Väldisponerad 30-talsdröm på underbara Mariaberget!

Alla bilder
Isabella Bolin
Din mäklare Isabella Bolin 073-410 70 08 isabella@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Tavastgatan 28 Södermalm 1 rok 28 kvm Pris på förfrågan
Välkommen att flytta in till denna ljuvliga 1:a med välbevarad funkischarm. Bostaden präglas av tidstypiska detaljer såsom vackra furutiljor, speglade dörrar och stora fönster med spanjoletter som ger ett generöst ljusinsläpp. Social planlösning med lättmöblerade ytor som bjuder in till umgänge. Genomgående fint skick med härligt färgsatta väggar, vackra vitlaserade furutiljor samt ett praktiskt arbetskök. Belägen på en av Söders mysigaste gator på idylliska Mariaberget som karaktäriseras av den vackra arkitekturen kullerstensgator och lugnet. Direkt närhet till grönområden, kvarterskrogar, kommunikationer och all tänkbar service. Inflyttningsklart skick, välskött förening och toppläge!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Tavastgatan 28
  Område
  Södermalm, Stockholm
  Postadress
  11824 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Katthuvudet 9
  Lgh.nr
  00002 / 1105
  Boarea
  28 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  1 rum och kök
  Månadsavgift
  1 658 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.
  Våningsplan
  Våning 1. Hiss finns.
 • Varmt välkomna till en trivsam och charmig lägenhet, belägen på mysiga Tavastgatan på populära och pittoreska Mariaberget. Lägenheten är väldisponerad med en härlig känsla av rymd, där originaldetaljer och gammal charm sätter sin prägel. Funktionell hall med gott om plats för avhängning i garderober, och ingång till ett renoverat badrum i högsta klass. Ett generöst tilltaget allrum som rymmer såväl soffgrupp, matgrupp och sovplats. Praktisk kokvrå i gammal charm med arbetsbänk i carraramarmor ligger perfekt placerad i lägenheten, lite undangömd men i delvis öppen planlösning mot matplatsen som ger utrymme för sociala tillställningar. Stora fönster skänker ett underbart ljus till hela lägenheten. Detta är ett hem som garanterat kommer att älskas av den stilmedvetna som trivs i vackra miljöer.

  Lägenheten disponeras enligt följande:

  HALL
  Välkomnande hall med furutiljor och rosa målade väggar. Här finns mycket goda avhäningsmöjligheter och ytterligare förvaring i garderober. Säkerhetsdörr.

  BADRUM
  Stort och ljust helkaklat badrum i toppskick med golvvärme. Badrummet är utrustat med handdukstork, vägghängt skåp, kommod, wc samt dusch med glasväggar.

  KÖK
  Charmigt kök med mycket goda arbetsytor i carraramarmor för den matlagningsglade. Gott om förvaring i skåp med ljusa speglade luckor. Köket är maskinellt utrustat med kyl/frys från Liebherr, gasspis, ugn och kolfilterfläkt. Schackmönstrat golv och grönmålade väggar.

  ALLRUM
  Stort och lättmöblerat allrum med furutiljor, ljusa väggar och fint ljusinsläpp från ett stort fönster. Rummet rymmer såväl soffgrupp, mediamöbel, matgrupp för ca 2-4 personer, sängplats samt mindre möblemang. Sociala ytor bjuder in till trevliga middagar. I anslutning till allrummet finns ytterligare förvaringsmöjligheter i en klädkammare

  FÖRRÅD
  Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 3-4 kvm.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1936
 • Namn
  Brf Katthuvudet 9
  Byggnadsår
  1936
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769605-3771
  TV/bredband
  Bredband och kabel-tv (basutbud) levereras av Bahnhof och ingår i avgiften.
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Renoveringar 2002 Tvättstuga ombyggd
  2005 Spolningar av stammar och stickledningar
  2006 Byte av elstigare
  2006 Renovering och målning av fönster
  2006 Ommålning av fasad
  2008 Ny värmeväxlare i undercentral samt nya termostater på radiatorer
  2009 Ombyggnad av yttertak och isolering
  2009 Målning av yttertak
  2020 Indragning av fiber till samtliga lägenhet
  2021 Byte av 2st tvättmaskiner och 2 torktummlare
  2021 Byte till säkerhetsdörr
  2021 Renovering av trapphus
  2021 Relining
  Gemensamma utrymmen I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen på bottenplan. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare,1 torkskåp och 1 mangel. Föreningen har även ett cykelrum som kan nås från gatan samt barnvagnsrum och soprum på entréplan.
  Om föreningen Brf Katthuvudet 9 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 24 bostadsrättslägenheter samt 2 lokaler som årligen inbringar ca 530.000 kr.

  Föreningen bildades år 2000 och äger marken.

  Föreningen har god ekonomi med långfristiga skulder om cirka 6,5 Mkr vilket ger en skuldsättningsgrad om cirka 7000 kr/kvm. Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

  En överlåtelseavgift tas ut om 1 433 kr som betalas av köparen.
  Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573kr per pantsättning.

  Juridisk person accepteras ej som köpare.

  Lokalen hyrs ut till populära restaurang Tehran Grill. http://tehrangrill.se/timmermansgatan/
  Restaurangen är lugn och stänger som senast kl 22.30.
 • Månadsavgift
  1 658 kr/mån. inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.
  Andel i föreningen
  4.06199%
  Andel av årsavgift
  2.97887%
  Indirekt nettoskuldsättning
  173 283 kr.
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  2 640 kr
  Försäkring
  1 765 kr
  Övrigt
  3 480 kr
  Antal personer i hushållet
  2 st
  Summa
  7 885 kr
  Övrigt innefattar gas.
 • Mariaberget är ett av Stockholms vackraste områden. Namnet Mariaberget kommer från Maria Magdalena församling. Denna höjd på norra delen av Södermalm har varit bebodd ända sedan 1300-talet, kanske till och med redan när Stockholm grundlades på 1200-talet. Området gör verkligen skäl för benämningen kulturkvarter. Här har många kända svenska konstnärer och författare levt och verkat genom åren. Nämnas kan exempelvis skalden Carl Mikael Bellman, målaren Nils Kreuger och författaren Ivar Lo-Johansson.

  Här bor ni i omedelbar närhet till anrika kullerstensgator, grönskande parker samt Mariatorgets myllrande folkliv, butiker, många restauranger och biograf. För ro och natur så finner man Stockholms kanske allra finaste promenadstråk, Monteliusvägen, med hänförande utsikt över Mälaren, Stadshuset och Gamla stan utanför porten. Inte långt härifrån finns den myllrande Medborgarplatsen med restauranter, saluhall, butiker och biograf. En kort promenad österut nedför Hornsgatspuckeln med sina konsthantverkare och gallerier tar dig till Slussen och anslutande Skeppsbron med båtar till Djurgården, Gröna Lund och skärgården. Goda kommunikationer med Mariatorgets T-bana med röd linje och Slussens T-bana med både grön & röd linje, på kort promenadavstånd. Från Slussen och närområdet utgår dessutom en hel del bussar som tar dig i olika riktningar runt hela staden bl.a. linjebussarna 2, 3 och 4.

Planritning

Isabella Bolin
Din mäklare Isabella Bolin 073-410 70 08 isabella@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument