Sekelskiftesdröm med grönt parkläge - Solig balkong i sydväst - Trendiga kvarter

Alla bilder
Charlotta Larsson
Din mäklare Charlotta Larsson 070-883 84 01 charlotta@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Torsgatan 59 Vasastan 2 rok 56 kvm Pris på förfrågan
Insynsskyddat och lummigt parkläge med solig balkong! Här vaknar du till fågelkvitter och kan sommartid njuta av solen från eftermiddag till kväll och se hur vackert årstiderna växlar förbi. Ljuvligt vacker sekelskiftestvåa med ljus genomgående planlösning där sällskapsrummet har generöst fönsterparti och gott om plats för såväl stor soffgrupp som middagsbord. I övrigt finns här kök i sober ton med plats för matbord, rofyllt sovrum mot gård som rymmer dubbelsäng, badrum med tvättmaskin och innerhall med platsbyggd förvaring. Välbevarad charm med takhöjd om 3 meter, oljad fiskbensparkett, fönster med djupa speglade nischer samt spegeldörrar. Det fria skyddade läget och de många fönstren i två väderstreck ger fantastiskt ljusinsläpp. Klassisk sekelskiftesdröm i Brf med låga avgifter, välskött fastighet med hiss och alla stora renoveringar bakom sig samt intäkter från lokaler. Vasastans kanske mest attraktiva läge med hela innerstans breda utbud av restauranger och folkliv direkt utanför porten. Välkommen till magiska kvarter du aldrig kommer vilja lämna!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Torsgatan 59
  Område
  Vasastan, Stockholm
  Förening
  Brf Torsgatan 59
  Lgh.nr
  6510 / 1302
  Boarea
  56 m²
  Areakälla
  säljarens information
  Antal rum
  2 rum och kök
  Våningsplan
  Våning 3 av 5. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
  Månadsavgift
  2 823 kr/mån Värme, vatten, kabel-tv och bredband
 • Lyxigt luftiga ytor som är jämförbara med 2:or om 60-65 kvm med fönster i två väderstreck och klassiskt fin planlösning med våningskänsla. En ren sekelskiftesdröm på synnerligen poppis läge mellan Odenplan och Birkastan. Vackra välbevarade detaljer från byggåret såsom spegeldörrar, ljuslaserad fiskbensparkett, generös takhöjd om 3 meter, takrosetter och fönster med djupa speglade nischer. Umgängesytorna är sociala och luftiga vilket inbjuder till såväl mingel som stora middagar. Stilfullt kök i lugna toner och matplats åt 4 personer, rofyllt sovrum med utgång till balkongen, rymligt badrum med golvvärme och tvättpelare samt god platsbyggd förvaring. Full bekvämlighet med både tvätt- och diskmaskin i hemmet. Lägg därtill de spatiösa sällskapsytorna med plats för soffgrupp och större middagsmöbel så har ni en representativ och härlig tvåa som lämpar sig för såväl paret som singeln som uppskattar full bekvämlighet och generösa umgängesytor för att kunna samla vänner och familj. Bo bekvämt på lyxig yta med hela stadens utbud direkt utanför porten.

  HALL
  Trivsam hall med inbyggt kapprum som ger god förvaring och avhängning. Säkerhetsdörr.

  HEMMAKONTOR / INNERHALL
  Smakfullt platsbyggda snickerier i tidstypisk stil såsom bokhylla, garderob och hallskåp. Detta är den perfekta ytan för hemmakontoret i hjärtat av hemmet vilket ger fint ljusinsläpp från samtliga rum.

  SÄLLSKAPSRUM
  Drömmigt lättmöblerat sällskapsrum med generöst fönsterparti om 2 x 2 meter med djupa speglade nischer och oljad fiskbensparkett. Generösa umgängesytor som rymmer såväl stor soffgrupp som middagsbord vilket inbjuder till sociala middagar och mingel. Den härliga takhöjden i kombination med det stora fönstret och höga läget ger en fin atmosfär och rymd.

  KÖK
  Sobert inrett kök i milda toner och med plats för matbord åt 4 personer. Trivsamt och arbetsvänligt kök med full bekvämlighet och fint läge mot innergårdens grönska. Ljusa snickerier med rostfri arbetsbänk. Mycket god förvaring i flertalet skåp och fina arbetsytor. Full maskinell utrustning från Siemens med inbyggnadsugn, keramikhäll, fläkt, kyl/frys och integrerad diskmaskin.

  SOVRUM
  Rogivande sovrum mot innergård där du vaknar till fågelkvitter. Gott om plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. Mycket god förvaring i platsbyggd garderobsvägg upp till tak.

  BALKONG
  Solig möblerbar balkong med fin utsikt över vackra fasader och gröna trädgårdar. Här kan du sommartid njuta av solen från eftermiddag till kväll.

  BADRUM
  Kaklat badrum med mörkgrå klinker med behaglig golvvärme och vitt kakel på vägg. Tvättmaskin och torktumlare för full bekvämlighet. Generöst handfat från Duravit med stor spegel, takdusch, handdukstork och badrumsskåp. Infällda spotlights i taket.

  Lägenheten disponerar ett källarförråd i full-höjd, omgärdat av galler.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1913
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft, självdrag

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-05-15)
  Primärenergital
  137 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Namn
  Brf Torsgatan 59
  Adress
  Torsgatan 59
  Byggnadsår
  1913
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769620-9381
  Föreningens ekonomi
  Föreningen höjde avgiften med 20% årsskiftet 2023/2024 för at möta ökade kostnader. Höjningen är främst för att täcka ökade driftskostnader som värme, vatten men också ökade räntekostnader. Det är första gången föreningen höjer avgiften sen föreningen bildades. Hur det blir kommande år beror på läget framöver men målet är att klara driftkostnader, framtida underhåll enligt långsiktig underhållsplan samt hålla en kassa på 300 000 för oförutsedda avgifter. Föreningen har satsat på att amortera ned sina lån senaste åren. I nuläget har de inte planerat för några amorteringar i år utan fokuserar på att säkerställa att de kan behålla en kassa för att hantera ev plötsliga utgifter samt täcka löpnade budgeterade utgifter. Föreningen följer upp budgeten kvartalsvis i och med ökat ränteläge och ökad inflation. Föreningens lån ser i dagsläget ut enligt följande: 3 200 000 kr 4,45% bundet per 2023-09-01 90 dagar 4 500 000 kr 4,10% bundet per 2025-03-30 2 år 1 995 000 kr 4,80 bundet per 2023-10-16 90 dagar
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  21 st
  Antal lokaler
  3 st
  TV/bredband
  Kabel-TV och bredband levereras av Comhem. Föreningen har tecknat ett gruppavtal gällande bredband och 250 Mbit ingår i månadsavgiften. Även basutbudet för kabel-TV ingår.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Ja
  Tillåts delat ägande?
  Föreningen tillåter delat ägande, med en minsta ägarandel om 10 %.
  Äger föreningen marken?
  Ja, de äger marken.
  Renoveringar Utförda renoveringar:
  2009-2010 genomgick fastigheten en totalrenovering. Då byttes bland annat V/A Stammar i kök och badrum samt el-stigare. Alla lägenheter förseddes med nya el-stigare och ny el central samt automatsäkringar. Man renoverade även fasad, tak, hiss, fönster och trapphus. Säkerhetsdörrar installerades och ny fjärrvärmecentral, vindsplanet försågs med nya värmestammar och golvvärme. Även nytt värmestråk installerades med nya stamventiler i källaren.

  2016 Renovering av hisskorg
  2018 Stamspolning
  2019 Takrenovering
  2020 Målning av tak samt förbättringar av tak-säkerhet och plåtarbeten under

  Kommande renoveringar:
  Fastigheten är i mycket gott skick och föreningen har inget inplanerat större underhåll de närmsta åren.
  Parkering Boendeparkering på gatan kan ansökas via Stockholms stad, (https://parkering.stockholm/boendeparkering/)
  Gemensamma utrymmen Gemensamma utrymmen:
  Föreningen har en gemensam tvättstuga, utrustad med, två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt en mangel.

  Det finns en härlig innergård, med utemöbler och grillmöjligheter.

  Barnvagns- och cykelrum finns.

  Alla planerade förändringar som påverkar lägenhetens utformning eller som kan störa grannar/påverkan i trapphuset skall i förväg godkännas av styrelsen.

  Alla El och VVS arbeten skall utföras av behörig.


  http://www.kanoldredovisning.se/ är föreningen ekonomiska förvaltare
  Om föreningen Brf Torsgatan 59 är en äkta bostadsrättsförening med stabil ekonomi. I föreningen finns 21 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler upplåtna med hyresrätt som ger god intäkt (samtliga uthyrda). Föreningen förvärvade fastigheten år 2010 och genomgick då omfattande renovering med bl.a. stambyte av V/A och el, fasad och tak. Så med bakomliggande renoveringar ligger föreningen med bra belåningsgrad och inga stora inplanerade renoveringar framför sig. Föreningen äger marken.
 • Månadsavgift
  2 823 kr/mån. Värme, vatten, kabel-tv och bredband
  Pantsatt
  Ja
 • Allmänt Mittemellan Odenplan och Sankt Eriksplan bor du med hela storstadsvimlet och dess utbud direkt utanför porten. Runt hörnet mot Birkastan har du en välsorterad Ica och trevliga Humble & Frank. Och vid Torsplan finns ett toppfräscht nytt SATS och Hemköp. Med hela Vasastan in på husknuten har man det bästa av utbud vad gäller shopping, inredningsbutiker, trendiga barer, välrenommerade restauranger, mysiga caféer och andra nöjen. I området huserar flertalet populära restauranger såsom tex Lilla Ego, Tranan, Yuc, Portal, Primo ciao ciao och Lávventura. Vasaparken och Observatorielunden ligger i nära anslutning till fastigheten och Hagaparken ligger på ca 10 min promenadavstånd. Suverän kommunikation med t-bana från Sankt Eriksplan och Odenplan som är en stor knutpunkt med T-banan och Citybanan samt flertalet busslinjer. Flygbussarna har hållplats vid Vasaparkens kortsida på Sankt Eriksplan och Arlanda Express nås vid Centralen.

Planritning

(4)
Charlotta Larsson
Din mäklare Charlotta Larsson 070-883 84 01 charlotta@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument