Genomgående ljusinsläpp och fungerande kakelugnar!

Alla bilder
Evelina Lundberg
Din mäklare Evelina Lundberg 073-405 03 01 evelina@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Högbergsgatan 72A Södermalm- Mariatorget 2 rok 60 kvm Pris på förfrågan
Sekelskiftesdröm belägen mellan två gårdar med anor från 1906. Bostaden är varsamt renoverad med bevarade tidstypiska detaljerna såsom trägolv, höga golvsocklar, två fungerande kakelugnar, speglade dörrar och generös takhöjd.
Inredd med smakfulla materialval som bemöter behovet av harmoni och moderna funktioner. Genomgående ljusinsläpp skapar en fantastisk atmosfär. Gårdshusets läge gör att du bor helt tyst och lugnt mitt i Söders attraktiva kvarter.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Högbergsgatan 72A
  Område
  Södermalm- Mariatorget, Stockholm
  Förening
  Brf Högberget
  Boarea
  60 m²
  Areakälla
  Ekonomisk förvaltare
  Antal rum
  2 rum och kök
  Våningsplan
  Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
  Månadsavgift
  4 333 kr/mån
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1906
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Namn
  Brf Högberget
  Adress
  Högbergsgatan 72
  Byggnadsår
  1906
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  702002-9323
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har gått från direktverkande el till vattenburen fjärrvärme samt bytt samtliga tak och putsat en fasad. I samband med detta har man tagit upp nya lån.
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  36 st
  Antal lokaler
  1 st
  TV/bredband
  Fiber är inkopplat i lägenheten med Telia som leverantör, 700/700 Mb/s. Bredband och basutbud tv ingår i avgiften. ComHem finns även att tillgå.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Äger föreningen marken?
  Ja
  Renoveringar 2022/2023 Byte av uppvärmningssystem till vattenburen fjärrvärme
  2022 Byte av avloppsrör i källaren, putsning av fasad gårdshus 72 A och byte av plåttak
  2021 Byte av varmvattenberedare
  2021 Byte av elmätare i lägenheterna
  2021 Sotning av kakelugnarna
  2021 Ventilationskontroll
  2020 Spolning av stammarna
  2020 Ny port mot gatan installerad 72:an
  2018 Målat om gårdshusets tak
  2015 Spolning av stammar
  2003 - 2004 Spolning av stammar
  1975 Stambyte kök och badrum
  1975 Elstambyte
  1975 Omläggning av tak
  Gårdsplats
  Två gemensamma innergårdar med utemöbler och grillmöjligheter, den ena har dessutom lekplats.
  Gemensamma utrymmen En tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, två torkskåp och mangel finns i gathusets källare. Det finns även tillgång till en tvättmaskin och en torktumlare som inte är bokningsbara.
  I gathusets källare finns cykelrum, snickarverkstad, målarrum, bytesrum och eget vedförråd. I gårdshusets källare finns en mycket trevlig festlokal. Det finns även torkvindar för förvaringsmöjligheter.
 • Månadsavgift
  4 333 kr/mån.
  Pantsatt
  Nej
 • Allmänt Med adress Högbergsgatan blir du snabbt populär hos vännerna. Här bor du granne med Mariatorget och kastanjeallén på Swedenborgsgatan som även är gågata året om och på sommaren kryllar det med härliga uteserveringar.

  Mariatorget är en stor del av essensen på Södermalm, en klassisk plats där det gamla Söder möter det nya. På Swedenborgsgatan ligger populära vinbaren Dryck som under sommaren ibland har livemusikanter på lördagseftermiddagarna, de öppnar då upp det stora fönstren i vardagsrummet och den kontinentala stämningen är oslagbar. Lite längre ner på gatan ligger de välrenommerade ställena på rad; tapashäng på Racamaca, klassiska middagen på Bistro Süd och goda pizzor på Morfar Ginko. På Mariatorget ligger Rival med sin bistro för välkomponerad meny, stans bästa brunchbuffé samt nyrenoverade cocktailbar. I trappan upp till Mariaberget ligger populära A Bowl med stans godaste poké bowl samt Magnolia café. Andra guldkorn värda att nämna är italienska kvarterskrogen Nostrano på Timmermansgatan, trendiga Paradiso och även Barobao. På Casa Hallmans hamnar man i tapashimlen och får grym service samt goda viner.

  För ro och natur så finner man Stockholms kanske allra finaste promenadstråk uppe på Mariaberget vid Monteliusvägen, med hänförande utsikt över Mälaren, Stadshuset och Gamla Stan. För den promenad- eller joggingsugna så finns fina stråk såväl längs Söder Mälarstrand som runt Långholmen, Reimersholme och Årstaviken. Ta en kaffe, eller take away middagen och avnjut utsikten från Ivar Los Park eller Skinnarviksberget.

  Inte långt härifrån finns även både Hornstull och Medborgarplatsen med sitt myller av restauranger, saluhall, butiker och biograf. En kort promenad bort ligger Götgatsbacken med sitt breda sortiment av butiker och från anslutande Skeppsbron går båtar till Djurgården, Gröna Lund och skärgården. Det är enkelt och smidigt att promenera in till city och andra delar av stan, och annars är kommunikationerna ypperliga. Med Mariatorgets T-bana med röd linje och Slussens T-bana med både grön och röd linje samt Södra stations pendeltåg, samtliga på kort promenadavstånd. Även flera busslinjer strax utanför porten som tar dig stan.

Planritning

Evelina Lundberg
Din mäklare Evelina Lundberg 073-405 03 01 evelina@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument