Social familjefyra med milsvid utsikt och dubbla balkonger

Alla bilder
Evelina Lundberg
Din mäklare Evelina Lundberg 073-405 03 01 evelina@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Lustgårdsgatan 14, 7 tr Kungsholmen 4 rok 97 kvm 7 950 000 kr
På sjunde våningen i modern fastighet hittar vi en fyra med allt familjen kan önska. Här bor du högt upp i huset med milsvid utsikt och dubbla balkonger i två väderstreck. Den stora balkongen nås från den sociala delen av lägenheten och är belägen mot föreningens mysiga innergård, balkongen löper längs hela lägenhetens kortsida och rymmer såväl loungemöblemang och planteringar som grill. Här njuter ni av sol under hela eftermiddagen. Vardagsrummet är optimalt för sociala tillställningar med stora sällskapsytor i öppen planlösning mot köket. Vidare erbjuder bostaden tre trevliga sovrum, varav masterbedroom med den mindre balkongen med morgonsol och utsikt över staden. Med goda förvaringsmöjligheter via flertalet garderober och förråd, fräscht badrum med tvättmaskin och torktumlare samt gäst-wc lämnar bostaden inget att önska.

Belägen i en mycket välskött förening med låga avgifter, god ekonomi, trevliga gemensamhetsanläggningar, lekplats samt förskola och garage som nås direkt via hissen. Nära till innerstadens puls, kommunikationer, restauranger, caféer, butiker, gym, lekparker och mer. Bekvämt och livfullt boende! Välkommen att anmäla ditt intresse!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Lustgårdsgatan 14, 7 tr
  Område
  Kungsholmen, Stockholm
  Postadress
  11251 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Västermalms Atrium
  Lgh.nr
  09835 / 1703
  Boarea
  97 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  4 rum och kök
  Månadsavgift
  4 846 kr/mån I angiven avgift ingår värme och vatten.
  Pris
  7 950 000 kr
  Våningsplan
  Våning 7 av 9. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • Lägenheten disponeras enligt följande:

  HALL
  Från det moderna trapphuset når du bostaden via säkerhetsdörr. Goda möjligheter för avhängning via hatthylla och skoskåp. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är vitmålade.

  VARDAGSRUM
  Luftigt och socialt vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Generöst ljusinsläpp från panoramafönster mot föreningens gård. Här möblerar ni ledigt med soffgrupp och stort matbord med plats för gäster och familj. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett. Från vardagsrummet når du lägenhetens stora balkong.

  KÖK
  Toppmodernt kök med generösa arbetsytor och stänkskydd i snygg Carrarramarmor. Gott om förvaring bakom vita luckor. Här finns exklusiv vinkyl, kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn och inbyggd mikro samt inbyggd fläkt.

  BALKONG
  Stor balkong, belägen mot föreningens lugna innergård. Här ryms utemöbler, planteringar och grill.

  SOVRUM 1/ MASTER BEDROOM
  Harmoniskt sovrum med utgång till lägenhetens mindre balkong med morgonsol och milsvid utsikt över himmel och takåsar. Plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett.

  SOVRUM 2 / BARNRUM
  Sovrum med ljust målade väggar och parkettgolv, samt fönster i högt och fritt läge utan insyn. Här finns plats för säng, sängbord, garderob och annat möblemang som exempelvis skrivbord.

  SOVRUM 3 / BARNRUM
  Sovrum med ljust målade väggar och parkettgolv, samt fönster i högt och fritt läge utan insyn. Här finns plats för säng, sängbord, garderob och annat möblemang som exempelvis skrivbord.

  BADRUM
  Badrum med mörkt klinkergolv med golvvärme, vitkaklade väggar och badkar med glasväggar. Här finns även WC, handfat med tvättkommod och badrumsskåp med spegel. Infällda spotlights med dimmerfunktion samt goda arbetsytor ovan tvättmaskin och torktumlare.

  GÄST-WC
  Vitkaklade väggar och svart klinker på golv. Utrustad med WC och handfat.

  FÖRRÅD
  Till lägenheten hör ett källarförråd.

  TILLTRÄDE
  Enligt överenskommelse.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  2013-2015

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2023-04-11)
  Prestanda
  57 kWh/m2/år
  Energiklass
  B
 • Namn
  Brf Västermalms Atrium
  Adress
  Lustgårdsgatan 14
  Byggnadsår
  2013-2015
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769625-6085
  Föreningens ekonomi
  FÖRKLARING AVGIFTER: Avgift 1 och 2 I samband med försäljningsstarten av bostadsrätter i föreningen, erbjöd Skanska AB de köpare som köpte bostadsrätt innan den ekonomiska planen fastställdes, att välja mellan 3 nivåer på upplåtelseavgiften som tillägg till insatsen. För de lägenheter som inte såldes innan den ekonomiska planen fastställdes låstes upplåtelseavgiften till det så kallade ”mellanalternativet”. Hanteringen av detta gjordes genom att lägga till ett andelstal 2, som baseras på skillnaden mellan maximalt möjlig upplåtelseavgift och slutligen betald upplåtelseavgift. Summan av dessa blev 45 000 000 kr som kan sägas utgöra ett lån från föreningen till enskild bostadsrättsägare och därmed utgör underlaget för andelstal 2. Avgiften för andelstal 2 utgörs av räntekostnaden för denna lånesumma. För 2:or var den maximala upplåtelseavgiften 400 000 kr, för 3:or och 4:or under 90 kvm 600 000 kr, och för övriga lägenheter 800 000 kr. Föreningen beslutade under 2017 att övriga medlemmar ska beredas möjlighet att i efterhand frivilligt betala in den i den ekonomiska planen angivna återstående upplåtelseavgiften beräknad som andelstal 2 multiplicerat med 45 000 000 kr. Andelstal 1 = avgift för bostaden Andelstal 2 = avgift bostad kapital + amortering
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  165 st
  Antal lokaler
  3 st
  TV/bredband
  Ownit är leverantör av bredband/TV/telefoni, och kostnaden för basutbud med 250 mb hastighet och bas TV-utbud kostar 220 kr/månad och debiteras via månadsavin. Avgiften är obligatorisk.
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  JA, minsta ägarandel 10%
  Äger föreningen marken?
  JA
  Renoveringar 2023 Stamspolning.
  2022 OVK.

  Styrelsen följer löpande en underhållsplan 50 år framåt i syfte att erhålla en lång framförhållning för nödvändigt och önskvärt underhåll.
  Parkering Föreningen har 77 garageplatser, varav 37 med laddstolpe. Kostnaden för dessa är per idag:

  Vanlig parkering 1 975 kr/månad.
  Parkering med laddbox 2 075 kr/månad plus en kostnad per kwh.
  Handikapparkering (större plats) 2 175 kr/månad.
  Gemensamma utrymmen Föreningen har en trevlig innergård med lekplats samt två källsorteringsrum, det finns cykelförråd och barnvagnsförråd i husen i markplan samt ett cykelförråd i garaget.

  Till lägenheterna hör ett källarförråd. Dessutom finns hyra extra förrådsutrymme för en kostnad om:
  12-månadershyra 660 kr/månad
  6-månadershyra 990 kr/månad
  Löpande uthyrning 1 320 kr/månad
  Del i gemensamt förråd 1 320 kr/månad max 3 månader.
  Övrigt
  Om föreningen Brf Västermalms Atrium är en äkta bostadsrättsförening som omfattas av två flerbostadshus om sammanlagt 165 bostadsrättslägenheter och 3 hyreslokaler, 79 bilplatser samt 5 MC-platser i garage . Föreningen registrerades 2012 och äger marken. Fastigheten byggdes av Skanska. Fastigheten färdigställdes 2015.

  Föreningen har en god ekonomi. Det finns inga beslutade avgiftsändringar i dagsläget.

  Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10%
  Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

  Föreningen har en informativ hemsida: http://brfvastermalmsatrium.se
 • Pris
  7 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 846 kr/mån. I angiven avgift ingår värme och vatten.
  Andel av årsavgift
  0.007646%
  Indirekt nettoskuldsättning
  905 585 kr.
  Pantsatt
  Ja
 • Här bor du med ett fantastiskt läge med direkt närhet till såväl Norr Mälarstrand som till Rålambshovsparken, Kronobergsparken och stadens puls. Området sjuder av liv och erbjuder ett brett utbud av caféer, restauranger och butiker. Underbara promenad- och joggingstråk finns runt hörnet och sträcker sig Kungsholmen runt. Badmöjligheter sommartid ges vid närliggande vattendrag och Västermalmsgallerian med dess breda utbud av butiker ligger en kort promenad bort. Mycket goda kommunikationer i direkt närhet med blå och grön tunnelbanelinje vid Fridhemsplan. Innerstadsbussarna 3, 62, 52 och 40 samt flertalet övriga busslinjer såsom 1:an, 3:an och 4:an finns i närheten. En kort promenad ned till City finns Centralstationen med såväl pendeltåg som Arlanda Express.

Planritning

Evelina Lundberg
Din mäklare Evelina Lundberg 073-405 03 01 evelina@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument