Idylliskt fint fritidshus med sjönära läge

Alla bilder
Björn Sommar
Din mäklare Björn Sommar 070-885 22 56 bjorn.sommar@tradition.se
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Grundviksvägen 98 Ljusterö 4 rok 70 kvm 3 975 000 kr
Välkommen till ett mycket fint fritidshus i populära Grundvik på Södra Ljusterö. Huset ligger högt med sol hela dagen inbäddat i en vacker grönskande tomt ett stenkast från vattnet. Här är en plats där man kan koppla av och bra njuta året om.

Huset ligger på tomtens högsta punkt för att få en plan trädgård för lek framför huset. Höjdskillnaden utnyttjades till att bygga ett garage under en stor altan. Här på altanen får man som ett extra rum sommartid med plats för planteringar och ett långt bord för trevliga middagar i kvällssolen.

Från altanen kommer man in i en hall med plats för ytterkläder och förvaring. Hallen är husets mittpunkt och härifrån når man en sovrumsdel med toalett (mulltoa) och dusch samt en ljus trevlig sällskapsdel med arbetskök, stor matplats och ett härligt sällskapsrum med öppen spis och stora fönsterpartier. Arbetsköket är tidstypiskt för 70 talet med effektiva ytor och förvaring. Här har man elspis, kyl/frys och en utgång till baksidan. Sovrumsdelen består av tre sovrum, ett större master bedroom, alla med egen garderob. Toaletten är helkaklad i vitt och har en våtrumsmatta på golvet. Dusch med vikväggar och ett litet fönster, toalett med mulltrum och handfat.

Husets läge inbäddat i den fina grönskan av kastanjträd, äppelträd, björkar och blomstrande gräsmattor gör att alla fönster blir som vackra tavlor mot träd och blommor runt huset. Under den säsong som träden inte har blad ser man vattnet från vardagsrummet och altanen.

Fastigheten ligger upp från Grundviksvägen på en stickväg så man kommer bort från genomfartsvägen och bor avskilt med tre grannar.

Grundvik är ett populärt område på Ljusterö med både sommargäster och året runt boende. Här finns flera badplatser i vikarna men den vid ångbåtsbryggan i Grundvik är populärast, här är det simskola på sommaren och kiosken är öppen för de som vill köpa glass. Fotbollsplanen blir en fantastisk midsommaräng varje år med traditionellt firande som anordnas av villaföreningen. I Bensviken finns båtklubbar med bryggor för mindre båtar, det är för närvarande kö till båtplatserna men normalt finns alltid någon plats att hyra i andra hand om behovet är omedelbart. Linanäs ligger ett par kilometer från Grundvik och här finns två restauranger, bensinmack och kiosk samt bussförbindelser.

När man blir sugen på lite aktivitet kan man ta båten till t ex Grinda för ett besök i hamnen och bageriet alternativt ta Waxholnsbåten till Waxholm eller längre ut i skärgården. Vill man spela enrunda golf så finns det i Väsby (på Ljusterö) en fin 18 hålsgolfbana.
 • Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Grundvik 1:63
  Adress
  Grundviksvägen 98
  Område
  Ljusterö, Österåker
  Bo & biarea
  70 + 10 m²
  Antal rum
  4 rum och kök, varav 3 sovrum
  Areakälla
  Säljarens information. Bygglovsritning.
  Tomtarea
  3 542 m²
  Tomttyp
  Trädgårdstomt
  Pris
  3 975 000 kr
  Tillträdesdatum
  Juli eller Augusti enligt överenskommelse
 • Byggnadstyp
  1-plansvilla
  Byggnadsår
  1972
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Lackerad plåt
  Grundmur
  Betongsten
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Krypgrund
  Uppvärmning
  Luftvärmepump, el element och braskamin
  Vatten/avlopp
  Borrad brunn (delas med grannen) och avlopp med infiltration och tank (ej wc). Brunnen är 50 meter djup och ger ca 900 liter/h. Hydroforen är från 2022. Se godkänt vattenprov under dokument.
  Ventilation
  Självdrag
  Tomten
  Trädgårdstomt med gräsmatta och äppelträd
  Uteplats
  Stor altan med sol hela dagen fram till solnedgången
  Övriga utrymmen
  Inredd friggebod och garage under altanen

  TV- och internetanslutning

  Bredband
  Fiber finns framdraget i tomtgräns

  Energideklaration

 • Driftskostnader per år

  Hushållsel
  5 572 kr
  Vatten/avlopp
  625 kr
  Samfällighetsavgift
  3 500 kr
  Renhållning
  2 340 kr
  Försäkring
  4 345 kr
  Summa
  16 382 kr (fastighetsavgift på 9 525 kr/år tillkommer)

  Taxeringsinformation

  Taxeringsvärde
  1 805 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1972
  Byggnadsvärde
  660 000 kr
  Markvärde
  1 145 000 kr
  Fastighetsavgift
  9 525 kr/år
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 3 st pantbrev om 624 000 kr.
 • Allmänt Grundvik är ett populärt område på Ljusterö med både sommargäster och året runt boende. Här finns flera badplatser i vikarna men den vid ångbåtsbryggan i Grundvik är populärast, här är det simskola på sommaren och kiosken är öppen för de som vill köpa glass. Fotbollsplanen blir en fantastisk midsommaräng varje år med traditionellt firande som anordnas av villaföreningen. I Bensviken finns båtklubbar med bryggor för mindre båtar, det är för närvarande kö till båtplatserna men normalt finns alltid någon plats att hyra i andra hand om behovet är omedelbart. Linanäs ligger ett par kilometer från Grundvik och här finns två restauranger, bensinmack och kiosk samt bussförbindelser.

  När man blir sugen på lite aktivitet kan man ta båten till t ex Grinda för ett besök i hamnen och bageriet alternativt ta Waxholnsbåten till Waxholm eller längre ut i skärgården. Vill man spela enrunda golf så finns det i Väsby (på Ljusterö) en fin 18 hålsgolfbana alternativt så finns det tennisbanor och Paddel i Laggarsvik

  Information om Grundvik hittar du även på www.grundvik.net/villaagarforeningen
  Kommunikation Waxholmsbåt till Grundvik eller buss till Linanäs
  Närservice Restauranger och kiosk i Linanäs

Planritning

Björn Sommar
Din mäklare Björn Sommar 070-885 22 56 bjorn.sommar@tradition.se
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument