Välkomna till vackra Skönstaholm och till ett av de bästa och största husen!

Alla bilder
Carina Käll Knaust
Din mäklare Carina Käll Knaust 070-899 79 08 Carina@tradition.se

Gå på visning

tisdag 21 maj
17:30 - 18:15
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Skönstaholmsvägen 44 Hökarängen - Skönstaholm 6 rok 113 kvm 7 350 000 kr /Bud
Välkommen till detta vackra och välbevarade Br-radhus om totalt 185kvm (113 kvm boyta och ca 72 kvm biyta, samt kattvindar på 19 kvm) med eftertraktat hörnläge, mitt i Skönstaholm. Huset ritades av arkitekten Erik F. Dahl. Han var en av arkitekterna bakom hela Skönstaholm och ritade radhuset till sig själv, vilket är unikt. Här finns flertalet tidstypiska originaldetaljer bevarade. Samtidigt har huset genomgått en varsam renovering där 50-talsstilen i formgivning och färgsättning har kommit till sin rätt. Detta är även en av de största husmodellerna i området. Det har underbart gavelläge och trädgård runt om, balkong och fungerande öppen spis. Dessutom har huset den absolut bästa planlösningen. Övre plan erbjuder trevliga sällskapsytor med en charmig öppen spis i vardagsrummet. Här finns utgången till husets mysiga balkong, med utsikt över barnens lek mot det bilfria parkområdet. Övre plan erbjuder ett rogivande sovrum, ett mindre sovrum på kattvinden med fönster, fint renoverad wc. Här finns gott om förvaring i originalgarderober samt i en ytterligare vind. På nedre plan hittar vi husets underbara familjekök med högsta standard i klassisk 50-talsstil med maskinpark bla från Miele. Vid den generöst tilltagna matplatsen ryms 8-10 personer, för den stora familjen och många vänner. Via köket når du husets grönskande och insynsskyddade trädgård vilket förlänger umgängesytorna såväl inne som ute. På entréplan erbjuds det vackert renoverade badrummet, även det i tidstypisk stil. Här finns tre väldisponerade sovrum och en inbjudande hall med ypperliga förvaringsutrymmen med flertalet garderober i original och en rymlig klädkammare.
Källaren är rejält stor. Den rymmer ett trivsamt sovrum/allrum med två fönster i takhöjd, en stor tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt dusch. Här finns en tilltagen bastu för frostiga vinterkvällar när pulkaåkningen tagit ut sin rätt. Källaren har extremt gott om förvaringsmöjligheter i flera förråd och det finns även en potatiskällare/matkällare i original.Den underbara och rymliga trädgården, med sina många soltimmar från morgon till kväll, är lugnt och lummigt belägen. Trädgården är fint placerad och rejält avskild mot grannarna, vilket gör trädgården privat. Den prunkande trädgården erbjuder vindruvor som slingrar sig på husväggen, björnbär, rabarber, hallon samt klematis, kaprifol och stockrosor. Här finns även utekran för vatten så det blir lättare att underhålla alla växter. Trädgården är en dröm för den odlingsintresserade.

Lugnt och tyst läge i Skönstaholm- radhuset är ett riktigt drömhem.

Det är en väl omhändertagen Brf Skönstaholm med välskött ekonomi och renoverade fastigheter.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Skönstaholmsvägen 44
  Område
  Hökarängen - Skönstaholm, Stockholm
  Postadress
  12360 FARSTA
  Förening
  Brf Skönstaholm
  Lgh.nr
  70
  Bo & biarea
  113 + 72 m²
  Areakälla
  Faktisk uppmätning
  Antal rum
  6 rum och kök, varav 4–5 sovrum
  Månadsavgift
  9 916 kr/mån Inkl. Värme och vatten.
  Pris
  7 350 000 kr /Bud
  Balkong
  Ja
 • Lugnt och tyst läge i Skönstaholm- radhuset är ett riktigt drömhem.

  Naturen är fint bevarad, och området grönskar. Det finns endast en bilväg i området, vilket gör att barnen lätt och säkert kan springa mellan husen och sina kompisar. På den bilfria rundeln samlas ofta barnen till spontan lek, här sker skridskoåkning på vintern och här finns en lagom brant pulkabacke. Den anrika grannskapsklubben i området anordnar varje år Valborgsfirande med mässingsorkester, eld och fackeltåg, luciatåg med ridande ridande lucia, julgransplundring, barnens dag, kräftskiva och oktoberfest, och massor med andra aktiviteter. En gemensamhetslokal finns att hyra för en låg avgift och är fullt utrustad för festligheter. Skönstaholm har även en egen tennisklubb med en av Stockholms finaste grusbanor. Ett par minuters promenad bort ligger det populära caféet BAK, som har öppet sju dagar i veckan. Under sommarhalvåret öppnar BAK dessutom en uteservering med pizza och live-konserter i samarbete med mikrobryggeriet Omnipollo.

  I närheten finns också parkleken Starrmyran, där barnridning anordnas ett par gånger i veckan. Det är en uppskattad utflyktsplats, med många olika typer av djur och möjlighet till grillning ett par dagar i veckan. Tre förskolor ligger i det direkta närområdet och i Skönstaholmsskolan alldeles intill går skolbarnen från förskoleklass till 6:an. Här går de flesta barnen i området. I närområdet ligger även Martinskolan med waldorfpedagogik, så Adolf Fredriks Musikklasser i Farsta Grundskola, samt Engelska Skolan på gubbängsfältet. Bra kommunikationer finns med cirka tio minuters gångväg till tunnelbanan, eller med buss ett par minuter.

  Radhuset har sedan 1951 endast haft 3 ägare, inklusive nuvarande.

  Huset disponeras enligt följande;

  Nedre Plan

  VÄLKOMNADE HALL MED FÖNSTER
  Gott om avhängningsmöjligheter på hatthylla med kapphängare samt god förvaring i flertalet garderober i original. Fint ljusinsläpp tack vare ett mindre fönster.

  STAMBYTT STILENLIGT BADRUM
  Rymligt och tidstypiskt renoverat. Porslin och porslinsdetaljer från Gustavsberg. Här finns även handdukstork och ett tidstypiskt spegelskåp. Delvis kaklade väggar och snyggt klinkergolv från Byggfabriken med värmeslingor. Badrummet har renoverats i samband med stambytet 2014 i föreningen.

  SOVRUM 1
  Trivsamt och lättmöblerat sovrum med stort fönster som vetter ut mot föreningens framsida. Linoleummatta och nymålade väggar 2024 i ljusgrå kulör.

  UNDERBART FAMILJEKÖK MED UTGÅNG TILL HUSET LJUVLIGA TRÄDGÅRD
  Stort och påkostat kök med gott om förvaring i fina köksskåp i 50-stil. Platsbyggd originalstomme med nya luckor med sober färgsättning. Gott om arbetsytor och ett stort fönster mot den lummiga trädgården. Köket är utrustat med induktionshäll(siemens), ugn(Miele), fläkt(Miele), integrerad diskmaskin(Miele) samt stor kyl och frys(Gram). Fint vitt kakel ovan diskho och arbetsytor.

  Väggar och tak ommålade 2024. Tidstypiskt golv ( Forbo Marmoleum Vintage Blue och krämfärgade rutor) lagt 2014.
  Generöst tilltagen matplats med sittplats för 10-12 personer vilket bjuder in till mingel och stora middagar med familj och vänner. Här ges utgången till den härliga trädgården vilket förlänger umgängesytorna såväl inne som ute.

  TRÄDGÅRD SOM STRÄCKER SIG RUNT HUSET MED SOL FRÅN MORGON TILL SEN KVÄLL
  Underbart solig och lummigt belägen trädgård med gott om utrymme för större sittgrupp och solstolar. Här kan barnen springa fritt runt huset och inte lågt bort ligger fotbollsplanen och ängen.

  Den prunkande trädgården kantas av doftande syrener, och erbjuder sommartid mörkblåa klasar med vindruvor som slingrar sig på husväggen, röda rosor, björnbär, rabarber, hallon samt klematis, välluktande kaprifol och ståtliga stockrosor. Här finns även utekran för vatten så det blir lättare att underhålla alla växter. Trädgården är en dröm för den odlingsintresserade.

  Även på husets framsida finns utrymme för en liten sittgrupp, en perfekt plats under den ljusa årstiden att ta sitt morgonkaffe på då morgonsolens strålar värmer här.

  SOVRUM 2 OCH 3
  Lugna och lättmöblerade sovrum med plats för säng, garderob och skrivbord. Fönster mot gaveln. Båda sovrummen har målats om våren 2024 och nya linoleum-mattor har lagts in 2019.

  TRAPPA I ORIGINALUTFÖRANDE
  Mycket vacker trappa i vinkel leder upp till övervåningen med originalräcke med repdetaljer.

  Övre Plan:

  VARDAGSRUM
  Fantastiskt vardagsrum med underbara fönsterpartier och en vacker öppen spis samt balkong på gaveln. Vardagsrummet är lättmöblerat och har parkettgolv samt ljusa väggar. Vidsträckt utsikt mot ängen och det lugna skogspartiet.

  SOVRUM 4
  Återigen ett lättmöblerat och rymligt rum med stort fönster med djup fönsternisch. Här ryms dubbelsäng, sängbord och en arbetsplats. Linoleummatta inlagt 2019 och vitmålade väggar.

  WC I TIDSTYPISKT STIL
  Separat och renoverad wc i tidstypiskt 50-tals utförande med toalett, handfat med kommod och fint spegelskåp. Denna har renoverats i samband med stambytet 2014/2015 i föreningen. Klinkergolv och kakel ovan handfat.

  MINDRE SOVRUM/GÄSTRUM PÅ KATTVINDEN
  Mindre sovrum med plats för säng. Litet fönster ut mot gaveln.

  KATTVIND
  Stor och mycket rymlig vind, med plats för mycket förvaring.

  Källarplan

  ALLRUM/SOVRUM/GÄSTRUM/HOBBYRUM/LEKRUM
  Det stora rummet i källaren är idag inrett som ett allrum/gästrum med vitmålade väggar och två fönster i takhöjd.

  TVÄTTSTUGA MED BASTU OCH DUSCH
  Stort härligt utrymme som är utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Här finns gott om hyllor och skåp som gör det enkelt att vika, styrka och förvara lakan, handdukar m.m. Här finns även en rymlig bastu och en stor duschplats. Ingång till en matkällare/potatiskällare och flera stora förråd. Utgång till källargången som leder mellan de olika husen i radhuslängan.
 • Byggnadstyp
  Gavelradhus
  Byggnadsår
  1951
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Uteplats
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-08-19)
  Primärenergital
  201 kWh/m2 och år
  Energiklass
  G
 • Namn
  Brf Skönstaholm
  Adress
  Skönstaholmsvägen
  Byggnadsår
  1951
  Byggnadstyp
  Gavelradhus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769606-7714
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar för det här året. (information från föreningen 2024-04-12)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  150 st varav 13 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  1 st
  TV/bredband
  Basutbud från Com hem, som numera heter Tele2 ingår i avgiften. Föreningen har kollektivt bredband för 105kr i månaden.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av säljare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Föreningen tillåter delat ägande med minsta ägarandel 10 %.
  Äger föreningen marken?
  Marken innehas med äganderätt.
  Renoveringar RENOVERINGAR
  2016 - Fortsatt dräneringsarbete
  2016 - Fortsatt renovering av takbeläggning. Under 2024 planeras sista längan i området.
  2015 Slutfört arbetet med nya V/A-stammar i kök och badrum
  2015 Slutfört arbetet med nya tät och ytskikt i badrum
  2012 Renovering fönster
  2011 Renovering av takbeläggning

  Föreningen har fått bidrag från Naturvårdsverket för att utrusta 14 befintliga p-platser med laddstolpar för el-bilar. Dessa är nu på plats. Ytterligare laddplatser är nu beslutade av stämman.

  Takrenovering sker fortsatt enligt föreningens takplan. I enlighet med föreningens antikvariska råd och riktlinjer återställs den ursprungliga kulören på vissa takkupor i samband med detta. Ursprungligen var takkuporna både vita och mörkgrå och styrelsen har beslutat att arbeta med återställande i de kvarvarande längorna när taken läggs om. Takkupor som fått nya vita plåtar sedan tidigare kan få originalkulör när de i framtiden behöver underhållas/målas.

  Föreningen har påbörjat dränering av området. Det är inte klart i vilken ordning längorna skall dräneras. Det upphandlas från år till år.

  Landskapsarkitekter på Landskapslaget har tagit fram en gestaltningsplan för trädgård och park.

  Styrelsen måste godkänna i princip alla större förändringar så som montering av markis och trädäck, men också inredning och byggnation i källaren.

  Planerade renoveringar;
  Föreningen slutför renoveringen av taken med den sista längan nu i år och det vi ser som kommande är dränering och relining av liggande stammar samt isolering av kulvertledningar mellan husen, men där finns än ingen prioriteringsordning.

  Denna radhuslänga var det första som dränerades i området. Inga renoveringar finns just nu planerade i denna länga.

  (information från föreningen 2024-04-12)
  Parkering Gratis parkering längs gatan. Föreningen har 96 parkeringsplatser varav 18 har elstolpe samt 9 garageplatser. F.n kö. Aktuella hyror för parkering är: ytparkering utan elstolpe: 334 kr/mån, ytparkering med elstolpe: 486 kr/mån, ytparkering med elladdplats: 852kr/mån, garage: 1042 kr/mån.

  Samtliga laddstolpar i föreningen är f n uthyrda. Styrelsen arbetar med att inhämta offerter och få en kostnadsbild för projektering av ytterligare laddstolpar. Planen är att ta frågan till stämman för beslut (på samma sätt som gjordes när de första 14 platserna försågs med laddmöjlighet).
  Om föreningen Brf Skönstaholm är en äkta förening som förvärvade fastigheterna 2010. Föreningen äger marken med adresserna Skönstaholmsvägen 2-96, 7-113 samt Söndagsvägen 40-114 och 47-77. I dagsläget har Brf Skönstaholm 13 hyresrätter kvar.

  Om ni vill veta mer om Skönstaholm och se historiska bilder kan vi rekommendera att gå in och följa detta konto på Instagram: https://www.instagram.com/skonstaholm/
 • Pris
  7 350 000 kr /Bud
  Månadsavgift
  9 916 kr/mån. Inkl. Värme och vatten.
  Andel i föreningen
  0.92927%
  Andel av årsavgift
  0.91818%
  Indirekt nettoskuldsättning
  581 342 kr.
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  5 819 kr
  Försäkring
  4 550 kr
  Summa
  10 369 kr
 • Kulturklassade Skönstaholm, är ett mycket vackert område, med radhuslängor i olika utföranden. Naturen är fint bevarad, och området grönskar.

  Grannskapsklubben i området anordnar varje år Valborgsfirande med eld och fackeltåg, adventskaffe, luciatåg, julgransplundring, barnens dag, gökotta och kräftskiva. Skönstaholm har även en egen tennisklubb med en av Stockholms finaste grusbanor. Här anordnas tennisskola för barn under vår och sommar.

  Ett par minuter bort ligger en mycket fin lekpark och 4H gård, där de anordnar barnridning ett par gånger i veckan. För den badsugne ligger även sjöarna Magelungen och Drevviken med flera badplatser och fina promenadstråk. Ett annat trevligt utflyktsmål är Kristinahuset i Sköndal. I närliggande Sköndals land- och sjöscoutkår lär sig många av traktens barn att segla jolle i Drevviken.

  Vi rekommenderar även en fika på det välrenommerade konditoriet BAK i Kastanjegården, som på sommaren har pizzaservering och live-konserter.
  I Hökarängens centrum finns matvaruaffärer, bageriet Konditorn & Bagarn, trevlig restauranger såsom kvällsöppna Kollektivet m fl. Det finns en fin leksaksaffär, apotek, barnbokhandel, barnklädesbutik, antikvariat och caféer. Det finns även en nyöppnad BMX-park i Hökarängen.

  På promenadavstånd ligger expansiva Farsta centrum med ca 150 st butiker, restauranger, systembolag, apotek, service m.m.
  Bra kommunikationer. Cirka tio minuters gångväg till tunnelbanan och med buss några minuter.

Planritning

(6)
Carina Käll Knaust
Din mäklare Carina Käll Knaust 070-899 79 08 Carina@tradition.se

Gå på visning

tisdag 21 maj
17:30 - 18:15
Anmäld

Gå på visning!dag datum klockslag

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument