Smakfullt renoverad 4:a med fungerande eldstad, två badrum och två balkonger

Alla bilder
Alexander König
Din mäklare Alexander König 072-310 70 60 alexander@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Sankt Eriksgatan 1, vån 5 Kungsholmen 4 rok 105 kvm 13 000 000 kr /Bud
OPTIMALT PLANERAD 4:A - TVÅ BALKONGER - SJÖUTSIKT - TVÅ BADRUM - FUNGERANDE ELDSTAD

På våning 5 med hiss finner vi denna smakfullt renoverade 4:a på attraktiv adress intill Norr Mälarstrand. Våningen är en sann familjedröm om totalt 105 kvm med två stycken balkonger med fritt läge. Den ena kungsbalkongen erbjuder ett trevligt solläge i sydväst mot innergård och har sol mellan 13-22 under sommaren. Den andra balkongen nås från vardagsrum och kök och erbjuder sol mellan 8-13 och har även sjöutsikt över Riddarfjärden. I kök och vardagsrum finns det gott om plats för att samla vänner och familj då du har härliga sällskapsytor. I våningen finns även många tidstypiska detaljer som generös takhöjd, oljad fiskbensparkett, vackra platsbyggda elementskydd, stora fönsterpartier och en vacker fungerande eldstad. Detta är ett boende för dig som söker kvalitet då boendet blandar vackra 20-tals detaljer med moderna inslag.

Mycket väldisponerad planlösning med tre stycken sovrum i bra storlek som vetter mot föreningens lugna innergård. Varav ett rymligt master bedroom och två utmärkta barn-/tonårsrum. Du har även två helkaklade badrum i fräscht skick med toalett i vardera utrymme samt badkar och tvättpelare i det ena badrummet samt dusch i det andra. Här bor du på attraktivt läge intill Norr Mälarstrands glittrande vatten och natur, motionsspår och badmöjligheter. Mycket goda kommunikationer med bussar, tunnelbana och flygbussar.

Stabil och välskött förening som äger marken i vacker tegelfastighet från 1924. Föreningen har även intäkter från lokaler samt har många stora investeringar utförda samt även ett garage i fastigheten som inbringar intäkt. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Alexander König för mer information.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Sankt Eriksgatan 1, vån 5
  Område
  Kungsholmen, Stockholm
  Postadress
  11239 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Gjutformen 2
  Lgh.nr
  0146 / 1501
  Boarea
  105 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  4 rum och kök
  Månadsavgift
  5 275 kr/mån Inkl. Värme, Vatten, Kabel TV, Bredband
  Pris
  13 000 000 kr /Bud
  Våningsplan
  Våning 5 av 6. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • Hall:

  Välkomnande entréhall med en vacker fungerande eldstad, oljad fiskbensparkett på golvet, infällda spotlights i taket, platsbyggda garderober som erbjuder gott om förvaring, och väggar målade i en sober greige kulör.

  Kök/ Vardagsrum:

  Rymligt kök och vardagsrum i en social öppen planlösning. Här finns gott om plats för ett rejält matbord med plats för 8–10 personer, samt en större soffgrupp. Från vardagsrummet nås en av bostadens två balkonger, som erbjuder sjöutsikt och har sol från morgon fram till lunch (soltider mellan cirka 8–13). Här finns många vackra attribut, som en oljad fiskbensparkett, luftig takhöjd, och platsbyggda bokhyllor med praktiska förvaringsskåp undertill. Köket har vita köksluckor, oljade bänkskivor i trä, samt klassisk Carraramarmor som stänkskydd. Köket är fullt utrustat med diskmaskin, mikro, induktionshäll, fläkt, ugn, kyl och frys, och har gott om förvaring i skafferiet samt över- och underskåp. Väggarna är målade i en sober beige kulör, och här finns även vackra platsbyggda elementskydd.

  Balkong 1 (från vardagsrum & kök):

  Från köket och vardagsrummet nås en av bostadens två balkonger. På denna balkong kan du njuta av solen från morgon till lunch (soltider 8–13), samtidigt som du har en vacker sjöutsikt över Riddarfjärdens glittrande vatten.

  Badrum 1:

  Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna, mörk klinkers med golvvärme på golvet, samt infällda spotlights i taket. Badrummet är utrustat med WC, badkar med duschvägg, spegelskåp med gott om förvaring, badrumskommod med handfat, samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

  Badrum 2:

  Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna, klinkers på golvet med golvvärme och infällda spotlights i taket. Badrummet är utrustat med en duschhörna med duschväggar i glas, handfat, samt WC.

  Sovrum 1:

  Det första sovrummet finner du direkt till vänster från entréhallen. I detta sovrum finns platsbyggda garderober som erbjuder gott om förvaring samt platsbyggd bokhylla. Här finns även plats för en dubbelsäng och kontorsyta. Från sovrummet nås den stora balkongen i soligt västerläge, som erbjuder många soltimmar och har även en vacker utsikt över takåsarna. Sovrummet vetter mot innergården och har väggar målade i en rogivande kulör, samt ett parkettgolv.

  Balkong 2 (från sovrum 1):

  Rymlig balkong med gott om plats för grill, loungegrupp och mindre matbord. Balkongen ligger i ett västerläge och erbjuder sol från dag till kväll (sol från 13–22), samtidigt som du har en rogivande vy över Kungsholmens takåsar.

  Sovrum 2:

  Mysigt sovrum som vetter mot föreningens lugna innergård. Sovrummet har väggar målade i en sober grön kulör, parkettgolv, samt luftig takhöjd.

  Sovrum 3:

  Bostadens Master bedroom ligger även det mot innergården och har ett parkettgolv, väggar målade i en sober kulör, samt gott om plats för en dubbelsäng med nattduksbord och ytterligare förvaringsmöjligheter. Från detta sovrum har det tidigare funnits ett bygglov för en balkong.

  Förråd:

  Till lägenheten hör ett källarförråd. Du har även ett ytterligare litet förråd på samma våningsplan som delas med en granne (se planskiss).
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1924
  Fönster
  3-glas & 2-glas
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Underhålls och renoveringsplaner:
  Sedan föreningen förvärvade fastigheten har ett antal större renoveringar och underhållsåtgärder genomförts och vilka har dokumenteras. Stambyte genomfördes 2009 på Sankt Eriksgatan 1. Stamspolning i entrén på Norr Mälarstrand 82 skedde 2017.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-02-07)
  Primärenergital
  97 kWh/m2 och år
 • Namn
  Brf Gjutformen 2
  Adress
  Sankt eriksgatan 1
  Byggnadsår
  1924
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Fast.beteckning
  Gjutformen 2
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  716420-2926
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  39 st
  Antal lokaler
  4 st
  TV/bredband
  Gruppavtal via Tele2
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Äger föreningen marken?
  Ja
  Renoveringar Underhålls och renoveringsplaner:
  Sedan föreningen förvärvade fastigheten har ett antal större renoveringar och underhållsåtgärder genomförts och vilka har dokumenteras. Stambyte genomfördes 2009 på Sankt Eriksgatan 1. Stamspolning i entrén på Norr Mälarstrand 82 skedde 2017.
  Parkering Det finns ett garage i husets källarplan med ingång via Sankt Eriksgatan 1. När platser blir lediga skickas information om detta ut till samtliga boende via mail. Om du är intresserad av en garageplats skickar du då en anmälan till styrelsen och ledig plats fördelas enligt kö efter inflyttningsdatum i huset.
  Gemensamma utrymmen Tvättstugan ligger i källaren, Sopsortering finns på innergården. Det finns ett gemensamt utrymme i boden på gården avsett för barnvagnar. Det finns ett cykelgarage i källaren och cykelställ på gården.
  Om föreningen Bostadsrättsföreningen Gjutformen 2 bildades den 6 april 2006 då den förvärvades från Stena Fastigheter. Huset byggdes 1924 och innehåller idag 39 st bostadslägenheter fördelade på två huvudtrapphus (Norr Mälarstrand 82 och S:t Eriksgatan 1), samt fyra lokaler och ett garage. Samtliga bostadslägenheter innehas med bostadsrätt. Bostadsrättsföreningen Gjutformen 2 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningens belåningsgrad per kvm är 6218 kr/kvm enligt årsredovisning 2022.
 • Pris
  13 000 000 kr /Bud
  Månadsavgift
  5 275 kr/mån. Inkl. Värme, Vatten, Kabel TV, Bredband
  Andel i föreningen
  2.93465%
  Andel av årsavgift
  2.88896%
  Indirekt nettoskuldsättning
  573 346 kr.
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  2 400 kr
  Försäkring
  4 796 kr
  Antal personer i hushållet
  3 st
  Summa
  7 196 kr
 • Här bor du med ett fantastiskt läge med direkt närhet till såväl Norr Mälarstrand som till Rålambshovsparken, Kronobergsparken och stadens puls. Området sjuder av liv och erbjuder ett brett utbud av caféer, restauranger och butiker. Underbara promenad- och joggingstråk finns runt hörnet och sträcker sig Kungsholmen runt. Badmöjligheter sommartid ges vid närliggande vattendrag och Västermalmsgallerian med dess breda utbud av butiker ligger en kort promenad bort. Mycket goda kommunikationer i direkt närhet med blå och grön tunnelbanelinje vid Fridhemsplan. Innerstadsbussarna 3, 62, 52 och 40 samt flertalet övriga busslinjer såsom 1:an, 3:an och 4:an finns i närheten. En kort promenad ned till City finns Centralstationen med såväl pendeltåg som Arlanda Express.

Planritning

Alexander König
Din mäklare Alexander König 072-310 70 60 alexander@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument