Social 2,5 rok med stor balkong!

Alla bilder
Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se

Gå på visning

söndag 3 mar
12:45 - 13:30
Anmäld
måndag 4 mar
18:15 - 18:45
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Ljusterögatan 3 Södermalm 2 rok 46 kvm 3 995 000 kr Utgångspris/bud
Välkommen till denna ljuvliga 2,5 rok med stor balkong mot härlig innegård, belägen på mysiga Ljusterögatan i pittoreska kvarter intill Vitabergsparken. Öppen planlösning med köksö mellan kök och vardagsrum gör lägenheten perfekt för socialt umgänge. Mysigt och rogivande sovrum med plats för stor säng. Snyggt och praktiskt badrum och gott om plats för förvaring via inbyggda garderober i original och ytterligare garderober i sovrummet. Den inre hallen passar perfekt för hemmakontoret.

Bostaden som renoverats varsamt erbjuder den perfekta kombinationen av modern interiör och bevarad charm. Fina färg- och materialval har gjorts samtidigt som tidstypiska detaljer såsom speglade dörrar, fönster med spröjs, djupa fönsternischer och generös takhöjd finns bevarade.

Här bor du i lugna kvarter i genuina och mysiga Sofia, granne med vackra kulturhus och grönskande Vitabergsparken. Samtidigt har du populära Nytorget, Urban Deli och Södermalms stora utbud av uteliv bara en kort promenad bort. Lilla Blecktornsparken med utegym och populära restaurang Bleck runt hörnet. Härliga promenadstråk finns längs Hammarby kanal och Årstaviken. Goda kommunikationer med både närhet till tunnelbana och bussar.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Ljusterögatan 3
  Område
  Södermalm, Stockholm
  Postadress
  11642 Stockholm
  Förening
  Brf Vitbetan 19
  Lgh.nr
  00011 / 1205
  Boarea
  46 m²
  Areakälla
  Ekonomiska förvaltaren
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  2 872 kr/mån Inkl. värme, VA, 60 kr tillkommer för balkongfond.
  Pris
  3 995 000 kr Utgångspris/bud
  Våningsplan
  Våning 2 av 5. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • HALL
  Välkomnande hall med plats för avhängning direkt till vänster och via garderob i original.

  INRE HALL
  Entrén fortsätter i en stor inre hall som öppnar upp bostaden på ett trevligt sätt och idag nyttjas som arbetsplats. Här finns gott om plats för både arbetshörna och annat valfritt möblemang. Väggarna är målade i en dov, grå ton och på golvet ligger ett vackert parkettgolv som återfinns genomgående i bostaden.

  VARDAGSRUM
  Från den inre hallen nås det härliga vardagsrummet som är luftigt och lättmöblerat. En känsla av ljus och rymd skapas tack vare generös takhöjd och stora fönsterpartier. Väggarna är målade i en härlig grå, dov nyans. På golvet ligger ett vackert parkettgolv.

  STOR BALKONG
  Från vardagsrummet når man den stora balkongen via vackra dubbeldörrar. På balkongen finns det gott om plats för utemöbler och planteringar. Här njuter man av kvällssolen sommartid samtidigt som man har man fri sikt mot de fina innergårdarna.
  Köket går i öppen planlösning mot vardagsrummet och den fina och praktiska köksön skapar både arbetsyta och inbjuder till social samvaro. Här finns gott om förvaring bakom köksluckor i en sober grön nyans som harmoniserar väl med byggåret. Bra arbetsyta finns på den mörkbetsade bänkskivan i ek som gör sig fint mot det vita bistrokaklet och de gråa väggarna. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, integrerad micro, diskmaskin, spisfläkt och kyl/frys som är placerad under köksön.

  SOVRUM
  Från den inre hallen nås det rogivande sovrummet med plats för stor säng samt sängbord. Förvaring erbjuds via en stor garderob. Väggarna är målade i samma harmoniska gråa ton som i vardagsrummet.

  BADRUM
  Från entrén når man det praktiska och välplanerade badrummet. Det är inrett med vitkaklade väggar och vit plastmatta. Utrustningen består av handfat med kommod, spegelskåp, stor takdusch och handdukstork. Det är även förberett och finns plats för tvättmaskin.
 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1932
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk, till- och frånluft

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-09-19)
  Energiklass
  E
 • Namn
  Brf Vitbetan 19
  Adress
  Ljusterögatan 3
  Byggnadsår
  1932
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Fast.beteckning
  Vitbetan 19
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769603-7246
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har en belåning på cirka 3300kr / kvadratmeter, ett bundet lån och övriga rörliga. (Information från styrelsen 2024-02-16) - Föreningen har en hyresrätt kvar. - Föreningen har en uthyrningsbar lokal i källarnivå med ingång från gatan.
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  28 st varav 1 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  2 st
  TV/bredband
  Kabel-TV levereras via Com Hem. Bredband via Ownit ingår i månadsavgiften.
  Överlåtelseavgift
  1433 kr
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Föreningen tillåter delat ägande.
  Äger föreningen marken?
  Marken är upplåten med äganderätt.
  Renoveringar
  2024 Total modernisering av hiss, ny motor, nytt styrsystem, renoverat innandöme och anpassning för funktionsvariation. (Genomfört)
  2022 OVK (Genomfört)
  2022 Omläggning av tak på specifika områden (Pågående)
  2023 Slipning av trappa - Enligt behov
  2023 Nya namnskyltar på lägenhetsdörrar
  2022 Stamspolning - Enligt underhållsplan
  2022 Målning trapphus - Enligt behov
  2022 Byte av postboxar - Enligt behov
  2022 Entrédörr uppfräschning - Enligt behov
  2022 Digital anslagstavla/tvättstuga bokning - Enligt behov
  2022 Byte av porttelefon - Enligt behov2020 Slipning och lackning av insida hiss
  2020 Renovering av port mot gatan
  2020 Bredband från Ownit
  2020 Stamspolning
  2018 Byte av undercentral
  2018/19 OVK
  2017 Stamspolning
  2016 Underhåll av fönsterkarmar
  2016 Byte av termostater
  2014 Ny vägg, nytt golv samt ventilationsarbete lokal
  2014/15 Radonmätning
  2013 Stamspolning
  2013 Tätning av trottoar gatusidan
  2013 Ventilationskontroll
  2013 Nya balkonger mot gatan
  2011 Reparation av tak mot gård
  2011 Byte till säkerhetsklassade lägenhetsdörrar
  2011 Reparation av fasad
  2011 Nya postboxar
  2011 Nytt låssystem port
  2010 Reparation kungsbalkong
  2009 Renovering av tvättstuga
  2008 Målning trapphus
  2005 Omputsning fasad
  2003 Nya balkonger

  Planerat underhåll:
  Föreningen har en underhållsplan som vi följer, en ny underhållsplan för kommande 50 år togs fram under 2023.
  (Information från styrelsen 2024-02-16)
  Parkering I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
  Gemensamma utrymmen Föreningen har en gemensam grönskande innergård med utemöbler, grillmöjligheter samt planteringar. Föreningen disponerar ett cykelförråd, samt gemensam tvättstuga belägen i källarplan utrustad med tre tvättmaskiner, ett torkskåp, samt en torktumlare.
  Om föreningen Brf Vitbetan 19 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 28 lägenheter varav 27 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt vilket utgör en dold tillgång för föreningen. I föreningen finns även 2 st lokaler varav en är upplåten med bostadsrätt och en med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes 1932 och förvärvades av föreningen 2000. Marken innehas med äganderätt.
 • Pris
  3 995 000 kr Utgångspris/bud
  Månadsavgift
  2 872 kr/mån. Inkl. värme, VA, 60 kr tillkommer för balkongfond.
  Andel i föreningen
  3.26007%
  Andel av årsavgift
  3.17037%
  Indirekt nettoskuldsättning
  103 549 kr. Uppgift hämtad ur årsredovisning 2022
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  2 964 kr
  Försäkring
  2 604 kr
  Antal personer i hushållet
  2 st
  Summa
  5 568 kr
  Driftskostnader är individuella och varierar beroende på avtal och förbrukning. Dessa är uppskattade.
 • Läget är fenomenalt med både Nytorgets utbud och puls som grönska, vatten och lugn alldeles inpå husknuten. Kvarteren erbjuder ett fantastiskt utbud av krogar och välrenommerade restauranger, några värda att nämnas är den lilla pärlan Bleck som ligger strax utanför porten på Katarina Bangata, Urban Deli som även omfattar saluhall och butik och Nytorget 6 som har öppet från frukost till sena middagen ligger port i port vid krogtäta Nytorget. Välrenommerade Italienaren La Vecchia Signora ligger något kvarter bort och uppe på Kocksgatan finner du Sveriges första Nikkei restaurang, Indio Kitchen, där smaker från Peru blandas med det japanska köket. Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och sina många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. Lördagarna kan du gå bort och handla nyskördade grönsaker, nybakat bröd, ägg mm på Bondens marknad som dukas upp i allén på Katarina Bangata. Området erbjuder många bra förskolor och lekparker och parkleken Stora Blecktornsparken som är söders 4H-gård där barnen får lära känna bl.a. getter och kaniner. Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska direkt utanför porten. Trevliga promenad- och joggingstråk runt Årstaviken och Hammarbykanalen är ett måste för den hurtige. Mysiga Vitabergsparken är en närliggande oas dit många söderbor söker sig för picknick i det gröna. I nyrenoverade Lilla Blecktornsparken finns utegym, pingisbord, hängmattor och en vacker damm. Bra kommunikationer med flertalet bussar utanför porten samt en kort promenad till Skanstulls tunnelbana. Reguljär båttrafik till Djurgården och Nybroplan avgår från Barnängen och gratisfärja till Hammarby Sjöstad. Blivande tunnelbana med uppgång några få meter från huset. Du kommer aldrig vilja lämna ditt Södermalm.

Planritning

(5)
Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se

Gå på visning

söndag 3 mar
12:45 - 13:30
Anmäld
måndag 4 mar
18:15 - 18:45
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument