3:a med balkong och sjöutsikt!

Alla bilder
Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Trålgränd 5A Södermalm - Skanstull 3 rok 67 kvm Pris på förfrågan
Välkommen till en mycket välplanerad trea i toppskick med balkong och direktkontakt med kajen och vattnet i Hammarby sjö. Här har varenda kvadratmeter tagits till vara. Bostaden är i gavelläge vilket bidrar till ett härligt ljusflöde och en luftig känsla. Genomgående ljusa och moderna färg- och materialval av fin kvalitet. Gott om förvaringsmöjligheter. Rejäl balkong med härlig sjö- och gårdsutsikt.

Stor välskött och lummig innergård. Lugna kvarter invid vattnet, grönområden och Stora Blecktornsparken. Bekvämt promenadavstånd till restauranger och Nytorget. Smidiga kommunikationer med busshållplats utanför porten, båtförbindelse till Hammarby Sjöstad och Nybrokajen samt några minuters promenad till tunnelbana vid Skanstull. Mycket stabil förening med god ekonomi och alla bekvämligheter man kan önska sig såsom gemensamhetslokal, gästlägenhet och garage. Dessutom har boende i föreningen rätt till medlemskap i det mycket uppskattade kollektivhusföreningen Tullstugan. Välkommen till ett hem att älska!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Trålgränd 5A
  Område
  Södermalm - Skanstull, Stockholm
  Postadress
  11668 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Tullstugan 3
  Lgh.nr
  00132
  Boarea
  67 m²
  Antal rum
  3 rum och kök
  Månadsavgift
  3 746 kr/mån Värme, vatten och Tele2- basutbud (tv-kanaler) + 145 kr i månaden (tillkommer) för bredbandstillägg.
  Våningsplan
  Våning 1. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
 • HALL
  Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter tack vare rymlig garderob samt krokar och skoförvaring direkt innanför dörren. Dessutom finns ytterligare förvaring i rymlig klädkammare. Väggarna är ljust färgsatta. Den vackra vitlaserade trestavsparketten i ask sattes in 2021 och återfinns genomgående i bostaden. Säkerhetsdörr.

  MASTER BEDROOM
  Rogivande sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Från fönstret har man en härlig utsikt över kanalen. Här finns gott om plats för förvaring via hel garderobsvägg. Väggarna är vitmålade.

  BADRUM
  Det lyxiga badrummet i toppskick (renoverades 2023) är både rymligt och praktiskt. Naturligt ljusinsläpp tack vare ett fönster. Eleganta materialval i sobra färger. Väggar och golv är kaklade i Italiensk granitkeramik, Alter Ivory från Badrumsspecialisten. Vackert badkar från Bathlife. Takdushset samt tvättställsblandare från Tapwell. Spegel med LED-belysning från Artforma. Tvättmaskin från Samsung.

  ARBETSHÖRNA
  Vidare in i hallen finns ett utrymme som passar perfekt som arbetshörna. Här har man dessutom skapat ytterligare plats för förvaring som stilfullt döljs av en gardin som hänger i takskena.

  KÖK
  I köket som är halvöppet mot vardagsrummet möts högsta funktion med stilfullhet och elegans. Det finns gott om plats för förvaring. Luckorna som är måttbeställda från Mälarkök sattes in 2022, går ända upp till taket och gör sig fint mot bänkskivan och stänkskydd i kompositsten Noble Ivory White. Den maskinella utriustningen består av inbuggd ugn och micro, kyl och frys, diskho och blandare från Tapwell, spishäll från Siemens och alldeles ny diskmaskin från Bosch (nov 2023). Spiskåpa (centralfläkt) från Franke. I köket finns matplats för 6 personer. Den halvöppna planlösning mot vardagsrummet inbjuder till social samvaro och bidrar till en luftig och öppen känsla.

  VARDAGSRUM
  Härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp tack vare stort fönsterparti som går i vinkel mot balkongen. Här finns gott om plats för soffa, , tv-möbel, hylla och annat lättare möblemang. Väggarna är vitmålade och på golvet återfinns den vackra parketten i ask.

  BALKONG
  Från vardagsrummet nås den ljuvliga balkongen med härlig utsikt över kajen och vattnet i Hammarby sjö. Gott om plats för balkongmöbler att sitta och njuta i under ljuva sommarkvällar finns. Här tröttnar man aldrig på att blicka över båtlivet. Dessutom förlängs utesäsongen och man har möjlighet att utnyttja av balkongytan året om tack vare inglasning.

  SOVRUM
  Det mindre sovrummet passar både som barnum, kontor eller gästrum. Här finns plats för säng, skrivbord och annat lättare möblemang. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.

  ÖVRIGT
  Till bostaden hör nyttjanderätt till ett källarförråd
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1994
  Uppvärmning
  Fjärrvärme

  Energideklaration

  Status
  Utförd
 • Namn
  Brf Tullstugan 3
  Adress
  Trålgränd 5A
  Byggnadsår
  1994
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769603-7451
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har en mycket god ekonomi med endast 1840 kr/kvm i belåning. Föreningen har med anledning av den höjda tomträttsavgälden en 4% höjning av avgifterna per år fram till 2033. Fr.o.m. 1 januari 2024 höjs månadsavgifterna med 11% + 4% (totalt 15%).11% i år är för att hantera övriga fasta kostnader, som t ex planerat underhåll enligt underhållsplanen, räntor, el, etc. Styrelsen gör årligen bedömning vad som är ekonomiskt bäst för föreningen. Föreningen har lån om 13 + 6 miljoner, räntan är rörlig (90-dagar i taget). (Information från styrelsen 2024-01-04)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  263 st varav 29 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  7 st
  TV/bredband
  Föreningen är ansluten till Tele 2 och deras basutbud av tv-kanaler ingår i månadshyran/månadsavgiften. Bredband via Ownit AB finns via förmånligt avtal. Boende ansvarar själv för att teckna avtal med Ownit, det är inget som sker automatiskt.
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  573 kr
  Tillåts delat ägande?
  Ja. Minsta ägarandel som tillåts är 10/90.
  Äger föreningen marken?
  Nej
  Renoveringar 2023 Alla grindar har rustats upp med automatisk stängning.

  2023 Stamspolning

  2022 Högtryckstvätt av fastighetens alla tak genomfördes. Digitalisering av lås- och bokningssystemets sista etapp installerades och besiktigades under våren. Sista etappen "renovering av hyresrätterna" slutfördes under våren/sommaren.

  2021 Solceller installerade på tak.

  2019 Rörelsestyrd LED-belysning installerades i alla gemensamma utrymmen
  Uppfräschning och modernisering av den gemensamma lokalen på Ljustergränd och gästlägenheten på Dörjgränd. Uppfräschning/målning av alla portar och trapphus

  2017 slutfördes arbetet med målning av takplåt. Fortsatt arbete med upprustning av gårdarna utfördes. Undercentralen till fjärrvärmesystemet byttes. Elbilladdningsplats installerad och stamspolning utfördes.

  2016 utfördes målning av takplåt samt arbete med byte av elslingor, tak och stuprör. Under året fortsattes upprustningen av gårdarna med ny plantering, komplettering av möbler samt reparation och uppgradering av lekplatser.

  2015 målades takplåt och elslingor i tak samt stuprör byttes.

  2014 påbörjades arbetet med målning av takplåt och byte av elslingor i tak samt stuprör. Reparation av takplåt och OVK-besiktning av ventilationen samt radonbesiktning utfördes. Bärlinor till hissar byttes ut och gårdarnas lekytor upprustades av säkerhetsskäl. Brandskyddsinspektion med efterföljande åtgärder utfördes även detta år.

  2011 rensades avloppsstammarna.

  2009 renoverades gårdarna.

  Ca 2007-2011 renoverades balkongpelare.

  2005 målades delar av taket, trapphusen på de nedre våningarna och samtliga entré- samt hissdörrar.

  Föreningen följer en underhållsplan, reviderad 2017, och fastigheten besiktigas årligen.
  Parkering I området råder boendeparkering, för mer info se Stockholms stads hemsida. I föreningens garage som ligger under Tullgårdsgatan finns 92 garageplatser med infart från Tullgårdsgatan 9, snett mittemot Lilla Affären.

  Garageplats kan hyras till en kostnad av 1620 kr/månad. I garaget finns även 1 MC-platser och möjlighet till elbilladdningsplatser. För att ställa sig i kö till garageplats går det via Fastighetsägarna
  AB.
  Gemensamma utrymmen I föreningen finns totat fyra tvättstugor, en gemensamhetslokal samt gästlägenhet som kan hyras av medlemmarna, två stycken trädgårdar, förvaring av cyklar och barnvagnar

  I fastigheten på Dörjgränd 4 och 6 finns Kollektivhusföreningen Tullstugan. Av föreningen hyr kollektivet en ombyggd lägenhet på plan 1 som bl.a. inrymmer matsal och kök. Ett 50-tal vuxna personer och ca 15 barn och unga är medlemmar i kollektivhusföreningen, de är boende i föreningen Tullstugan 3 och i närområdet. Medlemmarna ordnar gemensamma middagar fyra dagar i veckan (tisdag – fredag) och har många andra aktiviteter tillsammans.
  Om föreningen Föreningen Tullstugan 3 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 262 lägenheter varav 233 upplåtes som bostadsrätt och 29 hyresrättslägenheter. Föreningens fastigheter byggdes 1993- 1994.

  I föreningen finns även 7 företagslokaler som tillhör föreningen och hyrs ut till olika företag och föreningar. I föreningen finns två innergårdar med lekplats och väl underhållen trädgård med trädgårdsmöbler som kan nyttjas av alla boende. I föreningen finns även Matkollektivhuset Tullstugan 3 som hyr en lokal till deras verksamhet av föreningen på adressen Dörjgränd 4–6.

  Föreningen har skrivit på ett slutligt nytt tomträttsavgäldavtal med Stockholms Stad som sträcker sig 10 år framöver (2023-2032).
 • Månadsavgift
  3 746 kr/mån. Värme, vatten och Tele2- basutbud (tv-kanaler) + 145 kr i månaden (tillkommer) för bredbandstillägg.
  Andel i föreningen
  0.345746%
  Indirekt nettoskuldsättning
  Föreningen tillhandahåller inte andel av årsavgift som krävs för uträkning av det nyckeltalet.
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  9 000 kr
  Försäkring
  5 400 kr
  Antal personer i hushållet
  3 st
  Summa
  14 400 kr
 • Parkering Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Biljett kan lösas för 1.100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
  Taxeområde 3: 15 kr/tim vardagar 7-19, 10 kr/tim lördagar 11-17, övrig tid gratis parkering.

Planritning

Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 ioana@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument