995 000 kr Bud
  Balkong
  Ja
 • Byggnadsår
  1936

  Energideklaration

  Status
  Utförd
 • Namn
  Brf Vattenborgen 10
  Adress
  John Bergs Plan 3
  Byggnadsår
  1936
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  716420-2769
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  545 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Om föreningen FÖRENINGEN
  Brf Vattenborgen 10 är en äkta förening som bildades 2004 och består idag av 23 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen huserar i en ytterst välskött fastighet i klassisk funkisstil och äger marken.

  RENOVERINGAR
  2020 - Fönsterrenovering, OVK, åtgärder av ventilation och öppna spisar
  2017 - Dränering
  2015 - Stamspolning
  2014 - Ommålning av trapphus, byte av port och säkerhetsdörrar
  2013 - Byte av värmecentral och radiatorventiler
  2010/2011 - Tilläggsisolering fönster
  2010 - Nya armaturer i trapphus
  2009 - Byte av torkskåp, byte av tvättmaskin
  2006 - Byte av tvättmaskin, fönsterrenovering, ny hissmotor installerad
  2005 - Stamspolning
  1996 - Nyinstallation av hiss, elstambyte, rörstambyte, omputsning fasad, nya balkonger, renovering balkonger, omläggning av tak

  EKONOMI
  Föreningen har en ytterst god ekonomi med mycket låg belåning. Inga avgiftsändringar finns planerade i dagsläget.

  KABEL-TV och BREDBAND
  Kabel-tv levereras och Bredband levereras via ComHem där en obligatorisk kostnad för bredband utgår med 150kr/månad.

  GEMENSAMMA UTRYMMEN
  - Tvättstugan ligger belägen i källaren och är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel
  - Cykelförråd ligger belägen i källaren
  - På husets baksida finns trevlig och grönskande gård med en trallbelagd uteplats under tak som möbleras med utemöbler sommartid. Här finns även grillplats , en rök samt en boulebana.
 • Pris
  3 995 000 kr Bud
  Månadsavgift
  2 834 kr/mån. Inkl Värme, Vatten, Kabel-TV. Obligatoriska tillägg bredband: 150 kr/mån. Totalt 2 984 kr/mån. Andelstal insats 4,39785 %
  Andel i föreningen
  4.39785%
  Andel av årsavgift
  4.39402%
  Pantsatt
  Ja
 • Här bor du med ett fantastiskt läge med direkt närhet till såväl Norr Mälarstrand som till Rålambshovsparken, Kronobergsparken och stadens puls. Området sjuder av liv och erbjuder ett brett utbud av caféer, restauranger och butiker. Underbara promenad- och joggingstråk finns runt hörnet och sträcker sig Kungsholmen runt. Badmöjligheter sommartid ges vid närliggande vattendrag och Västermalmsgallerian med dess breda utbud av butiker ligger en kort promenad bort. Mycket goda kommunikationer i direkt närhet med blå och grön tunnelbanelinje vid Fridhemsplan. Innerstadsbussarna 3, 62, 52 och 40 samt flertalet övriga busslinjer såsom 1:an, 3:an och 4:an finns i närheten. En kort promenad ned till City finns Centralstationen med såväl pendeltåg som Arlanda Express.

Planritning

Andreas Tid
Din mäklare Andreas Tid 0733-748164 andreas.tid@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument