Unik etagebostad med stor uteplats!

Alla bilder
Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Tegelviksgatan 37 Södermalm - Sofia 3.5 rok 95 kvm Pris på förfrågan
Med makalös takhöjd, nära vattnet vid Hammarby kanal finner ni denna unika bostad med radhuskänsla i två plan och med stor, grönskande uteplats. Bostaden är smakfullt och lekfullt renoverad med påkostade materialval och resultatet är slående.
Planlösningen erbjuder mycket höga fönsterpartier som maximerar ljusflödet, generösa sociala ytor, samt uteplats på nedre plan och vidare två avskilda sovrum på övre plan. På entréplan avskilt, finns dessutom ett tredje rofyllt sovrum utan fönster.

Här bor man med trevligt läge nära vattnet med fina promenadstråk, platser för lek och förskolor. En kort promenad bort har du ljuvliga Vitabergsparken och populära Nytorget, Urban Deli och Södermalms stora utbud av uteliv. Goda kommunikationer med både närhet till tunnelbana och bussar, dessutom beräknas ny tunnelbanestation runt hörnet, vara klar 2030. Skötsam förening som äger marken och har garage i huset!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Tegelviksgatan 37
  Område
  Södermalm - Sofia, Stockholm
  Förening
  Brf Sofia Strand
  Boarea
  95 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  3.5 rum och kök
  Månadsavgift
  5 203 kr/mån inkl värme, VA
 • Ett stilrent, modernt och genomgående mycket ljust boende tack vare stora fönsterpartier som genererar generöst med ljusinsläpp i hela lägenheten. Väl genomtänkt i såväl vackra detaljer och fina ytskikt som i flexibel boyta och goda förvaringsmöjligheter. Toppmodernt och fullt utrustat kök med matplats, helkaklat och fräscht badrum samt två sovrum som med fördel även kan användas som arbetsrum eller barnrum. En trevlig grönskande innergård med utemöbler och sandlåda tillhör föreningen.

  Lägenheten disponeras enligt följande;

  Hall: Ljus och trevlig hall med plats för avhängning. Ljusa väggar, vitt tak och vackert stengolv vid entrén. Säkerhetsdörr. Stor klädkammare med flera hyllplan.

  Vardagsrum: Trevligt vardagsrum med vackra trägolv och stora fönster med fint ljusinsläpp. Ljusa väggar och vacker fondvägg. Fint fönster mot köksdelen.

  Kök: Fräscht kök med ljusa skåpsluckor i trä och vitt kakel ovan arbetsbänk. Kyl/frys (Electrolux), spis med två ugnar (Electrolux) och diskmaskin (Bosch Silence, 2010). Ljusa väggar, vitt tak och fina trägolv. Vackert runt fönster i väggen mellan kök och vardagsrum. Plats för matbord.

  Sovrum: Stilrent och mysigt sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaring. Vacker fondvägg, fina trägolv och stort fönster med fint ljusinsläpp.

  Sovrum: Rum som kan användas som såväl arbetsrum som barnrum eller sovrum. Ljusa väggar, vitt tak och fina trägolv.

  Badrum: Helkaklat och fräscht badrum med dusch, handfat, badrumsskåp med spegel, WC och handdukstork. Grå klinker på golv och vackert grått kakel på vägg. Förberett för tvättmaskin om så önskas.

  Lägenheten är enligt föreningens lägenhetsförteckning 2 rum och kök, men disponeras idag som 3 rum och kök.
 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2000
  Uteplats
  Ja
  2010 spolades samtliga stammar i fastigheten.
  Övriga utrymmen
  Södermalm var en av de malmar i Stockholm som bebyggdes tidigast. Det ursprungliga namnet var Åsön och syftade på Stockholmsåsen som sträcker sig tvärs över hela Södermalm. Tidigare beboddes Södermalm främst av den så kallade "arbetarklassen" men har idag ändrat skepnad och sjuder av såväl ett rikt kulturliv som trendiga boutiquer och nattliv. Just området kring Hammarby sjö har en lång och intressant historia bakom sig. Redan på 1500-talet lät Gustav Wasa uppföra ett hospital vid Danviken. För att ge institutionen inkomster anlades också en kvarn och en smedja. Under Sveriges stormaktstid på 1600-talet behövdes fabriker för bland annat uniformstillverkning och ett flertal textilfabriker byggdes runt just Hammarby sjö. Under 1700-talet hade till exempel textilfabriken Barnängen vuxit sig till en av landets största och samtidigt började enklare bostäder, krogar och väderkvarnar att byggas runt fabrikerna. I takt med att befolkningen ökade, ökade också områdets betydelse för Stockholm. Under sommarmånaderna blev området kring Hammarby sjö en populär bad- och båtutflyktsort och under vintermånaderna användes dess stränder för skid- och skridskoåkning. Idag är Södermalm är stadsdelen som erbjuder storstadspuls med småstadscharm! Med en stadsmiljö som växlar mellan kullerstensbelagda gränder och gröna oaser varvat med modern arkitektur och ett rikt kulturellt utbud är det inte speciellt svårt att hitta sitt alldeles egna smultronställe. Intilliggande strandpromenaden längs Hammarby sjö ger en marin känsla till området och erbjuder dessutom båttrafik över till Hammarby sjöstad och vidare in till Nybrokajen. Närliggande grönområden runt Tegelviksgatan såsom Vitabergsparken, Blecktornsparken och natursköna Årstaviken med dess vackra natur och härliga promenad- och joggingstråk gör samtidigt denna plats till ett utmärkt alternativ för dig som vill bo mitt i storstadspulsen men ändå nära till natur- och friluftsliv. Blå buss 2 och lokala bussar 55 och 66 passerar området och tar dig snabbt vidare till Södermalms knutpunkter Skanstull, Södra Station samt Slussen. Vid kajen går färjan över till Hammarby Sjöstad och under sommartid även in till Nybrokajen via Djurgården/Gröna Lund.

  Energideklaration

 • Namn
  Brf Sofia Strand
  Adress
  Tegelviksgatan 39
  Byggnadsår
  2000
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Fast.beteckning
  Nektarinen 5
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  716416-3417
  Föreningens ekonomi
  Styrelsen meddelar att de med största sannolikhet kommer att höja månadsavgifterna, det beslutas i närtid och förväntas bli en höjning om 5-10 %. Räntorna på samtliga lån har löpt ut och löper på rörlig ränta sedan någon månad, detta innan styrelsen tar ett beslut på hur de ska ta sig an framtiden och hur de ska dela upp lånen med rörlig och fast ränta. (Information från styrelsen 2023-10-10)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  38 st
  Antal lokaler
  2 st
  TV/bredband
  Föreningen har ett gemensamt avtal med Tele2 för bredband, tv och telefoni. Basutbud för tv, baspaket utan abonnemangsavgift för telefoni samt bredband 100/10 Mbit/s ingår i avgiften.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av säljare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Äger föreningen marken?
  Ja, föreningen äger marken genom samfällighetsföreningen Nektarinen som förvaltar över gemensamma markytor.
  Renoveringar Utfört underhåll:
  2021 - Besiktning av samtliga lägenheter efter avslutad sprängning i kvarteret Persikan
  2020 - Utbyte hissdörrar i 37 och 39
  2019 - OVK (godkänd)
  2019 - LED-belysning har installerats i gemensamma utrymmen och trapphus
  2016 - Ny utrustning tvättstuga
  2010 - Spolning stammar

  Kommande underhåll:
  Inga planerade renoveringar förutom det vanliga underhållet. Hissarna har moderniserats i år och värmepumpen blir utbytt nu denna veckan. (Information från styrelsen 2023-10-10)
  Parkering Kvarteret Nektarinen har en samfällighetsförening som förvaltar över ett garage med 82 platser, 14 av dessa garageplatser förvaltas av föreningen Brf Sofia Strand. Kostnad för platserna är 1 000 kr/mån.
  Gemensamma utrymmen Kvarteret Nektarinen har en gemensam grönskande innergård med sittmöbler, planteringar och lekplats. Innergården förvaltas av Nektaringruppens Samfällighetsförening.

  Den gemensamma tvättstugan är belägen i källaren på Tegelviksg 39 och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

  Föreningen har även en övernattningslägenhet med plats för 3 personer som kan hyras.

  På källarplanet i nummer 39 finns även ett hobbyrum.

  Det finns två cykelrum i fastigheten och ett barnvagnsrum.
  Om föreningen Brf Sofia Strand är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 38 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Nektarinen som förvaltar gemensamma markytor och garageanläggningen. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2023-03-23).

  Ekonomisk förvaltare är Fastum AB.
  Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.sofiastrand.se/
 • Månadsavgift
  5 203 kr/mån. inkl värme, VA
  Andel i föreningen
  2.5955%
  Andel av årsavgift
  2.5965%
  Pantsatt
  Nej
 • Allmänt Södermalm var en av de malmar i Stockholm som bebyggdes tidigast. Det ursprungliga namnet var Åsön och syftade på Stockholmsåsen som sträcker sig tvärs över hela Södermalm. Tidigare beboddes Södermalm främst av den så kallade "arbetarklassen" men har idag ändrat skepnad och sjuder av såväl ett rikt kulturliv som trendiga boutiquer och nattliv. Just området kring Hammarby sjö har en lång och intressant historia bakom sig. Redan på 1500-talet lät Gustav Wasa uppföra ett hospital vid Danviken. För att ge institutionen inkomster anlades också en kvarn och en smedja. Under Sveriges stormaktstid på 1600-talet behövdes fabriker för bland annat uniformstillverkning och ett flertal textilfabriker byggdes runt just Hammarby sjö. Under 1700-talet hade till exempel textilfabriken Barnängen vuxit sig till en av landets största och samtidigt började enklare bostäder, krogar och väderkvarnar att byggas runt fabrikerna. I takt med att befolkningen ökade, ökade också områdets betydelse för Stockholm. Under sommarmånaderna blev området kring Hammarby sjö en populär bad- och båtutflyktsort och under vintermånaderna användes dess stränder för skid- och skridskoåkning.

  Idag är Södermalm är stadsdelen som erbjuder storstadspuls med småstadscharm! Med en stadsmiljö som växlar mellan kullerstensbelagda gränder och gröna oaser varvat med modern arkitektur och ett rikt kulturellt utbud är det inte speciellt svårt att hitta sitt alldeles egna smultronställe. Intilliggande strandpromenaden längs Hammarby sjö ger en marin känsla till området och erbjuder dessutom båttrafik över till Hammarby sjöstad och vidare in till Nybrokajen. Närliggande grönområden runt Tegelviksgatan såsom Vitabergsparken, Blecktornsparken och natursköna Årstaviken med dess vackra natur och härliga promenad- och joggingstråk gör samtidigt denna plats till ett utmärkt alternativ för dig som vill bo mitt i storstadspulsen men ändå nära till natur- och friluftsliv.
  Kommunikation Blå buss 2 och lokala bussar 55 och 66 passerar området och tar dig snabbt vidare till Södermalms knutpunkter Skanstull, Södra Station samt Slussen. Vid kajen går färjan över till Hammarby Sjöstad och under sommartid även in till Nybrokajen via Djurgården/Gröna Lund.

Planritning

(4)
Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument