Smakfullt renoverad 20-tals 1,5:a i Vasastan

Alla bilder
Alexander König
Din mäklare Alexander König 072-310 70 60 alexander@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Vanadisvägen 5 Vasastan 1.5 rok 47 kvm 4 495 000 kr Bud
Kontakta ansvarig mäklare på 0723-107060 för att boka visning.

På våning två med hiss finner ni denna smakfullt renoverade 20-tals 1,5:a på trevligt läge i Vasastan. Bostaden har många vackra attribut som luftig takhöjd, taklister, fiskbensparkett samt spröjsade fönster. För dig som älskar att bjuda över vännerna på middagar så erbjuds här en social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som lockar till många trevliga tillställningar i goda vänners lag.

Här finns stora spröjsade fönsterpartier som skänker bostaden ett trevligt naturligt ljusflöde. Köket är smakfullt renoverat i kvalitativa materialval med exklusiva bänkskivor och stänkskydd i klassisk Carraramarmor. Köket har full maskinell utrustning med diskmaskin, kyl & frys, induktionshäll, ugn samt fläkt. Sovrumsdelen ligger i anslutning till bostadens vardagsrum och rymmer en dubbelsäng. Badrummet är helkaklat och renoverades i och med föreningens stambyte 2020. Badrummet är även förberett för tvättmaskin om så önskas. I hallen så finner du förvaring i en rymlig klädkammare och du har även ytterligare plats att ställa dit garderober här om du behöver mer förvaringsmöjligheter.

Brf Vanadisvägen 5 är en stabil äkta förening som äger marken och har många tunga investeringar nyligen utförda. Föreningen har nyligen förädlat råvinden och byggt en vindslägenhet samt har 2 st hyresrätter kvar som dolt kapital.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Vanadisvägen 5
  Område
  Vasastan, Stockholm
  Postadress
  11346 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Vanadisvägen 5
  Lgh.nr
  11 / 1203
  Boarea
  47 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  1.5 rum och kök
  Månadsavgift
  3 159 kr/mån Inkl. Värme & vatten, obligatoriskt tillägg om 250 kr för bredband och kabel TV. Leverantör Tele2.
  Pris
  4 495 000 kr Bud
  Våningsplan
  Våning 2 av 5. Hiss finns.
 • Hall:

  Välkomnande entréhall med avhängning för ytterkläder, ljusa väggar, säkerhetsdörr samt parkettgolv. Här finns även en rymlig klädkammare samt plats för ett skrivbord eller ytterligare garderober om så önskas.

  Kök:

  Smakfullt renoverat kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Här finns exklusiva bänkskivor och stänkskydd i klassisk Carrara marmor, ljusgrå köksluckor, ljusa väggar och vitt kakel på vägg. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl & frys, fläkt, ugn samt spishäll. På golvet ligger en vacker nylagd fiskbensparkett och här finns ett vackert spröjsat fönster med utsikt mot grönskande träd.

  Vardagsrum:

  Luftigt vardagsrum med ett härligt ljusflöde från stora spröjsade fönster med utsikt över grönskande träd. Vardagsrummet har en social öppen planlösning mot köket och här finns gott om plats för ett stort matbord och en större soffgrupp. Väggarna är målade i en sober grön kulör och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett.

  Sovrumsdel:

  Mysig sovrumsdel i anslutning till vardagsrummet som rymmer en dubbelsäng. Här är väggarna målade i en sober grön kulör och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett.

  Badrum:

  Helkaklat badrum från stambytet 2020 med vitt kakel på vägg och grå klinker på golv. Badrummet är utrustat med duschhörna med duschväggar i glas, spegelskåp med förvaring samt WC. Badrummet har golvvärme, handdukstork samt är även förberett för tvättmaskin.

  Källarförråd:
  Ett källarförråd hör till lägenheten.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1929
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Om föreningen:

  Utförda renoveringar:
  Vindsbyggnation, 4 bostadsrättslägenheter byggdes på vinden.

  2023 - Fönsterrenovering
  2022 - Installation av laddstolpar
  2021 - OVK besiktning, besiktning vädringsbalkonger.
  2020 - Fiber installerat, stambyte avlopp och tappvatten i kök och badrum.
  2020 - Relining av dagvattenavlopp
  2020 - Renovering av samtliga badrum
  2020 - Byte av ventiler på alla radiatorer
  2020 - Byte från radiator till handdukstork i badrum.
  2020 - Värmestammar i badrum renoverade

  Planerat underhåll:
  2025 - Ommålning smidesstaket.
  Övriga utrymmen
  Gemensamma utrymmen: Tvättstuga finns i källaren samt en trevlig innergård. Föreningen har 3 st parkeringsplatser, alla med laddstolpe, kösystem tilllämpas.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-12-25)
  Primärenergital
  141 kWh/m2 och år
 • Namn
  Brf Vanadisvägen 5
  Adress
  Vanadisvägen 5
  Byggnadsår
  1929
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Fast.beteckning
  Vale 7
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769604-5850
  Föreningens ekonomi
  - Planerade/beslutade avgiftsförändringar? När? Hur mycket? Varför? Inga beslutade, men styrelsen följer utvecklingen noga avseende ränteläge och inflation och det finns risk för avgiftshöjning våren 2024 då lån ska omförhandlas. - Har avgiften förändrats de senaste åren? Höjning med 10% juni 2023 pga inflation och ränteutveckling. - Hur stor kassa/lån har föreningen? Ca 1,5 mnkr i kassa och 29 mnkr i lån per sep/okt 2023 (uppgift från styrelsen 2023-10-13)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  19 st varav 2 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  1 st
  TV/bredband
  Tele2, debiteras i samband med avgiften, grundutbud TV samt 100/100 internet (250kr/mån).
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av Kopare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  I stadgarna sägs följande om delat ägande: "6§ Andelsägande; Den som har förvärvat en andel i bostadsrätt får vägras medlemskap i föreningen om inte bostadsrätten efter förvärvet innehas av makar, registrerade partner eller sådana sambor på vilka sambolagen tillämpas" föreningen säger att de med största sannolikhet godkänner ägande där Förälder äger 90% och barn 10%, det är när det blir tal om väldigt många ägare för en bostadsrätt som delat ägande kan nekas.
  Äger föreningen marken?
  Ja.
  Renoveringar Fastigheten med byggnad ursprungligen uppförd 1929 har under sin livstid renoverats/underhållits vid varierande tidpunkter utan att något samplat grepp tagits. Alla större renoveringar är genomförda, såsom stambyte, fönsterrenovering, takrenovering, hiss. Trapphus och mer normalt underhållsarbete kvarstår. (avstämt med ordförande 2023-10-12).

  2023 - Fönsterrenovering
  2022 - Installation av laddstolpar
  2021 - OVK besiktning, besiktning vädringsbalkonger.
  2020 - Fiber installerat, stambyte avlopp och tappvatten i kök och badrum.
  2020 - Relining av dagvattenavlopp
  2020 - Renovering av samtliga badrum
  2020 - Byte av ventiler på alla radiatorer
  2020 - Byte från radiator till handdukstork i badrum.
  2020 - Stambyte, Värmestammar i badrum renoverade
  Parkering
  För närvarande 3st P-platser utanför porten, alla platser har laddstolpe, kösystem tillämpas
  Om föreningen Brf Vanadisvägen 5 är en äkta bostadsrättsförening, i föreningen finns det 19 st bostadsrätter, 2 st hyresrätter (en 1:a och en 2:a som betraktas som dold tillgång. Om försäljning skulle bli möjlig avser föreningen amortera motsvarande försäljningsbeloppet.) och 1 st lokal. Fastigheten uppfördes 1929 och har värdeår 1930. Föreningen förvärvade fastigheten den 9:de maj år 2019 i samband med ombildning. Värdeåret är 1930. Bostadsrättsföreningen registrerades 1999-07-02. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2019-04-10 och nuvarande stadgar registrerades 2019-05-14 hos Bolagsverket.

  Nybyggd lägenhet på vinden inflyttning har skett i september 2023. Föreningen har fått betalt.


  Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC, som också har hand om pantsättning. Föreningens adress är Vanadisvägen 5.
 • Pris
  4 495 000 kr Bud
  Månadsavgift
  3 159 kr/mån. Inkl. Värme & vatten, obligatoriskt tillägg om 250 kr för bredband och kabel TV. Leverantör Tele2.
  Andel i föreningen
  3.91368%
  Andel av årsavgift
  3.26593%
  Indirekt nettoskuldsättning
  632 566 kr.
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  3 000 kr
  Försäkring
  1 800 kr
  Antal personer i hushållet
  1 st
  Summa
  4 800 kr
  Schablonberäknad
 • Attraktivt läge i Vasastan några minuters promenad från Odenplan. Här bor du både med närhet till stadens puls och rika serviceutbud samtidigt som du har naturens lugn alldeles runt hörnet vid Hagaparken. I området ligger flertalet populära restauranger såsom kvarterskrogarna Le Nom och Babette, Brasserie Balzac. Frukosten kan du avnjuta på populära Pom och Flora, Nero eller Mahalo, alla med olika inriktningar. Andra populära bagerier är Fabrique och Bröd och salt. Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad- och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden når man efter kort promenad. Vasaparken och Hagaparken är mycket populära även vintertid med sina skridskobanor. Mycket goda kommunikationer med T-banestation några kvarter bort och vid Odenplan finns även Citybanan samt trafikeras området av flertalet busslinjer. Läget ger även snabb access ut på E4 och E18 samt tillgång till Roslagsbanan uppe vid Valhallavägen.

Planritning

Alexander König
Din mäklare Alexander König 072-310 70 60 alexander@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument