TOTALRENOVERAD - GENOMGÅENDE PLANLÖSNING- HÖGT LÄGE - SKULDFRI BRF

Alla bilder
Carina Käll Knaust
Din mäklare Carina Käll Knaust 070-899 79 08 Carina@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Stickelbärsvägen 9, 2tr Östermalm- Ruddammen 2 rok 47 kvm Pris på förfrågan
Drömmig 2:a med ett suveränt läge i gränslandet mellan Vasastan, Östermalm och Norra Djurgården. Lägenheten är genomgående stilfullt renoverad 2021 med fina trägolv, sober färgsättning samt nyrenoverat kök och badrum. Varje kvadratmeter är perfekt nyttjad och är jämförbar med tvåor om såväl 50 som 55kvm.

Fin planering på rummen och lättmöblerade ytor med ett härligt ljusinsläpp tack vare det höga läget och fönster i två väderstreck. Här erbjuds genomgående planlösning med stort och luftigt sällskapsrum, påkostat kök med full maskinell utrustning samt en matplats för 4-6 personer, rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord, badrum i toppklass med fönster och tvättmaskin. Här finns även en praktisk hall och ypperlig förvaring såväl i lägenheten som tillhörande förråd i entréplan.

Bostaden är högt belägen på en lugn återvändsgata vilket ger känslan av ett småstadslugn, samtidigt som det är svårt att hitta ett mer centralt boende med kort promenadavstånd till knutpunkten Tekniska högskolan med fantastisk förbindelse via både t-bana och bussar.

Detta är en av Stockholms gamla barnrikehus från 1930-talet. Bostaden är renoverad av Stockholmshem 1987, innan den ombildades till bostadsrättsförening 2012, och har bevarats så sedan dess.

Skuldfri och mycket välskött förening med fyra kvarvarande hyresrätter som dold tillgång samt tre lokaler. Föreningen äger dessutom marken. Det finns en härlig och grönskade trädgård med trevlig grillplats och utemöbler sommartid.

Välkomna på visning!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Stickelbärsvägen 9, 2tr
  Område
  Östermalm- Ruddammen, Stockholm
  Postadress
  11423 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Körsbärshagen
  Lgh.nr
  70 / 1202
  Boarea
  47 m²
  Areakälla
  Ekonomisk förvaltare
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  2 707 kr/mån Inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband om 185 kr tillkommer. El debiteras efter faktisk förbrukning.
  Våningsplan
  Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
 • Lägenheten disponeras enligt följande;

  HALL
  Inbjudande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor samt ingång till en praktisk garderob. Snyggt stengolv som sedan övergår till ljust furugolv som lades in 2021 vilket är genomgående för lägenheten och ger ett enhetligt intryck. Säkerhetsdörr.

  SÄLLSKAPSRUM
  Underbart rum med ett stort fönsterparti som låter sällskapsytorna bada i ljus tack vare det höga läget. Här finns det gott om utrymme för större soffgrupp, tv-möbel, sideboard och ett matsalsbord för många middagsgäster.

  KÖK
  Otroligt smakfullt och totalrenoverat kök 2021 med mycket hög standard och full maskinell utrustning såsom induktionshäll med varmluftsugn från SMEG, integrerad diskmaskin, kyl/frys samt snygg rostfri fläktkåpa. Platsbyggd arbetsbänk av ek bryter av fint mot de sobra och släta skåpsluckorna. Mycket god förvaring i flertalet skåp och lådor. Invid ett av kökets två fönster finns det plats för större matbord som rymmer flertalet middagsgäster.
  Ett kök som verkligen bjuder in till matlagning och umgänge.

  SOVRUM 1
  Rofyllt och lugnt sovrum med stort fönsterparti. Här finns plats för stor dubbelsäng, sängbord och annat valfritt möblemang. Längs rummets ena vägg finns en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar och fast inredning i form av stänger, hyllor och lådor.

  BADRUM
  Nyrenoverat badrum 2021 i toppklass med ett fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Klassiskt vitt kakel på väggarna och snyggt ljusgrått klinkergolv med värmeslingor. Avskild och rymlig duschplats med vikdörr av glas, handfat med tillhörande kommod, wc, handdukstork samt snyggt spegelskåp. Här finns även en tvättmaskin med avställningsyta. Inbyggda spotlights i tak.

  ÖVRIGT
  Till lägenheten hör ett förråd som ligger på entréplan.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1936
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-11-19)
  Primärenergital
  199 kWh/m2 och år
  Energiklass
  F
 • Namn
  Brf Körsbärshagen
  Adress
  Stickelbärsvägen 2A
  Byggnadsår
  1936
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769607-9255
  Föreningens ekonomi
  Föreningen betalade av sitt sista lån under 2022 och är idag obelånade. De har inga planer på att uppta lån utan har budgeterat för det underhåll som behövs med de avgifter som är idag och befintligt kapital. (Avstämt med styrelsen 2023-12-06)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  74 st varav 4 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  3 st
  TV/bredband
  Föreningen har ett kollektivt gruppavtal med Tele2 (ComHem). En avgift för basutbudet TV-och bredband om 185 kr per månad debiteras medlemmar och lokalhyresgäster.
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Andelsförvärv tillåts mellan familjemedlemmar (makar, sambos, förälder, syskon eller barn) och att den boende äger minst 10%. Vidare gäller att maximalt antal ägare begränsas till två (2) personer.
  Äger föreningen marken?
  Ja
  Renoveringar Genomfört underhåll:
  2023 Renovering entrétak och plåttak lokal.
  2022 Renovering entrétak.
  2022 Utbyte av maskiner i tvättstugor.
  2021 Terrassbygge på innergård.
  2021 Installationer för matavfallssortering.
  2021 Utbyggnad av staket med låssystem kring Klarbäret 6.
  2020 Renovering av yttertak.
  2019–2020 Renovering av trapphus.
  2019 LED-belysning i gemensamma utrymmen.
  2019 Staketutbyggnad.
  2019 Elektroniska lås till grindar och källardörrar.
  2017–2018 Ombyggnad av 218 kvm lokalyta till sex lägenheter.
  2015 Fibernät till samtliga lägenheter.
  2014 Byte av portlåssystem.
  2013 Renovering och utvändig målning av fönster.
  Alla VA-stammar bytta vid senaste stora renoveringen 1987. Alla El-stigare även bytta 1987.

  Planerat underhåll:
  2024–2025 Målning fönster. (Avstämt med styrelsen 2023-12-06)

  Enligt senaste inspektion har fasaden inget åtgärdsbehov de närmaste 10 åren. Föreningen punktlagar fastigheternas fasader och kontroll utförts varje år.
  Parkering Boendeparkering på gata, abonnemang och mer info via hemsidan https://parkering.stockholm/boendeparkering
  Gemensamma utrymmen I föreningen finns 3 stycken tvättstugor. En i varje fastighet. Tidsbokning via nyckeltavla och även digitalt. Cykelrum och barnvagnsrum finns flera stycken i de olika fastigheterna. Källarförråd finns till samtliga lägenheter.

  Föreningen disponerar även ett antal förrådslokaler i fastigheterna för uthyrning. Kösystem tillämpas. Kontakta styrelsen vid intresse av att hyra förråd.
  Om föreningen Brf Körsbärshagen är en äkta bostadsrättsförening som äger tre fastigheter (Körsbäret 3, 4 och Klarbäret 6) Inkl. marken. Samtliga uppförda 1936 med adresserna Körsbärshagen 16-22, Stickelbärsvägen 2-10 och Stickelbärsvägen 5-9 i Stockholm.

  Besök gärna föreningen hemsida: https://brfkorsbarshagen.wordpress.com/
 • Månadsavgift
  2 707 kr/mån. Inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband om 185 kr tillkommer. El debiteras efter faktisk förbrukning.
  Andel i föreningen
  1.532805%
  Indirekt nettoskuldsättning
  Föreningen tillhandahåller inte andel av årsavgift som krävs för uträkning av nettoskuldsättningen.
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  3 000 kr
  Försäkring
  1 800 kr
  Summa
  4 800 kr
 • Här bor du i en liten oas av grönska, endast ett stenkast från allt du kan önska dig. Här erbjuds det bästa av två världar, närhet till både naturen och stadens puls. Kvarteret är beläget på Norra Östermalm och ligger i gränslandet till Vasastan/Norra Djurgården. Ruddammen har varsamt vuxit till att bli en mycket omskriven och omtyckt del av Östermalm. Kvarteret färdigställdes i början på 1990-talet men har kvar delar av den gamla tidens charm, tidigare låg här en större reningsstation med anor från 1903. Delar av reningsstationen finns här bevarade i form av vackra och gedigna tegelbyggnader, parker och murar. Kvarlevorna anses vara av stort kulturhistoriskt värde. Området är en spännande blandning mellan gammalt och nytt samt ger en mycket dynamisk boendemiljö. Här finner ni även stora öppna gräsytor och ett flertal lekplatser - en fröjd för barnfamiljen. Det är dessutom gångavstånd till framför allt Östermalm och Stureplan, men också Vasastan samt områdena Hagaparken och Brunnsviken. Lägenheten har ett perfekt läge invid KTH.

  Här är det mycket nära till bra kommunikationer främst via buss men även t-bana Tekniska Högskolan. Runt knuten går busslinjerna 43 (Ruddammen - Jarlaplan - Hamngatan - Södra Station - Tanto) och 44 (Ruddammen - Östra station - Humlegården - Karlaplan - Djurgården). Till t-bana är det endast ca 4 min promenad. Tekniska Högskolan/Östra Station är även en stor knutpunkt med t-bana, allehanda busslinjer samt Roslagsbanan. Därtill är det nära till motorvägen E4:an (söder och norr).

Planritning

(5)
Carina Käll Knaust
Din mäklare Carina Käll Knaust 070-899 79 08 Carina@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument